Носталгично...Лифт Копитото

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Носталгично...Лифт Копитото

Мнениеот Taco » Чет Дек 30, 2010 7:06 pm

Здравейте съфорумци!

Наскоро попаднах на тази тема viewtopic.php?f=6&t=7625 ...

Според мен има надежда...има възможност за помощ от ЕС,но не съм напълно наясно с това.Идеята ми е да се съберем повечето хора с ентусиазъм и желание за промяна и да се организираме за да го оправим/Само да вметна евалата на Непознатия(unbekannt)/Ако се съберем повече-да направим проект и да кандидатсваме,не виждам причина да ни откажат.Идеята на ЕС е да се развиваме и те ще направят всичко за да ни помогнат ;)

Нека всеки който има желание и е заинтересован,да пише тук,на ЛС или телефон,за да започнем да действаме :)

Поздрави,Весели празници на всички и очаквам подкрепа,че дори и предложения по темата! :)
190cm/85kg :evil: facebook: Свилен Малчев; 0883345045
Изображение
Аватар
Taco

Рейтинг: 980

Re: Носталгично...Лифт Копитото

Мнениеот Harka » Чет Дек 30, 2010 7:13 pm

Лелее, не съм вярвал, че тази тема може да се възроди в днешно време...
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот STAFF » Чет Дек 30, 2010 8:14 pm

Що? Кво?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот NWD » Чет Дек 30, 2010 8:17 pm

:bowdown:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот taurus13 » Чет Дек 30, 2010 9:30 pm

Друзья, давайте сделаем.... :) - личи си че автора е на 18 години. ЕС, казваш искат да ни помогнат - само трябва да им кажем, че не се сещат как... :evil: :rofl:
Но иначе, хубаво място за лифт, само дето не води до никъде - няма писти, хотели и пр. , а само няколко туристически пътеки и 6-7 хижички. За МТБ се утепало - ако се съберем 1 000 000 колоездачи и дадем по 10 лв, може и да го купим. Има и друг вариант - махаме вододайната зона, вадим площта от парка, даваме го за без пари на някой концесионер за 1000 години напред, с право на унаследяване на концесията и той разорава планината, вдига 10 броя 6* хотела, писти, казина и дискотеки, както и няколко вилни селища с апартаменти за продан и сигурно ще направи и кабинковия лифт накрая.
Има и 3-ти вариант - някой да излъже бат Боко, че след метрото и магистралите, другото най-престижно нещо с което ще го запомнят поколенията са кабинковите лифтове. :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот PtD » Чет Дек 30, 2010 9:53 pm

:evil: :evil: :evil:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот codename47 » Чет Дек 30, 2010 10:36 pm

аз съм за без лифт, за да не стане гадна навалица като навсякъде..
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Boko-Loco » Чет Дек 30, 2010 10:38 pm

Друг вариант е да се използват колелата пълноценно, като се въртят педалите.
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот Taco » Пет Дек 31, 2010 12:56 am

Ех къде е сега @unbekannt идеята е просто по-бързото качване на горе а за навалица...силно казано...просто ще се развие района ;) точно че може МАЛКО повечко хижички и места за отдих да се родят и районът да стане по облагороден за разходка ;) Но според мен си има нужда от лифт!
190cm/85kg :evil: facebook: Свилен Малчев; 0883345045
Изображение
Аватар
Taco

Рейтинг: 980

Мнениеот Alpina » Пет Дек 31, 2010 1:09 am

Аз предпочитам хората да не "развиват" природата.
Само че ти не си помислил какво причинява това "развитие" на нея...
А и не мерси и сега има места, където в определени дни нямаш достъп заради 2-ве спрели черни "G-class" с лошо гледащи те "батковци", какво остава ако им развием някои "тайни" кътчета...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот codename47 » Пет Дек 31, 2010 11:01 am

@Alpina :agree: , за жалост май са малко хората които мислят така...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот taurus13 » Пет Дек 31, 2010 11:13 am

Леле, станахте сериозни - тая тема беше "петъчна" бе... :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот subritual » Пет Дек 31, 2010 11:46 am

Alpina написа:Само че ти не си помислил какво причинява това "развитие" на нея...

Сигурно под развитие имаш предвид селяния? Това са различни неща.До копитото има и път. Лифт не е нужен,въпреки че е по-екологичен. Там е достатъчно развито,както даваш пример:
Alpina написа:А и не мерси и сега има места, където в определени дни нямаш достъп заради 2-ве спрели черни "G-class" с лошо гледащи те "батковци"

А това,че повечето хора (можеби и ти) са мишоци и не правят нищо по въпроса с 'батковците" е друг проблем.
Alpina написа:....какво остава ако им развием някои "тайни" кътчета...

Копитото не е едно от тях, уви. Можеш да отидеш и довечера за да видиш,колко сульовци пушат трева пред запустялата горна станция.

Твоето мнение не ми е чуждо, но искам ти кажа,че напоследък съм от тази група хора, която не може сама да се изкатери до високите части на планините.Поради здравословни причини.И въпреки,че транспорта ми позволява да занеса доволно количество боклук и чалга, не го правя.
Аватар
subritual

Мнениеот Stancho » Пет Дек 31, 2010 1:47 pm

Не по - добре да не го правят този лифт... И сега когато минавам от там се чудя на селянията и простотията на всички, които се качват с колите си горе, за да си фърлят боклуците на поляната и да "си починат" и да си направят мизерията... По - добре да си седят в града долу, където са си направили мизерията, а горе да остане свястно място за хора. А и инвестицията ще е много голяма с много малка възвръщаемост, което само по себе си обезсмисля цялото действие. Все пак този лифт е за скрап и за правене на нов... :crazy:

П.П. Вижте какво стана с лифта в Рила... :crazy: :crazy: :crazy:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Alpina » Съб Яну 01, 2011 4:23 pm

subritual написа:Сигурно под развитие имаш предвид селяния?

Не само... От тези, които ходят в планината заради нея, заради спокойствието и природата не съм чул оплакване, че нямали подходяща инфраструктура - такава не им трябва особено...
Нямам желание като отида на някое място, да не мога да вървя спокойно от тълпи народ...
Оставяме на страни въпроса с боклуците - всяко място, през което минават тумби народ ерозира страшно бързо - има разстения, насекоми които дават фира на килограм...

subritual написа:А това,че повечето хора (можеби и ти) са мишоци и не правят нищо по въпроса с 'батковците" е друг проблем.

Хайде да те видя ти какво ще можеш да направиш следващия път, когато едни "бизнесмени" (няма да спомена кои са) решат да почиват на спокойствие в Гложенския манастир и долу в селото останат два джипа и няколко "батковци", които любезно ти казват "по-добре елате след 2-3 дена... :D
Страшно мишкуване е - повярвай ми :D

subritual написа:искам ти кажа,че напоследък съм от тази група хора, която не може сама да се изкатери до високите части на планините

И аз си мечтая да се изкача на много световно известни планински върхове, но след като не ми позволява физическото състояние, само ги гледам на снимки и определено не чакам някой да направи лифт, че да го направя :D
Да - причините са различни - но както се казва "и слънцето не може да огрее всички едновременно"...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот subritual » Съб Яну 01, 2011 8:22 pm

Alpina написа:Хайде да те видя ти какво ще можеш да направиш следващия път, когато едни "бизнесмени"....

Ще се обадя в Полицията.Повярвай, работи в повече от случаите.

Опитах се да ти намекна,че начина ти на мислене е егоистичен.Планината е на всички, и всички те са длъжни да се отнасят с нея както подобава.
Тя облагородява и ако хората повече ходеха там, сега щяха да са по-качествени (това няма смисъл да го обяснявам в този форум)
Но така или иначе голяма част не го правят и няма да го направят.
А това,че виждаш тълпи народ е,щото има 2 лифта на кръст.И с 20 лифта пак ще има места,на които да останеш сам със себе си.
Това,което искам да ти кажа е че,може би е по-правилно да насочиш гнева си в друга посока.
Не съм "за" построяване на лифтове.Щото и без това тези,които ще ги построят ще направят 20 други вредни неща.
Просто като започнах "да гледам планината на снимка" мисленето ми се промени.Дано не ти се случва.

PS: Благодаря за минуса.
Аватар
subritual

Мнениеот Stancho » Съб Яну 01, 2011 8:57 pm

Брат много си наивен наистина... Нали се сещаш, че тези полицаи ще получат в единия случай по 20 лв на ръка и ще си заминат с усмивка на лицета, а в другия случай въобще няма да отида, защото може би батковците са на някой доста влиятелен човечец... Но да ги оставим тях. Спомняш ли си какво беше на Рила преди да направят лифта и след това??? Тук до някаква степен това се е случило над Драгалевци, Симеоново и на Златните Мостове. Трябва ли и другата част от планината да става такава??? Трябва ли всички селяни да се качат из цялата планина и да правят мизерии там??? Трябва ли да застроят всичко, за да може да има място за тези селяни да се качват и да правят мизериите си??? Това с облагородяването е за свестните хора. Тези селянчета нямат шанс да се облагородят, защото не им стига мозъка да се сетят къде са. За тях това е просто поредното място където да отидат с колата си и да се направят на готини...

Освен планинарите планината не може да облагороди другите... Защото само планинарите могат да оценят природата и още по - важното да я пазят. Всички други нямат това щастие, защото предпочитат цигарките и кафето в задимена обстановка в центъра на София, където отпред могат да си спрат колата и да се чувстват готини, че карат хубава кола, която даже не са заслужили... Дори и да отидат в планината те пак ще търсят начин да покажат колко са готини и какво имат и пак няма да извлечат ценното от средата, а ще се възроптаят защо няма хотели и път. И така пак стигаме на дередже сечене на гора за направа на хотелчета и ресторантчета... :crap:
Аватар
Stancho

Мнениеот Alpina » Нед Яну 02, 2011 1:07 pm

subritual написа:
Alpina написа:Хайде да те видя ти какво ще можеш да направиш следващия път, когато едни "бизнесмени"....

Ще се обадя в Полицията.Повярвай, работи в повече от случаите.

Ахахаха, не е като да не ползвам услугите й от време на време, та да знам че работи.
Но също така съм на ясно и кога това няма да има смисъл... ако ще да звънна и на Б.Б. ... Сеш се? ;)
Понеже следващия път просто ще е още по-нелепо да гледам как патрулки и униформени полицаи заместват тези G-class ;)
subritual написа:PS: Благодаря за минуса.

Няма за какво, знаех че ще го оцениш :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Яну 02, 2011 3:21 pm

Любимо място за спускане!!!
Любима част от Витоша!

Лифт там НЕ ТРЯБВА!!!
Дори трябва да изорат пътя до Коопитото и Златните!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот hlebarka » Нед Яну 02, 2011 5:18 pm

Alpina, вече толкова хора имат коли, че отиването на доста места не зависи от това, дали има обществен транспорт, лифт или дори асфалтов път.

Наличието на лифтове и паркинги в долния им край, прави възможна забраната за масово ползване на коли в планината. Поне на Витоша, в последните години, в почивните дни, пътищата, които иначе са страхотни за каране бяха ужасни. И Алеко и Златните приличат на паркинги. Не, че има значение, де.

Според мен няма защо да се тревожите за лифтовете - мисля, че на места като Витоша скоро няма да има никакви. Просто ще се карат повече коли нагоре, пътищата ще пропаднат /мечата на Хамстера ще се сбъдне/, а тия, които не могат да си позволят да се шматкат по Алпите ще се изтровят в собствените си л****. Ама сигурно това е цената, която плащаме за възможността да си правим квото си искаме без да се хабим много-много. :D
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот PtD » Пон Яну 03, 2011 1:56 am

hlebarka написа:Наличието на лифтове и паркинги в долния им край, прави възможна забраната за масово ползване на коли в планината.

Tуй, особено за Витоша, е някаква химера, па ако ще 20 лифта да има.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Stancho » Пон Яну 03, 2011 10:18 am

Най - ще ми хареса да приложат практиката на СКГТ и БДЖ - да купят някой лифт 2-ра ръка и да го сложат тук... :D
Аватар
Stancho

Мнениеот bikerider » Пон Яну 03, 2011 11:07 am

Taco написа:Идеята ми е да се съберем повечето хора с ентусиазъм и желание за промяна и да се организираме за да го оправим

:evil:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Runaway » Пон Яну 03, 2011 4:26 pm

По-малко съоръжения = по-малко мизерия в планината!...
Тя неслучайно е недостъпна за всеки на самоход / в голяма степен и за мен включително/.
Някои неща трябва да се покорят трудно, за да се оценят и пазят...
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот Sartor » Пон Яну 03, 2011 4:31 pm

Runaway написа:По-малко съоръжения = по-малко мизерия в планината!...
Тя неслучайно е недостъпна за всеки на самоход / в голяма степен и за мен включително/.
Някои неща трябва да се покорят трудно, за да се оценят и пазят...

:agree: :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот bikerider » Пон Яну 03, 2011 5:01 pm

Моля ви, не превръщайте темата в екоталибанщина : )
Засега е забавно...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Runaway » Пон Яну 03, 2011 5:06 pm

bikerider написа:Моля ви, не превръщайте темата в екоталибанщина : )
Засега е забавно...

:rofl: :agree: ОК!!
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот subritual » Пон Яну 03, 2011 6:55 pm

Лифта си беше суперяк. :rofl: Някои от вас може би си спомнят някои подробности.
Кабинките се движеха с 2 въжета-по едното се търкаляха на колелца,а другото ги теглеше нагоре.Винаги съм си представял какво ли ще се се случи при този бесен наклон,ако се откачи теглещото въже!? Но това нямаше как да се случи :praying: ,защото имаше един чичко,който гледаше с нещо средно между перископ и бинокъл точката на свързване на всяка кабинка.
Имаше и си и сериозни височини,вероятно към 40-50м на едно място. Бая алуминий (кабинки) имаше складиран горе,но изчезна. С каруци ли с какво-незнам :)
Аватар
subritual

Мнениеот Stancho » Пон Яну 03, 2011 8:11 pm

"Беше" е доста добра дума... Сега няма кой да си зареже колата и да хване лифта до кулата, за да може после да ходи пеша до Златните Мостове или Момина Скала... Та те нали затова се качват с колите - за да могат да не ходят, защото големите им шкембета на половината селяни се побира само зад волана на Мерцедес от 89-та... И все пак наистина ли още мислиш, че има някой, който ще предпочете лифта пред колата си, за да стигне до златните мостове? :D
Аватар
Stancho

Мнениеот subritual » Пон Яну 03, 2011 8:31 pm

Ами качват се,щото долу около станцията няма паркинг.Те сигурно и затова го спряха,щото наоколо все нямаше място за паркиране и вече никой не ходеше там. :lol:
Аватар
subritual

Следваща

Назад към Общ форум