subritual написа:Сигурно под развитие имаш предвид селяния?
Не само... От тези, които ходят в планината заради нея, заради спокойствието и природата не съм чул оплакване, че нямали подходяща инфраструктура - такава не им трябва особено...
Нямам желание като отида на някое място, да не мога да вървя спокойно от тълпи народ...
Оставяме на страни въпроса с боклуците - всяко място, през което минават тумби народ ерозира страшно бързо - има разстения, насекоми които дават фира на килограм...
subritual написа:А това,че повечето хора (можеби и ти) са мишоци и не правят нищо по въпроса с 'батковците" е друг проблем.
Хайде да те видя ти какво ще можеш да направиш следващия път, когато едни "бизнесмени" (няма да спомена кои са) решат да почиват на спокойствие в Гложенския манастир и долу в селото останат два джипа и няколко "батковци", които любезно ти казват "по-добре елате след 2-3 дена...
Страшно мишкуване е - повярвай ми
subritual написа:искам ти кажа,че напоследък съм от тази група хора, която не може сама да се изкатери до високите части на планините
И аз си мечтая да се изкача на много световно известни планински върхове, но след като не ми позволява физическото състояние, само ги гледам на снимки и определено не чакам някой да направи лифт, че да го направя

Да - причините са различни - но както се казва "и слънцето не може да огрее всички едновременно"...