Зимен клин.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Зимен клин.

Мнениеот prokalnatiq » Съб Яну 08, 2011 10:10 pm

Здравейте! Може ли да ми препоръчате дълъг зимен клин до 90-100 лева. Ще се ползва до Април месец, през по-студените дни. В температури около нулата и над нея. Висок съм 1,81. Може да има предложения и от ЦРЦ. Искам да дават мнения само тези които са ползвали даден продукт, а не просто да предлагат нещо, което изобщо не са го виждали. За по-студените дни сигурно ще обличам и термо бельо под клина. Няма значение дали ще е с презрамки, важното в случая е, да не запарва (прекомерно), и да спира вятъра. :agree:
:beer:
п.п. Търсих подобни теми, но за съжеление не открих.

Благодаря предварително!
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Re: Зимен клин.

Мнениеот tanya » Съб Яну 08, 2011 11:06 pm

Бих ти препоръчала по-евтина алтернатива - ТСМ. Миналата пролет в Горгоната все още имаше останали бройки. Бяха по около 30 лева.
Много хора не харесват ТСМ, но аз имам техен зимен клин, който си ползвам вече 5-6 години доста активно зимно време. Учудващо здрав и удобен излезе. Миналата зима си карах при -15' с него и си ми беше комфортно. Това обаче все пак си е субективно. В града ни има доста от тези клинове и на някои от хората им беше студено. Имала съм техни късове клинове, които наистина не струваха, но специално тези зимните се оказаха страхотни.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот prokalnatiq » Нед Яну 09, 2011 12:00 am

А по интернет могат ли да се поръчат от някъде. Търсих в гоогле, но там ми излизат само адреси. В една тема пък видях, че има такъв магазин в Сливен, но не откривам адреса му. :idea:

П.П. Само това откривам: http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php? ... 06&dflid=3
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот PtD » Нед Яну 09, 2011 2:08 am

Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот prokalnatiq » Нед Яну 09, 2011 4:40 pm

Проверих и този сайт. Това което е показано в сайта, не е много като продукти. Не намерих такъв клин, за колоездена какъвто търся. Само си харесах едно яке за колоездене, но нито цени са дадени, нито размери, нито да има магазин в Сливен. Единственото което разбрах, че трябва да пиша на някакъв имейл. Според мен това е направо несериозно от тяхна страна. Ако им пиша, кой знае колко ще ги чакам. Искам да попитам дали някой е ползвал клин на Ендура. И каква е разликата м/у: http://screambikes.eu/oblekla/klinove-g ... ights.html и http://screambikes.eu/oblekla/klinove-g ... olite.html . При първият модел не пишат нищо конкретно, а при втория че е за студени условия. :dontknow:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот acidrain » Нед Яну 09, 2011 8:10 pm

Карам с този клин вече 3-та зима и нямам оплаквания.Карал съм на -10 и ми е перфектно, студено ми е (леко) само при спускане и то при температури от порядъка на -8 градуса.Може би, ако беше с презрамки щеше да е с една идея по-добър-няма да го има лекото провисване, и винаги да го придърпваш нагоре.
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот _SoRa_ » Нед Яну 09, 2011 8:22 pm

Аз си купих зимен клин с презрамки от веломагазина до ПМГ-то. Около 50лв. ми струваше. Доволна съм.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот Sartor » Нед Яну 09, 2011 9:48 pm

Аз лично карам с термо-клин на Odlo, който взех от Adventure Sports. Има подсилки на колената и задника, което според мен е много важно. Взех го за 30лв. Карал съм на -13 градуса и ми беше перфектно! :)

За останалата част от бюджета най-добре да инвестираш в друга зимна екипировка като гамаши и/или ръкавици (противовятърни и с добра дишаемост), термо тениски...
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот uBaH » Пон Яну 10, 2011 1:17 pm

В Димитровград, само на едно място на пазара, се продават продукти на Kipsta (Decathlon) и bTwin. Преднзначени най-вече за износ, но по някаква причина останали в България. Асортимента е много ограничен, но малкото предлагани неща са качествено изработени.
Последно ходих преди 2 седмици, като имаше:
- якета с цял цип, джобове в задната част;
- термо тениски, с къс и дълъг ръкав;
- клинове;
Размери има, ако липсват се доставят на следващата седмица ;)

Взел съм си яке, както и две тениски (с къс и дълъг ръкав). От опит пиша, че няма никакви проблеми да се кара с тях при температури от рода на 5 градуса например. Тениската на голо и якето. Клин още не съм взел и карам с най-обикновен по-тесен анцуг (вече скъсах два, от вътрешната страна на десния крачол, сещате се защо) :)
И все пак, двама познати карат с такива клинове и са много доволни.
Ако някой се интересува - мога да пусня някоя и друга снимка на дрехите довечера, като се прибера.

ПП. Като цена, целия комплект (тениска, яке, клин) излиза под 100лв!
Аватар
uBaH

Мнениеот prokalnatiq » Пон Яну 10, 2011 7:19 pm

@uBaH аз имам интерес. Ако може да ми пратиш снимки. И незнам дали ще ти е удобно, но ако ги харесам и ти кажа размер, дали ще можеш да ми ги купиш и да ми ги пратиш с наложен платеж? :agree: :beer:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот uBaH » Пон Яну 10, 2011 8:46 pm

Нямаш проблеми, качвам снимките в момента. Само да ти харесат нещата, ще измисля нещо за да ти взема и изпратя.
Ако трябва да опиша малко по-подробно:
- тениските не са кой знае какво като дизайн - точно на тениски си приличат, но са доста прилепнали по тялото и с много дълги ръкави - можеш да си покриеш част от ръкавиците чак. Избор от цветове няма, каквото е на снимката, това е ;) Размери има до L със сигурност. Материята е дишаща, като съхне много бързо - тествано вече поне десетина пъти.
- якетата са вече точно вело-ориентирани. По-къси отпред и по-дълги в задната част, за да не се оголва кръста, при наведена напред поза. Когато ципа се закопчее, остава скрит ... абе измислени са добре :) На кръста, точно под джобовете материята е "надупчена". Цветове пак няма различни. Размери има. Май е това.

Така, ето и снимките: линкче
Аватар
uBaH

Мнениеот prokalnatiq » Пон Яну 10, 2011 9:41 pm

Харесват ми! Казвай по какъв начин ще ми ги пратиш. Висок съм 1,81 и обикновено съм за Л (според теб прецени за какво съм). Само кажи как ако си съгласен да ти дам парите, чрез наложен платеж, или предварително по банков път (за мене няма проблем). И кажи горе долу каква цена (каза под 100 лева). :beer: :agree: :bowdown:
Аватар
prokalnatiq

Мнениеот eternal_cycle » Съб Окт 01, 2011 6:55 pm

@uBaH, дали тези нещица все още се намират по сергиите на вашия пазар?
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот k0k0 » Пон Окт 03, 2011 7:40 am

tanya написа:Бих ти препоръчала по-евтина алтернатива - ТСМ. Миналата пролет в Горгоната все още имаше останали бройки. Бяха по около 30 лева.
Много хора не харесват ТСМ, но аз имам техен зимен клин, който си ползвам вече 5-6 години доста активно зимно време. Учудващо здрав и удобен излезе. Миналата зима си карах при -15' с него и си ми беше комфортно. Това обаче все пак си е субективно. В града ни има доста от тези клинове и на някои от хората им беше студено. Имала съм техни късове клинове, които наистина не струваха, но специално тези зимните се оказаха страхотни.

Подкрепям Таня. Аз имам един зимен клин на TCM и мога да кажа, че топли и е удобен. Също така можеш и да се огледаш в "килата", защото там някой път има скрити богатства.
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот eternal_cycle » Пон Окт 03, 2011 9:32 am

Питането ми беше по-скоро за тербобельото.
Моля, ако някой от Димитровград знае, да пише, защото uBaH май не влиза!
:beer:
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Назад към Общ форум