a.n.t.i.chain reaction

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

a.n.t.i.chain reaction

Мнениеот outfaced » Сря Фев 02, 2011 3:40 pm

и ква стана тя ... http://antichainreaction.com/

Производителите прецаквали дистрибуторите чрез лоукост онлайнмагазините ... това май не го бяхме чували. А списанията помагали на голямото зло да процъфтява. Хмм...
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Re: a.n.t.i.chain reaction

Мнениеот bikerider » Сря Фев 02, 2011 3:54 pm

CRC били low-cost... смях в залата. Подбивали били цените на локалните дилъри - търкаляне от смях.
Обичайните за Европа протекционистични мрънкания. А Лука Брискето е уцелил в десятката.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Сря Фев 02, 2011 4:06 pm

ЕС, свободно преминаване на стоки, хора капитали.... :popcorn:
Low cost се бори с Lower cost
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Фев 02, 2011 4:13 pm

Буахахахахаха!

Същата история, когато България влезе в ЕС и всички се усетиха, как могат да внасят от Анлгия на осезаемо по-ниски цени...

А сайта е Ephik Phail!

ChainReaction НЕ Е CRC

There has been a lot of sloppiness in the reporting on the “Chain Reaction” mail order house. They are not “Chain Reaction” but rather “Chain Reaction Cycles.” Even the website here continues in this tradition.

http://www.ChainReaction.com is the website for a local retailer (us!) with two stores in the San Francisco area. We do not do mail order and are in no way affiliated with Chain Reaction Cycles.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот naso » Пет Фев 04, 2011 4:00 am

мммм дам ако местните магазини искат да оцелеят .. моля, да започнат изпълняването само и единствено на сервизни услуги ! :lol2: :smash: :rofl:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот airborneone » Пет Фев 04, 2011 10:16 am

@Любо,
Тези от тях, които поставят клиентите си на първо място, дори пред печалбата си

Ако си чел мисията и визията на ЦРЦ и други световни компании (нищо лично, и не се обръщам само към теб)
ще разбереш успеха им. ;)

Да понякога не са поставени пред еднакви условия,
но кой от нас ще тръгне да плаче за всички фалирали компании? Лемън брадърс, Пан Ам и още десетки други.

Като се върнем на темата, има десетки примери за по-добри цена тук отколкото в ЦРЦ, без да правя реклама, но
цената на answer при Иван, веригите КМЦ във веломания и сие, цените на максис в 1дистриб.
Аватар
airborneone

Мнениеот prokalnatiq » Пет Фев 04, 2011 10:50 am

@airborneone и аз това съм забелязал. Много от работите там, са по-скъпи тук, но и обратното. Според мен най-силно изразени в скоростните системи като цяло - курбели, касети, вериги и команди. Забелязал съм същото и при седалките. :agree:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 04, 2011 10:51 am

airborneone написа: Ако си чел мисията и визията на ЦРЦ и други световни компании ...

:rofl: Мисията на всяка една компания е да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си. Другото, дето може да се прочете по сайтовете им, са имиджови али-бали. Въпросът тук е за начините, по които става това - бизнес етика и прочие... Admin е направил доста точни наблюдения, особено от гледната точка на един развиващ се велосипеден пазар, какъвто е нашата мила родина.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот airborneone » Пет Фев 04, 2011 10:53 am

4getcredo написа:
airborneone написа: Ако си чел мисията и визията на ЦРЦ и други световни компании ...

:rofl: Мисията на всяка една компания е да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си.

Айде прочети малко мисии на големи компании и тогава пак пробвай ;)
Аватар
airborneone

Мнениеот bikerider » Пет Фев 04, 2011 11:03 am

Всъщност нещата стоят доста просто - CRC не правят нищо незаконно. Отвъд малко смешния термин "бизнес-етика" остава въпроса дали производителите имат двойни стандарти относно гаранции и прочее, но това е проблем единствено на локалните магазини. Те са тези, които трябва да се адаптират, а не да протестират срещу конкуренцията. Ако толкова искат да протестират, би трябвало да протестират пред производителите, чиито дилъри са. Малко е лицемерна цялата история.

Освен всичко друго има доста странни моменти, например това, че CRC имат дистрибуторско крило в UK (Hotlines), притежават производител (NukeProof), т.е. участват във всички звена от веригата и по никакъв начин не могат да бъдат определени просто като голям онлайн магазин. Според мен там ги боли най-много малките магазини, а не чак толкова, че трябва да обслужват гаранционно продукти купени от CRC. Същевременно, както naso е забелязъл, локалните магазини имат ниша, която никой не може да им отнеме. Колкото по-бързо го осъзнаят, толкова по-бързо ще видим напредък в обслужването и отношението към клиента, от което винаги печелят всички.
Последна промяна bikerider на Пет Фев 04, 2011 11:06 am, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 04, 2011 11:05 am

airborneone написа:
4getcredo написа:

:rofl: Мисията на всяка една компания е да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си.

Айде прочети малко мисии на големи компании и тогава пак пробвай ;)

Ама ти сериозно ли? Обясни ми как си го представяш ефекта от една "мисия". Сядат някакви хора, пишата ЦРЦ идеологията и всички служители, клиенти, омаяни от дарсловото и светлите перспективи, работят ли, купуват ли...

...ама явно сработва, те иначе нямаше и да ги пишат...

И като казвам "да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си" не казвам, че това е нещо лошо или нередно. Напротив! Въпросът е за начините, които не са в анонсираната "мисия", а в конкретните търговски решения и стратегии, които, повярвай ми, никой не популяризира безвъзмездно в "емисии"... ;) ... щото понякога не са и съвсем лицеприятни. ;)

Допълнения
Последна промяна 4getcredo на Пет Фев 04, 2011 11:56 am, променена общо 1 път
Аватар
4getcredo

Мнениеот taurus13 » Пет Фев 04, 2011 11:53 am

На производителите им пука само за печалбите - сега и занапред. Ако може да прилагат и 5-торни стандарти ще го правят, докато не срещнат сериозен отпор, застрашаващ печалбите им. Света се променя и това води до постоянно преразпределение на ролите на ниско ниво. Потребителя сам ще определи, кой магазини ще останат и как ще съжителстват, чрез своите покупателни навици(които се възпитават).
Ето...хипермагазините тип Мол, убиха уличната търговия. Хипермаркетите "затвориха " всички квартални бакалници...всичко това е част от новата реалност. Това се случва, защото за повечето потребители е добро, а не защото е решено с указ на партията отгоре.
Ако на потребителя му е изгодно да купува на живо, ще оцелеят магазините, ако не ще останат само онлайн.
Има нации по света, които са богати и за тях пазаруването на живо е по-ценно от спестените пари - те искат да бъдат обслужени и консултирани с внимание и вежливост, както и да им бъдат дадени съответни гаранции. Ние сме си беднички и за 20 евро аванта сме готови на чудеса....
Аз също предпочитам да пазарувам в реален магазин и досега се чудя, как можаха да вдигнат 100 мола пълни със скапани "бутикови" парцали и нито един специализиран само за спортни стоки, но у нас движението не е много на мода... :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот airborneone » Пет Фев 04, 2011 11:55 am

4getcredo написа:
Ама ти сериозно ли?

Като инфаркт на миокарда :D
Печалбата е неразривна част от една компания, да така е.
НО нека поставиме малко ограничения в разговора.
НЕ говоря за компании еднодневки, чейнриакшън вече са доказали, че не са такава, така че е неадекватно да генерализираме и обощаваме.

4getcredo написа:
Обясни ми как си го представяш ефекта от една "мисия". Сядат някакви хора, пишата ЦРЦ идеологията и всички служители, клиенти, омаяни от дарсловото и светлите перспективи, работят ли, купуват ли...

1) Мисията обикновенно не се пише от "някви хора".
2)Мисията не не нещото което кара хората да купуват
Сигурне съм, че много малко хора са си направили труда да я прочетат, а ако ги сравниме с хората купували от ЦРЦ, процента сигурно ще стане промил...

4getcredo написа: Мисията на всяка една компания е да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си.

Има разликата между това да правиш нещо за печалба и да правиш нещо и да печелиш от това. ;)
Помисли за няколко компании основани преди повече от 50години, които са лидери и днес и им погледни визия и мисия.

4getcredo написа:
И като казвам "да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си" не казвам, че това е нещо лошо или нередно. Напротив!

Тук тотално не мога да се съглася с теб.
А примери за големи еко катастрофи породени от такова мислене на някой нагоре в иерархията на някоя компания не са малко ;)

Не ме разбирай погрешно, не се заяждам с теб.
Просто искам да кажа, че големите интернет магазини имат огремен принос за развитието на нашия любим спорт и това е нещо, което много хора забравят.
Аватар
airborneone

Мнениеот chrome » Пет Фев 04, 2011 12:33 pm

airborneone написа:Просто искам да кажа, че големите интернет магазини имат огремен принос за развитието на нашия любим спорт и това е нещо, което много хора забравят.

и какъв е приноса им за развитието на нещата тук на родна почва, ще съпортнат нашо мероприятие или отбор... или каквото и да било, не знам но си мисля че някой хора от бизнеса тук заслужават някаква подкрепа защото полагат усилия тук да се случва нещо, ако никой нищо не оценява ок...
Just Be!
chrome

Мнениеот Plamen_EM » Пет Фев 04, 2011 12:35 pm

airborneone, идват ли винаги нещата от ЦРЦ в оригинална, предназначена за краен потребител, опаковка?
Поне моето мнение е, че не продават ли "части за вграждане" - са лоялни на пазара. Обаче имам усещането, че не е съвсем така.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот PtD » Пет Фев 04, 2011 1:02 pm

taurus13 написа:Има нации по света, които са богати и за тях пазаруването на живо е по-ценно от спестените пари - те искат да бъдат обслужени и консултирани с внимание и вежливост, както и да им бъдат дадени съответни гаранции.

Бил съм в най-богатите държави и хич не останах с подобно впечатление. Като цяло всички се хвърлят на евтинкото. Разбира се, има отделни хора (или дори и прослойки), за които цената не е приоритет #1, но в никой случай това не се отнася за нацията (или дори за мнозинството).

По темата - на производителя вероятно му е през оная работа дали продажбите идват от 10 броя по 5 лева (чети онлайн магазин), вместо от 5 броя по 10 лева (чети официален дистрибутор)... Защото производителят е в бизнеса не за да построи светлото бъдеще, ами за да си прибере печалбицата.

И ако на търговеца Х не му изнася, че производителят му налага определена минимална цена, докато конкурентът му У си вкарва нещата кой знае откъде на по-ниска цена, то никой не задължава Х да се бута за официален дистрибутор. :idea:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот airborneone » Пет Фев 04, 2011 1:08 pm

4getcredo написа:И като казвам "да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си" не казвам, че това е нещо лошо или нередно. Напротив!

Да допълня, че не мога да се едит-на.
Ако това беше целта на всички, то малките магазини са обречени в много по-голяма степен.
Именно малките магазини познавайки лично своите клиенти им помагат в избора на части и смея да твърдя,
че има добри магазини в които ти предлагат по-евтина стока, която би задоволила твоите ЛИЧНИ нужду по същия начин
или за да не прекалиш с олекотяването :D

chrome написа:
airborneone написа:Просто искам да кажа, че големите интернет магазини имат огремен принос за развитието на нашия любим спорт и това е нещо, което много хора забравят.

и какъв е приноса им за развитието на нещата тук на родна почва,...

Ползваш същите продукти, със същото качество и това удоволствие не струва бъбрек и половин черен дроб.
А това, че имаш пари в края на месеца допринася не само за развитието на спорта, а и за норамлно съществуване...

Plamen_EM написа:airborneone, идват ли винаги нещата от ЦРЦ в оригинална, предназначена за краен потребител, опаковка?
Поне моето мнение е, че не продават ли "части за вграждане" - са лоялни на пазара. Обаче имам усещането, че не е съвсем така.

100% Съгласен с теб :agree:
Но, само те ли продават бълк части? :eyebrow:
На мен ми се случи преди няколко седмици да дойде (не от црц) изключително скъп шок опакован в пукаща хартия.... :xx(:
И какво от това?

п.п.

Не съм най-големия фен на Чейн риакшън и никога не бих ги защитавал безусловно,
но в условията на пазарна икономика не всички оцеляват и при условие,
че при този си мащаб те не упражняват монополистично поведение говори добре за тях.
Аватар
airborneone

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 04, 2011 1:25 pm

airborneone написа:
4getcredo написа:И като казвам "да осигури възможно най-висока печалба на собствениците/акционерите си" не казвам, че това е нещо лошо или нередно. Напротив!

Да допълня, че не мога да се едит-на.
Ако това беше целта на всички, то малките магазини са обречени в много по-голяма степен.
Именно малките магазини познавайки лично своите клиенти им помагат в избора на части и смея да твърдя,
че има добри магазини в които ти предлагат по-евтина стока, която би задоволила твоите ЛИЧНИ нужду по същия начин
или за да не прекалиш с олекотяването :D

Защо си мислиш, че едно влиза в противоречие с другото. Всеки добър "локален" търговец, който си дава ясна сметка, че част от успешното му пазарно позициониране е да се съобразява с интереса на клиента си и да му дава ЛИЧНИ адекватни съвети и препоръки, няма да го "примами" с цел еднократна печалба... познай!? Щото не е от негов пазарен и морален (разбъркай последователността, ако искаш) интерес. Казвам го, за да е ясно (и на PtD), че пазара не може да функционира без етични норми. Те регулират голата аритметика на чистия пазар и движат, всъщност, икономиката - добруването на едно общество, т.е. могат, а и трябва да работят заедно.

Аз твърдя, че когато се подлъгваш от чистата аритметика и голямата печалба ЗА СМЕТКА НА НЯКАКВИ правила (юридически, етически или приятелски), дестабилизираш икономиката (системата на доверие между участниците в обмяната на стоки и пари). В един глобален и онлайн свят, се оказа, че тово е по-лесно и крайностите са налице.

Разликата при отделните търговци е в каква степен осъзнават и артикулрат интереса си. Ако йебеш (печелиш) и фърляш (прехвърляш капиталите си в друг печеливш бранш), може да избереш съзнателно да не се съобразяваш с норми и али-бали. Но ако имаш дългосрочен интерес в бранша, трябва да се съобразяваш с партньорите си и това е ПАК в твой финансов интерес. Не е чисто благородство и "мисия"!

Скелетът на икономиката е аритметиката, чистата изгода, но посоката, в която се движи тоя скелет се определя от мускулите (норми, предразсъдъци, култура, първи клас и прочие фактори...)

Изби ме! :D Спирам! Говорим за едни и същи неща с различни думи и акценти.

airbornеone, и аз не се заяждам, просто разсъждавам по темата, подбуден от твои думи.

Съжалявам за многото редакции... прочетете пак отначало ;)

И накрая да се върна на "мисиите". Оказва се, че образите, които се формират от реклами, образи, красиви заклинания, напоследък се използват много често и много успешно точно да компенсират липсата на естествено, дълго култивирано пазарно доверие. Това е особено плодотворно в едно краткопаметно и интензивно общество...

Тъй е! Обречени сме! Накъде отива този свят?!? ;) :D
Аватар
4getcredo

Мнениеот chrome » Пет Фев 04, 2011 2:27 pm

airborneone написа:

chrome написа:

и какъв е приноса им за развитието на нещата тук на родна почва,...

Ползваш същите продукти, със същото качество и това удоволствие не струва бъбрек и половин черен дроб.
А това, че имаш пари в края на месеца допринася не само за развитието на спорта, а и за норамлно съществуване...

по принцип колоезденето като цяло е скъп спорт, и това какво ти остава в края на месеца зависи по скоро от месечния ти доход, както и да е на мен по-скоро ми е писнало от тая тема всеки се оправя както може, но е факт че от бг към чрц паричния поток е сериозен, факт е също че тук вече никой не иска да държи някакви нормални наличности и разнообразие от компоненти, факт е че повечето магазни са толкова слаби че няма и как да си помислят за предпоръчка, прогноза, да не говорим за финанси и организиране на собствен внос, а добрите цени в бг са основно когато дистрибутора(вносителя) продава директно на крайния клиент...
Just Be!
chrome

Мнениеот bikerider » Пет Фев 04, 2011 2:42 pm

@chrome: Не всичко е популяризиране на местно ниво. Разбираемо е бизнеса да претендира за монопол върху "развитието" на спорта и дефинициите за това понятие, но реалностите вече са други. Приноса на CRC е в достъпността и огромния асортимент, позволяващи в крайна сметка да се направи по-качествен избор. Ти, разбира се, знаеш това - мисълта ми е, че не е задължително приноса на CRC да убива малкия бизнес - въпрос на модел и гъвкавост. Имаше едно изказване в сайта, което много ми хареса - човека питаше колко от малките магазини например предлагат безплатно кафе и вафла на клиентите си, колко от тях биха осигурили удобно меко канапе, откъдето да гледаш как ти поправят колелото и подобни нещица. Сещаш се за какво говоря, моите уважения, но в последно време повечето малки магазини в които съм бил се държат като дистрибутори на дребно, което е някаква шизофрения и закономерно дистрибуторите вече често продават на крайни клиенти. Искам да кажа, че малките магазини са си малки магазини и трябва да си стоят в нишата, ако искат да оцелеят.
Последна промяна bikerider на Пет Фев 04, 2011 2:50 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Фев 04, 2011 2:45 pm

Хм... темата взе да става интересна :)

Най-общо, има 2 типа компании - които мислят дългосрочно и които искат да оцелят в следващото тримесечие.

Първите тръгват с огромни собствени разходи, осигуряване на наличности, бързо обслужване, голям асортимент, различни комуникационни канали с клиента (местни магазини плюс големи магазини плюс интернет-магазини...). Всичко това е МНОГО скъпо! Те продължават да инвестират в реклама и спонсорство, защото възприемат бизнеса си като инвестиция с дългосрочна възвращаемост, а не като превъртане на пари от днес за утре. За сметка на това купуват наистина "на едро" и на по-ниски цени.

Вторите правят тънки сметки, какво ще се купи за 3 месеца и зареждат само това. На първия етап това пести пари.

След 6 месеца обикновено се оказва, че тактиката надделява над стратегията и краткосрочното мислене носи повече печалби от истинското планиране на бизнес.

След година... лееекинко хората се усещат, че е по-добре да плащат при този, който име по-изгоден, без да се интересуват от стратегии и тактики.

След 2-3 години компаниите, които още в началото са мислели за този момент, обръщат тенденцията.

Някой 2-3-4 години е инвестирал, правил е разходи, за да осигури ниски цени на крайните клиенти, и започва да расте бързо. Разходите се връщат, клиентите прииждат, марката е доказана чрез спонсорства и реклами...

Другите вече са изхарчили лесните "проценти отгоре" и почват да мрънкат, че били "ощетени", щото ония били имали друга стратегия...

Сега сме тамън на тоя етап у Европата. У нашенско все още зелени фирми няма или поне много не им личи. Всъщност, личи по спонсорирането на нашенските събития, което е трагично.

Аз "ще се хвана за зелено" и хич не ми пука от протекционистични претенции и мрънкания на хора без визия.
Последна промяна did на Пет Фев 04, 2011 2:49 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот airborneone » Пет Фев 04, 2011 2:48 pm

Освен това може ли да попитаме кой "убит" е започнал работа в този бранш през или преди 1984-та година?
Икономиката е бягане на дълги разтояния, не можеш да се сърдиш на някой ако е почнал 20тина години преди теб :popcorn:
@дид :agree:
Аватар
airborneone

Мнениеот bikerider » Пет Фев 04, 2011 2:53 pm

@did: :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Фев 04, 2011 3:22 pm

На всичко отгоре не може да се каже, че в CRC продават кой знае колко евтино. :look:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пет Фев 04, 2011 3:23 pm

PtD написа:На всичко отгоре не може да се каже, че в CRC продават кой знае колко евтино. :look:

Поне са ПРЕДСКАЗУЕМИ! Това също е важно и не е характерно качество на късогледите и мрънкащи фирмички.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Фев 04, 2011 3:39 pm

4getcredo написа:Аз твърдя, че когато се подлъгваш от чистата аритметика и голямата печалба ЗА СМЕТКА НА НЯКАКВИ правила (юридически, етически или приятелски), дестабилизираш икономиката (системата на доверие между участниците в обмяната на стоки и пари). В един глобален и онлайн свят, се оказа, че тово е по-лесно и крайностите са налице.

Митко, би ли разтълкувал това от гледна точка на потребителя? Етично ли е да се търси най-ниската цена или не? :D
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 04, 2011 3:49 pm

bikerider написа:
4getcredo написа:Аз твърдя, че когато се подлъгваш от чистата аритметика и голямата печалба ЗА СМЕТКА НА НЯКАКВИ правила (юридически, етически или приятелски), дестабилизираш икономиката (системата на доверие между участниците в обмяната на стоки и пари). В един глобален и онлайн свят, се оказа, че тово е по-лесно и крайностите са налице.

Митко, би ли разтълкувал това от гледна точка на потребителя? Етично ли е да се търси най-ниската цена или не? :D

Най-малкото не е неетично ;) :eyebrow: напълно естествено е. Въпросът е как постигаш/получаваш по-ниската цена. Първи вариант: ти си мутра, спираш с черните S класи, бухаш с бухалката на тезгяха "Брато, от утре ще даваш на моите хора на половин цена..., иначее..."; Втори вариант: колега, ще се ангажирам да купувам всеки месец еди си колко от това, дай ми го на по-ниска цена, аз ти гарантирам еди си какъв оборот... вземаш нужното ти количество и не се вясваш повече; Трети вариант: първата част от сценария на второто, но изпълняваш поетите ангажименти => получаваш доверие и предвидимост... създаваш мрежа от партньори с подобно доверие предвидимост => създаваш не само финансова, но и обществена добавена стойност. :liplick:

Кажи ми кой поход е по-успешен? Особено за нашата действителност аз не мога да си отговоря. :smash:

С разсъжденията си по-горе аз имам предвид предполагаемата и внушавана от кампанията a.n.t.i констатация, че производителите не изпълняват поети към дистрибутурите ангажименти. Това логично е възбудило недоволството на потърпевшите, те губят доверие в партньора и търсят алтернативни, навярно и по-добри решения...

На мен обаче ми се струва, че зад цялата кампания стои kvelikov. Обърнете внимание на абревиатурата!! :rofl: :clap: ;)
Последна промяна 4getcredo на Пет Фев 04, 2011 4:01 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
4getcredo

Мнениеот did » Пет Фев 04, 2011 3:59 pm

Ако набием Великов, дали това ще промени пазарните условия в България?

Ако ще помогне, сигурен съм , че той ще се съгласи да го набием.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Пет Фев 04, 2011 4:10 pm

Кампанията се хваща за цените, но се оказва, че цените въобще не са водещи ... в CRC като навсякъде - едно е по евтино друго по скъпо. Обаче основното - има от пиле мляко, цъкаш няколко бутона и ти го носят в къщи след седмица. Ако за хората в София има някакви алтернативи, за тези в провинцията е абсурд. Няма как магазин да държи такова разнообразие в малък град у нас. Та цената става второстепенна. Удобстовто и разнообразието са водещи. Като чета отзивите в немския форум и там в поечето случаи е така. Макар че там местните магазинчета доста по-често и нагло прекаляват с надценките.

Пък има и някой специфики за магазините, дилърите, че и производителите конкретно у нас ...
Много рядко инвестират в качествен персонал, обучения на въпросния, лично отношение към клиента или анагжираност към МТБмероприятията на родна почва.
Който се е опитвал да търси нашите дилъри,производители и магазини за спонсори на мероприятие знае колко са отзивчиви. Ок ясно, никой няма пари за даване, обаче как иначе искате да се развива тая сцена ... как да има качествени състезания и мероприятия, които да вдигат имиджа на колоезденето?
Който се е опитал да намери качествен сервиз за нещо по-сложно също бъзро е стигнал до задънена улица. 3-4 места/хора се предват от уста на уста едва ли не като легенда, като единствените, които биха отворили някой по засукан шок/вилка. И защо ... не защото са били на курс при оторизиран дилър, а защото така се е случило, че са човъркали малко повечко по такива чаркове. Гаранция-Франция ... ако щеш.

Другата тема - отношението на самите производители към търговците си. Повяварвайте ми и на тях не им е лесно. Макар да го виждам в съсвсем друг бизнес положението е подобно навсякъде. Всеки дилър иска да е екслузивен, на него да дадеш най добра цена, той да получи първи новия модел ... че и санкции искат да залагат някои в договрите си с производителите, ако не го дондуркаш достатъчно. Въобще и те хитч не са света вода ненапита ...
Доколко производителя ще толерира едни или други си е негова работа и въпрос на неговото виждане за бизнеса. Там за етика не мисля, че има смисъл да се гвори.
Като се вика срещу производителите не бива да се подминава и факта, че CRC и подобни са компании доста по-големите от масата производители и спокойно могат те да диктуват условията и да принуждават производителя.

Цалата патардия прилича малко и на патардията с пиратската музика/филми. Статуквото се променя, навиците на хората също, а някакви си там мрънкат, че искат да си запазват механизмите на продажба от преди 20 години. Е няма как. И разбира се че няма гаранции, обезщетения и съчуствие за затруднените. В бизнеса/търговията няма нищо социално и "честно". Който може се адапира, намира нови ниши, нов подход към клиентите и оцелява.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот jb » Пет Фев 04, 2011 4:14 pm

did, както обикновено :agree:
Аватар
jb

Рейтинг: 1260

Следваща