DanailKoev написа:Изискванията ми:
- водоустойчив
- скоростомер (текуща, средна и максимална скорост)
- километраж
- термометър
- лесен и бърз демонтаж на компютърчето
- подсветка
- часовник
- С каква батерия е, колко време държи и може ли да се презарежда?
- Издържа ли при скачане от бордюри и стълби?
DanailKoev написа:Как мислите, ще го бъде ли?
deadahmed написа:Термометър - това нещо ще мери доста точно... ама друг път. По време на каране доволно ще охлаждаш датчика...
deadahmed написа:К'во ъ? През зимата повечето компютърчета се забавят осезаемо, като пориш студеният въздух... Разликата м/у отчетената от термодвойката температура и реалната на място може да стигне 5 градуса, че и повече. През лятото е същото...
subritual написа:Чували ли сте за RealFeel?
Умрелия терорист е прав,а дисплея-това е съвсем отделен въпрос.
What is The RealFeel Temperature?
The RealFeel Temperature is an index that describes what the temperature really feels like. It is a unique composite of the effects of temperature, wind, humidity, sunshine intensity, cloudiness, precipitation and elevation on the human body--everything that affects how warm or cold a person feels.
subritual написа:Чували ли сте за RealFeel?
Умрелия терорист е прав,а дисплея-това е съвсем отделен въпрос.
feb написа:Искай нобелова награда!
И нека оставим в темата да се пише по темата!
Аз поне ще го направя.
subritual написа:Грешно,вече заслужихте по един минус.
Ако мислите, че не съм прав-направете си тест с ветнилатор и термометър (нечовек)
feb написа:Трънки.
Забавянето е описано в ръководствата на всички сериозни прозиводители към техните уреди, в които се използват LCD екрани и се дължи на невъзможността на въпросните екрани да работят нормално при ниски температури, заради физическите им особености. Също там пише, че устройствата работят нормално в повечето случаи, а просто има забавяне в показанията заради забавянето на дисплеите.
subritual написа:Грешно,вече заслужихте по един минус.
Ако мислите, че не съм прав-направете си тест с ветнилатор и термометър (нечовек)
И още нещо,климатиците и хладилниците работят на същия принцип-един вид "силен вятър".Само,че там той е предизвикан от флуид във затворена среда.
EccentricMOTION написа:От месец-два използвам Sigma BC1200.Почти напълно отговаря на изискванията ти, като изключим че няма осветление на дисплея.
mover написа:EccentricMOTION написа:От месец-два използвам Sigma BC1200.Почти напълно отговаря на изискванията ти, като изключим че няма осветление на дисплея.
В описанието не видях този к-р да има термометър!
mover написа:П.С. Добре, че доц. Димитров не ви видя постовете, че щеше да ви остави направо за есенната поправителна сесия.
mover написа:Колеги Insight, deadahmet, subritual, вие сте направо китобойна флотилия!!! Свършиха рибите, че избихте и китовете!
Просто напишете "хладилен цикъл" в гуглето и то ще ви покаже напр. това: http://frescor-bg.com/blog/how-airconditioner-work/
П.С. Добре, че доц. Димитров не ви видя постовете, че щеше да ви остави направо за есенната поправителна сесия.
deadahmed написа:Пък и образУванието ми е друго, но това не пречи да виждам емпирично как работят нещата
Аз с дърти доценти-комунисти не се занимавам Пък и образУванието ми е друго, но това не пречи да виждам емпирично как работят нещата
DanailKoev написа:Благодаря за предложенията. Купих си от колега Velomann v. 1.16.
Модераторите могат да сменят заглавието на "Как велокомпютърът мери температура" или "Как велокомпютърът НЕ мери температура".
Поздрави!
EccentricMOTION написа:mover написа:EccentricMOTION написа:От месец-два използвам Sigma BC1200.Почти напълно отговаря на изискванията ти, като изключим че няма осветление на дисплея.
В описанието не видях този к-р да има термометър!
Като казвам, че има значи имаДори в момента в стаята ми е ... 22градуса
taurus13 написа::offtopic: Темата беше полезна...от нея разбрах, че ако вържа една бира за гърлото с въже и я завъртя бързо, тя ще се охлади- айде да идва лятото.
Harka написа:did, глупости говориш. Ти да си чувал за "real feel"? Ако taurus13 завърти бирата достатъчно силно, много ясно, че в един момент ще и стане студено.
Harka написа:did, глупости говориш. Ти да си чувал за "real feel"? Ако taurus13 завърти бирата достатъчно силно, много ясно, че в един момент ще и стане студено.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 368 госта