Race Face затварят врати

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Race Face затварят врати

Мнениеот webster1102 » Нед Мар 13, 2011 8:53 pm

Доколкото разбрах от коментарите,всичко е в следствие на земетресението в Япония...и така след дълги години,лидерът в класациите за най-добри части,фирмата спира да произвежда компоненти.Повече може да прочете тук : http://www.pinkbike.com/news/Race-Face- ... Doors.html
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Re: Race Face затварят врати

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Мар 14, 2011 12:03 am

webster1102 написа:Доколкото разбрах от коментарите,всичко е в следствие на земетресението в Япония...

Не си чел коментарите по-надолу. Силно ме съмнява едното да има някаква връзка с другото.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 14, 2011 6:37 am

webster1102 написа:...всичко е в следствие на земетресението в Япония..

Болна мисъл на деградирал мозък!!! :flamethr:
Хайде помисли малко с главата си! Колегата правилно те е насочил към нов прочит на коментарите, а и не виждам смисъл от тая тема - всеки уважаващ себе си съфорумник преглежда от време на време Пинкбайк и е напълно в състояние да си изнамери статията сам! Много ми е интересно да разбера каква точно е целта на тая тема? Да се леят конски сълзи и дебели сополи ли? :dontknow: Нека ти подскажа малко - Рейс Фейс са почнали да продават по-голямата част от производството си на грешните хора, и всичките им дилъри и представящи ги магазини спрели да продават стоките им, понеже не били доволни стоката първо да минава през въпросните грешни хора. Лично аз малко се обърквам, понеже става дума само за Канада, а Рейс Фейс е световен лидер - другите пазари не са ли в състояние да компенсират? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот webster1102 » Пон Мар 14, 2011 6:43 am

Абе,готин,я малко по-спокойно.Кво толкова съм направил,че искаш да ме биеш?Просто информирам тези които не знаят...И като гледам към колко часът си го писал тва мнение,вземи легни малко да поспиш,че явно раното ставане не ти се отразява добре...киселяк.
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот Night-Power » Пон Мар 14, 2011 7:51 am

Аз лично не бях забелязал в пинкбике.Какво от това,че е пуснал тема много хора има, които не знаят за това. :beer:
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот airborneone » Пон Мар 14, 2011 9:50 am

hitar_potar написа:Лично аз малко се обърквам, понеже става дума само за Канада,
а Рейс Фейс е световен лидер :dontknow:

Ти как разбра, че рейс фейс са световен лидер и в кой точно сегмент са световен лидер?

hitar_potar написа: - другите пазари не са ли в състояние да компенсират?

Имаш ли информация коефициента продадена продукция на вътрешния (Канадския) пазар и продадената продукция на "външния" пазар? :popcorn:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот cladonian » Пон Мар 14, 2011 10:46 am

Много странна е за мен тази новина, 100% има нещо което не се споменава официално. Въпреки кризата мисля, че във вело индустрията има непрекъснат прираст поне това отчитат повечето фирми. Относно RaceFace аз съм им голям фен и смятам, че са една невероятна фирма правят невероятни продукти и имат много добър маркетинг. А и не знам да са се излагали така както други фирми като Marzocchi. Може би и RaceFace e трябвало да се изнесат в Азия и да залеят пазара, както правят другите фирми. Което ме кара да се замисля, че все повече почвам да уважавам фирми като RaceFace и Magura. :bowdown:
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот airborneone » Пон Мар 14, 2011 11:49 am

cladonian написа:....Което ме кара да се замисля...

Имайки предид поста ти, това е абсолютно невъзможно.
Аватар
airborneone

Мнениеот joker_brand » Пон Мар 14, 2011 12:25 pm

airborneone написа:

:agree:
Аватар
joker_brand

Рейтинг: 1996

Мнениеот zafirovp » Пон Мар 14, 2011 3:22 pm

Все още не е потвърдено офицялно. Според мен няма как това да е истина. Race Face за мен са легендарна марка. Преди време имаше такъв слух и за Iron Horse, но те все още се продават.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Nedyalkov » Пон Мар 14, 2011 3:35 pm

Само каде IH си фалираха и сега продават останалите произведени рамки (чистат си складовете).
A RF все още инфото за тях не е сиг (дано да не е вярно), но всичко е възможно.
Nedyalkov

Рейтинг: 1201

Мнениеот airborneone » Пон Мар 14, 2011 3:37 pm

zafirovp написа: Преди време имаше такъв слух и за Iron Horse, но те все още се продават.

:rofl: :rofl: :rofl:
И Ровър все още се продава, а ако се разтърсиш малко сигурно и акции на Лемън Брадърс можеш да намериш някой да продава
Аватар
airborneone

Мнениеот Stancho » Пон Мар 14, 2011 4:49 pm

Честно казано, колкото е загуба, толкова е и оферта, защото с ликвидацията ще дойдат големи намаления, а нямам против да си взема курбели Atlas за без пари... :D :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот airborneone » Пон Мар 14, 2011 5:05 pm

Stancho написа:Честно казано, колкото е загуба, толкова е и оферта, защото с ликвидацията ще дойдат големи намаления, а нямам против да си взема курбели Atlas за без пари... :D :agree:

А имаш ли против поради намалената конкуренция всички други производители на курбели еквивалент на Атлас да вдигнат цените?
Нож, ама с две остриета ;)
Аватар
airborneone

Мнениеот Stancho » Пон Мар 14, 2011 6:59 pm

Попринцип конкуренцията е между всички, а не всички срещу Race Face... И тук в България Race Face са едни от най - скъпите компоненти, така че не знам за какво голямо или драстично вдигане на цени може да става дума. А и все пак никой производител няма да тръгне да си убива продажбите с вдигане на цени - или поне свестните компании няма да го направят. Все пак фирми като Shimano или SRAM също имат стабилни позиции, които трябва да бъдат пазени. А и може ли да ми обясниш при обявяване на ликвидация, която ще трае със сигурност няколко месеца ако не и повече, каква е логиката да дигнеш цените на твойте продукти и да кажеш на клиента: Race Face правят ликвидация, ходете при тях, аз дигам цените, защото имам конкурент по - малко! Резултата - за 4-5 месеца ти пада оборота и ти вече се чудиш как да вържеш 2-та края и стигаш на ниво Race Face сега...

Просто има още достатъчно много фирми, за да има конкуренция. Такова драстично надуване на цените винаги орязва продажбите и никой няма изгода от това.

Поне в часовете по икономика и маркетинг са ме научили на това. Ако не съм прав - ще се радвам да чуя.
Аватар
Stancho

Мнениеот Daniel Panev » Пон Мар 14, 2011 10:18 pm

Stancho написа:А и може ли да ми обясниш при обявяване на ликвидация, която ще трае със сигурност няколко месеца ако не и повече, каква е логиката да дигнеш цените на твойте продукти и да кажеш на клиента: Race Face правят ликвидация, ходете при тях, аз дигам цените, защото имам конкурент по - малко!

То хубаво разсъждаваш, ама си личи, ме не играеш шах :D
Като свършат наличностите на RF (т.е. мине "далаверата" с евтините компоненти на ликвидация) какво става? Вдигаш цените и си свирукаш "Я елате пиленца при батко...", потривайки доволно мазните си пръсти :eyebrow:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот cladonian » Пон Мар 14, 2011 11:46 pm

airborneone написа:

Надявам се че, странното ти остроумие не в следствие на етапа от индивидуалното ти развитие в което се намираш, ако въобще разбираш какво искам да ти кажа.
Не е зле и да пишеш по темата а не просто да пишеш, щото няма с кой да си говориш.
:crazy:
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот airborneone » Вто Мар 15, 2011 9:56 am

cladonian написа:
airborneone написа:

Надявам се че, странното ти остроумие не в следствие на етапа от индивидуалното ти развитие в което се намираш, ако въобще разбираш какво искам да ти кажа.
Не е зле и да пишеш по темата а не просто да пишеш, щото няма с кой да си говориш.

Айде бачка, виж ся дали ще разбереш:

cladonian написа:Много странна е за мен тази новина, 100% има нещо което не се споменава официално.

Страшно си наблюдателен!
Какво повече трябва да ти се напише, освен, че са изпаднали в несъстоятелност,
били са поставени под наблюдение и сега някой им е дръпнал шалтера заради неплатени дългове?
Това някой трябва да ти го каже в прав текст или има още нещо "неспоменато"?

cladonian написа: Въпреки кризата мисля, че във вело индустрията има непрекъснат прираст поне това отчитат повечето фирми.

Ако някога си се интересувал, това което се обявява от дадена фирма и реалността не винаги се припокриват.
Материя, която се учи във ВУЗ, за не по-малко от 4 години и НЕ смятам да ти я смилам в 1 пост.

cladonian написа: Относно RaceFace аз съм им голям фен и смятам, че са една невероятна фирма правят невероятни продукти и имат много добър маркетинг.

Това, че си им фен си личи от далече.
Това, че НЕ ПОЗНАВАШ продуктите на пазара също си личи.
Маркетинга им е супер > даването на много пари за спонсорство ги доведе до.....

cladonian написа: А и не знам да са се излагали така както други фирми като Marzocchi.
Може би и RaceFace e трябвало да се изнесат в Азия и да залеят пазара, както правят другите фирми.

Тука осетили вече колко точно ти е капацитета?
Марцочи се изложиха СЛЕД като се изнесаха в Азия.
Проблемът с луфтовете почна точно от първата продукция правена извън Италия.

cladonian написа:Което ме кара да се замисля, че все повече почвам да уважавам фирми като RaceFace и Magura. :bowdown:

Намесихме магура, защото само за тях сме чували или просто Аллах, Аллах?

Stancho написа: А и все пак никой производител няма да тръгне да си убива продажбите с вдигане на цени - или поне свестните компании няма да го направят...
...Такова драстично надуване на цените винаги орязва продажбите и никой няма изгода от това....

Ако нямаш алтернатива, вдигането на цената ще убие ли твоето потребление?
Ти дане би вече да не сипваш бензин, защото са му надули цените и си минал на алтернативни горива?

Stancho написа:Все пак фирми като Shimano или SRAM също имат стабилни позиции, които трябва да бъдат пазени.

Разликата, е че техните позиции няма да бъдат пазени.
Ако режеш тората за 5 гости а дойдат 3ма останлите 2 парчета торта все някой ще ги изяде нали така?
Аватар
airborneone

Мнениеот airborneone » Вто Мар 15, 2011 6:18 pm

Който е пропуснал:
NEW WESTMINSTER, B.C. (BRAIN)—Running into financial turmoil, Canadian component brand Race Face is no longer in business. A receiver took over operations on Saturday and has shut down the company. Race Face’s bankers, Scotia Bank and Roynet, appointed Grant Thornton Limited as the brand’s receiver over the weekend.

In a letter to Race Face employees dated March 14, Grant Thornton Limited announced that it was terminating all Race Face employees at its New Westminster factory, and at its operations in Taiwan today.

"As the receiver will be shutting down the operations of Race Face Components Inc. immediately, your continued employment is no longer required and, therefore, the receiver on behalf of Race Face Components Inc., hereby terminates your employment, effectively immediately," the letter stated.

Calls seeking comment from Grant Thornton Limited were unanswered.

“It came as a big surprise to all of us,” said John Pentecost, who was Race Face’s component/protection marketing and product manager. “There were about 50 people laid off here in New Westminster today and we were told that another 20 people in Taiwan were also terminated.”

Pentecost said the banks had begun to require their sign-off on all outgoing funds about four weeks ago. At the time payroll payments were current, although many of the employees hadn’t been reimbursed for traveling expenses and company payments into the Canadian healthcare system were reportedly behind.

“For some of the people traveling to Taiwan and down to the States on sales calls, they are owed $3,000 or more of traveling expenses. I’m owed about $2,000, none of which we will see,” Pentecost said.

Race Face officials met with creditors and its receiver today. Officials at Grant Thornton said they intend to dispose of Race Face as a single entity and may rehire back some essential employees to assist in the sale of the company.

—Matt Wiebe
Аватар
airborneone

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Мар 15, 2011 7:36 pm

Много неприятно - дали някога инвеститорите ще научат, че една марка/фирма е това, което е заради хората, които стоят зад нея, а не оборота, който успява да направи...
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Stancho » Вто Мар 15, 2011 9:42 pm

Daniel Panev написа:
Stancho написа:А и може ли да ми обясниш при обявяване на ликвидация, която ще трае със сигурност няколко месеца ако не и повече, каква е логиката да дигнеш цените на твойте продукти и да кажеш на клиента: Race Face правят ликвидация, ходете при тях, аз дигам цените, защото имам конкурент по - малко!

То хубаво разсъждаваш, ама си личи, ме не играеш шах :D
Като свършат наличностите на RF (т.е. мине "далаверата" с евтините компоненти на ликвидация) какво става? Вдигаш цените и си свирукаш "Я елате пиленца при батко...", потривайки доволно мазните си пръсти :eyebrow:

Какво ще става след това не се знае, защото пак остава момента за конкуренция между отделните фирми и винаги конкуренцията ще гледа при възможност да слезе с лев под твоята цена, за да има повече продажби. Поне ако няма монополна политика в случая и уговорка между компаниите, това е естественото поведение на участниците в една нормална конкурентна среда. Поне засега не съм забелязал и да има фирма лидер, която да налага пазарно поведение на другите и да се получава това вдигане на цените. Поне в чужбина не са като в България 2 фирми, които да са автономни и да правят своеволия. Пък и хората там гледат да задоволят нуждите на потребителя, а не толкова на собствения джоб...
Аватар
Stancho

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Мар 17, 2011 11:17 am

ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот zero knowledge » Вто Апр 05, 2011 5:10 pm

http://nsmb.com/4287-race-faces-demise/

Интересно "управление" ...
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Stancho » Вто Апр 05, 2011 6:03 pm

Дам, май не само българите сме нагли...

Между другото това злоупотребяване с власт ми напомня много на филма Inside Job за финансовата криза и началото й. :crazy:
Аватар
Stancho

Мнениеот moz » Вто Май 10, 2011 8:17 am

moz

Назад към Общ форум