Лош опит със Sportdepot

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Лош опит със Sportdepot

Мнениеот theedd » Чет Май 19, 2011 10:58 am

Колеги, внимавайте много при купуване на велосипед от Sportdepot. Приятел си купи оттам Scott Aspect 70 на промоция - на пръв поглед всичко ОК, трябваше само фино регулиране на скоростите. След около 50 навъртяни километра левият педал падна - оказа се, че са поставили педалите неправилно (ДЕСЕН педал на ЛЯВ курбел) и съответно можете да се сетите колко изядена беше резбата на курбела. Не мога да си обясня как изобщо са успели да ги завъртят и как резбата е издържала толкова време...
За съжаление моят човек не успя да се възползва от гаранцията, понеже трябваше да се оправи за по-малко от 2 дена, при положение, че изобщо не знаеше дали от Спорт депо ще го признаят като фабричен дефект.
Така че внимавайте, ако пазарувате оттам - възможно е някой некадърник да ви е сглобявал велосипеда.
theedd

Рейтинг: 1220

Re: Лош опит със Sportdepot

Мнениеот evilzet » Чет Май 19, 2011 2:22 pm

Аз не мога да си представя някой да успее да навие педалите наобратно.
Според мен проблема е друг .
Имал съм несъвместимост на различни стандарти педал-курбел (метрична и цолова резба), но колелото беше на 30+ години.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот mrdaka » Чет Май 19, 2011 3:20 pm

Като си купих колелото, без падали, аз размених местата на десния с левия педал. Резбата на курбелите се преба и се наложи да сложа нови курбели. От личен опит знам, че не е много трудно да ги завиеш наобратно. :bawling: В моя случай, грешката си беше моя и не съм и търсил гаранция. Ако от магазина са го прецакали ... етично би било да си поправят грешката.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Май 19, 2011 5:37 pm

Незнам какво се оплакваш?
Все едно да си купиш колело от супермаркет :)
Нищо лично, но всеки производителн препоръчва след първоначалното сглабяне на велосипед да се покара известно време и да се донастрои и стегне наново;
п.с.
след всяко излизане от сервиз си преглеждм дали всичко е наред :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Май 19, 2011 5:45 pm

HepBeH_XaMcTep написа:след всяко излизане от сервиз си преглеждм дали всичко е наред :)

Пешо, смяташ ли това за нормално :dontknow:

HepBeH_XaMcTep написа:Незнам какво се оплакваш?

Не, че ще тръгна да си купувам спортна екипировка от Sportdepot, най-малко пък велосипед, но аз напълно разбирам човека защо се оплаква и мисля, че е в пълното си право...
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Май 19, 2011 5:50 pm

IVO Jordanov написа:
HepBeH_XaMcTep написа:след всяко излизане от сервиз си преглеждм дали всичко е наред :)

Пешо, смяташ ли това за нормално :dontknow:

Падал съм заради незатегната лапа, след купуване на велосипед от голям български производител;
Както и съм излизал с незатегнати болтове на задна главина от известен столичен сервиз...

Практикуваме екстремен спорт и мисля, че трябва аз да съм единствения виновен,
ако нещо по колелото се радвали и пострадам!

IVO Jordanov написа:

Не, че ще тръгна да си купувам спортна екипировка от Sportdepot, най-малко пък велосипед, но аз напълно разбирам човека защо се оплаква и мисля, че е в пълното си право...

Човек трябва да си провери всичко, преди да тръгне да кара... най-малкото от верига тип "Метро"

п.с. нищо лично спрямо SportDepot! :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот vla40 » Чет Май 19, 2011 6:10 pm

Аз си взех колело от Sport Deopоt и НИЩО му нямаше. :crazy:
Взех го миналото лято и още го карам и нищо не ми се счупи освен обтегача (все пак не го ползвах по предназначение :rofl: )
Последна промяна vla40 на Чет Май 19, 2011 7:09 pm, променена общо 1 път
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот teoedosi » Чет Май 19, 2011 7:04 pm

Все едно да си купиш колело от супермаркет :)
.............
п.с.
след всяко излизане от сервиз си преглеждм дали всичко е наред :)

Нормално е като си купиш ново колело,да провериш и попритегнеш болтовете ,педали,кормило и т.н, но дълбоко се съмявам,че ще отвъртиш педалите,да провериш дали не са разменени.В случая става въпрос за това,а не по принцип.
И аз смятам че човека има основание да се оплаква.
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот Ozzie » Чет Май 19, 2011 8:12 pm

evilzet написа:Аз не мога да си представя някой да успее да навие педалите наобратно.

Може, може! Питай Галин или Здравко. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот theedd » Чет Май 19, 2011 8:22 pm

Не се оплаквам, просто предупреждавам потенциалните купувачи и колегите от форума :) Ако това се беше случило на мен, щях да си търся правата докрай! Правете го и вие!
Според мен такива дефекти са недопустими - търговецът е длъжен да провери изрядността на стоката, която продава. Да не говорим, че тук става дума и за безопасност при експлоатацията. Като си купите нова пералня, със сигурност не я карате в сервиз и не проверявате чарколяците й, нали? ;) Все пак не се изисква крайният потребител да е технически компетентен. Неслучайно към такива продукти е приложено и ръководство за потребителя - как да се експлоатира правилно!
theedd

Рейтинг: 1220

Мнениеот Stancho » Чет Май 19, 2011 9:40 pm

Първо това не е дефект, а техническа грешка и второ е изцяло по вина на продавача. Такова нещо не може да се тълкува другояче освен проблем в пройзводителя/дилъра.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот novice » Пет Май 20, 2011 12:36 pm

Ми то и аз моето, като го сглобих, въпреки че знам къде колко съм стягал, се нуждаеше от донастройки след време. Ама чак да разменя педалите... Е за тва се иска въздух в кратуната! :D
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Joker_Here » Съб Май 21, 2011 11:32 am

Хаха,не си единствен.Купих си байк от много по висок клас(Спешълайзд Биг Хит),от магазин в Чехия и първия ден го карах директно по предназначение.

На една каменна градина(рок гардън),човкирах и какво да видя като стана и се омърлуша: Задното колело беше се откачило,задния QR,не беше затегнат.Така,че и моя съвет е от излизане от ремонт/нов велосипед огледайте какво защо,да няма като мен.. :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот jenkis » Пет Май 08, 2015 8:45 am

Явно не си само ти да си имал лош опит със с Sportdepot.
Аз също обмислях да си взема байк от там, и търсех мнения на други потребители.
Съвсем по случайност попаднах на тази страница и видях, че и други хора са имали проблеми с покупката на велосипед от там.

http://www.uznai.bg/company/sportdepot.bg/

Ако взимам байк ще е от друг сайт. ;)
Аватар
jenkis

Рейтинг: 1180

Мнениеот kobso1245 » Съб Май 09, 2015 9:37 am

Ъъъ, не, че нещо, ама 1 коментар?
А иначе и аз не съм им фен(то тва малко е същото като да си купиш компютър от Техно*), но на брат ми велосипеда е от там(просто защото беше на оферта) и не е имало такива проблеми.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот puncher » Нед Май 10, 2015 1:12 pm

@jenkis: извинявай, ама съживяваш някаква тема на 4 години за да споделиш, че и други са недоволни от някого? И по огромна случайност мнението на другия сайт е точно от деня в който ти е хрумнало да ни информираш за това?

Иначе по темата: преди седмица се наложи да сменя детски balance bike и срещнах отзивчив персонал. Аз поне бих пазарувал от там отново.
puncher

Рейтинг: 1230

Назад към Общ форум