Преди известно време под едни железа намерих рамката и каквото беше останало от първото ми планинско колело.И ме налегна малко носталгия-това беше все пак 1993г.!
Колелото беше Balkan Tyrol като предполагам, че рамката си беше правена в Ловеч, а окомплектовката беше на Sachs-Huret.
Колко тормоз и каране е видяло това колело не е за описване.Късам съм и трошил всичко по него -рамка, викла на няколко места, курбели и т.н. А по това време единствената опция за поправка беше заварка или ако е нужно нещо да се направи на струг това ставаше в Стомана .(доколкото си спомням тогава нямаше много свестни работилници за поправка в Перник).
Жалко е че нямам дори и една снимка на него ( цифровите фотоапарати и мобилни телефони за да си го снимам на воля се появиха доста по късно). А и повече бях заинтересован да го карам отколкото да го снимам.
Още си спомням как ми го докараха у нас с едно Трабанче комби!

Е беше малко самотно каране тогава защото през 1993г. в Перник нямаше много МТБ.
Та мисълта ми е ако някой е имал такова колело или още го има да сподели някоя снимка защото аз се рових ли рових в нета и нищо не мога да открия.

Лека