Pr3d4t0R написа:Ето тук има богат избор, с уговорката, че става въпрос за стандартни спици - http://www.actionsports.de/de/laufraede ... /speichen/
Sapim CX-Ray са малко по-евтини от 5 лв. за спица - предимстовото на такъв тип спица е аеродинамиката и теглото, като здравината от удар в спицата е компроментирана. За ХС състезатели са доста подходящи. По-важно за цялостното представяне на едно колело е как наплетено - за жалост тук в България не знам някой да представя силата на натягане на спиците при наплитане на колело, а това е важно за равномерно разпределяне на силите по всички компоненти от колелото ; - ) Аз лично съм поръчвал wheelset от този сайт и съм много доволен.
marsa написа:Оригиналните ти спици са straight-pull, демек с прави глави и butted, демек с изтъняване (това е различно от bladed - плоски).
Принципно всяка спица с права глава 2мм и резба 2мм ще ти свърши работа да закърпиш положението, дори ако си на зор можеш да изправиш съответната класическа спица. Но ако искаш да запазиш баланса на колелото по-добре си вземи 1-2 оригинални спици, няма да намериш перфектен заместител за стотинки просто защото са по-непопулярни правите спици.
Изглежда спицата, която ти трябва е wheelsmith db14 direct pull, black
Може да си пробваш късмета в Байкцентъра, които поне на хартия са дистрибутор в България.
gosh6o написа:Средното ми е truvativ howitzer 73. Инструмента, който имам е този http://store.picbg.net/pubpic/45/88/cdf ... a24588.jpg
Работата е там, че явно е правен за средни, на които се вади оста. Единствения начин, който се сещам е да изкарам оста и лагера от последната чашка. Да я затегна. Да вкарам оста и да набия лагера. Как е идеята ми?
gosh6o написа:Ами веригата. Как определям колко да е дълга при 2x9?
gosh6o написа:Също може ли да се направи с курбели за 3 плочи.
gosh6o написа:Абе като цяло някой ако може да ми каже всичко за 2x9
gosh6o написа:Веригата ще се бие ли по-малко в курбелите?
jungleraver написа:От къде да си купя оригинални или поне качествени ролки за дерайльор Shimano XT RD-m751?
(долната е капсулован лагер, горната е с керамична втулка)?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта