madsnake написа:Грешиш. През нощта активната светлина е не 100, а 200% задължителна. Светлоотразителя, особено ако е евтин може изобщо и да не блесне, а като е евтин и зацапан няма да те види никой. По магазините за левче има предна и задна мигалка за по 4.50 - 5 лв. Не смятам, че е нещо заради което изобщо да се замисляш, а и реално не трябва да го мисля а просто го поставям на велосипеда.
madsnake написа:Тези ленти не съм ги тествал, не мисля и да ги тествамКогато карам през нощта си паля активните светлини по велосипеда и слагам жилетка за да се чувствам относително предпазен. Лошото е, че кьорави шофьори винаги ще има и дори ксенон да сложа отпред и отзад има абсолютно реален шанс някой да ми каже "ъъъъ братле, не те видех". Та и затова не мисля да ги тествам тези ленти, не мисля че биха имали някакъв реален ефект. Може би ще се виждат но чак като наближи автомобилът прекалено близо. Според мен доста по-добре е за 4-5 лв. да си се купи един комплект предна и задна светлина от магазините за левче.
neilor написа:Ако се приеме сегашният проект на закона, велосипедистите ще са ДЛЪЖНИ да карат със светлоотразителна жилетка през деня и катаджиите ще са ДЛЪЖНИ да ги глобяват ако видят велосипедист без жилетка.
neilor написа:Има изискване да ги носят в колата и да ги слагат, когато колата се повреди на пътя и трябва да я ремонтират. Ако питаш дали ги глобяват ако нямат - да глобяват ги.
vasilevl написа:...се изискват : ПРЕДЕН ФАР, светоотразители и ЗВЪНЧЕ...
Slade написа:Доста по-неприятно е да те глобят за неизпълнение на полицейско разпореждане или за осуетяване на проверка. В тоя район е пълно с ченгета на мотори, едно обаждане по станцията и..
Аз също не обичам проверките, не съм изряден в някои неща, но не бих тръгнал да бягам, поне докато все още само предупреждават.
vasilevl написа:Slade написа:Доста по-неприятно е да те глобят за неизпълнение на полицейско разпореждане или за осуетяване на проверка. В тоя район е пълно с ченгета на мотори, едно обаждане по станцията и..
Аз също не обичам проверките, не съм изряден в някои неща, но не бих тръгнал да бягам, поне докато все още само предупреждават.
Стига бепо принцип не мисля че могат да ме хванат ако реша да бягам... най - малкото, че познавам всички улички в района, особено пък през деня, как ще влезе в затворена уличка с мотор ( с/у движението с това тромаво БМВ ). Виж ако пуснат патрули с велосипеди, както по черноморието, това вече е друга история
krach написа:vasilevl написа:Slade написа:Доста по-неприятно е да те глобят за неизпълнение на полицейско разпореждане или за осуетяване на проверка. В тоя район е пълно с ченгета на мотори, едно обаждане по станцията и..
Стига бепо принцип не мисля че могат да ме хванат ако реша да бягам... най - малкото, че познавам всички улички в района, особено пък през деня, как ще влезе в затворена уличка с мотор ( с/у движението с това тромаво БМВ ). Виж ако пуснат патрули с велосипеди, както по черноморието, това вече е друга история
Абе то тая работа не е като оная..в смисъл ако решат лесно те описват че се търсиш и все ще се срещнете някъде. А да си правиш такива проблеми дори за 20 лева глоба..![]()
Депутатите отстъпиха обаче и от задължаването на велосипедистите да носят по всяко време светлоотразителна жилетка. Те ще трябва да се съобразяват с това изискване, когато се движат по тъмно, при намалена видимост или извън населено място. .
Slade написа:Смисълът е, че ако условията се променят в движение (падне мъгла), ще те треснат отзад без да разберат, че си там.
Защо Законът изисква да караме колите на фарове от ноември до март, независимо, че има светли части от деня, а понякога дори грее слънце?
irgnet написа:..
Така че ако ви направят проверка и някой катаджия реши, може спокойно да си ви глоби. Рядко някой с МТБ да има звънец, така потенциални жертви за глоби има колкото искаш, ама явно и на катаджиите не им се занимава да обикалят и да дебнат велосипедисти.
Grash написа:Друг е въпроса къде е смисъла да имаш предна, задна светлина и светлоотразители през деня и при нормална видимост. Би трябвало тези изисквания да са за тъмната част на денонощието и при намалена видимост.
Slade написа:Смисълът е, че ако условията се променят в движение (падне мъгла), ще те треснат отзад без да разберат, че си там.
Защо Законът изисква да караме колите на фарове от ноември до март, независимо, че има светли части от деня, а понякога дори грее слънце?
madsnake написа:Именно, нищо не пречи в раницата да носиш жилетка. Не е като да са необходими часове за монтаж...
veskoz написа:Глупости...
edinmilion написа:Народната милиция е сила!!! Звънците се наложиха чак на тура![]()
..
Потребители, разглеждащи този форум: 5roff и 369 госта