korny написа: В този момент на мен не ми се иска да се водят преговори с друга фирма, която може да ни качи при положение, че парите на хората отиват за тези празни автобуси![]()
Ясно е, че ако се стигне до този вариант ще трябва да си намерим превозвач, но вариантът общината да ни хвърля парите за нещо, за което сме склонни да си плащаме ми се струва крайно тъп.
Това е същото като "Една жена ми каза". Общината плаща извършените курсове на превозвача (в случая Столичен автотранспорт) еднакво, независимо дали автобусът е бил претъпкан или съвсем празен. Доколкото има някаква обратна връзка, дали линията вози някой, тя е епизодична и само информативна. И не превозвача, а общината има полза линията да е пълна, за да си върне част от бездруго платеното за движение на автобуса.konopr написа:както ми разясни един от полицаите на протестчето.
galio написа:Добре де, не може ли да се мине към активна форма на протест - два пъти да се нарежат гуми на тия автобуси, ще спре да им е рентабилно. Едно счупено панорамно стъкло ще изкара автобуса за доста време от обръщение - съмнява ме да имат на склад....
galio написа:Добре де, не може ли да се мине към активна форма на протест - два пъти да се нарежат гуми на тия автобуси, ще спре да им е рентабилно. Едно счупено панорамно стъкло ще изкара автобуса за доста време от обръщение - съмнява ме да имат на склад.
В смисъл, ясно е, че по този път, по който сте тръгнали, доникъде няма да се стигне. Какво има да се занимавате повече?
Живеете в град, в който кампанията за стимулиране на градското колоездене започва с преграждане на най-старата му велоалея и заличаване на вече маркираната велоалея по централната му пешеходна зона. На никой в общината за никакви колелета не му пука.
Lostsoul923 написа:Нали знаете, че като цяло градският транспорт(освен частните линии) се финансира главно от бюджета на държавата, така че не намирам смисъл от билетчетата и до ден днешен.
Не на държавата, а на общината и не освен, а включително частните линии.Lostsoul923 написа:Нали знаете, че като цяло градският транспорт(освен частните линии) се финансира главно от бюджета на държавата...
KaLO_1407 написа:Някой знае ли дали утре седалковият лифт ще работи? За малко пешеходен туризъм.
Admin написа:Днес, 24.04, бях на среща с няколко души от ръководството на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Бях заедно с представители на Велоеволюция и на Compass Bikes.....
Admin написа:Иначе казано, не си мислете, че хората в институциите не ползват интернет
taurus13 написа:Бе няма какво да се лъжем - градският обществен транспорт не е за превоз на велосипеди. Който си има велосипед, да си има начин да си го вози, общината не е длъжна. Тук си е мястото на частници, които да си направят бус с багажник и да си качват байкъри където ги влече. Да, ама байкърите не щат да плащат - на тях им отърва за 2 кинта да се качат горе с байка...е сори, няма безплатни обяди.
Не виждам аз в тази забрана, нарушени права на байкъри.
Pr3d4t0R написа:Нали се стремим все към Европа - в Германия, Испания, Австрия примерно в повечето автобус, влак и метро си има предвидено място за велосипедисти...
Не някъде, а почти навсякъде, че и у нас дори. В цивилизацията, когато има нужда и интерес, се мисли как да стане, а не защо не може.papinu написа:За влаковете не знам, но съм чувал, че наистина има такива някъде из Европа със специални места за велосипеди.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 30 госта