Лек за колената и ставите

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Лек за колената и ставите

Мнениеот _SoRa_ » Съб Ное 20, 2010 8:33 am

От както се помня имам проблем със ставите на краката. Като малка майка ми редовно ме водише на лекар за преглед /имала съм бързо израстване на костите, според лекуващия ме лекар/. Инжекции, хапове и нищо на края. Пак ме болят особено десния крак /таз и коляно/. От два дена десния крак ме боли много най-вече когато вървя, походката ми заприлича на патешка :xx(: Преди време отидох на преглед при личния лекар за да ми даде направление. Е, не ми даде, защото не било сериозно, а и нямали направления :boggled:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот zax983 » Съб Ное 20, 2010 11:26 pm

Admin, прав си - някой е трябвало да му го каже много по-рано... Но аз съм нов, нямало ме е във форума преди месец ;) Извинявам се за езика и тона, както виждаш той не е такъв в останалите ми постове, но наистина някой трябваше да му го каже... А с какво ме е провокирало... Ами това че трябваше да прочета 5 страници с неговите глупости, вместо да намеря нещо полезно за превенция и лечение на колене и въобще стави, нали темата уж е за това...

В крайна сметка не успях да разбера кое е най-добро... А и повечко май се говори за след дъжд качулка... Аз се чудя има ли смисъл да пия или да се мажа с нещо и какви наколенки и т.н. ми трябват, за да не се стига до там да имам проблем и да се чудя как да го оправям... Както каза един пич, дай малко повече пари за хубаво колело, че после една колянна става е 5-6 хиляди и то без рушветите... Е аз нямам пари за хубаво колело и мисля че вече си нагласих бръкмата да ми отговаря максимално на анатомията, има ли друго се чудя обаче?

Колената леко, а задника доста ме наболваха още на първия ден от това "ново" колело... За щастие вече не ме болят, проблемът при мен е бил изцяло от седалката ми се струва... Само дясното коляно нещо странно го усещам от вчера, въпреки че откакто ме наболваше първия ден, после няколко дни, докато ми се оправи и задника, не съм имал никакви проблеми с коленте... Но това сега не е болка, а просто някакво странно усещане и все пак няма да карам този уикенд, за всеки случай... А и зимата попринцип карам доста по-внимателно, но като дойде сезона трябва да съм във форма за максимални натоварвания и най-малко искам проблми със ставите... Но меко казано нямам ни най малка представа как да предпазвам каквото и да е от каквото и да е, защото имам много добро генче за почти всичко, но най-вече за костите и мускулите на краката... И все пак не искам да злоупотребявам с късмета си ;)

П.П. _SoRa_, звучи ми сериозно, не знам, може и да не е, но също така може и да няма нищо общо с това което са ти казали онези шарлатани... За съжаление не съм човека който може да ти каже къде да отидеш, но те съветвам ако имаш възможност зарежи измислената лична лекарка и отиди при добър ортопед, а мисля че има начин да я накараш да ти даде полагащото ти се направление, което ти се полага искам да подчертая и въобще не е твой проблем има или няма... Ако не в началото на всеки месец, то поне в началото на годината, т.е. сега след празниците я дебнеш, защото след първи януари няма оправдание! А времето до тогава можеш да използваш за да провериш за такъв специалист, който да работи с касата... Ако намериш, не знам дали ще спестиш въобще нещо от това, освен че ще потрошиш много време и нерви(ако се подготвиш психически затова ще си спестиш нервите, но времето няма как :dontknow: )... Но също така не забравяй че здравето няма цена !
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот PtD » Нед Ное 21, 2010 1:27 am

zax983 написа:Аз се чудя има ли смисъл да пия или да се мажа с нещо и какви наколенки и т.н. ми трябват, за да не се стига до там да имам проблем и да се чудя как да го оправям... Както каза един пич, дай малко повече пари за хубаво колело, че после една колянна става е 5-6 хиляди и то без рушветите...

Най-важното в едно колело по отношение на ставите е да ти е по мярка (правилен размер, подходяща геометрия, подходящи настройки). Дали частите са скъпи или не, няма никакво значение. С неподходящо скъпо колело е сто пъти по-вредно да се кара, отколкото с добре пасващ боклук.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот skiman » Пон Ное 22, 2010 9:33 am

Анелия написа:Animal Flex?

И това също. И едно на Оптимум нутришън с конски дози Глюкозамин.
Явно при мен отиваме след време на план Б.

zax983 написа:Аз се чудя има ли смисъл да пия или да се мажа с нещо и какви наколенки и т.н. ми трябват, за да не се стига до там да имам проблем и да се чудя как да го оправям... Както каза един пич, дай малко повече пари за хубаво колело, че после една колянна става е 5-6 хиляди и то без рушветите...

Единствената профилактика щом нямаш проблеми е хубаво загряване преди каране. Никакви наколенки, мазила и други отвари не ти трябват.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот zax983 » Вто Ное 23, 2010 2:42 am

Нямам време за загряване, ставам от леглото и тръгвам... В най-добрия случай ако имам време и нужда от един бърз душ и закуска...

А тази нощ например, нещо не ми се спи и може би няма да съм лягал въобще, което е по-добре отколкото да спя малко... И днес недоспал ще пробвам как е на дъжда ;)

Отделно че си смених стола с един удобен, но доста нисък фотьойл и подозирам че това е доста по-вредно за колената от каквото и да е колело... Трябва да го повдигна с нещо...

А за наколенките питам, защото казаха че топлят, в смисъл че за протекторите става дума, ако съм разбрал правилно, като налакътниците например... И за мазилата също, като средство за загряване? Не питам за наколенките на д-р Ливайн :D
Аватар
zax983

Мнениеот skiman » Вто Ное 23, 2010 9:36 am

zax983 написа:Нямам време за загряване, ставам от леглото и тръгвам... В най-добрия случай ако имам време и нужда от един бърз душ и закуска...

Значи очаквай скоро проблеми с коленете. Не мога да ти помогна с нищо повече. Мазилата не заменят загрявката на ставите.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот zax983 » Вто Ное 23, 2010 10:05 am

И как съм карал така 10-тина години без проблеми в ставите?
Аватар
zax983

Мнениеот skiman » Вто Ное 23, 2010 10:06 am

zax983 написа:И как съм карал така 10-тина години без проблеми в ставите?

На колко години си сега?
Аватар
skiman

Мнениеот PtD » Вто Ное 23, 2010 10:30 am

Индивидуално е това със загрявката - ако човек има природно гъвкави стави, може и никога да няма проблем. Иначе е вярно, че с възрастта загрявката става все по-важна :peace:

П.П. А да се носят наколенки (протектори), дори и само за коляното, е добра идея в студено време, за да държат топло на ставата и да я пазят от вятъра. (Който при случая на Закс разбрахме, че духа с 45-50 км/ч винаги ;))
Аватар
PtD

Мнениеот skiman » Вто Ное 23, 2010 10:49 am

Аз съм противник на наколенките като средство за превантивна мярка. Говорим за типа ластични или ортопедични наколенки. Ако си ушие един поларен чорап и си го слага да му топли-ОК, но допълнителна стабилизация само вреди. Говорим за здраво коляно(в случая). Много по-добре е да се укрепват стабилизиращите мускули отстрани на коляното, отколкото да се разчита на помощ от наколенка. При тях мускулите почват да отслабват в един момент.
Ако разбира се говорим за някаква топлеща, но не стягаща наколенка съм ЗА. И аз понякога на ски си слагам един поларен чорап, който жената ми уши, да ми държи топли коленете, но той е нещо като шал за колене.
Аз имам природно много гъвкави стави и сухожилия. Качвал съм се на ски и от лифта направо по склона. Чак сега почнах да го усещам като кардинална грешка. Загряването е най-добрата превенция. Сега си отделям 10-тина минути преди да закопчая ските за лека загрявка. Ама вече е късно. :crap:
За това и го попитах на колко години е. И аз преди 20 г. нямах никакви проблеми. Даже не се и замислях. И сега. :crap:
Аватар
skiman

Мнениеот zax983 » Вто Ное 23, 2010 11:06 am

На 27 съм.

Проблем съм имал само в казармата, на -20 горе на вишката като си дремя макар и с габината... Няма по-гадно нещо от кубинките, за 2 часа така ми измръзваха краката че буквално от стъпалата, нагоре по костите и чак до коленете измръзваха... Усещането не е болка, но е отвратително, не знам дали не е имало някакви трайни последствия...
Аватар
zax983

Мнениеот Анелия » Вто Ное 23, 2010 11:07 am

Загрявката може да се прави и върху колелото. Започва се с леки предавки, така загряват не само ставите, ами и мускулите, и сърцето се подготвя за по-голямо натоварване. Но да станеш от леглото и да спринтираш не е добра идея.
Друго, което се сещам за превенция е постепенно натоварване. Сега зимата ако намалим натоварването, на пролет да не тръгваме да караме направо 100+ км, а да увеличаваме постепенно.
Аватар
Анелия

Мнениеот PtD » Вто Ное 23, 2010 11:38 am

Директната загрявка върху колелото не е много препоръчителна (макар че и аз предимно така процедирам), защото движенията на ставите са ограничени. Значително по-добре е пълна загрявка с раздвижването на ставата във всички възможни посоки.

@skiman, нарочно писах "протектори". Имах предвид тези кори, дето пазят само коляното. Зимно време са чудесни да спират вятъра и да държат коляното топло. Пък и така и така са подръка ;)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Ное 23, 2010 11:54 am

PtD написа:Значително по-добре е пълна загрявка с раздвижването на ставата във всички възможни посоки.

:agree:
Особено при по-ниски температури навън.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот skiman » Вто Ное 23, 2010 12:03 pm

PtD написа:@skiman, нарочно писах "протектори". Имах предвид тези кори, дето пазят само коляното. Зимно време са чудесни да спират вятъра и да държат коляното топло. Пък и така и така са подръка ;)

:agree:
Аватар
skiman

Мнениеот Daniel Panev » Вто Ное 23, 2010 9:36 pm

skiman написа:Единствено усетих ефект от този продукт:http://www.nutrim.bg/bg/products/profile/23/ Но държа да отбележа, че го усещам едва сега. А го пия от май месец! Мисля да продължа пък да видим.

Сигурен ли си, че си изключил всички останали възможни фактори и ефектът се дължи именно на употребата на въпросния продукт? Аз лично дълбоко се съмнявам...
Не се заяждам - питам съвсем добронамерено :beer:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот skiman » Вто Ное 23, 2010 10:37 pm

Daniel Panev написа:Сигурен ли си, че си изключил всички останали възможни фактори и ефектът се дължи именно на употребата на въпросния продукт? Аз лично дълбоко се съмнявам...
Не се заяждам - питам съвсем добронамерено :beer:

В началото и аз се съмнявах. А за изключване...в момента се мажа с едно мазило-Камфорсалицилат. Предназанчено е за коне :bigeyes: Мазах и Рефрегеранс, пак за коне. :eyebrow:
Определено обаче усещам по-добър ефект отколкото от другите подобни препарати. А може и да си внушавам. Така или иначе след години отиваме на план Б. :praying:
Аватар
skiman

Мнениеот kikon » Сря Ное 24, 2010 5:00 pm

skiman написа:Така или иначе след години отиваме на план Б. :praying:

Който е? :bigeyes:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот skiman » Сря Ное 24, 2010 5:12 pm

kikon написа:Който е? :bigeyes:

За сега Хубенов :D
Думите му бяха-цитирам:
Така или иначе ще прекараш старините си в инвалидна количка, по-добре сега спортувай и се движи да забавиш процеса. За това и не спирам.
А иначе- иначе имам изтъркване на ставния хрущял. Колената ми издават звук, все едно има шепа пясък вътре. Отделно увредени връзки и менискуси.
И всичко е наследствено(без връзките :nuts: ). Баща ми без да се е затичал през живота си е в същото положение, но аз с активен спорт съм ускорил навремето нещата(липса на загряване и други), а сега спорта се надяват да забави процеса. При активно движение се отделя в ставата по-голямо количество смазваща течност и определено скованост няма. Обаче сутрин ставането е трудно. Чак след 5 мин. раздвижване, нещата се получават. Може и за това при мен да не работят добавките за стави. Може би е прекалено късно. Малко стана като лична драма. :crap: Но снощи бях на тренировка, сега пак отивам. И съм щастлив. Като стана на 60 ще му мисля. :^:
За това-Загрявайте. Дори и да сте на 15 години. Колкото и тъпо да ви се струва на тези години. После това загряване ще ви се отплати. А аз какво...излизам от рейса на -20 горе с шушлякова пропускаща грейка и веднага на пистата - надолу. Ура...да, ама сега...
Аватар
skiman

Мнениеот kikon » Чет Ное 25, 2010 4:51 pm

skiman написа:И съм щастлив. Като стана на 60 ще му мисля. :^:

Тва е истината :agree: :beer: :)
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот PtD » Чет Ное 25, 2010 5:30 pm

Eдно кило превенция е по-ефективно от един тон лечение... :wavey:
Аватар
PtD

Мнениеот zax983 » Чет Ное 25, 2010 6:25 pm

Фалшива тревога май ще излезе, то днес по-скоро колелото ми ги оправи ставите...

Явно се е получило едно леко съвпадение: смених си стола с един много удобен фотьойл, но ми е нисък за бюрото и явно ме бие баш в коленете, не мога да си го обясня по друг начин, освен наистина да са ми трябвали няколко дни да се раздвижа, че направо бях хванал корени... Отделно май скоро няма да имам проблем със студа... по-скоро ме хвана яд че съм си забравил ръкавиците, но ме домързя да се върна и няма и един километър и вече не ми трябваха, допълнителен бонус на студа е че се потя по-трудно... Е няма да отслабна лесно така, но пък на някои места не е гот да текат реки от пот по мен... А имам и проблеми с оросяването на крайниците всъщност, лесно изстиват, но още по-лесно се стоплят, ако има от какво, което не знам дали има някаква връзка... Все пак говорим и за загряване...

Иначе анимал флекса много ме грабна, смятам че е най-доброто, дори да нямаш проблеми, с него едва ли ще проимаш, но е по-скъпо от колелото ми... А в същото време флексито за 8 лева... страхотна цена, но май нямам остеоартрит и май никога няма да имам, по-скоро ще умра от въздуха който дишам докато карам, отколкото да си прецакам ставите... Макар че се оказа че съм достатъчно тежък за да си слиза седалкта сама надолу...
Аватар
zax983

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Ное 25, 2010 7:34 pm

Не един и двама казаха по-горе какво да се прави, за да са добре ставите с години - сам ще си носиш последствията ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот zax983 » Чет Ное 25, 2010 7:59 pm

Е добре де, казаха ми хората че не ми трябват никакви мазила и хапове, преди да си ги прецакам... Казаха ми също да загрявам, ми загрявам, почти никога не излизам без да си ударя един душ, колко повече да загрея ;) Пък и улицата ни е толкова скапана, че ако имам нужда от загрявка, тези 300 метра там са за това... Вече не тръгвам на най-тежката предавка, само после карам само на нея, но 46/14 не е тежка предавка !!! Какви последствия да очаквам от нея?!

Евентуално трябва само да се отуча да карам прав, което ще ми е наистина трудно... Но преди това трябва да обясня на скапаната седалка да не се смъква сама... А не искам да я запоявам...
Аватар
zax983

Мнениеот PtD » Чет Ное 25, 2010 9:06 pm

zax983, приканвам те да се придържаш към темата. Едва ли някого го интересува това, че си си забравил ръкавиците или пък че се потиш по-трудно и ще отслабнеш още по-трудно. Оттук нататък твои мнения в тази тема, които нямат общо с "Лек за колената и ставите", директно отиват в коша.
Аватар
PtD

Мнениеот azze » Нед Яну 09, 2011 9:06 pm

Има ли някой,който е използвал Animal Flex?Отзиви?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Admin » Нед Яну 09, 2011 9:42 pm

Аз го ползвам, но без да имам преди това оплаквания, така че нямаше как да усетя ефект.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот codename47 » Нед Яну 09, 2011 9:43 pm

azze написа:Има ли някой,който е използвал Animal Flex?Отзиви?

аз, не забелязвам някакъв ефект...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот azze » Пон Яну 10, 2011 2:00 pm

Чудя се дали да го пробвам.В момента GNC са спрели вноса и търся заместител на TriFlex Sport.

codename47,от колко време го пиеш?Навсякъде пише,че до 2-3 седмици започвал да действа.На мен ми се струва нереално да действа толкова бързо,но както и да е.Мислиш ли,че е възможно дозата да е ниска за теб?197cm/117kg не са никак малко.Не знам дали има значение,просто налучквам. :dontknow:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот TheAnimal » Пон Яну 10, 2011 2:23 pm

Аз днес трябва да си взема Animal Flex и да го почна. Принципно имам доста големи проблеми с колената, така че ако изчакаш месец щи дам отдив. Но до колкото четох, тове е най-доброто за стави и няколко години печели награди за най-добър продукт в тази насока :beer:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум