Oще впечатления от орегона след две околоколедни шубрасвания ...
Направо е удоволствие да се работи с него
Хавата с капацитивния екран обаче си беше ясно, че ще има минуси. Тъй като в режим "храсталясване" ГПС-а е нужно да винаги готов, то опцията да му активирам екрана с натискане на страничното копче итч не ме радва. Затова стигне ли с до такава ситуация екрана е постоянно включен. И те така, без подсведка издържа има няма 8-9 часа с 2х2700mAh. Разточително

Хубавото е че предупреждава от далеч са нивото на батериите и когато изпищи на умряло и му се изключи дисплея все още може да траква поне още час и нещо.
Другия минус на капацитивния екран e че не се разбира с някои ръкавици. Колоездачните са ок. но имам едни други обикновени, от някаква изкуствена материя. Не са дебели, но с тях нещо не става. Но дори и с колоездачните пак не винаги зацепва веднага. Но да кажем, че не е по зле от работата с ръкавици и на другите модели.
Друго което "хваща око" ... времето за включване е подобрено. Нямам база за сравнение с други орегони, но сравнение с дакотата обхвата е много по-добър при първоначалното локализиране. Лови много по бързо сателитите, че дори и в къщи (дакотата в най добрия случай се локализираше като я сложа на прозорец за поне 5 минути). Дори и в разни дерета не ми даде отклонение повече от 4м. Траква промените във височината гладко, без да има "подскоци" в графиката (паразитни амплитуди от +/-1..2 метра, които после като се сумират дават големи отклонения в денивелацията). Самия ГПС смята също доста точно денивелацията, като премахва сам паразитните амплитуди (все пак има малко такива).
И нещо което мен поне адски ме радва ... има функция да показва във всеки един момент доста точно денивелацията до дестинацията (положителна или отрицателна), а както си знаем в планината е много по важно да знаеш колко денивелацията остава, а не колко км.
Заиграх се и малко с разни карти. Качването на карти от google earth работи много добре и най вече самите изображения са много ясни (само малко им вдигам контраста и шарпъна преди да ги кача). Джаджата е съвмсетима и с birdseye, но уви резолюцията за нашия край на света не става за нищо

Качих му и малко от картата на Ведрин (
http://web.uni-plovdiv.bg/vedrin/) ... и върви идеално

Картите обаче трябва да се качват през бейзкамп-а. През мапсорса прави една карта от всички и не могат да се изключват избирателно и става мазало.