Stanev написа:Не искам да чета повече такива черни хроники.
Тогава не го прави
Сега сериозно - такива инциденти винаги ще има, независимо колко усилия и средства се хвърлят в тази насока.
Всъщност, според мен, по незнайна причина такива между колоездачи и МПС-та са много по-малко, от колкото би следвало да има, имайки предвид културата на едните и другите...
Да, в България има много неща, които трябва да се променят и направят в посока безопасност по пътищата, наистина ще е доста добре да се върши повече в посока информиране на обществото и най-вече самите колоездачи, но не смятам че това ще промени много положението - просто тука сме свикнали другите да се грижат и съобразяват с нас... А това, въпреки че ще изисква минимални усилия и мисъл от масата, тя ще се отнесе изключително несериозно...
Stanev написа:Искам да съм сигурен, че ние като МТБ общество сме направили достатъчно с оглед на възможностите и силите ни за да обучим, предпазим и каквото още се сетите за благото на такива като нас - колоездачите.
И защо трябва да хвърляме каквито и да е усилия към това да обучаваме хора, които имат липса на чувство за самосъхранение и култура на придвижване...
Как може да очакваш някой да се промени, след като от най-ранна детска възраст, майка му го е държала за ръка, докато пресичат на червено някой булевард
Защо все трябва да мислим как да помагаме на такива хора?
Живей си живота, опитай се да не създаваш такива ситуации около себе си, опитай се да обърнеш внимание на близки и приятели, когато забележиш такива неща при тях и това ще е повече от достатъчно. Като може да се надяваваш, че те ще направят същото и с техни познати...
Пък за разни непознати по улицата... ти си преценявай... Ама опита ми е, че дори човешки да кажеш на някой да бъде по-внимателен, в 90% от случаите са ми теглили по една... А веднъж, като направих забележка на баща с бебе на седалката, който по К.Величнов пресече Т.Александров и след това и А.Стамболийски на червено, по ужасяващ начин - то той се опита да ме събори от колелото, след като ме изпревари, засече ме, спря и се пресегна да ме бутне, като изобщо не му пукаше, че бебето отзад може да падне... Колко пъти разни колоездачи, каращи в насрещното са ме псували, като не съм им давал да минат между мен и бордюра и кратки обяснения че не се движат правилно... Просто не помня случай някой да е казвал "извинявай, прав си, ще се поправя"...
P.S. Не визирам нито един от последните два инцидента, защото няма грам информация за това "кой, какво, как, защо" ...
Както може да е бил виновен единия, така и другия, а най-вероятно инцидентите са станали по вина и на двете страни... коя повече, коя по-малко...
P.S.2
hitar_potter, хубаво ще е да е биоразградим