Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Bike_mania » Нед Дек 12, 2010 11:30 am

SeSSion написа:Взимай ББ5. Карах я като предна след това като задна, след това пак като предна и сега я карам като задна. Не съм усещал да забива или нещо такова. Питай @kubetata неговия quad какво прави.

Ами днес ако излезем ще говорим но и той е имал бб5-ца и е почнала да забива.Това ме приснява.
Bike_mania

Рейтинг: 1140

Мнениеот bio » Нед Дек 12, 2010 11:31 am

Bike_mania написа:Някой карал ли е с Quad 5 ,чудя се да взема ли такава или ББ5.Ако взема бб5 ще е втора ръка а апък quad-a чисто нов.При бб5-цата ме притеснява ''забиването'' на спирачката демек като я натиснеш и не се връща.Благодаря предварително .

не съм карал Quad 5, имам Sting Pro ... ама и него не съм го карал.
Та този Quad 5 много прилича на BB7 ... и много се различава де. Прилича по това, че има настройка на отдалечеността на двете накладки, което го нямаш при BB5 .... накладките се сменят обаче като разглобиш тялото на спирачката, което е малко шибано. в сайта на QUAD пише, че накладките за тази спирачка стават и за CLARKS CMD-5, явно двете спирачки са сходни ... така че ако намериш мнения за CLARKS най-вероятно ще важат и за QUAD.
от едната страна имаш чисто нова спирачка, нов ротор .. нови накладки ... от другата BB5 ??? ротор ??? накладки ??? преходник ???
за това забиване ... не мога да ти помогна, защото за първи път чувам за подобно нещо.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bike_mania » Нед Дек 12, 2010 11:58 am

bio написа:
Bike_mania написа:Някой карал ли е с Quad 5 ,чудя се да взема ли такава или ББ5.Ако взема бб5 ще е втора ръка а апък quad-a чисто нов.При бб5-цата ме притеснява ''забиването'' на спирачката демек като я натиснеш и не се връща.Благодаря предварително .

не съм карал Quad 5, имам Sting Pro ... ама и него не съм го карал.
Та този Quad 5 много прилича на BB7 ... и много се различава де. Прилича по това, че има настройка на отдалечеността на двете накладки, което го нямаш при BB5 .... накладките се сменят обаче като разглобиш тялото на спирачката, което е малко шибано. в сайта на QUAD пише, че накладките за тази спирачка стават и за CLARKS CMD-5, явно двете спирачки са сходни ... така че ако намериш мнения за CLARKS най-вероятно ще важат и за QUAD.
от едната страна имаш чисто нова спирачка, нов ротор .. нови накладки ... от другата BB5 ??? ротор ??? накладки ??? преходник ???
за това забиване ... не мога да ти помогна, защото за първи път чувам за подобно нещо.
успех !!!

Благодаря за написаното!

Комплектът на Quad 5 включва :Апарат,Ротор,нови накладки и преходник.
Bike_mania

Мнениеот kubetata » Нед Дек 12, 2010 6:10 pm

Това забиване не може да е от друго а от нуждата за често сервизиране на спирачката. След всяко каране трябва да се изчиства и смазва механиката на калипера, което според мен е много дразнещо...
Ето и снимка на дисекцираната ми спирачка: Изображение

Прилича си с бб7 по настройките който има, но няма настройка за силата на пружинката за връщане, накладките са с по-малка контактна площ от тези на бб7 и е с иглени лагери докато бб7 е със съчми.
Според продавачът:"Тази механика и бб7 с един и същ диск работят еднакво." :bawling:
За какво тогава да дадем още 50 като са работили "еднакво"... :bigeyes:

п.п. Карам с бб7 отпред и тази механика на куад отзад и обмислям да продам куад-а и да си взема бб7. :beer:

Bike_mania написа:той е имал бб5-ца

ммм.. не бб7 е !
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот bio » Нед Дек 12, 2010 6:51 pm

kubetata написа:Това забиване не може да е от друго а от нуждата за често сервизиране на спирачката. След всяко каране трябва да се изчиства и смазва механиката на калипера, което според мен е много дразнещо...

това за QUAD-a ли говориш ?!? че забива ...
kubetata написа:Прилича си с бб7 по настройките който има, но няма настройка за силата на пружинката за връщане, накладките са с по-малка контактна площ от тези на бб7 и е с иглени лагери докато бб7 е със съчми.

туй за натегността на пружината не съм го ползвал не ми е хрумвало, че го имам даже .. никога .. и незнам дали другите са + или -.
обаче явно не ти харесва спирачката ... щом ще я сменяш. дай малко повече информация. кво не й е наред ... кво те дразни ... как е. пък тогава да си решава Bike_mania кво да си купува. и постни снимката там в оназ тема за документацията ... може да ти дадат нещо :>
хайде лека вечер !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Bike_mania » Нед Дек 12, 2010 6:54 pm

kubetata написа:п.п. Карам с бб7 отпред и тази механика на куад отзад и обмислям да продам куад-а и да си взема бб7. :beer:

Bike_mania написа:той е имал бб5-ца

ммм.. не бб7 е !

Объркал съм се значи ще взема бб5 даже вече е запазена :eyebrow:
Bike_mania

Мнениеот apExa » Нед Дек 12, 2010 8:35 pm

здравейте искам да попитам как мога да разбера тази вилка : http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=54716 за колко милиметров диск ще стане , защото никъде не пише и ако може дайте си мнението за вилката , дали е добра ? :) благодаря предварително :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
apExa

Рейтинг: 1156

Мнениеот azze » Нед Дек 12, 2010 8:41 pm

apExa написа:здравейте искам да попитам как мога да разбера тази вилка : http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=54716 за колко милиметров диск ще стане , защото никъде не пише и ако може дайте си мнението за вилката , дали е добра ? :) благодаря предварително :)

За диск до 180mm.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот apExa » Нед Дек 12, 2010 8:45 pm

аха мерси ами някой да има впчетления от тази вилка, плюсове или минуси ?
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
apExa

Рейтинг: 1156

Мнениеот Joker_Here » Пон Дек 13, 2010 12:41 am

Due In Stock 31/12/2010

Това ми е впечатлението,като я гледам така :D
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Дек 13, 2010 11:00 pm

Някой може ли да ми даде малко информация относно рамките Marin Quake и MSC F4 2008? :beer:
- работа и вид на окачването
- здравина
- тегло
Нещо като сравнение м/у 2те рамки...
Мarin-a
Изображение
MSC-то
http://www.bikenosis.com/catalog/images/F4_SPORT.jpg

Meрси!
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Joker_Here » Вто Дек 14, 2010 1:46 am

Тегло : http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=501331 Пише,че е на рамка 2007-ма година,но не вярвам да има огромна разлика.Не можах да намеря нищо за окачването :(

За МСК-а намерих,че билд-а на някъв пич е 42лбс,но дотам...
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот radokssamas » Вто Дек 14, 2010 9:58 pm

защо ми изтриха поста? :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Аватар
radokssamas

Рейтинг: 1196

Мнениеот Ozzie » Вто Дек 14, 2010 10:18 pm

заради леееекичък проблем с правописа :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 15, 2010 1:04 am

1. Някой има ли информация колко ще струва Боксер WC 2011 в Бг, а също така и WC 2010?
2. Според вас би ли си струвало с такова да се замени Маниту Травис Сингъл 2008?
:beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот azze » Сря Дек 15, 2010 12:24 pm

Къде мога да намеря buff в София?Не е нужно да е точно тази марка.Знам,че Endura правят MultiTube,което е същото.За жалост ще го има в CRC чак на 21 януари.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот bio » Сря Дек 15, 2010 12:58 pm

azze написа:Къде мога да намеря buff в София?Не е нужно да е точно тази марка.Знам,че Endura правят MultiTube,което е същото.За жалост ще го има в CRC чак на 21 януари.

Ташев внасят H.A.D. шалове ... имам два (шал-шапка Polartec® и шал-кърпа Original) съм доволен. в София незнам къде ги продават ... виж на сайта.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот azze » Сря Дек 15, 2010 2:51 pm

@bio
Благодаря много.Сигурно ще си взема тази събота или неделя.
Аватар
azze

Мнениеот THEZOGGO » Сря Дек 15, 2010 2:55 pm

Някой има ли представа от къде мога да намеря на най-ниска цена чисто нова спирачка Avid Elixir 5 с 203 mm ротор? Под ниска цена имам предвид под 200 лв. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 15, 2010 5:44 pm

Ибей? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот psixopat » Сря Дек 15, 2010 7:00 pm

taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Курбели на octalnik

Мнениеот StanY » Сря Дек 15, 2010 7:11 pm

Здравейте, имам средно движение Shimano BB-ES25: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=34653 и искам да попитам ето тези курбели дали ще ми станат: http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... urbeli.htm или да ми дадете други предложения за това средно до 50-60 лева.
Продава: viewtopic.php?f=19&t=131916
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Рейтинг: 1169

Re: Курбели на octalnik

Мнениеот pascalaa623 » Сря Дек 15, 2010 7:17 pm

Да,ще станат а и още повече и двете са "octalink". :wavey:
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Re: Курбели на octalnik

Мнениеот StanY » Сря Дек 15, 2010 7:25 pm

Точно за това питам за тези, защото са на окталинк обаче ми бяха казали, че имало два вида окталинк и аз да си питам за всеки случей. Мерси за бързия отговор.
Продава: viewtopic.php?f=19&t=131916
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Рейтинг: 1169

Мнениеот errtime2010 » Сря Дек 15, 2010 11:18 pm

@Стани, пробвай се да намериш и 'дуро окталинк' имат предимството че са разглобяеми, скоро време ще изпробвам тая комбинация дуро окталинк курбел и същото средно, имам ги в наличност , само дето други чаркове липсват. :bawling:
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот obelix » Чет Дек 16, 2010 8:05 am

От студа насам наблюдавам значително втвърдяване в работата на вилката ( Tora 318 - най-меката пружина + Motion Control ). Може ли да се направи нещо по въпроса или просто ще си е така през зимата ? Мерси предварително.

П.П.

Иии още един кратък въпрос. Ориентирал съм се към Wetscream за зимна гума. Ще се кара само на сняг, никакъв асфалт/градско. Гумата има размери 2.2 и 2.5. Кой от двата ще се държи по-добре на сняг ? По-малкият би трябвало да се забива по-дълбоко и да стига до по-твърд слой, което може би е добре, но пък прекаленото затъване също ще пречи... :dontknow:
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот bio » Чет Дек 16, 2010 9:22 am

obelix написа:От студа насам наблюдавам значително втвърдяване в работата на вилката ( Tora 318 - най-меката пружина + Motion Control ). Може ли да се направи нещо по въпроса или просто ще си е така през зимата ? Мерси предварително.

виж аз с моята 302 и червена пружина нямам проблем. сервизирана е преди 3 седмици примерно (сменено масло в ботушите), след всяко 1или 2 карания се почистват прахоуловителите. студ при мен ... е около 0 градуса.
ако при теб студа е -10/-20 градуса С ... може да се появява подобен ефект, но за мен не е нормално. вилка твърда ли е ... или е "бавна", ако ти е бавна може минеш на масло с по-нисък вискозитет в десния крак. ако все пак смяташ, че е твърда ... би следвало да си провериш какво масло имаш в ботушите, мръсно ... чисто ... масло и грес, защото при мен маслото сваля грес от пружината ... ама аз нямам проблем. и тук пак е възможно да ползваш по-тънко масло в ботушите за да имаш по-лесно смазване при по-ниските температури.
... ако накрая дори след тази пълна профилактика, вилката продължава да е като пръчка се обаждаш на RS да ти изпратят прахоуловители и втулки за -20 градуса :>
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Admin » Чет Дек 16, 2010 8:45 pm

При Tora уплътненията (а и втулките, предполагам) са по-евтини в сравнение с по-скъпите модели на Rock Shox, поради което нямат същите качества и при голям студ се свиват малко повече, забавяйки/втвърдявайки вилката. Когато пробвах една Tora преди години, си спомням, че при зимните карания го имаше този ефект. За щастие не спира съвсем да работи, както най-евтините вилки, но и не е както работи нормално.

Edit: Тогава нямах силиконов спрей, за да пръскам с него уплътнителите, поради което не знам дали би им се отразил благотворно, но поне няма да навреди.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот LtGreen » Чет Дек 16, 2010 8:55 pm

Admin написа:При Tora уплътненията (а и втулките, предполагам) са по-евтини в сравнение с по-скъпите модели на Rock Shox, поради което нямат същите качества и при голям студ се свиват малко повече, забавяйки/втвърдявайки вилката. Когато пробвах една Tora преди години, си спомням, че при зимните карания го имаше този ефект. За щастие не спира съвсем да работи, както най-евтините вилки, но и не е както работи нормално.

Edit: Тогава нямах силиконов спрей, за да пръскам с него уплътнителите, поради което не знам дали би им се отразил благотворно, но поне няма да навреди.

Ами един мой приятел кара RS Tora 318 Solo Air, кара я на по-малко налягане и си бачка перфектно в студовете. Незнам дали, защото е сервизирана и глезена много често, но няма никакъв проблем с въздушния модел на Tora. Кара я с Motul 5W. Но може от модела с пружината да прави такива вдървявания като ниския клас вилки !
LtGreen

Рейтинг: 1098

Мнениеот shaady » Чет Дек 16, 2010 10:56 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38692

Тези чашки за чашки като за чело на HT2 ли са (полу интегрирани) или са за нормално чело за нормални чашки?
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум