Карайте с каска!!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Карайте с каска!!!

Мнениеот Crimson » Съб Сеп 05, 2009 12:01 pm

did написа:Да. А понякога тия приказки са напълно основателни. Например, при каране на велосипед в града, да си с FF, просто за да се придвижиш от едно място до друго. :crazy: Това е точно толкова нелепо, колкото и да си без каска, даже може да е по-опасно.

Те тва с цялото ми уважение не е вярно!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Рейтинг: 2000

Мнениеот psixopat » Съб Сеп 05, 2009 1:40 pm

И аз с цялото ми уважение да те попитам, защо да не е вярно? Сигурно защото с FF имаш "по-голяма" видимост, или пък чуваш "повече". :nono:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Crimson » Съб Сеп 05, 2009 2:37 pm

psixopat написа:И аз с цялото ми уважение да те попитам, защо да не е вярно? Сигурно защото с FF имаш "по-голяма" видимост, или пък чуваш "повече". :nono:

Мдаммм, доста по-добре чувам отколкото с каска за мотор и да имам достатъчна видимост и никога не съм имал проблем с подобен тип каска било то на мотор или на колело! Проблем ?!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот psixopat » Съб Сеп 05, 2009 2:55 pm

:offtopic: Естествено, че няма проблем,а и не виждам причина да има.Просто си казвам мнението. :peace:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Аватар
psixopat

Мнениеот HighFlyer331 » Сря Сеп 09, 2009 8:12 am

Аз карам с каска и в планината и в града. :popcorn: :popcorn: :popcorn: ама сляза ли от колУлотУ тогава ми се случват травмите.на 15 съм и съм чупил врат крака тазове и каво ли не :bowdown: :bowdown: :bowdown: но нали нямам проблем като карам от тия контузии.... :eyebrow: :eyebrow: .
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride....
Аватар
HighFlyer331

Рейтинг: 1109

Мнениеот hitar_potter » Сря Сеп 09, 2009 10:54 am

Чупил си врат?!?! :bigeyes:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот veskoz » Сря Сеп 09, 2009 10:55 am

:rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот joropc » Сря Сеп 09, 2009 3:14 pm

HighFlyer331 написа:.....и съм чупил врат .....

:offtopic:
Дано имаш представа какво е счупен врат.......
Изображение
-------------------------------------------------------------
Аватар
joropc

Мнениеот Alpina » Сря Сеп 09, 2009 3:25 pm

По-скоро дано няма...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Frida » Сря Сеп 09, 2009 6:10 pm

А мен като ме видяха с каска ми казаха-" Божеее излагаш се!" а колелото си не карам нормално и спокойно и това е последствие от сноуборда.
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот psixopat » Сря Сеп 09, 2009 6:20 pm

Ако паднеш до тяхното ниво (на тези които ти го казват)разбирам, но иначе е просто безсмислено да им се връзваш.И мен ме гледат като идиот, а още по-лошото е, че съм на 14 и после почват едни подигравки насам натам от сорта на "Аааа ей го оня с каската", но въобще не ми пука, така че...просто е безсмислено, да тръгвам да споря с тях. :deal:
Аватар
psixopat

Мнениеот dilqn112 » Сря Сеп 09, 2009 8:56 pm

@highfalyer331
Трябва да си почнал поне от 5 годишен да ги чупиш , защото въстановяването не е за 5 дни, дори и за някой от травмите се изисква въстановяване с година най - малко.
Карайте си колелата!!!
dilqn112

Рейтинг: 1200

Мнениеот hitar_potter » Пет Сеп 11, 2009 10:46 am

Не си ли малко малък за минискус?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот yavka » Пет Сеп 11, 2009 10:51 am

hitar_potter написа:Не си ли малко малък за минискус?

Не знам на каква възраст трябва да е човек, за да скъса менискус, но аз на 14 скъсах предна кръстна връзка и менискус. :V:
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот veskoz » Пет Сеп 11, 2009 10:56 am

С каска карам аз, защото
кат' залитна нЕкъде в гората
със зъби хапвам си дървото
и обелвам му кората.
:drunk2:
И в града със каска винаги се возя
с 200 грама повече - не се тормозя.
Обичам хората да са със протекция,
честичко предотвратяваща инфекция.
:fight:
Аватар
veskoz

Мнениеот HighFlyer331 » Пет Сеп 11, 2009 7:58 pm

Еми в крайна сметка,човек трябва да внимава където и да е когато кара колело.Нищо не му пречи на някои без каска да захапе паважа.Искам да кажа че колкото е опасно и в гората в града не е по-малко.. :^:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот Frida » Пет Сеп 11, 2009 8:55 pm

veskoz написа:С каска карам аз, защото
кат' залитна нЕкъде в гората
със зъби хапвам си дървото
и обелвам му кората.
:drunk2:
И в града със каска винаги се возя
с 200 грама повече - не се тормозя.
Обичам хората да са със протекция,
честичко предотвратяваща инфекция.
:fight:

Изображение
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот HighFlyer331 » Съб Сеп 12, 2009 1:40 pm

EccentricMOTION написа:Оспорвам мнението за FFace каска в града. Да разбирам че като се прибирам от спускане трябва да си прибера ФФейса в раничката, да си извадя шосейната каска и комплект 1.4 сликове и да карам ли ? Не мога да си позволя да разполагам с 2 каски, също и да нося по 2 каски, само защото в града е смешно да си с ФФейс.

Мога да споделя какво се случи с мой приятел преди месец. Връщайки се от каране спират на Лукойл да хапнат, свалили екипировката понеже 'е смешно в града да си с ФФейс и пластмаси по теб', докато другите хапвали, моето момче вдига байка и се опитва да прескочи площадката на колонките, повдигнатата площ около бензино-колонките. За негово нещастие гумата му се заклещва и той се сблъсква с извитото настрана кормило. Удара поема в стомашната област. За не повече от 5 минути губи сили, през следващите 5 мин докато дойде линейка губи и съзнание. Като резултат е със спукан далак, вътрешен кръвоизлив и счупено ребро, пробило белия му дроб в Александровска, борейки се за живот. Само защото е смешно... смейте се сега, смейте се на баща му който плачеше за живота на сина си, смейте се на майката която припадна пред болницата, смейте се на 20-30 годишните момчета които плакаха като малки деца като му спря дишането... смейте се ...

Наистина това е истината.Този случай е колкото и тъжен толкова и нелеп.Не познавам момчето или човека който разказва историята,но това е само 1 от многото примери че не е задължително да летиш понякои каменист склон със бясна скорост и да имаш 5 метра дроп пред тебе за да се пребиеш така че да се бориш за живота си.Аз съм напълно съгласен че каската е задължителна.И тея дето се смеят дано не разбират какво става ако си без каска и имаш лош късмет..... :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
:offtopic: е да аз примерно имам само ч 1еладинка и никаква друга екипировка защото сега нямам финансова възможност.И всеки път когато се спускам внимавам 2 пъти повече. :offtopic:
Аватар
HighFlyer331

Мнениеот Nasko_bike » Съб Сеп 12, 2009 2:16 pm

:eyebrow: :eyebrow: АЗ па, винаги си нося каска даже и кат се бия :clap: :clap:
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=184 -- е'тфа е протекция :agree:
Аватар
Nasko_bike

Рейтинг: 1080

Мнениеот axelmax » Пон Сеп 14, 2009 11:26 pm

За каските ясно,за останалите протектори ясно,но май никой не си дава сметка ,че тялото трябва да е в много добра форма за точно тоя спорт.Не става само с каране.Лично за мен това е не по малко важно.Добър пример са casper от форума и човекът ,който спуска в клипа от Сопот (клипа с камерата на каската,не му знам името,но страшно спускане :agree: ) .Единият не достигнал разцвета на силите си ,другият в страхотна кондиция в по напреднала за нашия спорт възраст и от женската част DJ Мария(страшно стегната и сексапилна :liplick: ).Такива хора трябва да са пример,само с физика може да противодеиства на физика.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот PtD » Вто Сеп 15, 2009 2:52 am

Много ми е любопитно, като си се изтърсиш на рамото (примерно), с каква физика ще пребориш масата на собственото си тяло, движещо се с 25-30 км/ч... С което искам да кажа, че каквото и говедо да си, спасение няма. Трябва и акъл!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот naso » Вто Сеп 15, 2009 12:41 pm

акселчо влизай във фитнеса батенце не се услушвай като прасе в трастика!
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот Antares » Вто Сеп 15, 2009 1:04 pm

PtD написа:Много ми е любопитно, като си се изтърсиш на рамото (примерно), с каква физика ще пребориш масата на собственото си тяло, движещо се с 25-30 км/ч... С което искам да кажа, че каквото и говедо да си, спасение няма. Трябва и акъл!
С цялата тая насъбрана физика ще се бори после лекаря от дежурната болница... Ей така, лекинко ти хваща ръчицата с двете си лапи и почва да сменя предавките ;)

Задължително е да има каска, но е важно в съдържанието на тази каска да има и акълец.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Prey » Вто Сеп 15, 2009 3:52 pm

Antares написа:
PtD написа:Много ми е любопитно, като си се изтърсиш на рамото (примерно), с каква физика ще пребориш масата на собственото си тяло, движещо се с 25-30 км/ч... С което искам да кажа, че каквото и говедо да си, спасение няма. Трябва и акъл!
С цялата тая насъбрана физика ще се бори после лекаря от дежурната болница... Ей така, лекинко ти хваща ръчицата с двете си лапи и почва да сменя предавките ;)

Задължително е да има каска, но е важно в съдържанието на тази каска да има и акълец.

Извинявам се, че се бутам между шамарите...
Разбрах и за каската и за протекторите, ама това с акъла още не мога да го усмисля :dontknow: Сигурно грешката е в мен, но от цялата работа разбирам, че ако имаш много акъл няма да си извадиш рамото, когато паднеш така ли?
:stupid:
Аватар
Prey

Рейтинг: 1812

Мнениеот psixopat » Вто Сеп 15, 2009 4:01 pm

Един колега(от форума) беше казал
Наличието на мозък, не оправдава липсата на каска, наличието на каска, не оправдава липсата на мозък.
Идеята е, че ако сам нямаш инстинкт за самосъхранение, с колкото и екипировка да се накичиш, пак може да се пребиеш.Не може човек, да разчита на случайността, трябва и малко мисъл. :agree:
Аватар
psixopat

Мнениеот edinmilion » Вто Сеп 15, 2009 4:22 pm

Prey написа:
Извинявам се, че се бутам между шамарите...
Разбрах и за каската и за протекторите, ама това с акъла още не мога да го усмисля :dontknow: Сигурно грешката е в мен, но от цялата работа разбирам, че ако имаш много акъл няма да си извадиш рамото, когато паднеш така ли?

да, защото колкото по тежка ти е главата, толкова по голям е шанса да си паднеш директно на нея :rofl:
edinmilion

Мнениеот Antares » Сря Сеп 16, 2009 7:46 am

Prey написа:Извинявам се, че се бутам между шамарите...
Можеш да експериментираш. Посъбираш малко инерция, излиташ и се опитваш при падането да паднеш странично с изтеглена напред ръка. Така ще си отговориш дали при липса на акъл можеш да си извадиш рамото.
Публикувай резултатите, благодаря предварително.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Сря Сеп 16, 2009 3:26 pm

Пешо, ти не се бъркай! Въпросът е дали можеш да си извадиш рамото, ако ИМАШ акъл, понеже акъл се изисква, за да използваш ума си. При теб ситуацията е по-специфична.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот F1-MAN » Сря Сеп 16, 2009 4:31 pm

Аз кво, да стана 60 кила, че да да падам по-леко :D

Никаква физика нямаше или екипировка нямаше да ме предпази от хубавото изкарване на въздуха, което си направих на миналото велорали "Черни връх" поради пълното изпаряване на Ъкъла и предоверяване в мекото колело по време на спускането. Пък и никакъв акъл нямаше да ми помогне за начина, по който да падна, защото дори не разбрах кога се озовах на земята. И само късметът ми помогна да не си глътна езика, а само половин минута да се опитвам да си отворя дробовете, защото надали много хора знаят какво да правят и как да спасят живот при такава ситуация, макар че 10 секунди след падането до мен имаше човек.

Та така, не обичам да падам, затова и не карам толкова безрасъдно, че да са ми сигурни паданията, пука ми че няма да си вдигна много нивото и сега ми е кеф, защото ей така става белята. И компанията е много задължителна, жалко че това не винаги е изпълнимо.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот PtD » Чет Сеп 17, 2009 1:51 am

F1-MAN написа:Та така, не обичам да падам, затова и не карам толкова безрасъдно, че да са ми сигурни паданията, пука ми че няма да си вдигна много нивото и сега ми е кеф, защото ей така става белята.

На и аз те за т'ва говорех! :beer:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум