madsnake написа:Скоро се сетих за тази малко позабравена от мен тема. В крайна сметка си направих резонанса миналата година. Оказа се, че имам разкъсване на медиален менискус. Първият лекар, с който се видях за да прегледа снимките (слава богу, че не го послушах) ми каза, че едва ли не трябва да стоя на легло месеци наред за да заздравее и много отривисто ми препоръча операция. Понеже аз ножове мразя, реших да потърся второ мнение, като бях решил, че ако е като първото, просто ще отида да ме оперират. Консултирах се със завеждащия травматологичното отделение (май така се водеше) в Пирогов. Човека каза в никакъв случай да не ходя да ме режат. Попитах дали е необходима почивка за въпросния менискус. Попита ме с какво се занимавам, казах му за колоезденето и той препоръча да продължавам да карам, но да избягвам претоварване.Жив и здрав да е този човек! След близо 2-3 месеца каране, без приемане на каквито и да е препарати коляното спря да ме боли. До ден днешен нямам никакви оплаквания. Дори при големи натоварвания няма грижи. Същият този доктор преди да си направя резонанса ми препоръча да не взимам никакви добавки, лекарства и тн. преди да се види какво точно ми е. Каза, че хрущяла ми според него няма проблем след като ме прегледа, но силно ме посъветва да си направя резонанс. Не дай си боже да стане пак нещо такова, просто вече знам къде да ходя. Дано съм бил полезен и хора... не давайте да ви режат току така! Поздрави.
Univer welo написа:madsnake написа:......
bozidar написа:Univer welo написа:madsnake написа:......
Колега, не искам да те плаша, но болката отзад в коляното, намаляването на обиколката и влаченето два месеца ..... Почти съм сигурен, че ако се загледаш внимателно, ще установиш, че имаш течност в коляното, заради която не можеш да го изпъваш. Течността е "предизвикана" от вътрешно разкъсване. Аз бях по същия начин- падане на ски- подуване на крака- болки- операции и тн... Можеш да си направиш един тест в домашни условия за проверка на състоянието/ стабилността. Сядаш и друг си слага твоя крак между неговите два, после натиска коляното навън/ навътре но много внимателно!!! Можеш да пробваш и метода "чекмедже" за констатация за скъсване на връзка, ако не е това не е страшно. Препоръчвам ти да си направиш ЯМР някъде ( излиза 200лв или с направление) и да отидеш с него да те види някой "спортен ортопед" не артроскопи, не доктори. Две от най- големите величия са Тони Георгиев и Хубенов. Няма да ти препоръчвам, макар че имам опит и с двамата.zax983 написа:...............
bozidar написа:Моята логика по този въпрос е следната слаби мусколи- повече натоварване върху връзките и сухожилията при спорт- повече натоварване на ставите.
Другото, което ще кажа е, че има стотици книги с много видове упражнения, отнемащи много време. А е достатъчно една карта за фитнес за 30лв и 3x30 min на седмица, за да не ги мислите тези колена.( упражненията във фитнеса, за които говоря са бедрено вдигане, тласкане, лег преса и пътека)
ХМ, точно толкова съм и аз там, но съм и 130кг и не точно че имам проблеми, а по-скоро притеснения за коленцата ми :] Някой друг съвет да имаш за моя случай, различен от отслабни?bozidar написа:... имах 60см бедрени мускули в най- тънкия пояс ( 11см от капачката) и нямах проблеми с хвърченето...
zax983 написа:Не че не искам, а не мога да отслабна по финансови причини.
Ако хванеш да се поинтересуваш поне малко, може би ще проумееш че по лесно се дебелее с гладуване отколкото с тъпчене. Аз поне когато се тъпча отслабвам, когато гладувам дебелея. С две думи глада стресира организма до такава степен, че той започва да трупа мазнини от нищо, ако не ми вярваш можеш да се консултираш със съответните специалисти и да споделиш с нас? Отделно всеки спорт и въобще физическа активност, обикновено е свърза също с разходи. Ей го сега колелото ми което съм купил за 80 лева, има нужда от поправки за 100+ лева, ми ест. че няма да го поправя и ще го карам докато мога. В момента например на 10 км веригата пада 20 пъти. После не се знае кога ще си купя ново, а това ми е основната физическа активност, ако не броим секса, но то напоследък спокойно може и да не го броим :] Ако хвана да тичам ще си прецакам коленцата 100%. Над 100кг ти трябват професионални уреди, защото вече дори да се набирам на лоста не мога, а евтините уреди са за хора до 100кг, аз съм 130, я пак ми кажи че мога да отслабна без пари?! Всъщност ти някога отслабвал ли си, ама не говорим от 67, на 66 да свалиш?skiman написа:zax983 написа:Не че не искам, а не мога да отслабна по финансови причини.
И за това се тъпчеш като изгоглавен. Любимото ми извинение. Нямам пари за това не мога да отслабна.![]()
И как точно финансовите причини ти пречат да отслабнеш?
Потребители, разглеждащи този форум: 5roff и 371 госта