Похвали/Порицай веломеханика си!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Похвали/Порицай веломеханика си!

Мнениеот acer654321 » Сря Апр 04, 2012 10:24 am

- За Боби от Люлин.
Буги ли е ,Боги ли е ,от както отвори втория магазин ,почна да се държи надменно.
Буги знаете ли ,че сипва на shimano спирачките lhm масло за ситроени ,лично когато ми е правил части сме говорили и казва че слага такова ,защото имал много по-голяма печелба с такова масло ,отколкото с оригинално.
Според мен той само гледа да ти вземе парите. :boggled: :boggled:
acer654321

Рейтинг: 1075

Мнениеот sos » Пет Апр 13, 2012 7:48 pm

За Дани от "Сухата Река" :clap: Жесток си, много благодаря за всичко, машината стана трепач, огромно БЛАГОДАРЯ :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот outfaced » Пет Апр 13, 2012 9:19 pm

acer654321 написа:- ...знаете ли ,че сипва на shimano спирачките lhm масло за ситроени ,лично когато ми е правил части сме говорили и казва че слага такова ,защото имал много по-голяма печалба с такова масло ,отколкото с оригинално.

Ти кат си баровец сипвай си оригинално по 10лв. 125ml ... ние простолюдието се оправяме чудесно с LHM за 10лв. литъра :peace:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Пет Апр 13, 2012 10:20 pm

Стига да е минерално масло всичко е ок, защото доколкото знам масово колите са с DOT 3, а той е много вреден за системите на спирачките Shimano...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот acer654321 » Съб Апр 14, 2012 7:57 am

outfaced написа:
acer654321 написа:- ...знаете ли ,че сипва на shimano спирачките lhm масло за ситроени ,лично когато ми е правил части сме говорили и казва че слага такова ,защото имал много по-голяма печалба с такова масло ,отколкото с оригинално.

Ти кат си баровец сипвай си оригинално по 10лв. 125ml ... ние простолюдието се оправяме чудесно с LHM за 10лв. литъра :peace:

А честно ли е ,примерно че дани сипва такова на shimano и му е много по-малка печалбата и е много по-добре за спирачката ,а боги сипи ,сипи некво там ,колко по евтино ,толкова по-добре.
Аз примерно ще си оставя спирачката при дани ,а не при боги заради това.
Да ти каже с оригинал тази цена*****.
С обикновенно тази цена****.
А не кво ще сипя си е моя работа ,нали си ми я дал ,да я оправя. :bawling: :bawling:
acer654321

Рейтинг: 1075

Мнениеот axelmax » Съб Апр 14, 2012 3:13 pm

Като при такситата возите с газ или метан калкулирате на бензин. :D Аз затова на таксита смао ако съм ранен смъртоносно се качвам.
Ако е упоменато какво слага, тогава избора е твой.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Майстор

Мнениеот djsnipa » Сря Апр 18, 2012 12:04 pm

наскоро намерих един много добър мнайстор. Работил във веломания 15 годинки май и сега се занимава сам. Та много съм доволен от него и искренно ви го препоръчвам. Казва се Наско и работи на ул. Братя Миладинови 59 в едно малко помещение с бяла врата. Ако идвате от Симеон се пада от ляво, а и не взима скъпо :)

:beer:
djsnipa

Рейтинг: 1138

Мнениеот Vasi » Чет Май 03, 2012 6:13 pm

Маншона is the BEST!

Супер коректен и въобще няма какво да обяснявам... :)
Аватар
Vasi

Рейтинг: 1172

Мнениеот Skoinks » Чет Май 03, 2012 9:35 pm

Зелен глас за Илко на Мария Луиза в София. Специално ми направи на струг втулка за преебаната ми главина и сега всичко й е на 6. Ако ви трябва някакъв майсторлък и не ви се дават безбожни пари за нова част, това ви е човекът.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот DaGamma » Нед Май 06, 2012 8:02 am

Крайно съм недоволен от Bike center. Вчера в събота с колелото въртях 10 км. от вкъщи до магазина им в Лозенец пристигнах там в 9:45 сиреч 15 мин. преди началото на работното им време. Понеже минах през парка зад Хилтън и трябваше да качвам Богатица, а там наклона е голям и целия плувмал в пот си оставих колелото пред магазина. Видях че е затворено, но също така видях, че вътре имаше служител, подреждащ нещо или по-скоро разместващ подреденото. За да не чакам напразно 15 мин. реших да отворя вратата и без да влизам вътре попитах, дали имат гриповете, които са им на промоция в сайта. Не мислех нито да влизам в магазина, нито пък да пробвам да купувам преди началото на работното им време. Отговора който получих беше цитирам "А бе защо не гледате какво пише на врата, отваряме в 10, тогава ще питате каквото искате". Ядосах се, дръпнах му една ма**на на ум, качих се на колелото и си тръгнах, отидох в друг магазин и си купих това, което ми трябва. Заради отношението, което получих забравям вече за тях.
DaGamma

Рейтинг: 1205

Мнениеот Koko88 » Нед Май 06, 2012 9:38 pm

Богдан Бояджиев "Bike Store Extreme".Когато миналата година започнах да сглобявам баик случаино попаднах там и тоя пич веднага ме грабна.От тогава само там ходя.Сервиза е екстра има някои по-екзотични части.А наскоро направи и месечни карти за сервиз с които след всяко каране ми нагласят колелото.
Аватар
Koko88

Рейтинг: 1180

Мнениеот goran » Пон Май 07, 2012 11:25 pm

DaGamma написа:Крайно съм недоволен от Bike center. Вчера в събота с колелото въртях 10 км. от вкъщи до магазина им в Лозенец пристигнах там в 9:45 сиреч 15 мин. преди началото на работното им време. Понеже минах през парка зад Хилтън и трябваше да качвам Богатица, а там наклона е голям и целия плувмал в пот си оставих колелото пред магазина. Видях че е затворено, но също така видях, че вътре имаше служител, подреждащ нещо или по-скоро разместващ подреденото. За да не чакам напразно 15 мин. реших да отворя вратата и без да влизам вътре попитах, дали имат гриповете, които са им на промоция в сайта. Не мислех нито да влизам в магазина, нито пък да пробвам да купувам преди началото на работното им време. Отговора който получих беше цитирам "А бе защо не гледате какво пише на врата, отваряме в 10, тогава ще питате каквото искате". Ядосах се, дръпнах му една ма**на на ум, качих се на колелото и си тръгнах, отидох в друг магазин и си купих това, което ми трябва. Заради отношението, което получих забравям вече за тях.

Същото отношение и в Bike center в Младост.Въпреки,че са ми под носа кракът ми няма да стъпи повече там.Грубо отношение!Два пъти ходих и двата пъти отношението беше грубо и арогантно.Дали ще има трети път???Надали.
goran

Мнениеот gevrek » Сря Май 09, 2012 6:45 am

Извинявам се за OFF-a. Не съм бил клиент досега на Байк център, но след горното мнение на Служителя, мисля никога и да не съм. Със здраве.
gevrek

Мнениеот Admin » Сря Май 09, 2012 8:30 am

Потребителят bikestore_extreme е изтрит заедно с мненията, които е сътворил с неясно каква цел - лично Богдан Бояджиев, собственикът на магазин Bike Store Extreme ме информира, че няма нищо общо с този нов профил и ме помоли да взема съответните мерки. И тъй като подобни случаи на подвеждащи и манипулативни мнения нещо зачестяват, напомням на всички да внимават на чии мнения се доверяват, особено ако идват от току що регистрирани потребители с неграмотно писане и 1-2 мнения в актива си.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот xcII » Сря Май 09, 2012 7:20 pm

+1 за Байк Център Младост-1. Перфектни са механиците им, отзивчиви и точни в сервиза. Шефът им (Митко) очевадно е добър търговец в смисъл, че си преценява добре клиентите, кой от какво има нужда и ми е дава съвети за продукти, които преценявам на база опит, че са били на място за мойте цели, а не за да ми пробута нещо за кинти. От години ги ползвам и докато съм в този квартал ще продължа да ги ползвам за сервиз! :agree:

+1 за Богдан (Bike Store Extreme) за това, че е пич на място, в смисъл надежден и коректен като човек. Понеже не ми е в квартала, не съм го ползвал като механик в магазина, а само в планината, когато чат-пат сме карали, а хората се опознават доста добре там. Отново подчертавам, изключително читав човек, който не може да има отношението към клиент, описано в по-горен пост!!!

Тва бе от мен по дискусията от последните 2-3 страници :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот chupek » Пон Май 14, 2012 1:05 pm

Петър от Вело Магазин гр. Сопот . Миналата година си купих колелото от него и ми се наложи няколко пъти да прибегна до услугите му като гаранционен сервиз( донастройка на скоростите, малки проблеми с веригата..). Винаги коректен, точен и бърз. Много свестен МАЙСТОР! Случвало ми се е няколко пъти да мина съвсем случайно покрай магазина, решавам да се отбия просто ей така... да позяпам. Пецата независимо колко е натоварен , намира време да поговори (не че съм решил да купя нещо). Общо взето да ти е кеф да идеш в магазина му.
Аватар
chupek

Рейтинг: 1218

Мнениеот kotseto » Чет Май 31, 2012 5:38 pm

+ за Пацо от Вело 2009 - работи бързо и евтино, байка изглежда и се чувства като излязъл току що от магазина :) Няма нищо общо с няколкото други сервиза, в които ходих преди, когато кончето имаше нужда от някой майстор да го барне тук-там профилактично (имена няма да споменавам)
kotseto

Рейтинг: 1380

Мнениеот bronc » Чет Май 31, 2012 11:18 pm

+ за Цецо от Димибайк Русе. Коректен, точен и готин! :)
bronc

Мнениеот vla40 » Пет Юни 29, 2012 11:33 am

+ за Боби от Люлин.Преработи ми курбелите за да може да сложи водач. :D Евала! :)
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот rastroist » Пон Юли 02, 2012 7:47 am

Admin написа:Потребителят bikestore_extreme е изтрит заедно с мненията, които е сътворил с неясно каква цел - лично Богдан Бояджиев, собственикът на магазин Bike Store Extreme ме информира, че няма нищо общо с този нов профил и ме помоли да взема съответните мерки. И тъй като подобни случаи на подвеждащи и манипулативни мнения нещо зачестяват, напомням на всички да внимават на чии мнения се доверяват, особено ако идват от току що регистрирани потребители с неграмотно писане и 1-2 мнения в актива си.

Тоя потребител се съмнявам ,че си е направо той ,защото винаги загладнява по това време и на есeн и търси хора...
Преди 2 дни отивам при Богдан Бояджиев бомбата.
Та значи влизам в магазина го гледам ,че нещо човърка по някаква active капла...чакам и след малко ,той ми вика "Ей момче за кво си?" аз му викам ,че искам ухо ,за еди си каква рамка ,той "аз съм ти каел нещо искам старото ухо щот че си харесаш некво после нема е то и нема ти го земем обратно" А имаше такава рамка в магазина си и не му пречеше ,нищо да ми даде...взех си ухо ,така по моя си начин да си позная ухото ,те даже бяха надписани и нямаше винт.Питам го за винт и ми дава ръждясал винт за плоча...
Преди няколко дни го питах за винт за плоча и каза ,че имал от най-евтините който са 4лв бройката...
И най смешно ми стана от това че 3-ма човека сменяха задна ос на един от модерното.Единия държи от едната страна ,другия от другата ,а Букстър дава напътствия... :crazy: :crazy:
-За Богдан Бояджиев
+За дани
+За пацо
+За bike house
+За бас на НДК
+За Райко
ще си избълвам лайната за месеца ,през който ме няма

НЯМАМ ВДЪХНОВЕНИЕ!
rastroist

Рейтинг: 1021

Мнениеот clkgtr06545 » Вто Юли 03, 2012 5:55 pm

Един ОГРОООООМЕН + за Вело 2009 ( Пацо)

Винаги може да разциташ на него за каквото и да е.
Идвал съм при него и извън работно време и когато е там винаги обръща внимание.
Това е магазин , в който гледат да ти помогнат , а не само да ти вземат парите. :bowdown:
clkgtr06545

Рейтинг: 1132

Мнениеот xcrider » Вто Юли 03, 2012 6:34 pm

Минус за Блицнаците, заели са целия тротоар, винаги е пълно с някакви за помпане на гума и други дребни проблеми, а когато има някой за сериозен проблем, не се обръща внимание. Колелата се сервизират на плочките на тротоара, обърнати по седалка, често се случва някое да падне и да се надере.... Абе мизерна работа...
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот gilb » Чет Юли 05, 2012 8:26 pm

Днес имах много интересна и поучителна случка.
Реших да покарам ХЦ със един приятел за да го запаля по планинското колоездене и да го окуража да се занимава с любимия ни спорт.
На слизане от парк Аязмото (в Стара Загора се развива действието) решавам да му покажа цели сглобени велосипеди в магазина на Веломания в града (на практика единственото място където може да се погледнат модели на Рам и Драг).
Същият този магазин се стопанисва от "Косев и Тинков" като помещава и велосервиз.За да не е зяпаческа визитата решавам да се възползвам от динамометричният ключ със който разполага сервиза и да ми бъдат затегнати болтовете по окачването.
Посрещна ни г-н Косев-продавач,механик и явно управител и прочее на обекта,като ме попита дали съм доволен от услугите на магазина.
Отговорих утвърдително и след това ми беше показано мое мнение от тази тема в която посочвам слабостите на сервиза.
Съответно аз и моят приятел бяхме демонстративно изгонени от магазина от афектираният и обиден от това мое мнение г-н Косев.
Понеже г-н Косев беше категоричен - "Не искам да чувам обяснения,напуснете обекта!" няма да му предложа обяснения и тук.
Истината обаче е,че описаното в предния ми пост негативно и надменно отношение се е превърнало в истерично и обидно поведение.
В случай,че отново се зачетете тук:
Аз също се занимавам със търговия и това,г-н Косев,далеч не е начинът по който би следвало да приемате критиката ми.
Нима ще изгоните и другите недоволни клиенти,писали в тази тема вместо да посрещнете критиките и да ги превърнете в похвали?Ако да по-добре пускайте кепенците..
За разлика от Вас,г-н Тинков (така предполагам се казва другият механик работещ при вас) е общителен и ведър човек,намиращ време за глупавите ми вело-въпроси дори в извънработното си време,разхождайки се из МОЛ-а.

Пожелавам Ви всичко най-добро и дано се съвземете,че ще ви излезе име...пък за него се работи с години а се проваля за секунди.

За сметка на това пък Серго отново се доказа човек на място като ми затегна всичките болтове по окачването,докато моят приятел разглеждаше байк списание и дори не пожела да му платя за отнетото време.
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот goran » Чет Юли 05, 2012 10:11 pm

Тези от Bike center в Младост пак са се проявили "мъжки"този път дъщеричката ми отишла при тез "мъже"да си напомпа гумите на колелото.Развикали и се нямало ли да си купи помпа най-накрая?Детето се прибра крайно възмотено и наранено от случката.Все така си посрещайте клиентите господа от Bike center в Младост! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
goran

Мнениеот vikosaa » Пет Юли 06, 2012 12:04 am

xcrider написа:Минус за Блицнаците, заели са целия тротоар, винаги е пълно с някакви за помпане на гума и други дребни проблеми, а когато има някой за сериозен проблем, не се обръща внимание. Колелата се сервизират на плочките на тротоара, обърнати по седалка, често се случва някое да падне и да се надере.... Абе мизерна работа...

БЛИЗНАЦИТЕ - Последното най-точно и ясно описва тяхната работа и техния ''сервиз''. Просто гледат да вземат възможно най-много пари, без да предлагат необходимото ниво на обслужване. ''Оправят'' ти нещо и след 1-2 седмици пак се прецаква.. Още по-недоволен съм от ДРАГ на бул. Димитър Нестеров - ужас направо..
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa

Рейтинг: 1203

Мнениеот VOLATGE » Пет Юли 06, 2012 12:56 pm

Голям + за момчета от Scott на бул.България.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот 5L » Сря Юли 11, 2012 11:36 am

clkgtr06545 написа:Един ОГРОООООМЕН + за Вело 2009 ( Пацо)
:bowdown:

Няколко пъти съм ходил при него, пращал съм и други хора-всички са много доволни. :beer:
Пацо оправя неща, които други искат директно да сменят, т.е. да ти продадат нова част. Цените са му прекалено ниски за професионализма и качеството, което предлага.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот b1k3ra » Сря Юли 11, 2012 12:22 pm

И от мен голям + за Пацо (Вело 2009)
XC setup: Ram XC1 26", 2х10, SR Suntour Axon RL - 10.29 kg
Road setup: Ram XC1 26", Java carbon rigid fork, Schwalbe Kojak 1.35 - 9.465 kg
b1k3ra

Рейтинг: 1475

Мнениеот LyuboKolev » Съб Юли 14, 2012 1:19 pm

Искам да споделя лошия си опит със сервиза на "Тинтява". Помолих пича да ми залепи гумата и това трая 3 дни. Дадох 18 лв. за билети за градски транспорт. Въпреки всичките му тъпи обещания че ей сега ще стане. Накрая я залепи и великодушно ми взе 2 лв. Също така го помолих да ми смени осите които бяха с гайки със автомати. Разбира се ми сложи не по мярка, та трябваше да слагам и шайби. Въобще е пълна скръб.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот hitar_potter » Съб Юли 14, 2012 5:50 pm

goran написа:Тези от Bike center в Младост пак са се проявили "мъжки"този път дъщеричката ми отишла при тез "мъже"да си напомпа гумите на колелото.Развикали и се нямало ли да си купи помпа най-накрая?Детето се прибра крайно възмотено и наранено от случката.Все така си посрещайте клиентите господа от Bike center в Младост! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Аз от тях и едно болтче не бих си купил :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум