Borovets Mountain Bike Park

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Borovets Mountain Bike Park

Мнениеот did » Нед Юни 20, 2010 10:21 am

joro55 написа:Още са в леглото

или пак са ТАМ!

Цъкам аз вчера телевизиите и какво да видя по телевизия "Европа" - Crimson гол над кръста се прави на манекен пред камерата и обяснява, колко е якооооооооооо! После kikon направи дълбокомислен анализ на ситуацията, свързана с новия байк-парк, живота, вселената, приятелите и всичко останало... Само дето журналистите явно не бяха мръднали от полянката пред х-л Рила и кадри имаше само оттам.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот boriss13 » Нед Юни 20, 2010 10:42 am

Тц, тц, тц...Това си е чиста проба егоизъм-отиваш, кефиш се и после не споделяш с горките хора, които са на работа... :V:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот jd » Нед Юни 20, 2010 12:34 pm

По темата: Много е добре на Боровец! Препоръчвам!

Иначе малко офтопик:
did написа:Crimson гол над кръста се прави на манекен пред камерата и обяснява, колко е якооооооооооо!

За Капитан Планета ли говориш? :D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Юни 20, 2010 1:30 pm

Тръпнем в очакване на още снимки! Кажете впечетления? Как са трасетата, лифтаджиите, куките...въобще споделете. Някои нямаше как да присъстваме :crap:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот CrZ » Нед Юни 20, 2010 1:57 pm

IVO Jordanov написа:Тръпнем в очакване на още снимки! Кажете впечетления? Как са трасетата, лифтаджиите, куките...въобще споделете. Някои нямаше как да присъстваме :crap:

Лифта е екстра... скоро трябва да сложат куки на всички седалки и страничните греди да се облепят за да няма шанс да си надраскаш колелото. Имаше проблеми с минаването през машината за картите понеже няма как да се пъхнеш и ти и колелото и трябва да го носиш над главата но и това сега се оправя. Лека полека ще се доизкусурят нещата. По трасето има още много работа но като цяло си се кара добре и на този етап. Хубаво е че уикенда имаше повечко хора и се поизчистиха линиите и се вижда ясно къде трябва да се слагат виражи и т.н.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот IVO Jordanov » Нед Юни 20, 2010 2:15 pm

CrZ написа:...

Супер :agree:
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот boriss13 » Нед Юни 20, 2010 3:58 pm

Още, още, още.... :)
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Юни 20, 2010 6:22 pm

Ето какво съм нащракал ей така,понеже днес така и не карах.
http://www.flickr.com/photos/51282754@N ... 316950194/

И няколко снимки от финалния скок.
http://www.flickr.com/photos/51282754@N ... 192333073/
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот cichlidi » Нед Юни 20, 2010 8:10 pm

Много яко прекарване, супер трасе и усещам, че доста често ще го посещаваме. Давайте да се развива и да става нещо огромно. :beer:

http://www.facebook.com/#!/pages/Drag-B ... 975?ref=ts Малко новини от нас.
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот Joker_Here » Нед Юни 20, 2010 9:01 pm

Извинете,искам да попитам предлагат ли се колела с пълно окачване,под наем,както и екипировка(каски,наколенки?)? :praying:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот FREERIDE RIDER » Нед Юни 20, 2010 9:24 pm

Моля ,всеки който е бил в хотел Рила (с колело ) да даде някакв мнение ,за хотела и нещата свързнаи с него .
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот Editor » Нед Юни 20, 2010 9:44 pm

Всичко беше невероятно по мое мнение. Много ми хареса скоростта на лифта, настроението на всички и всяка една пътечка и скокче. Трасето е правено с желание и хъс. Имах удоволствието да пробвам почти 98 % от скоковете и останах изключително доволен. Единственото нещо, което не ми хареса е, че по-голямата част от лифтовите седалки нямаха куки за закрепване на колела, което представляваше трудност за някои от хората. Това място тепърва ще започва да става все по-добро и определено живот и здраве при първа възможност отново сме там ! :))
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот boriss13 » Нед Юни 20, 2010 10:06 pm

Щом и @Metal_Psycho се появи работата е била сериозна.... :beer:
Аватар
boriss13

Мнениеот kikon » Нед Юни 20, 2010 10:17 pm

did написа:
joro55 написа:Още са в леглото

или пак са ТАМ!

Цъкам аз вчера телевизиите и какво да видя по телевизия "Европа" - Crimson гол над кръста се прави на манекен пред камерата и обяснява, колко е якооооооооооо! После kikon направи дълбокомислен анализ на ситуацията, свързана с новия байк-парк, живота, вселената, приятелите и всичко останало... Само дето журналистите явно не бяха мръднали от полянката пред х-л Рила и кадри имаше само оттам.

Оф, пък те ми задаваха няма толкова безсмислени въпроси... както и да е.

Беше най-доброто, сякаш си в някой мтб филм - с готиния лифт, специалното трасе, големите скокове, яката кал, изровените корени, супер наклона, адските дрифтове...

Абе няма толкова яко трасе! Пък 20-те лева за карта се избиват от всякъде.

За хотела не знам, но за нощувки могат да се намерят къщи за по 10-13 лв легло. Иначе цените в курорта са си бая високи, ама Самоков е на 10 км и може от там да се пазарува.

А да, забравих, лифта бачка дори, когато вали и дори само за 2-ма души!
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Юни 20, 2010 10:21 pm

Впечатления:

Медено трасенце, екстра доза кореняк (дано се изровят още), готини летежи, добър начален флоу и добра скорост (за тия дето реваха, че някой неща били недоизмислени, да вземат да мълчат и да разберат, че трасе за ден не става. Сега след като се покара, пооформи, изора и разби на места, се отвори мегдан за ребилд, рефреш и дострояване. Евалата на Сашко и дружина, чакаме с нетърпение крайния продукт.).

Евала за лифта, карах трасето в сух, мокър, изпръхнало-влажен, кален и пумиен вариант... нито веднъж не ме спряха на лифта, въпреки че бях целия в кал. Дори днес пускаха лифта и по време на дъжда за ентусиастите. След обед останахме 5-ма в последствие 2-ма и пак го въртяха. Също добро впечатление ми направи, че си взеха много бързо поука от вчера и днес не се налагаше да си пренасяме колелата над пропусквателния пунк на лифта, а махнаха част от оградата. Осигурения маркуч с идеална струя е поредния +. Личи си, че се прави с мерак. Все така да е! Пу-пу-пу да не са ви уроки.

Секстра хотел, доволни стаи, як изглед, топло басейнче, любезен персонал, Bike Depot (до колкото разбрах, въпросното "депо" е личния гараж на шефката на хотела, която лично го е предоставила за ползване за таз цел. Жива и здрава да е.)

Програмата беше екстра, фрий ръна беше гот, водещия беше малко изтрещял, но айляк човек, озвучението на 6.

2 забележки: Имаше места, които не бяха добре почистени и стърчаха по 3-4 пръста леко острички стебла от храсти. Имаше инциденти с разрязани гуми, пукнати такива. В долната част имаше 1-2 кола които не знам дали целесъобразно не бяха забити до край или са забравени да стърчат една педя над земята. На места от където е прокарвано трасето, отпадните клони бяха струпани на лошо място, където се пада, един клон щеше да ме пробие, за щастие успях да намаля и се разминах само с изваден въздух и надрано междуребрие (броня там не пази). Мятайте клоните от горната страна на пътеката или на безопасно разтояние ако някой тръгне да се въргаля. Споделям чисто информативно, като препоръка :agree:

Та кво казахте, кога ша ходим пак :D
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот EvoX » Нед Юни 20, 2010 11:03 pm

Звучи чудесно, ако успея, другия уикенд съм там :love: :liplick: :agree: :D ! Но имам няколко въпроса относни байк парка:

1. По-горе написаните впечатления и/или снимки от най-трудното ДХ трасе ли са?
2.Някой бил ли е на другите?(Дето на картата са обозначени със зелено и синьо)
3.За по-начинаещ в спускането стват ли?
4.Ако няма куки, как точно се качват колелата?

Благодаря!!!
What's the difference between a downhill rider and soccer player?
-Apart from the shrinked brain, the biker got giant balls aswell!
EvoX

Рейтинг: 1032

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Юни 20, 2010 11:20 pm

boriss13 написа:Щом и @Metal_Psycho се появи работата е била сериозна.... :beer:

:rofl: :beer:
Забравих да кажа,че си прекарах чудесно двата дни.Трасето е супер(доколкот разбрах,само едно официално работеше)
Факта,че направих реално 1 спускане само и то не с мое колело,минавайки през всичките там скокове,сокове и тн,ми достави голям кеф.(еми така де,БАБ-а си ме викаше :) )
Имаше си от всичко по малко.
Организацията си беше на ниво,други преди мене вече писаха за това.

Също така искам да добавя,че скачането на БАБ-а докато вали порой е доста интересен спорт сам по себе си.Смесица между Мис Мокра Фанелка,Борба Свободен стил във кал и кънки на лед. :D
Последна промяна Metal_Psycho на Нед Юни 20, 2010 11:21 pm, променена общо 1 път
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот hrissim » Нед Юни 20, 2010 11:21 pm

EvoX написа:...
...

Аз и още 15-тина души пробвахме в събота към обяд мусаленска пътека, която на картата е в синьо и се спуска като се качиш с Кабинковия лифт до в.Ястребец. 9.5 километра трасе с ~ 1000 м. денивелация. :eyebrow:
Екстра е трасето, дори за XC trail колело, каквото е моето. Можеш да загрееш по тази пътека и после по "топлата" връзка да се включиш на Ситняковския лифт. :agree:
Още повече, че гледките от върха са фърси:
Изображение
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот veskoz » Пон Юни 21, 2010 7:55 am

kikon написа:Пък 20-те лева за карта се избиват от всякъде.

Искаш да кажеш "си струват". :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Пон Юни 21, 2010 8:54 am

Що, тя може и да ги избива :evil: :roll2:

@kikon: :peace: :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пон Юни 21, 2010 8:58 am

did написа:Цъкам аз вчера телевизиите и какво да видя по телевизия "Европа"

http://www.ekipnews.com/?v=31172
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Pupinator » Пон Юни 21, 2010 9:10 am

Alpina написа:
did написа:Цъкам аз вчера телевизиите и какво да видя по телевизия "Европа"

http://www.ekipnews.com/?v=31172

Nice ah?

Беше много яко... жалко че можах да карам само в събота... че леко се контузих. Дано скоро да има и състезания там. При първа възможност отивам пак.

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот X_NRG » Пон Юни 21, 2010 9:22 am

Лудница! Не съм се забавлявал толкова.... май никога. :D И в къщата, където спахме, и по трасето беше уникална забава. Вторият ден валя малко в повече, но по едно време претръпнахме и пак отидохме да караме. Пуснаха лифта заради 4 човека докато валеше дъжд!!! Това на друго място не ми се е случвало. "Малко" се накаляхме и намокрихме, но върху калното трасе беше още по-забавно.

За влизането към лифта - супер, че махнаха заграждението отстрани, за да минават велосипедите.
За самия лифт - бърз и удобен. Ако наистина се облепят страничните греди, ще е идеално, защото и аз малко драснах рамката, но на фона на всичко друго, не ми пука особено. :)
За трасето - почти перфектно, като единствено на места наистина стърчат леко разни отрязани стебла, но това май е защото ги изрихме. :D Сигурен съм, че трасето ще стане още по-готино и наистина се надявам да се поддържа редовно. :beer:

Ще го посещавам редовно! :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот hrissim » Пон Юни 21, 2010 9:25 am

k0cTaHeB написа:Впечатления:
......

2 забележки: Имаше места, които не бяха добре почистени и стърчаха по 3-4 пръста леко острички стебла от храсти. Имаше инциденти с разрязани гуми, пукнати такива. В долната част имаше 1-2 кола които не знам дали целесъобразно не бяха забити до край или са забравени да стърчат една педя над земята. На места от където е прокарвано трасето, отпадните клони бяха струпани на лошо място, където се пада, един клон щеше да ме пробие, за щастие успях да намаля и се разминах само с изваден въздух и надрано междуребрие (броня там не пази). Мятайте клоните от горната страна на пътеката или на безопасно разтояние ако някой тръгне да се въргаля. Споделям чисто информативно, като препоръка :agree:

Та кво казахте, кога ша ходим пак :D

:agree:
Браво, колега!
Градивната критика е много полезно нещо. :deal:
Този е пътят за превръщане на мястото в още по-добро и безопасно такова за спорта, развлечението и удоволствието от планината.
От мен:
- мусаленска пътека въобще не е означена със знаци. а трябва да е - първо заради каращите по нея и второ за туристите, за да знаят, че тя е разрашена за ползване от велосипедисти и че ще срещат такива често.
- На "топлата" връзка към пистата "Ротата", която свързва мусаленска пътека и лифта Ситняково има изсипани купове пръст. Затворена ли е? Защото това измества трафика на велосипедисти към шосето.
:peace:
п.п. - като се посъберат забележки ще им пратим 1 майл за отстраняването им при добра воля - а нея я има забелязвам.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот STAFF » Пон Юни 21, 2010 10:03 am

Много добро начало. :agree: Интересно ми е само дали и при по-хубаво време по ХС/АМ трасетата ще цари подобно пасторално спокойствие и идилия или ще се стигне до обичайните у нас търкания на поколенческа и поведенческо-манталитетна основа с пешките...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот Admin » Пон Юни 21, 2010 10:13 am

Аз като не съм карал, а само снимал, ми е още рано да се изказвам за трасето, но мисля, че ще стане много хубаво - най-вече каране му трябва, за да добие завършен вид. Брат ми сподели, че не е никак лесно, поне ако иска човек да го минава бързо, аз със сигурност забелязах цял куп препятствия, които никога няма да мина. :D
Иначе всичко изглеждаше чудесно, явно хората, стоящи зад байкпарка, са намерили верния подход и искат нещата да се случват по правилния начин, за което поздравления! :agree:
По трасето със сигурност ще трябва още работа - според мен най-вече е хубаво да се обезопаси на някои места (докато снимах, забелязах къде стават най-много грешки и на някои от тези места имаше опасни пънове или дървета, чакащи отстрани на пътката). Също така може би да се добави някаква минимална маркировка (например с табели) на някои места.
Нямам търпение и аз да го пробвам - със сигурност е нещо, по което човек може не само да се забавлява, но и да си подобри уменията, а ми е интересно да пробвам и другите пътеки в байкпарка.
Изобщо, да ни е честита новата придобивка и да се виждаме по-често там! Определено си струва! :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Freakhead » Пон Юни 21, 2010 10:23 am

hrissim написа:
EvoX написа:...
...

Аз и още 15-тина души пробвахме в събота към обяд мусаленска пътека, която на картата е в синьо и се спуска като се качиш с Кабинковия лифт до в.Ястребец. 9.5 километра трасе с ~ 1000 м. денивелация. :eyebrow:
Екстра е трасето, дори за XC trail колело, каквото е моето. Можеш да загрееш по тази пътека и после по "топлата" връзка да се включиш на Ситняковския лифт. :agree:
Още повече, че гледките от върха са фърси:
Изображение

Това звучи като добра алтернатива за сряда и четвъртък, когато ситняковския лифт не работи. Въпросче само - мусаленската пътека означена ли е добре, демек лесно ли се намира ?
The tea gonna chew come!
Freakhead

Рейтинг: 1220

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Юни 21, 2010 10:28 am

Freakhead написа:Въпросче само - мусаленската пътека означена ли е добре, демек лесно ли се намира ?

Ако се ориентираш по зимните ски карти ще я намериш лесно ;)

Търси "Musala pethway"
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот jd » Пон Юни 21, 2010 10:54 am

STAFF написа:Много добро начало. :agree: Интересно ми е само дали и при по-хубаво време по ХС/АМ трасетата ще цари подобно пасторално спокойствие и идилия или ще се стигне до обичайните у нас търкания на поколенческа и поведенческо-манталитетна основа с пешките...

То и в събота, въпреки на моменти не чак толкова хубавото време, си имаше пешеходци по Мусаленската, но там хубавото е, че е широка и лесно се разминаваш с тях. Просто трябва да се обозначи както трябва, защото повечето пешеходци няма и да знаят, че тази пътека е И за колела..
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bikerider » Пон Юни 21, 2010 11:03 am

@STAFF: Изобщо не е изключено, според мен даже е твърде вероятно. Хубавото е, че поне има реална управа, има реален собственик с интереси, който (надявам се) няма да позволи да възникват такива конфликти или поне ще реагира подобаващо. Дано, дано, началото наистина е много добро.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум