@spirit
Мога да те уверя, че когато информацията за новите модели на RAM е готова, ще има не само нова тема за тях, но и статия в сайта, а съм сигурен, че те усилено работят и по своя сайт/каталог

Така че никой няма да има чак такива проблеми да си намери информацията, а пък темата очевидно е поне малко интересна за пишещите в нея, щом продължаваме
@NikR
@bikerider само дискутираме тука, няма лоши чувства
Обвинението ти към bikerider, че мнението му е продиктувано от финансов интерес, което пък няма никаква връзка със спора, който водим, не прозвуча като дискутиране в рамките на добрия тон. И говори само, че може би си изчерпал рационалните аргументи

Това че РАМ ги били наградили/писали за тях в някакво списание... всички знаят как стават тия работи... РАМ са си платили за рекламата...
няма нищо лошо... всички фирми правят така... за това са списанията... за това има толкова много списания...
И още едно обвинение, от най-любимите ми

Че медиите се издържат от реклама е ясно на всеки. Но за тази реклама си има място. Никоя сериозна и уважаваща себе си и читателите си медия не работи по описания от теб начин. Разбира се, журналистите са хора и в този ред на мисли е нормално да имат свои лични предпочитания към дадени марки, продукти и т.н., НО при сериозните издания това е рядкост и се изразява единствено в някои нюанси и може би известен патос и стил на писане за нещата, които са присърце на автора. Става дума за неща, които се усещат едва-едва между редовете, а не за толкова директна, плоска и нагла далавера, за каквато ти говориш. Поне такива са моите наблюдения от четенето на различни списания. Не те знам ти каква периодика четеш, но ако там описаното от теб минава за нещо нормално, смени я!
@bluskanie
Според мен производителя на алуминий си е някой си там... после производител на тръби е пак някой си там. После производител на рамки е някой си там. После производител на ВЕЛОСИПЕДИ е някой си там.
Никой не твърди обратното! Затова се налага за пореден път да наблегна на потребителската гледна точка. Ние сме в края на веригата. Ние купуваме велосипеди. RAM, Drag и Sprint са производители на велосипеди. Технте велосипеди са българския, нали така? Но по цял свят, и у нас също, на пазара освен велосипеди като краен продукт се предлагат и рамки, т.нар. frameset на английски. Този продукт е различен от изходния продукт "рамка", произведен в далечния изток. За това става дума. Вече няколко пъти бе обяснено защо този продукт е различен. А, сетих се, спорът всъщност е за термина "произведен". Дума, която е доста разтеглива в една глобализирана икономика. Май в това е проблема на цялата тема

@Мъро
Супер - получават велосипедите, боядисват ги в хубави металик цветове, слагат им готини лепенки и ги пласират на пазара за цена от 1100лв.
Аз си взимам един такъв и ви се плезя, че карам пловдивско колело. А?
Точно така, ще имаш пълно основание

Само че Спринт хич няма да са на сметка, затова е по-изгодно те да си внесат рамки (като изходен продукт) от далечния изток и сами да извършат допълнителните операции по създаване на краен продукт.