did написа:Безалкохолни напитки?
Двулитрова кока кола съдържа 200 грама захар!
С това ли отслабваш?
azze написа:Изпревари ме.Подкрепям с 2 ръце.Разликата между филтрираната и нефилтрираната вода е огромна.Имам модел Marella на Brita,който струва под 40 лева,доколкото помня.Филтъра се сменя веднъж месечно и е 10 лева,така че,zax983,не можеш да се оправдаеш с цената.Кой знае колко пари хвърляш по разни сладки и газирани помии.
П.П.Това правило за тичането над 100 кила ме израдва.Още съвсем малко и Юсеин Болт нямаше да може да бяга.

Yavkata,правя разлика,просто това "правило" ми се струва абсурдно и го осмивам.Да,ако човек има ставни проблеми или опасно наднормено тегло,значи може да е вредно да бяга.
Абе я си изпийте кафенцата, ама с повечко захар, че ми писна да повтарям че аз сладко не ям, слепи ли сте кви сте?! Даже не ми се налага да се лишавам кой знае колко, просто защото харесвам само две неща, а те са шоколад(натурален) и мед. До колкото знам и двете нямат нищо общо със захарта и дори са по-скоро полезни, особено меда, нали така? За жалост не мога да си ги позволя и си пия чая без подсладител, не ми е проблем. Пастички тортички и всякакви такива помии особено кремообразни някакви боклуци и т.н. просто не обичам, ако ще е торта, да е торта гараш, но тя милата вече може да е 10 лева парчето, за сметка на това я поразвалиха, но пък за да съм макс доволен, вече и грамажа и май е на половина, е няма такова миниатюрно парче... Съответно и нея не мога да си я позволя. За колата, е там вече може би щях да имам проблем, но отново ме улесниха много, когато я развалиха и просто я спрях... Освен че както вече беше спомената в нея има глюкозо-фруктозен сироп, а не както в пепсито захар, което никога не съм пилк. Общо взето ви набутаха обратно в дупенцата всички небивалици, заедно с незаслужените минусчета. А това че някой на 90 кила тичал като луд, понеже е професионалист и случайно, ама наистина случайно има гиганти с пропорционално развито тяло и т.н. е суер неуместен пример, както също вече ви обясниха. Но аз само искам да добавя, че казах над 100 кила, не над 90, нали? Като цяло ако ми намерите някой читав над 2 метра, също шапка ви свалям. Златната среда е 1.80 тук имам късмет, но килцата...
Когато бях 70 кила:
1. Не пиех вода, злоупотребявах с кока-кола и пиех много литри на ден, купуваше се със стекове всеки ден, преди да я развалят и когато можехме да си го позволим. След това останалите минаха на лимонада и т.н. и в момента пият накви помии по 30-40 стотинки за 3+ литра... Някакви адски лайна, аз не пия нищо, както и преди, дори вода не пия и само аз надебелявам. Изводът какъв е? По добре да я заместваш с тези газираните помии отколкото да не пиеш вода. Но аз просто не харесвам и тях и със сигурност не съм надебелял от газирано, понеже не го пия, ясно ли се изразих?
2. Вече обясних че и сладко не ям, нали?
3. Не употребявам и сол, но това май няма връзка...
От какво съм надебелял:
1. В казармата, ядене според точно определен режим, който милата ни държава уж трябва да е осъвършенствала за няколко века, ама не е явно, защото доста хора там надебеляват. Отделно олигофрените просто не ме оставяха да спортувам, аз обаче както винаги бях инат и правех всичко възможно и си плащах скъпо, но пък ако не се бях гърчил сам на макс там, нямаше да изляза 110, а 150. Тук искам да подчертая че никога не съм бил над 90кг прди това, но специално в казармата влязох под 80...
2. Там после има верижна реакция, един път като надебелееш толкова, ставаш и по-мързелив и си свикваш да ядеш повече и т.н. Но докато си похапвах е факт че си стоях 110 и то доста стегнат всъщност, напълно достатъчно дори! Даже май по едно време почти бях ги смъкнал до 100!
3. Когато почна големият глад, започна и голямото пълнеене: консултирах се с диетолог и човека каза следното -
[09:08:12] Диетолог: не ви е нужна никаква физическа активност за да отслабвате
Диетолог: само и единствено правилна информация как да се храните
Диетолог: и то по 5 пъти на ден
Диетолог: за ??? интересно ми е колко е минималния бюджет с който мога да се храня правилно?
Диетолог: индивидуално е и изборите са ваши
Диетолог: но да сметнем че поне 70% от храната ви правилна и е 3кг. зеленчуци= 3лв. и 1 кг. плод 1-2 лв. още 1-2лв. за протеини и ще достигнете максимум 7лв. на ден което са 4-5 кг. храна за един цял ден (sun)
Така че следва да си затворите некомпетентните устенца всички хейтъри, защото ето ви и специалист, ето ви и цялата последна страница няколко души ви обясняват че се отслабва с ядене, а не с глад (за сравнение аз в момента приемам много по-малко от килограм храна на ден и в нея няма ниаква захар и мазнини или поне са свеени до възможния минимум, бедата е че и протеините и количеството като цяло е малко...). Пак ще повторя че над 100кг НЕ СЕ ТИЧА и гледам че отново мислещите хора тук са ме подкрепили.
Моите грешки, или защо не мога да отслабна:
1. Ям прекалено много хляб, примерно ям ориза с хляб, картофите с хляб, само дето не ям хляба с хляб... Но няма проблеми, вече и хляба стана прекалено некачествен и скъп, така че ще спирам и него...
2. Не пия никаква вода до колкото това е възможно. Да не забравяме че има течности и в храната и реално те стигат... Ако не приемам течности с водата правя друг трик - изпивам максимално количество вода, което мога да погълна преди да ми се догади, а то не е малко и веднага мушвам една чаша нещо което ми харесва, например чаша прясно мляко, но това си е чист лукс в момента. Ако започна да пия вода ще отслабна доста само от това, но минимума е 5 литра на ден, а максимум няма, което значи минимум по 10 лева на месец само за филтри и то ако само аз пия от тази кана. Съгласен съм варианта е доста добър и финансово изгоден, всъщност няма по-добър, като чели. Сега само трябва да намеря 50-тина лева, нали? Нека да допуснем че това стане, понеже са ми предлагали вече и съм опитвал такава вода. Идиота не си беше сменял филтъра половин година, при условие че там живеят поне 5 души и поне 3-ма ползват каната, останалите двама май не им пука и от кенефа да пият... Та нямаше как от тази кана да разбера за какво става дума, не усетих съществена разлика... Та като стана дума за кенеф, този филтър премахва ли АДСКАТА ВОНЯ НА КЕНЕФ, която се носи от водата която си сипваме от чешмата?! Явно ВиК не им пука много... Но аз за "нещастие" в случая имам прекалено добро обоняние, пък то и да нямаш, вкуса също не може да не ви е неприятен... Ест. тук ще се намерят 100 хейтъра които просто не живеят в София и никога не са пили кенефната вода която ни пробутват, аз не знам защо им плащаме, всъщност отдавна не им плащам :] Само не знам как още не са ми се прецакали бъбреците...
ИЗВОД: Ще почна да пия вода под някаква максимално безвредна форма в най-скоро време... Обезателно ще пробвам и каната, все нещо пречиства и 10 лева за 150 литра е наистина добра цена. Тук наистина липсата на пари не може да е оправдание, но си има едно НО, но какво точно пречиства и всъщност не филтрира ли и рзни уж полезни неща, например всички минерали. А аз и без това не ям никаква сол, така че явно си причинявам и дефицит на минерали и ако и от водата ги филтрирам, просто ще ми се засилят крампите...
3. Не се храня пълноценно, дефицита на минерали ми е най-малкия проблем. Трябва да приемам по 5кг на ден храна за да отслабна, ама тук вече не е по 10 лева за 150кг, така че определено имам повод за оправдание с цените и липсата на пари. Освен ако не ми извадите някой гениален метод за пречистване на биологичните отпадъци не само за вода, а и за храна?
4. Не достатъчна физическа активност - Е тука най-вече сам съм си бил виновен - Тук има ли някой 130 килограмов всъщност?! Случайно да знаете че мога да ползвам само професионални уреди, а това ще рече по 50 лева на месец за карта 10-тина посещения... Баси, всичко се цепи на по 5 лева, а тъпия банкомат даже не може да пуска по 5 лева... Пък и все пише 0 като го проверя, абе много тъп тоя банкомат бе...
П.П. И всичко в поста е по-темата, понеже най-големия бич за ставите е наднорменото тегло и доста подробно съм описал кое как му влияе. Та казах ли че когато карах колело като луд и тренирах всеки ден по 12 часа, си хапвах минимум по 1 торта гараш на ден, което са 2-3 от сегашните парченца, а понякога може и повече. Също минимум по 2 литра кола пиех и една камара други junk food, но грам не надебелявах. Спрях тези храни доста преди да спра да спортувам и силно не ви ги препоръчвам,отдавна не ги употребявах, когато започнах да дебелея. Надебелях малко когато спрях да спортувам, но далеч не толкова колкото когато спрях да се храня добре!
ГЕНЕРАЛЕН ИЗВОД: Яжте точно каквото ви се яде и спортувайте максимално. А акосте толкова тъпи че да не знаете какво да ядете, дори да имате пари, то щом имате пари можете и диетолог да си позволите. Спортувайте максимално, но също с разум. Аз нямам нито една контузия до сега, т.е. малобройните контузии които съм получавал не са били хронични, а съм бил професионален спортист! Ако обаче в някакъв момент останете без пари за храна, ами моите съболезнования, защото ако е за по-дълъг период от време, ви чака моята съдба. Не го пожелавам на никой. Психичните проблеми и те са от недохранване

О да не забравя и най-важното, това е ако сте уравновесен човек, ако сте си луд и преди това или в последствие ви избие и станете някой нервак, тук вече има бонус, а именно че от нерви едва ли ще надебелеете, така че или или...