Pr3d4t0R написа:... равен баир надолу, ...
Boyan1984 написа:Сложих си нови накладки Trickstuff на Формула Кюра 2, обаче има някакви страшни вибрации и тресене на предната. Задната не тресе, ама се чува звук все едно накладките са на края..С оригиналните това го нямаше. Мих дисковете - пак така. Решение?
mentalhead написа:Boyan1984 написа:Сложих си нови накладки Trickstuff на Формула Кюра 2, обаче има някакви страшни вибрации и тресене на предната. Задната не тресе, ама се чува звук все едно накладките са на края..С оригиналните това го нямаше. Мих дисковете - пак така. Решение?
От написаното не става много ясно задните сменяни ли са или не. Колкото до предните освен смяната на накладките, имало ли е интервенция по ротор, апарати? Проблемът може да се потърси и в евентуално разхлабен ротор. Може да е и крив. Бих калибрирал апарата повторно с новите накладки, може износването на старите да е било неравномерно и да си компенсирал някакво евентуално стържене с калибриране и сега апаратът да е накриво. Под калибриране имам предвид процедурата с разхлабване на апарата, стискане на спирачката и затягане.
Boyan1984 написа:Сложих си нови накладки Trickstuff на Формула Кюра 2, обаче има някакви страшни вибрации и тресене на предната. Задната не тресе, ама се чува звук все едно накладките са на края..С оригиналните това го нямаше. Мих дисковете - пак така. Решение?
the_rookie написа:Boyan1984 написа:Сложих си нови накладки Trickstuff на Формула Кюра 2, обаче има някакви страшни вибрации и тресене на предната. Задната не тресе, ама се чува звук все едно накладките са на края..С оригиналните това го нямаше. Мих дисковете - пак така. Решение?
Така описано ми прилича на лоша съвместимост между материала на диска и фрикционата смес на накладката, генерираща NVH (noise, vibration, and
harshness) в системата! Принципно, спирачките се проектират според взаимодействието между определена двойка ротор/статор и при замяна на единия от елементите с друг (от различен материал и технология на обработка) е възможно да се получат аномалии в работата. Какви са настоящите дискове?
mentalhead написа:Едно питане и от мен. Как почистване веригата от восъчна смазка, по-конкретно Squirt?
Bi11y написа:mentalhead написа:Едно питане и от мен. Как почистване веригата от восъчна смазка, по-конкретно Squirt?
Аз зачиствам веригата с влажни кърпички - въртя курбела назад , почисвам и смазвам след каране . Отделно почиствам и колелцата на дерейльора - там натрупва смазка също.
motomarzel написа:Че какво им е на нормалните парцали от стари дрехи (тениски)?
Boyan1984 написа:mentalhead написа:Boyan1984 написа:Сложих си нови накладки Trickstuff на Формула Кюра 2, обаче има някакви страшни вибрации и тресене на предната. Задната не тресе, ама се чува звук все едно накладките са на края..С оригиналните това го нямаше. Мих дисковете - пак така. Решение?
От написаното не става много ясно задните сменяни ли са или не. Колкото до предните освен смяната на накладките, имало ли е интервенция по ротор, апарати? Проблемът може да се потърси и в евентуално разхлабен ротор. Може да е и крив. Бих калибрирал апарата повторно с новите накладки, може износването на старите да е било неравномерно и да си компенсирал някакво евентуално стържене с калибриране и сега апаратът да е накриво. Под калибриране имам предвид процедурата с разхлабване на апарата, стискане на спирачката и затягане.
От всичко, което предполагаш, нищо не е от това. Задните ги смених преди 3 месеца някъде. Накладките не опират в дисковете, нищо не е криво, няма разхлабени ротори. Естествено, че с новите накладки, се наложи ново калибриране, както вече казах - диска не опира в накладките...
mentalhead написа:.... Задните накладки впрочем какви са? От чисто любопитство.
Boyan1984 написа:Сложих си нови накладки Trickstuff на Формула Кюра 2, обаче има някакви страшни вибрации и тресене на предната. Задната не тресе, ама се чува звук все едно накладките са на края..С оригиналните това го нямаше...
Boyan1984 написа:Всичко съм проверил - накладките си стоят както трябва да диска. Значи, с оригиналните накладки това го нямаше, не че е някакъв проблем, просто ми беше чудно защо го прави с тия
Boyan1984 написа:И на двете спирачки са сменени с Трикстаф накладки. Дисковете са 180 на Формула, ама май не са Монолитик, а обикновени. Вчера пак се спусках - като загреят спирачките започва същото - свирене няма,но си го има звука.
Всичко съм проверил - накладките си стоят както трябва да диска. Значи, с оригиналните накладки това го нямаше, не че е някакъв проблем, просто ми беше чудно защо го прави с тия
Bi11y написа:Boyan1984 написа:Всичко съм проверил - накладките си стоят както трябва да диска. Значи, с оригиналните накладки това го нямаше, не че е някакъв проблем, просто ми беше чудно защо го прави с тия
Имам следната питанка - когато натискаш плавно спирачката виж дали диска не се усуква ? Буталото/буталата от едната страна да се приближават по-бързо от тези от другата страна . Аз не прочетох горе кой модел са точно спирачките ,но ако са 4-бутални също може буталцата от едната страна да опират по различно време и да прави този проблем .
Sprinter написа:Boyan1984 написа:И на двете спирачки са сменени с Трикстаф накладки. Дисковете са 180 на Формула, ама май не са Монолитик, а обикновени. Вчера пак се спусках - като загреят спирачките започва същото - свирене няма,но си го има звука.
Всичко съм проверил - накладките си стоят както трябва да диска. Значи, с оригиналните накладки това го нямаше, не че е някакъв проблем, просто ми беше чудно защо го прави с тия
Това, че Трикстъф правят бутикови спирачки, по никакъв начин не ги прави предпочитан производител на масови накладки
Не разбрах, новите метални ли са или органични? Най-добре си вземи оригинални на Формула (хинт - в БГ имат официален представител) и няма да имаш проблеми. Цена от 30 лв. на комплект е напълно нормална.. и не забравяй, при всяка смяна - чистене на дискове със спирт и задължително улягане.
Boyan1984 написа:
Абсолютно съм съгласен с теб. Органични са накладките. кой е вносител на Формула за БГ? В Паве продават нна VAR накладки, които са по 20 кинта, но предпочитам да взема оригинални.
P.S.НА сайта на Формула дават BAS Sporting като дистрибутор за БГ, ама като кликна на сайта и ме прехвърля на някакъв друг сайт...Пък за тези БАС няма никакво инфо. Е, има някакви телефони, ще ги пробвам след 10 часа...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 331 госта