Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Мар 21, 2011 6:07 pm

Имам г/д голям проблем - уж съм спускач, НО имам страх от скокове(височина). Имам чувството, че във въздуха няма да имам контрол над колелото и ще падна и като карам с тази си идея всеки път падам. :eek3: Мога да дропя - т.е. скок без попивки, от такова нещо нямам страх, но от скок с попивка изпитвам ужас. :boggled:
Като се замисля, като бях по-малък се хванах на бас, че ще скоча един скок с попивка в южния парк - бил съм на 11-12, та тогава бях още с кросчето и явно от тогава се е добил този си ми страх, че няма да хвана попивката. Макар, че като се сетя си скочих скока, просто тогава май за 1ви път ми се покачи супер рязко адреналина.
Идея как да се справя с този си страх, защото по състезанията, правя що годе добри времена, но това че не скачам повечето скокове, би качва времето с доста. :crap: :popcorn:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот war_shadow » Пон Мар 21, 2011 7:01 pm

Аз пък скачам си го нормално но ме е страх да направя нещо в въздуха говоря за tabletop,извъртане на задница...
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пон Мар 21, 2011 9:56 pm

Някъде някой виждал ли е таблица по която да определя за кой номер съм обувка ,става дума за 5.10 ?
Питам тъй като при всеки производител на обувки има разлики малко или големи между размерите на един и същ номер ...
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот geco » Пон Мар 21, 2011 11:03 pm

Нормално ли е нисък клас вилка Sr Suntour да почне да влиза по трудно след подмяна на втулки?
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот Joker_Here » Пон Мар 21, 2011 11:15 pm

BurNiNg_IcE написа:Имам г/д голям проблем - уж съм спускач, НО имам страх от скокове(височина). Имам чувството, че във въздуха няма да имам контрол над колелото и ще падна и като карам с тази си идея всеки път падам. :eek3: Мога да дропя - т.е. скок без попивки, от такова нещо нямам страх, но от скок с попивка изпитвам ужас. :boggled:
Като се замисля, като бях по-малък се хванах на бас, че ще скоча един скок с попивка в южния парк - бил съм на 11-12, та тогава бях още с кросчето и явно от тогава се е добил този си ми страх, че няма да хвана попивката. Макар, че като се сетя си скочих скока, просто тогава май за 1ви път ми се покачи супер рязко адреналина.
Идея как да се справя с този си страх, защото по състезанията, правя що годе добри времена, но това че не скачам повечето скокове, би качва времето с доста. :crap: :popcorn:

http://www.ehow.com/how_5663371_beat-fear.html

Демек,за да "превземеш" страха си от скокове,трябва да си готов да го "посрещнеш".Започни с по-малки скокове,после като свикнеш,по-големи и така нататък,докато се нямаш никакви проблеми.Няма друг начин освен да скачаш скоковете. :beer:

По-темата: Трябва да си сменя вътрешната гума,вентила ми се е прецакал.Гумата ми е Спешълайзд Клътч мисля че беше,2.35.Вътрешната с която ще сменя пак ли трябва да е на спешълайзд?

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 769&lang=2 Тази примерно по-добра ли ще е от стандартната на спешълайзд която имам в момента? :beer:
Последна промяна Joker_Here на Пон Мар 21, 2011 11:45 pm, променена общо 1 път
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот nahi » Пон Мар 21, 2011 11:44 pm

FREERIDE RIDER написа:Някъде някой виждал ли е таблица по която да определя за кой номер съм обувка ,става дума за 5.10 ?
Питам тъй като при всеки производител на обувки има разлики малко или големи между размерите на един и същ номер ...

Опитай тук - http://www.deichmann.bg/site/bg/service ... ter_dh.php
Аватар
nahi

Мнениеот z1gZag » Вто Мар 22, 2011 10:14 am

BurNiNg_IcE написа:Имам г/д голям проблем - уж съм спускач, НО имам страх от скокове(височина). Имам чувството, че във въздуха няма да имам контрол над колелото и ще падна и като карам с тази си идея всеки път падам. :eek3: Мога да дропя - т.е. скок без попивки, от такова нещо нямам страх, но от скок с попивка изпитвам ужас. :boggled:

Вземи една лопата и си направи сам няколко скока така както мислиш че ще са най-удобни за теб , скочи милион пъти докато не се почустваш сигурен и не го правиш с лекота. После се пробвай на по-малките скокове по състезанията и така нататък . Винаги гледай напред и не мисли за скока ,а се съсредоточи в участъка СЛЕД попивката .
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот vla40 » Вто Мар 22, 2011 10:41 am

С кое лостче ще получа най-голяма спирачна сила ? (задна спирачка-Gatorbrake ротор-aligator 160 мм)
Имам radius,avid fr5 и avid speed dial 7.
И има ли шанс да ми се скъсат ушите ? (1 приятел ми казва,че ще почнат да ми се късат) :dontknow:
Последна промяна vla40 на Вто Мар 22, 2011 11:09 am, променена общо 1 път
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот sensation_blue » Вто Мар 22, 2011 11:06 am

prokalnatiq написа:Здравейте имам проблем с километража ми: http://www.sigmasport.com/en/produkte/b ... t=features . Изведнъж спря да отчита скоростта. Предполагам е от самият датчик, защото спря да свети (има нещо като малка лампичка, която преди светеше). Проблема не е в батерията ( преди малко взех нова за 3 лева, същият модел както е по инструкция). Направо съм вбесен :@ . Ако имате идеи как може да се оправи пишете. :banghead:

П.П. На самият датчик има гумено бутонче, което преди като го натисна светеше, сега не свети. :dontknow:
П.П.2 Може би това е решението http://www.bikestore.cc/sigma-radsensor ... 08009.html . Но в момента голяма криза и ... няма да е скоро. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, или има идея от къде идва моля да пише.

В описанието трябва да има максимално разстояние между магнитчето (обикн. около 0,5см) което се поставя на спиците и отчитащия датчик на вилката... виж дали едното не се е мръднало и разстоянието да е станало по-голямо - тогава няма да отчита.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Joker_Here » Вто Мар 22, 2011 1:10 pm

По-темата: Трябва да си сменя вътрешната гума,вентила ми се е прецакал.Гумата ми е Спешълайзд Клътч мисля че беше,2.35.Вътрешната с която ще сменя пак ли трябва да е на спешълайзд?

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 769&lang=2 Тази примерно по-добра ли ще е от стандартната на спешълайзд която имам в момента? :beer:[/quote]
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот did » Вто Мар 22, 2011 2:13 pm

Joker_Here написа:По-темата: Трябва да си сменя вътрешната гума,вентила ми се е прецакал.Гумата ми е Спешълайзд Клътч мисля че беше,2.35.Вътрешната с която ще сменя пак ли трябва да е на спешълайзд?

Задължително!

Ако на спешърайзд му сложиш гума, която не е спешълайзд, ще трябва да му инсталираш нови драйвери,
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот spirov92 » Вто Мар 22, 2011 4:10 pm

vla40 написа:С кое лостче ще получа най-голяма спирачна сила ? (задна спирачка-Gatorbrake ротор-aligator 160 мм)
И има ли шанс да ми се скъсат ушите ? (1 приятел ми казва,че ще почнат да ми се късат) :dontknow:

Speed dial изглежда има повече настройки, така че ще можеш да си нагласиш ход на лостчето, твърдост и т.н. За ушите-с тази спирачка трябва да е много калпава вилката, за да се скъсат ушите. Аз съм ползвал такава спирачка на XCM и освен типичния за тези вилки луфт, нямам проблеми.
spirov92

Мнениеот vla40 » Вто Мар 22, 2011 8:19 pm

spirov92 написа:
vla40 написа:С кое лостче ще получа най-голяма спирачна сила ? (задна спирачка-Gatorbrake ротор-aligator 160 мм)

Speed dial изглежда има повече настройки, така че ще можеш да си нагласиш ход на лостчето, твърдост и т.н. За ушите-с тази спирачка трябва да е много калпава вилката, за да се скъсат ушите. Аз съм ползвал такава спирачка на XCM и освен типичния за тези вилки луфт, нямам проблеми.

Това е задна спирачка :D
Аватар
vla40

Мнениеот spirov92 » Вто Мар 22, 2011 8:34 pm

Извинявай, не бях прочел внимателно :peace: За задна спирачка ми се струва още по-невъзможно да се скъсат ушите, тъй като гумата блокира много по-лесно, та не може да се приложи такава сила.
spirov92

Мнениеот vla40 » Вто Мар 22, 2011 10:13 pm

spirov92 написа:Извинявай, не бях прочел внимателно :peace: За задна спирачка ми се струва още по-невъзможно да се скъсат ушите, тъй като гумата блокира много по-лесно, та не може да се приложи такава сила.

Приятеля ми каза,че тоя преходник бил преден и пригоден с шайби за заден и казва,че ще ми се скъсат ушите :crazy:
Аватар
vla40

Мнениеот lorda1 » Вто Мар 22, 2011 10:37 pm

Ами ако правиш трайалджийски изпълнения е възможно-ако подскачаш на задна гума има ГОЛЯМО налагяна в/у спирачката/преходника.Ттър-Малака ми казаха от Байкцентър-Младост 1
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Мнениеот Skittleslolz » Сря Мар 23, 2011 7:54 pm

На венец Shimano LX Cassette 8 Speed HG70 пише Chain Compatibility : IG chain. Това означава ли, че мога да сложа верига Point от 18 лева, като и двата продукта са за 8 скорости, естествено? :dontknow:
"The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible."
Skittleslolz

Рейтинг: 1215

Мнениеот bio » Сря Мар 23, 2011 8:06 pm

на първо четене излиза това
Код: Избери целия код
IG = Interactive glide or some other similar marketing rubbish. Supposedly HG and IG aren't compatible but it's completely untrue and HG chains / chainrings / etc. will work fine with IG parts and visa versa.

HG has ramps to help the chain shift more easily to bigger sprockets, IG has ramps to help the chain move more easily to both Bigger and small sprockets but isn't quite as fast or smooth as HG shifting to bigger sprockets (Since there are fewer 'up' ramps). In reality, there's not much difference and it's not really worth worrying about.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот PiCoZzZeN » Сря Мар 23, 2011 9:01 pm

Някой знае ли теглото на касета Shimano SLX ? :beer:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот spirov92 » Сря Мар 23, 2011 9:19 pm

След кратко търсене в Google: http://weightweenies.starbike.com/listi ... =cassettes
spirov92

Мнениеот Funn-blg » Сря Мар 23, 2011 10:22 pm

Уауу... Това е може би най-умното мнение, което съм прочел в този форум! :agree:
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .

Scott YZ2 Ryder
Аватар
Funn-blg

Рейтинг: 1075

Мнениеот did » Сря Мар 23, 2011 10:30 pm

Точно за такива като теб правим велопарка в Пловдив.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Funn-blg » Сря Мар 23, 2011 11:00 pm

Като някой админ ти даде минус, ти как разбираш?!
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .

Scott YZ2 Ryder
Аватар
Funn-blg

Рейтинг: 1075

Мнениеот DTD » Сря Мар 23, 2011 11:09 pm

След малко ще ти кажа.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот daf4ov » Чет Мар 24, 2011 2:44 am

BurNiNg_IcE написа:...

Престрашаваш се!!!
Ела ми на гости за няколко дена да покараме и пак ще си говорим :lol:
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Мар 24, 2011 11:36 am

daf4ov написа:

Престрашаваш се!!!

E то на думи е лесно, ама като видя попивката зад скока напрао свят ми се завива... :D
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот war_shadow » Чет Мар 24, 2011 11:41 am

моят проблем е подобен като скоча и се вкочанявам просто незнам :X Апък при теб може би първо по ниски?!
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот DTD » Чет Мар 24, 2011 11:51 am

BurNiNg_IcE написа:
daf4ov написа:

Престрашаваш се!!!

E то на думи е лесно, ама като видя попивката зад скока напрао свят ми се завива... :D

Искаш да кажеш, че когато скока и попивката са разделени и между тях има примерно дупка, началото на попивката се явява нещо като ръб и те е страх да не го закачиш? Ако е това, според мен няма човек, който като скача подобен скок първите няколко пъти не се замисля за това, но всичко става с каране, аз самия си имам подобен проблем, но със повече тренировки се изчистват такива проблеми. Когато нещо ти е трудно го тренирай до такава степен, че да свикнеш да го правиш без дори да се замислиш. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Мар 24, 2011 12:01 pm

DTD написа:Искаш да кажеш, че когато скока и попивката са разделени и между тях има примерно дупка, началото на попивката се явява нещо като ръб и те е страх да не го закачиш?

Точно!
Давам пример - Боровец състезанието - скочих спийда 3 пъти, на 3-тия път се замислих за попивката и разбира се закачих ръбчето на попивката...последва Nose Manual и се забих в колчето, което държеше лентата. :D
Просто като гледам, най-много да почна с някакви скокове по-малки и така докато не стигна наистина големите.

Мерси на всички за съветите! :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот hitar_potar » Чет Мар 24, 2011 5:56 pm

Не си единствения, който има проблеми със скоковете с попивка. На Сопот на финалния скок пролет 2010 така се натресох, че още го помня - останах с 1 панталонки и 50кв. см. кожа по-малко... :crazy: Но си мисля, че въпросния случай е спомогнал малко за страха ми от скокове с попивка - чак наскоро се престраших да метна тук в Русе 1 чувствително по-малък скок и се получи много добре. Но съфорумците са прави - практика му е майката!!! :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум