Ще има ли скоро каталог на Ram Bikes за 2007?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот NikR » Вто Фев 27, 2007 5:49 pm

:offtopic:
@admin
обвиненията свързани с финансов интерес бяха в рамките на добрия тон.
Аиде да не давам пример как би било иначе ;)

относно плоската далавера... всички фирми се борят за ПАРИ и за това в 90% от случаите те заобикалят ПРАВНИ закони, и още по-често МОРАЛНИ като тоя в случая. Това за плоската далавера не го пише на странците на никое списание, даже не го пише между редовете. Видял съм как действат в подобни случаи доста по-солидни и уважавани фирми, та логично предположих това.. както казах - нищо лошо - това си е вид реклама.
:beer:
Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Вто Фев 27, 2007 5:54 pm

bluskanie написа:Лични наПАТКИ нема, поне от моя страна. Само не се кефим, кога некой така раздава ум, насам - натам.

Какво раздавам бе приятелю? Казвам си мнението.

bluskanie написа:Аз с това продължавам да не съм съгласен, а и всеки нормално мислещ тук...

Няма нападки казваш? :popcorn:

bluskanie написа:В Тайван са произведени :)

Не, не са. Няма да повтарям повече. Ще се опитам да обясня (опа погрешна дума, не искам да "раздавам ум"), та ще се опитам за последен път да си кажа.
1. Икономиката е глобализирана - факт.
2. Понятието, че производството е физическата изработка е понятие от НЕпазарна икономика, тоест от командно-планова икономика.
3. Намирайки се ВЕЧЕ в пазарна икономика би следвало да осъзнаем различното значение на някои термини.
4. Оттам нататък "производство", (бидейки термин чийто генезис в смисъла, който ти влагаш е в една отминала епоха) е двусмислена дума. Остарелите представи я тълкуват като физическа изработка и игнорират маркетинга, марките и интелектуалната собственост върху тях.
5. Целия спор между нас двамата иде от един факт - че ти не желаеш да осъзнаеш, че разбираш под производство неща, които днес са само част от понятието "производство". За това е спора, за това ти казвам, че слагаш изработката преди маркетинга, а това не е реално.

Така, повече няма да се повтарям, да не би да досадя на още някого с "раздаването на акъл". Само ще ти припомня един твой хубав подпис преди време за гледането отгоре и за подаването на ръка. Избора как да тълкуваш думите ми е твой :agree:

bluskanie написа:Аз много добре разбирам ти какво казваш

Изобщо не съм убеден - повторих се не знам колко пъти.
Последна промяна bikerider на Вто Фев 27, 2007 6:01 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 27, 2007 5:56 pm

NovemberCharlie написа:За това аз предлагам да се казава "продукти, пускани на пазара от българска фирма Х"

:beer:

bikerider, ще си доволен ли ако кажа на разбираем за теб език, че Рамките на българските фирми за велосипеди (да не каеш, че съм агент хахах) са проектирани и физически изработени от чужда фирма, но са "финиширани" и боядисани (залепени/нарисувани са им надписи) от бг фирми. Тоест "рамките са произведени в България" :)
Последна промяна bluskanie на Вто Фев 27, 2007 6:08 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Фев 27, 2007 6:02 pm

виж пак, учителю :)
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Фев 27, 2007 6:04 pm

NikR написа:@admin
обвиненията свързани с финансов интерес бяха в рамките на добрия тон.

:nono:
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Вто Фев 27, 2007 6:06 pm

Ъъъ, да дам ли лошата идея да поспорим за националния произход на някой софтуер? :D
Аватар
halcor

Мнениеот klmn » Вто Фев 27, 2007 6:17 pm

ъъ,та има ли каталог на РАМ,че не разбрах? :popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот spirit » Вто Фев 27, 2007 6:23 pm

@klmn
все още не

@bikerider
Изобщо не съм съгласен че маркетинга е преди производството.Неможе да се говори за маркетинг на нещо което още не е произведено.
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот Admin » Вто Фев 27, 2007 6:41 pm

spirit написа:@bikerider
Изобщо не съм съгласен че маркетинга е преди производството.Неможе да се говори за маркетинг на нещо което още не е произведено.

Може и да не отбирам много от маркетинг, ама като потребител съм забелязал, че в днешно време често маркетингът е преди производството, т.е. първо се казва трябва ни едикакъв си продукт за едикакви си хора и ще им го предложим по едикакъв си начин. Я да вземем сега и да го произведем! ;) Но това е тема, която няма много общо със спора, според мен.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот spirit » Вто Фев 27, 2007 6:50 pm

За мене това не е маркетинг ,това е предварително проучване на пазара .
Аз под маркетинг разбирам рекламата ,пласирането за смия продукт на пазара .Но продукт който вече същвствува.
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот Мъро » Вто Фев 27, 2007 7:12 pm

spirit написа:За мене това не е маркетинг ,това е предварително проучване на пазара .

Всъщност е маркетингово проучване ;-) Market research.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот mravcho » Вто Фев 27, 2007 8:34 pm

възхищавам се,че има хора като @bikerider,които имат нервите да обясняват 8 стр. подред кое,как е и пак да не вдяват някои от колегите,не казвам,че и аз съм много наясно как стоят нещата.Но мисля,че вместо да петним името на RAM ще е по хубаво да се радваме,че има такава BG марка за BIKE която прави едни много висококачествени велосипеди!!!!!!!!!! айде наздраве!!!!!!!!!!!! :beer:

:beer: :beer: :beer: :) :beer: :beer: :D :beer: :beer: :popcorn:
mravcho

Рейтинг: 1200

Мнениеот spinsession » Вто Фев 27, 2007 9:10 pm

:popcorn: ама че интересно четиво! Смях на килограм!
@Байкрайдър:толкова си упорит,заслужаваш си заплащане...за уроци по съвременен бизнес на млади съфорумци :D

@NC,NikR,другите: хмммм мноооого странни и сложни разсъждения вкарвате! че и определения ще поставяте :rofl: Ами нещата са толкова прости ,че няма какво толкова да се бистри! вие като се подпишете под един документ може ли да се каже че вие сте написали документа? или някой друг е написал документа,ама това е без значение,важен е подписа от долу? нещата са толкова прозрачни! мога да изровя много информация,нормативни актове (@NC айде стига с тия мита и закони за митниците че ми досмешава,не се определят от тях нещата,бегли са ти познанията) ама няма да го направя-това вече си е интелектуална собственост,трябва си заплащане ;)
и още един въпрос: как ще дефинирате металната конструкция влизаща в българия,като суровина или като продукт? :popcorn:

хихи! продължавайте,забавно е :popcorn:
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот Мъро » Вто Фев 27, 2007 9:14 pm

spinsession, ти осъзнаваш ли как сам си оборваш тезата?
Като толкова си вещ в това и онова, що изобщо се хабиш да ни удостояваш с лаконичните си хаотични разсъждения...
И знаеш ли въобще какво е суровина и какво е продукт? Щото май си нямаш и представа :bowdown:

mravcho, кой чие име е петнил, че не разбрах? Никои БГ рамки не са произведени в България - какво ти пука?
Аватар
Мъро

Мнениеот did » Вто Фев 27, 2007 9:27 pm

Мъро написа:И знаеш ли въобще какво е суровина и какво е продукт?

:popcorn: :popcorn: :popcorn:
я да видим сега кой чете учебници от УНСС отпреди 1990 година и знае
Аватар
did

Мнениеот Мъро » Вто Фев 27, 2007 9:30 pm

@did, това е поредния упрек към мен, че съм с остарели дефиниции ли?
Щото ако вие сте чак толкова напредничиви в съвременната икономика, що направо не праснете едни официални документации, с които да сложим край на спора, а? ;)
Аватар
Мъро

Мнениеот did » Вто Фев 27, 2007 9:33 pm

Мъро написа:@did, това е поредния упрек към мен, че съм с остарели дефиниции ли?
Щото ако вие сте чак толкова напредничиви в съвременната икономика, що направо не праснете едни официални документации, с които да сложим край на спора, а? ;)

не е упрек към никого. просто обичам пуканки и ми е интересно каква е разликата между продукт и суровина.

Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Фев 27, 2007 9:43 pm

@spirit: Всъщност нещата наистина започват от маркетинга - всичките неща, които изброи са част от маркетинга. Едва ли някой би се юрнал да произвежда нещо без да е наясно с пазара. Маркетинга е в центъра на нещата, маркетинга спуска технически рамки на енджинийринга, маркетинга изисква подобрения и прочие. Инженерите изпълняват и толкоз.

@mravcho, spinsession: :beer:
@bluskanie: махни кавичките и съм съгласен :D:agree:

:offtopic:
@Мъро: Тя цялата ни държава е "остаряла". Не виждам причина да го приемаш лично, нито някой те упреква теб за нещо, нито нищо. Просто нещата стоят така. Не си само ти потърпевш от това, всички сме. Затова е тая канска борба от моя страна, щото колкото по-бързо и колкото повече хора разберат, че света не е такъв какъвто го виждаме в България, толкова по-бързо България ще настигне света, щото няма какво да се лъжем - България е една ужасяващо изостанала страна във всяко едно отношение. УНСС не е изключение.

Аз лично съм работил в достатъчно западни фирми и имам поглед. Ако си позволявам леко надменен тон на моменти, то е защото не е лесно да се бориш с българския инат. Накрая - ако наистина искаш нещо да ти препоръчам - препоръчвам ти всички книги на Зигмунд Бауман - разтърсващи са. Ако имаш желание де, изглеждаш ми пределно свестен, затова споделям.
Последна промяна bikerider на Вто Фев 27, 2007 9:46 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Вто Фев 27, 2007 9:44 pm

Суровина в най-общия случай е най-нисшия елемент на всеки продукт.
Химичната дифиниция за суровина и тя бие в тази индустриална насока в общи линии... смески няк'ви :dunno:
И понеже обяснението ми беше тъпо - няма как металната конструкция да е суровина. Суровина може да е алуминия, стоманата, желязото, пластмасата, спермата...
Металната конструкция вече е продукт, който е в следствие на плануваното обработване на суровината.

Едит след поста на райдъра:
Тя цялата ни държава е "остаряла". Не виждам причина да го приемаш лично, нито някой те упреква теб за нещо, нито нищо. Просто нещата стоят така. Не си само ти потърпевш от това, всички сме. Затова е тая канска борба от моя страна, щото колкото по-бързо и колкото повече хора разберат, че света не е такъв какъвто го виждаме в България, толкова по-бързо България ще настигне света, щото няма какво да се лъжем - България е една ужасяващо изостанала страна във всяко едно отношение. УНСС не е изключение.

Имаш една бира от мен. И не приемма нищо лично, защото ми е точно през пампала за този спор ;) Но чесането на езици е по-яко от това да си начешеш крастата, нали знаеш...

Аз лично съм работил в достатъчно западни фирми и имам поглед. Ако си позволявам леко надменен тон на моменти, то е защото не е лесно да се бориш с българския инат.

Не е лесно - в работата си и аз всекидневно се сблъсквам с този жесток факт. Веднага след като напсувам някого обаче, се поставям на негово място и ми се избистря и неговата правота, от неговата гледна точка. Защото когато някой дойде при теб и иска да му предложиш услугата 'продажба на семки', ти не очакваш от него да е вещ във видовете слънчоглед, начините на приготвяне, точните дозировки на солта и прочее.

Иначе казано - теб като икономист може да ти е гот да изкривиш призмата през чипките на глобализма и отражението му в световното стопанство, но мен като потребител ме интересува елементарната логична нишка... която ми шепти, че тая рамка е проектирана в Австрия и е сглобена в Тайван, с африкански суровини. Е да де, и има българска лепенка...
Последна промяна Мъро на Вто Фев 27, 2007 9:56 pm, променена общо 1 път
Аватар
Мъро

Мнениеот spinsession » Вто Фев 27, 2007 9:45 pm

та как си оборвам тезата казваш? :popcorn:
разясни моля кое какво е незнаещите :popcorn:
оп,този пост ме изпревари! ясно,не знаеш! ами поизтръскай прахта от старите томове и припомни това онова онова ;) почети малко преди да пишеш плс :)
Аватар
spinsession

Мнениеот bikerider » Вто Фев 27, 2007 9:56 pm

Мъро написа:Металната конструкция вече е продукт, който е в следствие на плануваното обработване на суровината.

Металната конструкция не е продукт. Продукт би била, ако завода директно я пласираше на пазара под някаква марка (както did каза).
В случая тайванските заводи не пласират нищо на пазара, нямат регистрирани марки и не продават нищо на крайните клиенти. Така че техните "продукти" всъщност не са продукти, в смисъла на масовия пазар. Продукти са ако се съсредоточиш само в индустриалното измерение, ама индустрията сама по себе си не е нищо друго освен продължение на пазара. Сложиш ли цар Пазар на мястото му "продукт" придобива съвсем друг смисъл. Продукт е вече финишнатата, брандирана рамка, която виси на стената в магазина. А ние наричаме "продукт" две съвсем различни неща, щото глобализацията и пазарната икономика са подминали българския речник.

Не можеш да отречеш, че икономическата култура на българина е ужасно осакатена от 50-те години липса на свободен пазар. Ма тук отиваме в темата за образованието и слонските гробища, така че спирам тая реплика дотук.
Аватар
bikerider

Мнениеот GECKO » Вто Фев 27, 2007 10:25 pm

"алах, алах... майна" ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот did » Вто Фев 27, 2007 10:40 pm

Мъро, благодаря за разясненията кое е суровина и кое е продукт. Почти го разбрах, но в мен останаха няколко въпроса, които ме човъркат отвътре и не ми дават мира.

1. Ако едно и също нещо с едни и същи лепенки се продава в два различни магазина, но в единия ти дават за него 1 година ограничена гаранция, а в другия цената е по-висока с 20%, но ти дават 3 години пълна гаранция, това различни продукти ли са?

2. Какви са суровините за производство на научна продукция, патенти, софтуер и т.н. И те ли са химически?

3. Третия въпрос ме гложди от 2 седмици. Тогава разглеждахме халетата с продукция на SCHOTT в Майнц и директорът по продажбите, който беше с нас ни обясни, че всеки клиент, който си купува някакви техни продукти, за да ги ползва пълноценно, трябва да си купи и една машинка за шлифоване на челата на сноповете от фибровлакна. Та тая джаджа се внася (естествено) от Азия-някъде-си в SCHOTT, те и слагат лепенки и я опаковат, като в склада им имаше такива джаджи с марки Карл-цайс, Йена и още 2-3 други, излезли от тяхната опаковъчна машина. Значи тия, другите, даже не си правят труда да разопаковат продукта, да направят довършителна обработка и да си сложат лепенките, ами направо си поръчват нещата с лепенки. При това продават това същото нещо на различни цени, с различни гаранционни условия и различни инструкции за използване, защото тази машинка е част от окомплектовката на различни оптични изделия. Та се чудех, това различни продукти ли са, след като са всъщност едни и същи, но служат за поддръжка на различни оптики? Прави ли са производителите да искат да ползваш за шлифоване ТОЧНО ТЯХНАТА машинка (иначе ти отпада гаранцията), след като очевидно на пазара има още няколко, напълно идентични?

4. Защо хората в маркетинговите отдели получават толкова големи заплати, след като не произвеждат нищо?

5. ...в крайна сметка, съществуват ли европейски или американски продукти и защо в тия държави си живеят толкова добре, след като не произвеждат нищо?
Аватар
did

Мнениеот spinsession » Вто Фев 27, 2007 10:51 pm

@Мъро: не че нещо,ама пишеш неверни неща! интересна ми е тенденцията да се спори при тотално отсъствие на знания и информация...
@Дид: абе добре го казваш,ама пак няма да вдянат :D

@Мъро,другите: я коментирайте моля как тълкувате това:
http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/fileadmin/user_upload/ivanov/micro/wmi101.pdf
:popcorn:
Аватар
spinsession

Мнениеот RAM-FR » Вто Фев 27, 2007 11:16 pm

Абе не ви ли писна да пишете едни и същи неща
(последните няколко поста не съм ги чел)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот did » Вто Фев 27, 2007 11:18 pm

spinsession написа:@Мъро,другите: я коментирайте моля как тълкувате това:
http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/fileadmin/user_upload/ivanov/micro/wmi101.pdf

може ли аз, може ли аз да коментирам??? много обичам такива четива, написани на точен, ясен и разбираем език!

RAM-FR написа:Абе не ви ли писна да пишете едни и същи неща
(последните няколко поста не съм ги чел)

Още не ми е писнало. Аз се включих в битката чак днеска :D
Аватар
did

Мнениеот karuzo » Вто Фев 27, 2007 11:35 pm

некой да си земе лексутаня час по-бърже

пдф да ми бара меча, щото нема нищо общо с тая тема тука, дека се бръщолеви.

На некой стоки понекога съм виждАл един надпис "made FOR...", дали означава че имат по 4 маде? :dunno:
Това е текстови блок, който може да бъде прикачан в края на съобщенията, които пускате.
Аватар
karuzo

Мнениеот did » Вто Фев 27, 2007 11:56 pm

karuzo написа:пдф да ми бара меча, щото нема нищо общо с тая тема тука, дека се бръщолеви.

може и да няма, ама друго си е да тръшнеш на масата една папка със 100 формули, които никой няма да прочете и после да се подсмихваш отстрани от позицията на единствения, който е чел великото четиво.

бтв... чудя се как изглежда тази дискусия в очите на някой що-годе грамотен икономист :D

Сигурно е все едно шефът ми да чете как Editor, CRAZY RIDER и още няколко други коментират квантово-механичните ефекти и връзката им с магнетизма и електричеството в този клип:

http://www.metacafe.com/watch/448034/se ... _homemade/
Последна промяна did на Вто Фев 27, 2007 11:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
did

Мнениеот spinsession » Вто Фев 27, 2007 11:57 pm

karuzo написа:пдф да ми бара меча, щото нема нищо общо с тая тема тука, дека се бръщолеви.

оти го не разбираш,оно за туй така ти зайде! ;)

лексутаня си требе,с таквиз образи кат тебе...смех майко знай ли са...

@ДИД: и за не дотам сносен икономист е бая смях....
аз казах как стоят нещата много отдавна,това че тука е пълно с твърдоглавци е изцяло друг въпрос! а това че нещо ти се вижда сложно или не знам си какво-твой проблем! всъщност е доста просто и ясно! като не става с прости и ясни примери от ежедневието,ето и други обяснения (пдф е във връзка със изказването на мъро от по-горе)
Последна промяна spinsession на Сря Фев 28, 2007 12:20 am, променена общо 1 път
Аватар
spinsession

Мнениеот karuzo » Сря Фев 28, 2007 12:14 am

did написа:

може и да няма, ама друго си е да тръшнеш на масата една папка със 100 формули, които никой няма да прочете и после да се подсмихваш отстрани от позицията на единствения, който е чел великото четиво.

тва нещо, като в оная тема с тръшването на дипломата ли е, или не точно? смисъл... нали... друго си е да... :) ... нали?
Това е текстови блок, който може да бъде прикачан в края на съобщенията, които пускате.
Аватар
karuzo

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум