Суровина в най-общия случай е най-нисшия елемент на всеки продукт.
Химичната дифиниция за суровина и тя бие в тази индустриална насока в общи линии... смески няк'ви
И понеже обяснението ми беше тъпо - няма как металната конструкция да е суровина. Суровина може да е алуминия, стоманата, желязото, пластмасата, спермата...
Металната конструкция вече
е продукт, който е в следствие на плануваното обработване
на суровината.
Едит след поста на райдъра:
Тя цялата ни държава е "остаряла". Не виждам причина да го приемаш лично, нито някой те упреква теб за нещо, нито нищо. Просто нещата стоят така. Не си само ти потърпевш от това, всички сме. Затова е тая канска борба от моя страна, щото колкото по-бързо и колкото повече хора разберат, че света не е такъв какъвто го виждаме в България, толкова по-бързо България ще настигне света, щото няма какво да се лъжем - България е една ужасяващо изостанала страна във всяко едно отношение. УНСС не е изключение.
Имаш една бира от мен. И не приемма нищо лично, защото ми е точно през пампала за този спор

Но чесането на езици е по-яко от това да си начешеш крастата, нали знаеш...
Аз лично съм работил в достатъчно западни фирми и имам поглед. Ако си позволявам леко надменен тон на моменти, то е защото не е лесно да се бориш с българския инат.
Не е лесно - в работата си и аз всекидневно се сблъсквам с този жесток факт. Веднага след като напсувам някого обаче, се поставям на негово място и ми се избистря и неговата правота, от неговата гледна точка. Защото когато някой дойде при теб и иска да му предложиш услугата 'продажба на семки', ти не очакваш от него да е вещ във видовете слънчоглед, начините на приготвяне, точните дозировки на солта и прочее.
Иначе казано - теб като икономист може да ти е гот да изкривиш призмата през чипките на глобализма и отражението му в световното стопанство, но мен като потребител ме интересува елементарната логична нишка... която ми шепти, че тая рамка е проектирана в Австрия и е сглобена в Тайван, с африкански суровини. Е да де, и има българска лепенка...