Borovets Mountain Bike Park

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Borovets Mountain Bike Park

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юни 23, 2010 9:26 am

Като казахте лифтаджиите!
Евала им правя!
Все едно не се намирах в български курорт....
Не само не ме гледаха на кръв, когато се качих в кабинката по време на най-големия дъжд (след като карах на Ситняково)....
Дори не се държаха все едно ни правят услуга(както явно е общоприето у нас);
Израдваха се когато си поискахме парцал да почистим след себеси!
Това ми става любимо място за каране!
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Юни 23, 2010 9:29 am

HepBeH_XaMcTep написа:Израдваха се когато си поискахме парцал да почистим след себеси!

Тоест калта не влиза в цената на картата, така ли да те разбирам? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Юни 23, 2010 9:34 am

bikerider написа:
HepBeH_XaMcTep написа:Израдваха се когато си поискахме парцал да почистим след себеси!

Тоест калта не влиза в цената на картата, така ли да те разбирам? :)

Да е... взимат ни я!
Аз и сувенирче исках!
Гледаха ме странно, когато хванах метлата и лопатата и изметох след себеси!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот neytchev » Сря Юни 23, 2010 7:10 pm

Дали ще излязат още снимки ?
Изображение
Аватар
neytchev

Рейтинг: 1117

Мнениеот bikerider » Сря Юни 23, 2010 10:20 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Гледаха ме странно, когато хванах метлата и лопатата и изметох след себеси!

Ми то си е за странно гледане...
Аватар
bikerider

Мнениеот Freakhead » Сря Юни 23, 2010 10:39 pm

The tea gonna chew come!
Freakhead

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Чет Юни 24, 2010 3:18 pm

bikerider написа:
HepBeH_XaMcTep написа:Гледаха ме странно, когато хванах метлата и лопатата и изметох след себеси!

Ми то си е за странно гледане...

:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот dimodi » Нед Юни 27, 2010 1:37 pm

Освен избраното във Flickr по-горе, ето направо всички мои снимки от първия ден - има от скока до кабинката и най-вече от скоковете върху "балона" или там както се казва :)

Всеки може да прави с неговите снимки каквото иска, да ги качва във фейсбуци и т.н. :)

ZIP, 164 снимки, 136 MB

http://docs.google.com/leaf?id=0Bw0bZPR ... ist&num=50

Като цъкнете на download, ще избучи, че не може да сканира за вируси, заради размера на файла и давате отдолу "Download anyway".
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот vasilmitev » Нед Юни 27, 2010 9:31 pm

Ето малко снимки и от мен:
http://vasilmitev.pinkbike.com/album/Bo ... -19062010/
:beer:
vasilmitev

Мнениеот Freakhead » Нед Юни 27, 2010 10:13 pm

Не мога да разбера кви са тия лейм снимки на хора летящи в несвяст във въздуха? Къде е байк парка тука ? Тоя мехур може да се разпъне и в Павликени примерно, пак ли тука ше го шляпнете ?
The tea gonna chew come!
Freakhead

Мнениеот jd » Нед Юни 27, 2010 10:36 pm

:offtopic:
Freakhead написа:Не мога да разбера кви са тия лейм снимки на хора летящи в несвяст във въздуха? Къде е байк парка тука ? Тоя мехур може да се разпъне и в Павликени примерно, пак ли тука ше го шляпнете ?

Без да се заяждам, но не мислиш ли, че си смешен? Хората са покарали, качили са снимки. Какъв ти е проблема?
Идеята на едно каране е преди всичко хората да се изкефят и да си прекарат добре, особено след като някой им е създал необходимите условия (тъй като един разпъването на един air bag не е особено евтино удоволствие).
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Freakhead » Пон Юни 28, 2010 11:00 am

Аз нямам нищо против да се кефят хората, радвам се и ивента с еърбега е супер, но искам да видя пове4е снимки от байк парка тъй като поне още 2 месеца няма да мога да отида там. И темата на топика не е "Кеф на еърбега", нали ?
The tea gonna chew come!
Freakhead

Мнениеот did » Пон Юни 28, 2010 11:03 am

Freakhead написа:Аз нямам нищо против да се кефят хората, радвам се и ивента с еърбега е супер, но искам да видя пове4е снимки от байк парка тъй като поне още 2 месеца няма да мога да отида там. И темата на топика не е "Кеф на еърбега", нали ?

Нещо си се объркал. Това не е фотографски форум, а колоездачен. Никой не е длъжен да прави снимки по твоя поръчка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пон Юни 28, 2010 11:17 am

Freakhead написа:Аз нямам нищо против да се кефят хората, радвам се и ивента с еърбега е супер, но искам да видя пове4е снимки от байк парка тъй като поне още 2 месеца няма да мога да отида там. И темата на топика не е "Кеф на еърбега", нали ?

За пример - обикновенно по такива мероприятия аз основно/само снимам - този път изобщо не се занимавах с това... носих си апарата в раницата, докато при първото каране не паднах на нея и го зарязах в колата... Изобщо не съм се сещал повече за него.
И не съм единствения :)
Колко хора смяташ, че ще се качат с лифта, за да снимат вместо да карат, за да ти направят кефа?!? А и има достатъчно снимки и видео.
Относно B.A.B.-а това беше единственото място където човек можеше да поснима, докато си почива, както и да се намира на финала на няколко от трасетата...
Така че стига рева!

P.S. Плати ми 100лв и ще ти направя снимки на трасетата, ако толкова много държиш на тях.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Юни 28, 2010 11:50 am

Млъквай, ******! На ти снимки от трасето!!!
Да не би някой от форума да ти е виновен, 4е няма да можеш да отидеш още два месеца в Боровец? Айде у лево!
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот vasilmitev » Пон Юни 28, 2010 11:54 am

Freakhead написа:Не мога да разбера кви са тия лейм снимки на хора летящи в несвяст във въздуха? Къде е байк парка тука ? Тоя мехур може да се разпъне и в Павликени примерно, пак ли тука ше го шляпнете ?

Като не ти харесва не ги гледай - не е задължително!! Air bag-а беше разпънат специално за откриването на парка и някой от момчетата които скачаха рядко ще ги видиш на друго място! Иначе 'тука съм го шляпнал' защото много хора бяха заснети и е нормално да искат се видят - ако не тука къде да пусна линка? Колкото до байкпарка, обещавам другия път да снимам по трасето и лично на тебе ще ти пусна линк да видиш щом е такъв зор!
vasilmitev

Мнениеот Freakhead » Пон Юни 28, 2010 2:27 pm

Млъквай, пикльо!

По-леко ,ако обичаш,а!
The tea gonna chew come!
Freakhead

Мнениеот bikerider » Пон Юни 28, 2010 2:58 pm

Правилния отговор беше "благодаря". Жалко, че вече са ти набили минуса!
Аватар
bikerider

Мнениеот vlassadar » Пон Юни 28, 2010 4:02 pm

Поредния екшънски ден! Вчера в "лошото" а всъщност прекрасно време отново покарахме, трасето се е пооформило, не мога изобщо да го карам както си трябва, затова пък "изорах" планината, тествам и проучвам целия район на байкпарка. Има много, ама много хляб там, в началото само го подозирах, сега вече опипах по-голяма територия. Едно ново маршрутче с 2-3 девиации е това: каране по скалите и просеката под кабинката (от върха до пресичането на пистите). Следва бърза и лесна връзка през пистите до горския пояс но след кратко преминаване по тях в горната част, се навлиза в гората, където наистина е диво и красиво. Има уникален терен за фрирайд в гората с наклона на Безбог, малко по-гъсто, но караемо на 99% при добро "зрение". Трябва да се внимава да не задъните в някое дере, там са много чепати. Сега някой ако ме храни за пистите или гората - пистите са нашарени с черни пътища, следи от ратраци и какви ли още не. Нарочно не искам да го описвам по-подробно, който иска повече инфо от това - да си проучи на място
Аватар
vlassadar

Мнениеот hitar_potar » Пон Юни 28, 2010 5:07 pm

[quote="vlassadar"] ....каране по скалите и просеката под кабинката...
това ще рече пътеката под кабинковия лифт ли? ако да, подкрепям с две ръце, макар и да не спуснах оттам. пътеката от горната станция почти до междинната изглежда просто страхотно и ще ми е задължителен маршрут следващия път, когато отида в боровец... дори ако се наложи да изнудя другите мушмули в компанията.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Vinbg » Пон Юни 28, 2010 5:35 pm

Добри хора :) , засега има план да се закараме на Боровец в събота 03.07.2010 с още 2-3 човека и дори навих един приятел да ни закара с бус до там и след това да ни върне, но още не е 100% сигурно. Бусът е товарен (събира 10-12 байка) - демек само байковете ще може да натоварим, а ние ще сме в 1-2 коли зад буса. В сряда ще се разберем с него окончателно дали ще може да ни транспортира и ще пусна една темичка. Тамън тия дето са ходили вече ще са ни гидове, че ще правим сефтето! :)
Аватар
Vinbg

Рейтинг: 1221

Мнениеот SpoileR » Пон Юни 28, 2010 6:02 pm

За хората оплакващи се от лифта, не че нещо ама:

Според вас нормално ли е да се возите в каквото и да било техническо съоръжение за превоз, БЕЗ ПРЕГРАДА, със КОЛЕЛО, при ГРЪМОТЕВИЧНА БУРЯ и да седите все едно сте на шезлонг на плажа???

Естествено че трябва да очаквате ВСИЧКО и по ВСЯКО ВРЕМЕ :crazy:

Не сте в детската градина, дръжте са малко по отговорно.

Дори в автобуса където няма мълнии, вода, прегради и тн, винаги си прикрепям колелото с ръка ако имам възможност, тъй като винаги може да стане нещо- я да спре рязко я да стане катастрофа и к'во ли още не... себе си също гледам да се държа някъде при възможност.

А на лифт на 128490813095 метра височина, с колело под ръка, без спусната преграда, при пороен дъжд и падащи мълнии... е съжалявам ама изобщо няма да си седя спокойно и да се надявам, че всичко ще мине без проблем от началото до края... :crazy:

Joker_Here написа:Братоци,ми това е яко тъпо... Аз имам голям интерес към ДХ,но нямам колело,а толкова искам да пробвам тоя стил

Не че нещо ама как точно се ПРОБВА "тоя стил"? :D:D:D Oсобено ако не си карал до сега такъв? :) Т'ва се почва от малко, минава време, ъпгрейдваш уменията си и колелото и тогава става (евентуално)...

Ако никога не си карал и искаш да се пуснеш на точно това трасе което се караше на 19ти мога да ти гарантирам със 100%:

Ще намразиш тоя спорт много...

т'ва не е нещо което да се ПРОБВА... (поне за мен)

Ако искаш да пробваш, вземи начален клас колело и карай по черен път известно време, лека по лека увеличавай темпото, юркането, блъскаЙЕто, чак тогава "увеличи колелото" и още повече темпото и тн...

Чак тогава ще изпиташ истинския кеф от този стил. :agree:
Без да имаш опит и еЙ така да пробваш DH- просто няма нищо да направиш... най- много да те повозят в бус със сирена...

Freakhead написа:Не мога да разбера кви са тия лейм снимки на хора летящи в несвяст във въздуха? Къде е байк парка тука ?

Ти чалга ли слушаш или така си изглеждаш? :crazy:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот hitar_potar » Пон Юни 28, 2010 6:49 pm

шпойлер, напълно си прав и подкрепям с две ръце и 1 мандало. :D просто казах, че се случва някой път да те изненадат условията, колкото и да си напрегнат и да очакваш кофти момента. тей се е случило с байкчето на тоя моя приятел, ко да направя. човека има доста возене на лифт зад гърба си, доста повече от мен, и знае кво да прави, как да стои, как да си държи дзверото. и кво, пак го отърва - случва се. пак че няма поражения. :bowdown: а приказките за куките - просто добронамерено предложение отправям, за да стане още по-идеално байк-паркчето. а иначе и така си е простооооо :bowdown: :bowdown: :bowdown: .
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kapitanblood » Пон Юни 28, 2010 8:08 pm

:offtopic: Ееййй винаги,ще се намери някой такъв индивид,недоволен от нещо.Като не им харесват снимките,да не отварят форума тогава.Това да не е кино тук,да му прожектират филми по негово желание. :offtopic:
Много са ефектни снимките от airbag-a,особено тази с Боби(Борислав) :agree: ,събота ще го пробвам това жувотно. :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Joker_Here » Пон Юни 28, 2010 9:51 pm

Joker_Here написа:Братоци,ми това е яко тъпо... Аз имам голям интерес към ДХ,но нямам колело,а толкова искам да пробвам тоя стил

Не че нещо ама как точно се ПРОБВА "тоя стил"? :D:D:D Oсобено ако не си карал до сега такъв? :) Т'ва се почва от малко, минава време, ъпгрейдваш уменията си и колелото и тогава става (евентуално)...

Ако никога не си карал и искаш да се пуснеш на точно това трасе което се караше на 19ти мога да ти гарантирам със 100%:

Ще намразиш тоя спорт много...

т'ва не е нещо което да се ПРОБВА... (поне за мен)

Ако искаш да пробваш, вземи начален клас колело и карай по черен път известно време, лека по лека увеличавай темпото, юркането, блъскаЙЕто, чак тогава "увеличи колелото" и още повече темпото и тн...

Чак тогава ще изпиташ истинския кеф от този стил. :agree:
Без да имаш опит и еЙ така да пробваш DH- просто няма нищо да направиш... най- много да те повозят в бус със сирена...

Защо ще го намразя?Ако имаш предвид,че ще ми е трудно в началото: ДА знам,че ще е така.. Ще падам? Да знам ... ( е днес си купих екиприовка...виж темата с какво се сдобих..) Знам че няма да е лесно,и няма веднага да почна като Сам Хилл да спускам,ама все някак трябва да се науча нали?Дали ще е по равен път,надолу или Витоша има значение да.. (ако някой знае такъв равен път надолу да свирка..) Знам че няма да е лесно,нищо не е лесно ! :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот did » Пон Юни 28, 2010 10:35 pm

Joker_Here написа:Защо ще го намразя?Ако имаш предвид,че ще ми е трудно в началото: ДА знам,че ще е така.. Ще падам? Да знам ... ( е днес си купих екиприовка...виж темата с какво се сдобих..) Знам че няма да е лесно,и няма веднага да почна като Сам Хилл да спускам,ама все някак трябва да се науча нали?Дали ще е по равен път,надолу или Витоша има значение да.. (ако някой знае такъв равен път надолу да свирка..) Знам че няма да е лесно,нищо не е лесно ! :beer:

Да си чул, някой да кара шофьорски курсове на Формула 1?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Joker_Here » Пон Юни 28, 2010 10:45 pm

Добре нали трябва някак да се науча? Мога да карам,карам си стабилно из борисовата и гората зад софия ленд,стабилен съм на колелото,НЕ МЕ Е СТРАХ от скорост/падане... ДА естествено няма да се кача веднага,на витоша примерно,но по лека лека ще се стигне до витоша.. :)
Аватар
Joker_Here

Мнениеот Freakhead » Пон Юни 28, 2010 10:55 pm

Само така джоукер! Не го слушай спойлера, той гледам има 4000 и кусур поста и явно е голям разбирач и корав карач.
Момчета изплискали сте легена ми се струва. Кога пуснаха парка , кога станахте про-та, че и съвети...
Формула 1 ?! :bigeyes:
The tea gonna chew come!
Freakhead

Мнениеот Joker_Here » Пон Юни 28, 2010 11:12 pm

Няма да продължавам да пиша че стана много офтопик ! :offtopic:
Аватар
Joker_Here

Мнениеот hitar_potar » Пон Юни 28, 2010 11:18 pm

Freakhead написа: Кога пуснаха парка , кога станахте про-та, че и съвети...

ааа, чакай сега - никой не е казал, че е про. просто се дават съвети от хора с опит. не е нужно да си про, за да даваш съвети. пък и не е нужно да си про, за да караш като фурия. пък и кво разбираш под про? роската ковачев пере надолу по сопотското трасе и все е първи, къде с 6-7сек., къде с повече. доде оня англичанин май месец и му направи 30сек. и нагоре преднина. и след състезанието каза: абе баш про-тата, от висотата на сам хил, стив пийт и сие, могат на мен да ми направят 30сек. преднина. :crazy: тей че по-полека с приказките за про-тата. :idea:
Аватар
hitar_potar

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум