Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

Мнениеот kgbkid » Пет Апр 11, 2014 9:06 am

"Немските сайтове са железни (според мен) - доставят за седмица. Ако в крайна сметка има повреда по продукта, не отговаря на качестовото или не дойде, има начини да си търсите парите. Четете Terms and Conditions, Shipping Policy-то и Refund Policy-то".

Така е! "Bike24" и "HiBike" Никога проблеми с тях,супер изгодните неща.Добро отношение,винаги ново каталогче и по някое енергиино гелче,стикерче.Нямам нищо против CRC и знам че са супер заети и ценят клиентите си,обаче за първа поръчка е много фрустриращо.Наистина те карат да се замислиш (понеже си българин),че те мотат нарочно.Просто ми се стори странно,едни шорти и ръкавици да стигат до Австралия за една седмица,а един курбел да се бави 1 месец - за източна европа.Сега няма проблем,.кротнал съм се,оправих си само средното - поне да мога да ходя на работа.Ще чакам и ще си трая,докато не изпълнят условията си или докато дойде пратката.Ваучерите няма да ги пипам,докато не мине пълният срок,за да могат да си ги анулират.
"Това пък с ваучерите е простотия защото аз може да не искам да си пазарувам друг продукт от тях, а същия продукт от друго място. Би следвало да си получа парите, а не разни ваучери".

Това и аз им казвах,но политиката им е такава,че докато не изтекат 30 работни дни от покупката,могат да ти върнат единствено ваучери.Моята грешка беше,че не пазарувах през PayPal,но затова пък разчитах,че няма да има проблем,защото са най-големия internet bike shop.Не казвам нищо,но и на мен ми се струва,по коментари и форуми,че са станали малко немърливи.Колкото и изгодни сделки да имат,вече ще се замисля дали да пазарувам от тях - ето колко е важно първото мнение! С 30-40 евро по-скъпо,но с немците такива проблеми няма.
:peace:
Leg Suspension - It's Free!
Аватар
kgbkid

Рейтинг: 1220

Мнениеот antonpc » Пон Дек 15, 2014 10:45 pm

От доста време гледам вилки в bikemarkt.mtb-news.de.
Цените са им доста прилични.
Понеже не владея немски не ми е ясно как се плаща, с http://www.paypal.com или по някакъв друг начин.
За доставката е ясно, че може да се ползва http://www.gabco.org или да се договорим с продавача за доставка до Bulgarien.
Пазарувал ли е някой от този форум?
Моля да споделите своя опит, всяка информация ще е от полза.
Благодаря предварително. :peace:
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот moz » Вто Дек 16, 2014 2:06 pm

Разбираш се с купувача дали приема PayPal, по принцип това е проблема с немците, тъй като по-рядко го ползват, но напоследък почнаха и те да работят повече с него. За доставка до Bulgarien забрави, пък и няма никакъв смисъл да им плащаш цените - ползваш наши фирми. Аз си им пиша на английски и се разбираме.
moz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vorac » Пон Фев 16, 2015 10:46 pm

Голяма драма!

Поръчвам стока от amazon.co.uk, естимирана дата на пристигане: 6 Февруари. На 16 Февруари ни вест ни кост от имейл следния тип:

Код: Избери целия код
Здравейте,
Мирослав Витков, Вашия ID номер е - 23470, Ваша ПРАТКА е НАТОВАРЕНА и ПРЕПРАТЕНА от СКЛАД UK към BG СКЛАД СОФИЯ(РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН)(Пратка на която е изписан Вашият ID №), курс 320, имате 1 пратка/и, , начин на доставка в BG - склад Полигона.
...

Съответно допитвам се до амазон, те веднага ми предлагат възстановяване на сумата, аз приемам. Уведомяват ме, че след 15 дни ще ми пратят бланка да попълня дали пък случайно не ми е пристигнала пратката.

Два часа по-късно пристига мейл, че утре пратката ми е се раздава в София, Полигона!

Как да се измъкна от тази ситуация, без да се набутам с маса пари? Габко не правят курсове към Англия и ме съмнява ни разправяне, ни молене да решат нещата. В правилата им нищо не пише за уведомяване когато пратка пристигне в скалда в Англия. А преди отказа на поръчката им се обадих по телефоан и изрично ми казаха, че ще има такъв мейл.

Ако след 15 дни потвърдя, че не съм получил пратката, какво най-страшно може да се случи?
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 16, 2015 10:52 pm

Е пиши на Амазон дали не можеш да им върнеш парите просто..
И си запазваш пратката.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Vorac » Пон Фев 16, 2015 10:55 pm

Не ми трябва пратката, купих си я от другаде :dontknow:

Колко струва изпращане на 3 кила от София до UK?
Vorac

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 16, 2015 11:07 pm

Vorac написа:Не ми трябва пратката, купих си я от другаде :dontknow:

Преди година и нещо шипвах с тези(Англия-БГ), но гледам, че са пуснали БГ-Англия също.
Ако не намериш друг превоз май са вариант http://simplyshopping.eu/page/priceList .
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Vorac » Пон Фев 16, 2015 11:27 pm

Хм, не намирам такава цена на свързаната страница.

Тук обесняват, че за към 50-80лв може да се прати:
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0%B8%D1%8F

И все пак 70лв за да им я върна хииич не ме кефят.
Vorac

Мнениеот outfaced » Пон Фев 16, 2015 11:50 pm

antonpc написа:От доста време гледам вилки в bikemarkt.mtb-news.de.
Цените са им доста прилични.
Понеже не владея немски не ми е ясно как се плаща, с http://www.paypal.com или по някакъв друг начин.
За доставката е ясно, че може да се ползва http://www.gabco.org или да се договорим с продавача за доставка до Bulgarien.
Пазарувал ли е някой от този форум?
Моля да споделите своя опит, всяка информация ще е от полза.
Благодаря предварително. :peace:

Това е сайт предимно с частни обяви. Доста неща вече съм купил от там. НЕ бих казал, че е особено изгодно - немците по принцип са ларш като става дума за хоби и по високите цени не ги притесняват. Т.е. някаква феноменални далавери там няма да намериш (каквито изпадат в пинкбайк примерно или в английския ибей), но пък има избор на качествени неща и като цяло е сигурно и добре организирано (доста по-добре от ибей по отношение на търсене). Всичко каквото съм взел е отговаряло и напълно на обявеното. Повечето продавачи за сега са приемали пейпал, но има сигурно към 4-5%, които работят само с превод. Самото плащане не минава през сайта.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот connann » Вто Фев 17, 2015 8:55 am

Vorac написа:Не ми трябва пратката, купих си я от другаде :dontknow:

Български пощи - 34 -40лв до 3кг, според дали е въздушен или сухоземен транспорт. http://www.bgpost.bg/?cid=208&NewsId=372
Интерлогистика - 48лв до 5 кг - http://www.interlogistica.bg/bg/info/evropa/

Пращал съм и с едните и с другите и не съм имал проблеми.
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот Любо » Чет Окт 15, 2015 5:37 am

Да попитам и аз , че се забърках с тези англичани . http://www.rockguardz.com/delivery/ Това означава ли , че тези доставят с Български пощи ? Един калник го чакам цял месец !
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот floydogi » Чет Окт 15, 2015 8:34 am

Те си изпращат с Royal Mail, които тук се обслужват от Български пощи. Нямаш ли тракинг номер?
floydogi

Рейтинг: 1260

Мнениеот kulkata » Чет Окт 15, 2015 9:54 am

С Royal Mail съм получавал дрехи и идват за 1-2 седмици и пристигат в Български пощи.
Аватар
kulkata

Рейтинг: 1354

Мнениеот Fujitzo » Вто Юни 07, 2016 5:50 pm

Нз от къде ми изникна тая тема, но така и така съм я отворил да споделя - наложи ми се да връщам едни ръкавици понеже са ми малки, а няма как да им взема добри пари в OLX. С български пощи, най-евтината възможна тарифа 130грама беше 3.30лв + плик (ако си имах плик щеше да е 2.80лв) лол. Получиха го след 7 дена и ми върнаха парите, така че не се притеснявайте да пазарувате онлайн. Ползвам габко за доставка, но чувам че http://www.ggbg.bg/ са по-изгодни от германия и може да си го вземеш когато ти е удобно от Младост, а не в определен ден и час.

Ще ми е интересно някой да сподели някакви скорошни оферти, на които е попадал :beer: че се услушвам за разни ъпгрейди..
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот Alexi » Вто Юни 07, 2016 6:32 pm

http://rczbikeshop.com/
тия пичове пускат страхотни намаления ,но в бюлетин на мейла - трябва да се регистрирате .. оня ден имаше карбонов твърдак с ХТР монтаж за 1300 евра ,пускат и много части гуми дрехи и квото се сетите .. последно вземах 2 гуми Nobby Nick Evo по 12 евра ,и каска MET за жената 13 евро ,чакам ги тия дни
Аватар
Alexi

Мнениеот Kobeto » Нед Апр 02, 2017 7:59 pm

В Bike24 при пазарене без регистрация (като гост) излизат две полета едно над друго - Rechnungsadresse и Lieferadresse eingeben (optional). Двете по един и същ начин ли се попълват? Сефте пазаря по този начин и гледам да не объркам нещо, че ще ме боли глава после.
Edit: Поръчвам през Гъбко
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот Lucky Loser » Пон Апр 03, 2017 12:42 am

Alexi написа:http://rczbikeshop.com/
тия пичове пускат страхотни намаления ,но в бюлетин на мейла - трябва да се регистрирате ...

Сега пак ги разгледах.. нереални изглеждат тия цени!
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Мнениеот Alexi » Пон Апр 03, 2017 7:11 am

Всичко си пристига и са много коректни .. даже забелязвам ,че някои колеги се опитват да правят бизнес като купуват от там части и ги продават в ОЛХ ..
Аватар
Alexi

Мнениеот demeus » Пон Апр 03, 2017 7:47 am

Alexi написа:Всичко си пристига и са много коректни .. даже забелязвам ,че някои колеги се опитват да правят бизнес като купуват от там части и ги продават в ОЛХ ..

Чрез коя фирма поръчваш оттам,че с "Ups" идва малко дебело ?
“ The more you Learn, The more you Earn ”
Аватар
demeus

Рейтинг: 1320

Мнениеот Alexi » Пон Апр 03, 2017 7:52 am

дебеличко е ,освен това ако пазаруваш едрички части ( рамки капли ) цената още се вдига на доставката ,но обикновено се събираме 4-5 човека и си я делим друг начин не съм ползвал но предлагат примерно доставка до Гъбко в Англия и излиза по евтино
Аватар
Alexi

Мнениеот Kobeto » Чет Апр 13, 2017 10:16 am

Я ме светнете какъв е филмът с плащането през PayPal и посочването на друг адрес за доставка (Gabko). Че се наложи да доказвам, че не въртя схеми за източване на чужди карти
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
Аватар
Kobeto

Мнениеот Alexi » Чет Апр 13, 2017 7:10 pm

след над 150 закупени артикула през гъбко и на мене се наложи да доказвам ,че съм аз на пейпал - то не бяха банкови извлечения ,битови сметки и кво ли не .. 20тина мейла си разменихме ,много тежко се комуникира с тях - предимно автоматизирани съобщения получаваш ..
Аватар
Alexi

Мнениеот outfaced » Чет Апр 13, 2017 10:39 pm

Kobeto написа:В Bike24 при пазарене без регистрация (като гост) излизат две полета едно над друго - Rechnungsadresse и Lieferadresse eingeben (optional). Двете по един и същ начин ли се попълват? Сефте пазаря по този начин и гледам да не объркам нещо, че ще ме боли глава после.
Edit: Поръчвам през Гъбко

На повечето западни сайтове го има. Явно някои искат разписката да иде на друг адрес :)
Ти попълваш Lieferadresse. Обикновено Rechnungsadresse се попълва само или се попълва само ако е различно от Lieferadresse или някакъв чекбокс, че са еднакви.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Kobeto » Чет Апр 13, 2017 11:37 pm

Alexi написа:след над 150 закупени артикула през гъбко и на мене се наложи да доказвам ,че съм аз на пейпал - то не бяха банкови извлечения ,битови сметки и кво ли не .. 20тина мейла си разменихме ,много тежко се комуникира с тях - предимно автоматизирани съобщения получаваш ..

Същите проблеми имам.
В настройките на акаунта могат да се добавят и други адреси, като само един може да бъде основен. Пробвах там, обаче за ЗИП има само 4 символа, а на английския адрес на Габко са посочени 6 символа. Освен това нямам идея дали въвеждането на друг адрес ще ме избави от повторно ограничаване акаунта.
Затова питам как успявате вие да пазарите през Габко и да плащате през Пейпал. От съпорта на Габко ми казаха, че нямало как да пращаш стока на друг адрес, освен на посочения в регистрацията на дебитната карта и този в Пейпал акаунта. А плащането директно с въвеждане на данни от картата не е ОК
outfaced, мерси
Аватар
Kobeto

Мнениеот Alexi » Пет Апр 14, 2017 6:31 am

към момента в сайтовете от които пазарувам съм си добавил в акаунта адреса на Гъбко ,тая схема я ползвам вече 4-5г едва напоследък ме "разследваха" но акаунта ми беше разблокиран и пак си пазарувам по тоя начин
Аватар
Alexi

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Апр 14, 2017 9:54 am

@Kobeto

От bike24 ли искаш така пазариш, други сайт или на частно лице да преведеш сума?
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Kobeto » Пет Апр 14, 2017 11:15 am

Pr3d4t0R написа:@Kobeto

От bike24 ли искаш така пазариш, други сайт или на частно лице да преведеш сума?

Искам да пазаря от сайтове. Но при мен както винаги се получи греда с онлайн пазаруването. Една лапа си харесах в немски сайт Bike24 - оказа се, че нямали точно тоя размер и анулираха поръчката (плащане през PayPal) без да се обясняват. После същата лапа се опитвах да я поръчам от Evans Cycles. Уж всичко беше наред и в един момент ме помислиха за измамник там и анулираха поръчката. 2 дена се разправях с тях. След разправиите се опитах да я поръчам отново там и тогава при плащането разбрах, че имам ограничение на акаунта в Paypal. Почнах разправии и с тях, ама то тегава работа. Накрая тая лапа я намерих в ubyk.co.uk и понеже вече ме беше стегнала шапката си я платих направо през картата. От тяхна страна всичко е потвърдено и сега чакам да я доставят в склада в Англия. В същото време чакам да ми разблокират и Пейпал акаунта. Баси историческата лапа, в какви филми се вкарах :banghead:
Аз и сега още не вярвам, че ще пристигне успешно при мен - я проблем при доставката в Англия, я проблем при доставката в БГ ... Абе, очаквам изненади. Даже се замислих по едно време дали не беше по-добре да си платя 30 лева доставка до вкъщи
Аватар
Kobeto

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Апр 14, 2017 6:38 pm

Почти всички големи немски магазини имат бадж от TrustedShops и са взели мерки за сигурност - няма какво да се притесняваш, пазарувайки директно с карта от тях.
Аватар
Pr3d4t0R

Предишна

Назад към Общ форум