teodorchy_sofia написа:... тя толкова ми пречи и ми тежи, че има по-голяма вероятност да падна с нея, отколкото без нея.
F1-MAN написа:... Най-прост пример, представи си следната, много често срещата ситуация(случвала се лично на мен), някой се набира изправен на педали, но случайно му прескача скорост(износене верига, лоша настройка...ала бала...), резултатът е прелитане през кормилото, примерно с "нищожната" скорост от 20-30км/ч...
рс написа:Главата е последното място, където човек получава наранявания при падане с колело.
рс написа:Най-точното е да се каже - носете си каската, когато има опасност. А на късмет като карам колело не разчитам.
рс написа:И да сложиш каска, ако не държиш нещата здраво в ръцете си, въпросът е кога ще стане проблем, а не дали ще стане.
k-3 написа:п.п. Колкото до fullface в градът мен лично ме кефи аз ако имах такава каска щях да си пердаша със нея градско без да ми пука какво викат другите. Мен ми допада че придава един по есктермен вид на колоездача...
gofren написа:http://www.pinkbike.com/photo/5107482/ http://www.pinkbike.com/photo/5072313/
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
IVO Jordanov написа:Кой смята, че е смешно да носиш каска?!?!
pe60t0 написа:IVO Jordanov написа:Кой смята, че е смешно да носиш каска?!?!
Много са.
gofren написа:Мда мене веднъж едни тъпи 14-15 годишни путки ми се смяха. Не върви да ги набия. Не върви да ида да ги наплюя. Не върви и да ги наш*бам... Тъжна история...
bikerider написа:Мисля, че смесваме две неща - нормално е човек да се стеснява, когато му се смеят, ако кара заради позата. Не виждам какъв е проблема за останалите и защо изобщо разисквате тая пуберска тъпотия... как ли пък ще ме е срам баш от някакви мифли или сульовци... няма начин просто. Виж някой да ме оплюе, че карам без каска бих приел... но такива още не съм виждал...
Vinbg написа:Чета, чета, и се чудя...защо по дяволите хората масово носят челадинки каски? Тая каска от нищо не предпазва освен ако си забода главата като пирон в земята! Ако те шибне нещо през челюста пак може да ти я откърти...да не говорим за по-сериозни последствия.
Аз преди години карах с челадинка в града и на един завой бяха мили улицата (да не повярваш..и то в квартала) и уж бавно карам като ми се хлъзна предната гума и се забих като талпа в асфалта. Понесох много кофти тъп удър в скулата, при което си загубих зрението за около 20 мин, след това ме цепеше главата 1 ден и си носех белега половин година. От тогава - само с фулфейс където и да е!
Vinbg написа:От тогава - само с фулфейс където и да е!
Joker_Here написа:Е предпочитам главата да ми се запарва,да ми тежи, и да ми намалява малко видимостта отколкото да нося челадинка и като падна по лице да ми липсват няколко зъба и да си разбия носа !![]()
П.П.Лично мнение!
Joker_Here написа:Е предпочитам главата да ми се запарва,да ми тежи, и да ми намалява малко видимостта отколкото да нося челадинка и като падна по лице да ми липсват няколко зъба и да си разбия носа !![]()
П.П.Лично мнение!
Joker_Here написа:
Извинете,искам да попитам предлагат ли се колела с пълно окачване,под наем,както и екипировка(каски,наколенки?)?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 374 госта