Borovets Mountain Bike Park

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Borovets Mountain Bike Park

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Юни 28, 2010 11:20 pm

Joker, няма проблеми! Той и Freakhead ни е достатъчен само, за да си се смеем.
Усещам как скоро ще трябва някой модератор с голямата гума да мине от тук.

И за да не е и моето мнение пълен offtopic ще отправя към Сашо един въпрос:
Как ще се гледа на карането извън обозначените трасета? По пистите е логично да е забранено, но в горите около пистите и въобще в района на Боровец как стоят нещата, имаш ли наблюдения?
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Юни 28, 2010 11:45 pm

@Joker_Here

Това не са просто съвети, макар и четейки ги да изглеждат все едно някой ти крещи в лицето какво да правиш.

Хората се опитват да ви спестят ходенето в спешното отделение на някоя дежурна българска "болница". Ако разбира се линейката дойде в близките 2 часа. Да чукна на дърво да не се случва на нико му, чук-чук :smash: .

Планинското колоездене не е шега работа! Не е и просто въртене на педалите и возене. То е хармония.

Колкото и модерно да звучат буквичките DH, не би искал да го видиш от първия път от най-грозната и болезнена страна.

Ако все още се чувстваш твърдоглав и ентусиазиран, не тръгвай да пробваш DH сам!

Моя съвет е да пробваш планинското колоездене в целодневно каране с голяма група и подходящ маршрут. Цедката на спорта ще реши дали ставаш или не а.к.а или ще го намразиш или ще го обикнеш.

Стискам палци да ти хареса :agree: :beer:

@Шпойлер, come down boy. Не всички са се родили научени и не всички имат навик да се презастраховат.
Последна промяна k0cTaHeB на Пон Юни 28, 2010 11:51 pm, променена общо 1 път
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот Joker_Here » Пон Юни 28, 2010 11:49 pm

ДХ,ще карам за първи път,истински ДХ в Кона Байк Парк в Чехия,където има постоянно хора,където има ДЕЖУРНА мини-болница и всичко :) Ок разбрах вече,благодаря за съветите :) :offtopic:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот SpoileR » Вто Юни 29, 2010 12:05 am

Freakhead написа:Само така джоукер! Не го слушай спойлера, той гледам има 4000 и кусур поста и явно е голям разбирач и корав карач.
Кога пуснаха парка , кога станахте про-та, че и съвети...

Съжалявам ако изглежда, че се карам или нещо... няма нищо подобно. :beer:

Не съм ПРО, че да "давам акъл", ама не съм и ПРОст, че да си трая... казах си нещата както ги виждам и това е. :) К'ъв е проблема? :)

Това, че не пиша 1 тон ЕМОТИКОНИ след изказването си не означава, че влагам някаква агресия или каквото и да било към joker_here...

Знам че никой не е длъжен да ме познава К'ЪВ съм, за което се извинявам ако така изглежда отстрани... всичко което казвам, го казвам с добро.

ДХ,ще карам за първи път,истински ДХ в Кона Байк Парк в Чехия,където има постоянно хора,където има ДЕЖУРНА мини-болница и всичко :) Ок разбрах вече,благодаря за съветите :)

Ами... желая ти успех :) :beer:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот Alpina » Вто Юни 29, 2010 5:54 am

Joker_Here написа:Мога да карам,карам си стабилно из борисовата и гората зад софия ленд,стабилен съм на колелото,НЕ МЕ Е СТРАХ от скорост/падане... ДА естествено няма да се кача веднага,на витоша примерно,но по лека лека ще се стигне до витоша.. :)

Aха-ха-ха... За това викаш, преди да почнеш да се качваш на Витоша ще е хубаво да потренираш на Боровец :D :D :D
Така де - той е малко повече от каране в Борисовата и зад София Ленд :rofl:

P.S. Какво колело караш в момента?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот vlassadar » Вто Юни 29, 2010 8:39 am

еее омазахте всичко, къде е Лошия модератор да разчисти всички спамове? Отворете си темичка за това кой може и трябва ли да кара, тук искам да чета само инфо за състоянието на трасетата, лифтовете, условията в момента, нови трасета и подобни. Кой му се ходело а не можел, кой го боляла главата след тежък запой никак не ме интересува. Има си Бла-бла.
И да не е без хич, вълнува ме ще се уреди ли безплатен паркинг за нас при станцията на лифта, тъпо е да паркирам в долната част на курорта на тайно място или да обмислям за паркинга чак на Ястребец експрес... Там лятото нямат много работа и може да ме вдигнат отвсякъде, където са наслагали знаци за забрана на паркирането (това е навсякъде, където не е платен паркинг)
Иво, не мислих да описвам къде карам, но тази информация е само за нас. Лифтаджиите изобщо нямат представа какво е забранено и позволено и нямат нищо против нас. По пистите не се рови, щото има черни пътища, някои от пистите са с изградени напречни канали за вода и никак не са интересни за каране.
В гората не се чисти и сече нищо за да караш, не остават никакви следи след колелото. Там едва ли ще има такава масовка като на трасетата на Ситняково, ще си остане непокътнато. Зимата по тези терени, вкл. в гората, се карат ски буквално навсякъде, откъдето можеш да се шмугнеш, т.е не е логично лятото да нямаш право да минаваш от там. По-забранено е сигурно това, което планираме този уикенд - качването на Мусала и фрирайда от другата страна, който планираме заради навлизането в парка. Както и каране по Рилски езера и др. Не че някой се е спрял или някой ни е спрял. Още.
Аватар
vlassadar

Мнениеот Crimson » Вто Юни 29, 2010 10:23 am

Абе пичове стегнете се малко бе!!! Щял да се убие, щал да намрази спорта :banghead: Наистина вече прекалявате с преиграването, верно го изкарахте този спорт като Ф1 Баси, кът ви слуша човек ще каже, че всяка седмица 2-3 байкъра дават фира :D Joker_Here мое и да е малко емоционален и ентусиазиран ама не ми се вярва да няма чувство за самосъхранение деааа. Всичко сме почнали от нулата, да не споменавам и с какви колелета сме се качвали по планините. Напълно достатъчно беше съвета да внимава и да мисли от там вече той сам си прави сметката как да кара. Нека се качи, нека пробва то като стане стръмно той сам ще си слезне и ще продължи пеша. Аз до сега не съм видял никой който да не слезне от колелото когато види, че терена не е по силите.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Вто Юни 29, 2010 10:30 am

:agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Юни 29, 2010 10:31 am

vlassadar написа:еее омазахте всичко, къде е Лошия модератор да разчисти всички спамове? Отворете си темичка за това кой може и трябва ли да кара, тук искам да чета само инфо за състоянието на трасетата, лифтовете, условията в момента, нови трасета и подобни. Кой му се ходело а не можел, кой го боляла главата след тежък запой никак не ме интересува. Има си Бла-бла.

:agree: :agree: :agree:
vlassadar написа:И да не е без хич, вълнува ме ще се уреди ли безплатен паркинг за нас при станцията на лифта, тъпо е да паркирам в долната част на курорта на тайно място или да обмислям за паркинга чак на Ястребец експрес... Там лятото нямат много работа и може да ме вдигнат отвсякъде, където са наслагали знаци за забрана на паркирането (това е навсякъде, където не е платен паркинг)

Би било чудесно ако се издейства нещо такова, но не ми се вярва. Просто от паркинг се печели много и лесно и по курортите обичат да си се плаща. В Боро на 17 април закривахме сезона и бяхме 20 човека на кръст и паркинга пред кабинката пак си се плащаше, все едно е висок сезон...Естествено нямаше нито една кола в паркинга.
vlassadar написа:Иво, не мислих да описвам къде карам, но тази информация е само за нас. Лифтаджиите изобщо нямат представа какво е забранено и позволено и нямат нищо против нас.

Мене лифтаджиите слабо ме интересуват. Страх ме е от горски с кучан актове ;)
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот SpoileR » Вто Юни 29, 2010 11:33 am

Crimson написа:Баси, кът ви слуша човек ще каже, че всяка седмица 2-3 байкъра дават фира :D

Ми всъщност дават фира доста... ама повечето или не са от форума или не ги познаваме... ;) и са точно такива без опит.

Crimson написа: Аз до сега не съм видял никой който да не слезне от колелото когато види, че терена не е по силите.

Точно пък такива дето грам не могат да карат и не знаят изобщо к'во им е по силите и к'во не, и се правят на РЕЙСЪРИ, именно точно тия им идва акъла по Трудния начин, като се пребият зверски и осъзнаят че нищо не струват...

Пример: АЗ :D (Сопот 2008)

Ама като изключим тъпанарите кат мене: И ти си прав деееа :D :beer:

Аре стига оффтопик: :beer:

Модераторите да трият ако решат :)
Аватар
SpoileR

Мнениеот screamBoy » Вто Юни 29, 2010 11:53 am

та разправяте Боровец работи, и всичко е нормално (което само по себе си е ненормално както писа Влад) и само чака да ида да го нагазя ? брех
струваше си чакането ? да видим ^_^
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот SpoileR » Вто Юни 29, 2010 1:40 pm

screamBoy написа:та разправяте Боровец работи, и всичко е нормално (което само по себе си е ненормално както писа Влад) и само чака да ида да го нагазя ? брех
струваше си чакането ? да видим ^_^

Определено си струваше... :agree:

Първо: ИМА КАРТИ

Второ: Една карта важи за всичките лифтове

Трето: Независимо дали си кален или не- винаги те качват.

Четвърто: Независимо от времето, пак те качват.

Пето: Независимо колко души има на лифта, дори 2ма да сте- пускат целия лифт само заради вас и пак ви качват.

Шесто: Много игриво и разнообразно трасе + огромен избор на черни пътища и пътеки от кабинковия лифт, с изключение на ски пистите.

Просто наистина перфектно е всичко... :agree:
Аватар
SpoileR

Мнениеот bikerider » Вто Юни 29, 2010 3:06 pm

Шпойлере, откога те тресе такъв див хуманизъм? :nuts:

По темата - намирам технологията на куките за силно обезпокоителна. Въпрос на време и малшанс е някой неопитен да се изтърси от доста високо. Интересно е дали в цената на билета се включва застраховка (би трябвало) и ако да - тя ще важи ли за седалките с куки? Благодаря предварително за отговора.
Аватар
bikerider

Мнениеот Crimson » Вто Юни 29, 2010 3:35 pm

Ъъъъъ, какво те притеснява в куките? С тях дори е по-безопасно защото когато ти е закачено колелото на тях без проблем си пускаш предпазната рамка. Другите лифтове нямат тази опция.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот hitar_potar » Вто Юни 29, 2010 3:42 pm

мене ми беше чудно само как при спиране на лифта седалките не се залюляваха прекалено, когато колелата бяха окачени за вдигнатата предпазна рамка? не се ли изнася тежеста много назад така? мене малко ме е бъзе от високо и от клатушкане, затва никога не бих си сложил байка така. :boggled:
кримсън, ква ти е маската бе? засякох те на откриването мисля в неделя, горе на лифта, точно преди да пуснеш? аз съм идиота с Giro Remedy-то със зелените зомбита по него. има ли някакви предимства за в гората такава слюда (жълтеникаво-червеникаво-огледална ли беше, ба ли я)? изглеждаше просто уникално. :beer:
Последна промяна hitar_potar на Вто Юни 29, 2010 4:40 pm, променена общо 1 път
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот bikerider » Вто Юни 29, 2010 4:08 pm

@Crimson: Явно съм се заблудил, някой в темата спомена, че предпазителя не може да се спуска на седалките с куки. Мерси за уточнението :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Crimson » Вто Юни 29, 2010 4:11 pm

Аз мисля, че куките са напълно достатъчни и не се губи никакво време да се изчаква седалка с кука. По-безопасно и определено много по-удобно.

hitar_potar Ъъъ, маската беше старата на Денис, чи моята я затрих зимата :dontknow: Не знам каква е :dontknow: Единствено малко по-тъмно ми беше когато времето се смръчка и ни налазиха онез черните облачета. Иначе докато времето си беше ок нямаше никакви грижи, виждашесе перфектно :D :beer:

bikerider написа:@Crimson: Явно съм се заблудил, някой в темата спомена, че предпазителя не може да се спуска на седалките с куки. Мерси за уточнението :agree:

Ако се ползва по начина по който се закача вилката на предпазната рамка и колелото ти виси зад седалката да. Но тогава имаше много хора, все пак беше откриване и беше лудница и всеки искаше по-бързо да се качи. Просто трябва да се регламентира, че ако искаш да се возиш с колело си чакаш куката :D И при тва положение риск няма да има :D
Последна промяна Crimson на Вто Юни 29, 2010 4:17 pm, променена общо 1 път
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Вто Юни 29, 2010 4:12 pm

Яснооо, пълни глупости от моя страна. Нещо не съм допрочел/доразбрал. Мерси и на двама ви!
Аватар
bikerider

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 29, 2010 7:22 pm

лошия модератор е тук, ама изобщо няма време да отсява OFFTOPIC и пр.
някой ще припомни ли офертата на хотел "Рила" (или да си търся сайта им)
че се колебая между този и "Олимп"
има голяма вероятност третата седмица на юли (12-18.07) да се изстрелям към Боровец
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот NikolaZ » Вто Юни 29, 2010 8:23 pm

CrZ написа:Ако си закачиш байка на кука предпазния парапет се спуска и няма проблеми. Иначе са обещали на всички седалки да се монтират куки.

Ето ви уверение че явно нещата ще са както трябва :)
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот hitar_potar » Сря Юни 30, 2010 1:32 am

@Ozzie - офертата на хотел Рила е за 35лв нощувка, закуска на корем, джакузи, басейн, фитнес, дневна карта за лифтовете. това беше на откриването. информираха ме, че така и ще си остане за любителите на байк-изживяванията в планината, но не съм много сигурен в последната информация. най-добре ще е да звъннеш на рецепцията в хотела да попиташ - в сайта им е посочен телефон.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Alpina » Сря Юни 30, 2010 8:41 am

Това беше с карта за лифта, която струваше 10лв тогава, сега май ще е с 10-тина лева отгоре... не съм сигурен де, но ако е 35лв - това ще да е мястото :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 30, 2010 8:50 pm

hitar_potar написа:най-добре ще е да звъннеш на рецепцията в хотела да попиташ - в сайта им е посочен телефон.

мм да
и аз това си мислех днес, че най- добре е да се пие вода от извора :beer:
иначе офертата за "Олимп" е 27 лв. пълен пансион - спане и папкане три пъти на ден за 27 BGN (но това касае само мен) и 50% от тази сума за чавето
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот xuxu » Сря Юни 30, 2010 11:59 pm

Я да запитам, тези зелените маршрути дали са подходящи за новак с начален клас велосипед - Shockblaze R1? Зимата са си направо равни ски пътища, но не знам лятото с това колело как ще ми дойдат. Все пак зимата и черните писти като наклон не са никакъв проблем ама с колело ще напълня гащите :D
xuxu

Рейтинг: 1200

Мнениеот vlassadar » Чет Юли 01, 2010 9:15 am

Добре дошъл в нашия форум :) Точно зелените, та и повечето сини, са много равни черни пътчета, лятото се наричали "Бул. Ситняково", "бул. Рила" и още един Бул. имаше хахаха. Става дори за детето си да заведе човек, единствено при пресичането на други трасета трябва малко да се внимава, но то се чува отдалече :) Има и варианти за без лифт, при желание. Маршрута към Черната скала е каменист и неприятен за колело с тънки гуми и е почти само изкачване нагоре. От лифта пък се намира по-трудно. На седалката има куки ако се притесняваш да закачиш сам колелото, а от кабинката мусаленска е с 1 идея по-стръмна, но отново напълно караема с обикновено колело :agree: При качването в кабината се налага махането на предната гума.
Аватар
vlassadar

Мнениеот xuxu » Чет Юли 01, 2010 10:36 am

vlassadar, мерси за изчерпателния отговор :agree: :beer: За зелените предполагах, че са лесни, но виж за мусаленска не мислех, че и там мога да се метна. Това пък за свалянето на предната гума за кабинката явно съм го пропуснал, а уж изчетох цялата тема. Както и да е, явно и лятото ще сме редовни на Боро :D
xuxu

Рейтинг: 1200

Мнениеот Zozka » Чет Юли 01, 2010 12:59 pm

Този уикенд пак (:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот CrZ » Чет Юли 01, 2010 1:46 pm

Разззсичане.... :evil:
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот valio33 » Чет Юли 01, 2010 8:49 pm

A има ли няккъв вариянт да се отиде дотам без кола, защото баща ми е зает , а на мен страшно ми се ходи. Пък така можеш и с приятели да отидеш. Благодаря!
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот hrissim » Чет Юли 01, 2010 9:08 pm

valio33 написа:A има ли няккъв вариянт да се отиде дотам без кола, защото баща ми е зает , а на мен страшно ми се ходи. Пък така можеш и с приятели да отидеш. Благодаря!

С автобус от автогара "ЮГ" в Дървеница София-Самоков и после бусчета Самоков - Боровец.
А на самоход... - трее да си джедай :dontknow:
През с.Железница - Плана - с.Райово - Самоков - Боровец. Или по асфалта през Ярема или Щъркелово гнездо.
Ако тръгваш от София, де.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум