Rayko написа:Това човешко ли е?
Не! Затова си кютаме у кочинката, вместо да отидем да живеем в някоя нормална държава

Rayko написа:Това човешко ли е?
KUM4o написа: Ами ако детето в парка иска да покара колело, майката трябва да го изкара от там, че било забранено?
moz написа:P.S. само фразата "говоря по телефона и карам в парка Заимов" говори достатъчно що за идот си.
moz написа: да се съобразяват с теб в паркове е нагло.
THEZOGGO написа:блъснато от велосипед...
...ако му мина през главата...
boriss13 написа:Кучето няма право на избор как, къде и с какво да ходи.
KUM4o написа:rarekin написа:KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.
Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.
Ти и по пешеходните пътеки ли караш с велосипеда, пиле?
KUM4o написа:Претендирам .....
Мхм (Виж каква е етимологията на думата)
Абе хора, какво сте се хванали за всяка дума...? Прочетете ми поста внимателно, визирах пешеходни пътеки, защото и кола карам и с нея ги пресичам, пиле! Хубаво е забранено с колело в парка, но колко неща са забранени и се нарушават от всички? Човек изказва мнение и всички го разпъват на кръст за нещо, което и самите те са правили. Дали всички, които ме цитирате, карате велосипедите си само на разрешените за тях места? Никъде не съм казал, че някой трябва да се съобразява с мен. Винаги, когато съм участник в движението или се придвижвам някъде, било в парк, улица или тротоар внимавам да не преча на никого, следя какво има около мен и зад мен. Всеки ден съм сред хора, работя като телевизионен оператор и съм се нагледал на всякакви хора. Когато съм пеша в парка и мине велосипедист покрай мен изобщо не изпитвам нужда да му вкарам лакът, както някой по-горе каза, че прави, но това за вас май е нормално да шибате по-някой лакът на някого. Ами ако детето в парка иска да покара колело, майката трябва да го изкара от там, че било забранено? Изпадаме в едни лукумени приказки без край. Според мен в парка би трябвало да е забранено и пушенето, но я да излезем с една камера и да заснемем колко от майките там не пушат, май бройката ще клони към 0. В парка е пълно с боклуци, фасове и кучета и смятам, че един бавно движещ се колоездач е най-малкия проблем на сбърканото ни общество. Ами ако един родител иска да покара велосипед с детето си къде да го направи, ако не в парка? На улицата където озверелите шофьори ги е яд дори на себе си. Не искам никой да се съобразява с мен и не съм искал това да кажа, но когато се чете между редовете, така се получава.
П.П. Напишете в търсачката думата "ПАРК" и вижте какво ще излезе. Да не кажа, че половината форум използва парковете и като маршрут по пътя към работа и минават с велосипед от там.
Admin написа:Мда, и аз ще съм благодарен за точен цитат от закон или друг нормативен акт, който забранява на общо основание карането на велосипед в парковете, или пък който забранява конкретно за Борисовата градина, Южния парк в София или парка "Заимов", от който тръгна всичко...
subritual написа:hri100qnov написа:Малко коментара не се връзва с темата, но трябва и обратното да споменаваме от време на време.
Как да не се връзва, ти си от тия простаци, дето ходят без помпа и лепенки в природата.
moz написа:Алеята и парка са само за пешеходци, така че на никой не му пука какво те дразни, има си правила. Незнаещият къде се намира си ти.
did написа:Admin написа:Мда, и аз ще съм благодарен за точен цитат от закон или друг нормативен акт, който забранява на общо основание карането на велосипед в парковете, или пък който забранява конкретно за Борисовата градина, Южния парк в София или парка "Заимов", от който тръгна всичко...
ЗДП
Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
...
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.
Достатъчно е на един от входовете на парка да има знак, че това е пешеходна зона и като нищо ще те глобят, ако караш. В Пловдив по едно време го правеха.
Rayko написа:Хора, я си помислете как щяха да изглеждат нещата, ако всеки спазва всички превила, трафика е перфектно организиран и на нарушителите се прилагат незабавни хитлеристки санкции. Всеки си знае мястото и следва траекторията, която му осигурява оптимално бързо и безконфликтно транспортиране до избраната дестинация. Няма изненади, няма емоции, всичко е предсказуемо.
Това човешко ли е?
Tapet95 написа:Повечето от вас са неадекватни идиоти , граничещи с пълната глупост! Сигурно съм виновен, и си понесох последствията, но ще наричам всеки така, както си поискам още повече ако той държи детето си без надзор....
THEZOGGO написа:...
На входа на Борисовата градина има точно обратния знак.did написа:Достатъчно е на един от входовете на парка да има знак, че това е пешеходна зона и като нищо ще те глобят, ако караш.
grebo написа:KUM4o написа:rarekin написа:KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.
Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?KUM4o"
[quote="KUM4o написа:Претендирам .....
![]()
![]()
А пъ "Лукум" се пише с "о". (неграмотник! А! У! връштай са обратно на училиште, мама ти дее...макарена!)
KUM4o написа:Драги ми Даскале, човек е едно много не съвършено животно и допуска грешки. В късите коментари, които пишех не съм нарекъл нито един от Вас с някакво определение, което по някакъв начин да е обида. Дали съм неграмотен или грамотен ти си последния човек, който ще каже. Как са ме разбрали и какво съм искал да кажа, все ми е тая вече, то от толкова капацитети на човек му става безразлично.
Yavkata написа:Няколко стотин души годишно ще могат да споделят живота си с близките си и да ги тормозят. Травматолозите ще загубят част от заплатите си, поради намаляла работа. Хората ще се наложи да търсят емоции някъде сред природата и да ми се пречкат по пътечките. Отврат.
KUM4o написа:rarekin написа:KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.
Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.
Ти и по пешеходните пътеки ли караш с велосипеда, пиле?
KUM4o написа:Претендирам .....
Абе хора, какво сте се хванали за всяка дума...? Прочетете ми поста внимателно, визирах пешеходни пътеки, защото и кола карам и с нея ги пресичам, пиле! Хубаво е забранено с колело в парка, но колко неща са забранени и се нарушават от всички? Човек изказва мнение и всички го разпъват на кръст за нещо, което и самите те са правили. Дали всички, които ме цитирате, карате велосипедите си само на разрешените за тях места? Никъде не съм казал, че някой трябва да се съобразява с мен. Винаги, когато съм участник в движението или се придвижвам някъде, било в парк, улица или тротоар внимавам да не преча на никого, следя какво има около мен и зад мен. Всеки ден съм сред хора, работя като телевизионен оператор и съм се нагледал на всякакви хора. Когато съм пеша в парка и мине велосипедист покрай мен изобщо не изпитвам нужда да му вкарам лакът, както някой по-горе каза, че прави, но това за вас май е нормално да шибате по-някой лакът на някого. Ами ако детето в парка иска да покара колело, майката трябва да го изкара от там, че било забранено? Изпадаме в едни лукумени приказки без край. Според мен в парка би трябвало да е забранено и пушенето, но я да излезем с една камера и да заснемем колко от майките там не пушат, май бройката ще клони към 0. В парка е пълно с боклуци, фасове и кучета и смятам, че един бавно движещ се колоездач е най-малкия проблем на сбърканото ни общество. Ами ако един родител иска да покара велосипед с детето си къде да го направи, ако не в парка? На улицата където озверелите шофьори ги е яд дори на себе си. Не искам никой да се съобразява с мен и не съм искал това да кажа, но когато се чете между редовете, така се получава.
П.П. Напишете в търсачката думата "ПАРК" и вижте какво ще излезе. Да не кажа, че половината форум използва парковете и като маршрут по пътя към работа и минават с велосипед от там.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 379 госта