Простотията на хората

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Простотията на хората

Мнениеот PtD » Сря Апр 03, 2013 10:11 am

Rayko написа:Това човешко ли е?

Не! Затова си кютаме у кочинката, вместо да отидем да живеем в някоя нормална държава :evil:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Сря Апр 03, 2013 10:24 am

KUM4o написа: Ами ако детето в парка иска да покара колело, майката трябва да го изкара от там, че било забранено?

За деца е позволено. Чети правилника!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот taurus13 » Сря Апр 03, 2013 10:43 am

А за бавноразвиващи се възрастни с детски акъл? :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот did » Сря Апр 03, 2013 10:48 am

да, позволено ни е :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот moz » Сря Апр 03, 2013 10:54 am

Стана малко сапунка, ама понеже темате и без това е зле, да отговоря за последно на Кумчо - това за лакътя го казах в отговор на твоя въпрос какво трябва да правят колоездачите с пешеходците на велоалеи, но понеже не е много възпитателно го изтрих. А относно въпроса до колко трябва да се следват сляпо забраните е една малко по-сложна тема. Признавам че съм нарушавал много такива и продължавам да го правя. Но когато си в нарушение да плюеш по тези, чиито права нарушаваш, да наричаш дрисла и тъпа овца майката на дете, което си е позволила да реагира, защото си застрашил детето й поради малоумие, да искаш децата и бабичките да се съобразяват с теб в паркове е нагло.
moz

Мнениеот subritual » Сря Апр 03, 2013 11:31 am

Ето един нарушител-далнхилър :D
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1460821
Аватар
subritual

Мнениеот Slade » Сря Апр 03, 2013 12:05 pm

Но понеже е безсмъртен не ползва фулфейс
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот APD » Сря Апр 03, 2013 1:51 pm

moz написа:P.S. само фразата "говоря по телефона и карам в парка Заимов" говори достатъчно що за идот си.

А що за идиот трябва да си, за да си оставиш детето да се шляе без надзор? Малко невнимание и е отпрашило на пътя, а там хуманоидните създания се придвижват с тежащи над тон машини.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот bdz43r » Сря Апр 03, 2013 2:44 pm

На каишка ли да го държи?
Парковете са за това - място, където детето може да търчи наволя, нещо което за него е нормално и необходимо.
А ти като го видиш е нормално да ти светне, че след секунда може да е пред теб и трябва да минеш бавно и заобиколно.
Аватар
bdz43r

Мнениеот THEZOGGO » Сря Апр 03, 2013 2:55 pm

moz написа: да се съобразяват с теб в паркове е нагло.

Много бих искал да помоля, собствениците на домашни кучета които ги разхождат извън регламентираните места в град София, а местата са описани тук: http://sofia.bg/okolna_sreda_1.asp?titl ... open=45558 и то по райони, да не се сърдят ако кучето им бъде блъснато от велосипед. Освен това има закони които би трябвало да бъдат спазвани за разхождането на домашни кучета. Законите може да прочетете тук: http://www.iwns.org/index.php?id=434#c1820

Също така ако пекинеза или пинчера ви е пуснат с 5 м повод, дори и да е с наморник, да не се сърдите ако му мина през главата.
Също така бих искал да помоля собствениците на домашни кучета да спазват разпоредбите, за да не си пречим един на друг. И ако има нещо което не разбирам е защо в България има закони, но няма съд /Аз си мисля над този въпрос, вие не отговаряйте а се придържайте към темата/

В случая моя коментар по темата е за собствениците на домашни кучета които не спазват законовите разпоредби и по този начин пречат на останалите граждани. За мен кучето ти да бъде пуснато там където не трябва, без повод и наморник е простотия. Да не говори за събирането на екскременти от домашните кучета, което много малко хора го правят. И когато си джиткате в парка с кучето, кога за последно му събрахте акото от асвалтовата алея в парка?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот boriss13 » Сря Апр 03, 2013 3:31 pm

THEZOGGO написа:блъснато от велосипед...

...ако му мина през главата...

Тези ти думи те поставиха едно ниво под средностатистическия простак.
Кучето няма право на избор как, къде и с какво да ходи. :crazy:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот X_NRG » Сря Апр 03, 2013 3:38 pm

Гледайте сега. Вие като велосипедисти и като "по-бързи" участници в движението трябва да пазите по-бавните и слабите. Глупости от сорта на газене на деца и кучета са смешни. Просто трябва да се внимава.
Аз искам да апелирам към спазване на дистанция, ако решите да карате зад някой автомобил, особено при мокра пътна обстановка. Вчера след работа, тъкмо беше започнало да прикапва, станах свидетел как едно такси спря рязко, а каращият почти плътно зад него велосипедист естествено не успя да спре и се лепна за задното стъкло на таксиджията. Просто не мога да си обясня това да не виждаш какво се случва пред автомобила пред теб и да караш толкова близко до него "с надеждата" нищо лошо да не се случи.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот KUM4o » Сря Апр 03, 2013 3:48 pm

Темата тръгна от едно и заби в тотална педантичност. Ясно е на всички, че никой не спазва закона и правилника на 100%. Трябва просто да бъдем повече хора и да гледаме на живота от положителната страна. Велосипедиста в парка не е отишъл с цел да убе или пребие дадено дете, а е там, за да се наслади на деня, на природата, както и всички, които са там в дадения момент. Нито по пътищата, нито по тротоарите се спазват някакви правила или ако се спазват не е на 100%. Аз карам колело първо за удоволствие и после за всичко останало и не искам да влизам в конфлик нито с родители на деца, нито с животни, нито със себе си. По тази тема се зачетох в различни статии за велосипедисти в парка и се начетох на какво ли не. Ужасени майки как 10 годишно дете с колело се забило в детската количка и бебето и паднало, ами сега питам скочилите срещу мен аз ли съм по-опасен с разум и акъл каращ велосипед или едно 10 годишно дете, което няма и грам чувство за самосъхранение. Аз си мисля, че парка е място за всички и гледайки филми и ходейки по чужбина в парковете там се виждат и майки с деца и велосипедисти и какви ли не още. Човешката глупост е около нас, че дори в по-голяма степен и в самите нас. Хайде със здраве и карайте за удоволствие.

П.П. Много ще съм благодарен да ми дадете линк към този прословут правилник за парковете, че така и не мога да го намеря и да се ограмотя.
Аватар
KUM4o

Рейтинг: 1304

Мнениеот THEZOGGO » Сря Апр 03, 2013 4:00 pm

Toва за "минаването през главата", го написах, тъй като не може да следиш всички движещи се обекти, например в парка. Да речем при скорост от 15 км/ч, ако е малко по-тъмно, и от единия край на алеята до другия има опънат повод на куче, според мен няма да мога да реагирам. Случвало ми се е такова нещо, за щастие съм реагирал адекватно и не съм обесвал кучето на повода, но винаги има първи път. Съобразявам се с останалите движещи се обекти около мен, избягвам ги, но това с дългите поводи на кучетата и ако ти се налага да бързаш като се движиш да речем по вело алея, ще има неприятен инцидент. Редовно по вело алеята покрай Перловската река, хората си разхождат кучетата като са опънали каишка от единя до другия край на алеята по ширина.

boriss13 написа:Кучето няма право на избор как, къде и с какво да ходи. :crazy:

Но собственика му има избор с какво да разхожда кучето си и къде, нали така?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Admin » Сря Апр 03, 2013 4:10 pm

Мда, и аз ще съм благодарен за точен цитат от закон или друг нормативен акт, който забранява на общо основание карането на велосипед в парковете, или пък който забранява конкретно за Борисовата градина, Южния парк в София или парка "Заимов", от който тръгна всичко...
Може и да има за някой конкретен парк или алея в парк забрана, но за обща такава силно се съмнявам. Че то парковете са едно от най-обичайните места за каране на велосипед сигурно за над половината хора, които изобщо карат велосипед.
Темата е доста зле от самото начало, така че не смятам да коментирам каквото и да е за простотията, но и не ми харесва ей така да се правят твърдения, че нещо толкова естествено като карането на колело в парка било забранено по принцип. Разбира се, ако се окаже че е, ще си взема бележка. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bulgar4e » Сря Апр 03, 2013 4:23 pm

Всеки е карал или кара в парковете, независимо дали има или няма закон или правилник, който да го забранява. Ясно е, че трябва да се съобразяваме с пешеходците на велоалеята, защото колкото и както да им "набиваме" в главите няма как да ги научим. Да не говорим, че голяма част от нас ходят по тези алеи. Всеки от нас е вадил телефона за да поприказва. Важното е да внимаваме, защото малкото дете не знае и не може да внимава в парка или на алеята. Видим ли човек или дете, трябва да намалим, дори и да е на велоалея. Хора сме! Едва ли сме безгрешни за да искаме от другите да не правят грешки. А простотия винаги ще има. :)
Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

Мнениеот grebo » Сря Апр 03, 2013 5:04 pm

KUM4o написа:
rarekin написа:
KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.

Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?

KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.

Ти и по пешеходните пътеки ли караш с велосипеда, пиле?

KUM4o написа:Претендирам .....

Мхм (Виж каква е етимологията на думата)

Абе хора, какво сте се хванали за всяка дума...? Прочетете ми поста внимателно, визирах пешеходни пътеки, защото и кола карам и с нея ги пресичам, пиле! Хубаво е забранено с колело в парка, но колко неща са забранени и се нарушават от всички? Човек изказва мнение и всички го разпъват на кръст за нещо, което и самите те са правили. Дали всички, които ме цитирате, карате велосипедите си само на разрешените за тях места? Никъде не съм казал, че някой трябва да се съобразява с мен. Винаги, когато съм участник в движението или се придвижвам някъде, било в парк, улица или тротоар внимавам да не преча на никого, следя какво има около мен и зад мен. Всеки ден съм сред хора, работя като телевизионен оператор и съм се нагледал на всякакви хора. Когато съм пеша в парка и мине велосипедист покрай мен изобщо не изпитвам нужда да му вкарам лакът, както някой по-горе каза, че прави, но това за вас май е нормално да шибате по-някой лакът на някого. Ами ако детето в парка иска да покара колело, майката трябва да го изкара от там, че било забранено? Изпадаме в едни лукумени приказки без край. Според мен в парка би трябвало да е забранено и пушенето, но я да излезем с една камера и да заснемем колко от майките там не пушат, май бройката ще клони към 0. В парка е пълно с боклуци, фасове и кучета и смятам, че един бавно движещ се колоездач е най-малкия проблем на сбърканото ни общество. Ами ако един родител иска да покара велосипед с детето си къде да го направи, ако не в парка? На улицата където озверелите шофьори ги е яд дори на себе си. Не искам никой да се съобразява с мен и не съм искал това да кажа, но когато се чете между редовете, така се получава.

П.П. Напишете в търсачката думата "ПАРК" и вижте какво ще излезе. Да не кажа, че половината форум използва парковете и като маршрут по пътя към работа и минават с велосипед от там.

Проблема с простотията по принцип си идва от НЕразбирането, НЕправенето на опити да разбереш нещо, понеже изисква умствени усилия. "Ignorance" се налага като модерен напоследък "термин" за това. Ако му отвръщаш по същия начин се стига до това, което наблюдаваме. Хората ти отговарят ТАКА, защото думите ти значат общо взето същото, и са провокирали ТАКЪВ отговор. По-точно не мога да ти отговоря на първия въпрос. :beer:
Шофьорите може и да са озверели, може и да не са, във всеки случай, те също се причисляват към the mankind, и ги е яд не само докато са шофьори, ами и докато са пешеходци, клиенти в магазина, ТВ-оператори, майки с колички и без колички, или просто обикновени пияници. Яд ги е, защото и другите ги е яд на тях. Кога: Ми, когато караш колелото по алеята, ги е яд че караш по алеята, като караш на тревата - "що газиш тревата", "Що по тротоара караш?", "Абе селяк, 'де с тва колело по платното?" "Като си на велалея да нямаш пъ 2 чифта мъде?" "Пъ що караш бързо, що бавно, що къркаш в парка, що пушиш, що слушаш музика със слушалки, пъ що не я слушаш на слушалки?", "що си грозен, що си тъп?", "пъ кво като си с такава и онакава диплома...", бе в крайна сметка нещата се свеждат до - "що съществуваш, кат' не си руса какичка 90/60/90, с кинта и дваесе бедър?" ;)

ПП: Само да те светна, че простотията в тоя й вид не е патент на българското общество. Другите общества също, доста са в час с технологиите и имат много успешни разработки в тоя бранш.

:offtopic: :deal: :idea: А пъ "Лукум" се пише с "о". (неграмотник! А! У! връштай са обратно на училиште, мама ти дее...макарена!) ;)
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот did » Сря Апр 03, 2013 5:08 pm

Admin написа:Мда, и аз ще съм благодарен за точен цитат от закон или друг нормативен акт, който забранява на общо основание карането на велосипед в парковете, или пък който забранява конкретно за Борисовата градина, Южния парк в София или парка "Заимов", от който тръгна всичко...

ЗДП

Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
...
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Достатъчно е на един от входовете на парка да има знак, че това е пешеходна зона и като нищо ще те глобят, ако караш. В Пловдив по едно време го правеха.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hri100qnov » Сря Апр 03, 2013 5:18 pm

subritual написа:
hri100qnov написа:Малко коментара не се връзва с темата, но трябва и обратното да споменаваме от време на време.

Как да не се връзва, ти си от тия простаци, дето ходят без помпа и лепенки в природата.

Само да се извиня на гоосподина който винаги носи нужното, понеже знае какво ще се случи. Човек като не си бил там в тази ситуация, как разбра какво съм имал, нямал и т.н. Написах, че нямах помпа, но няма да ти давам обяснение защо т.н. Явно е станало нещо да нямам или да не мога с тази която имам .. не ти ли мина през ум ??

moz написа:Алеята и парка са само за пешеходци, така че на никой не му пука какво те дразни, има си правила. Незнаещият къде се намира си ти.

Не искам да се заяждам или нещо подобно, но бих искал да ми обясниш ако не караш по някоя алея или по парковете, къде по-точно се очаква да караш колело ?? По тротоарите не можело има хора, алейте не става там ималко хора с кучета, в парка изведнъж се оказва забранено (не разбрах къде си го чул, но все пак..), по улиците има коли и там не ставало, на Витоша например също не става да не забравяме и там има хора.... логиката ти е много глупава. Навсякъде става за каране, но щом караш, трябва да виждаш всичко около теб. По това се разбира колко добре можеш да караш... поне моето мнение е такова. Никога не ми се е случвало да застрашавам пешеходци или да създавам предпоставки за ПТП, но не само ние трябва да се съобразяваме.. да не сме нещо различно. Темата имаше за цел всеки да сподели случки показващи как никой не се съобразява с велосипедистите. Не казвам че е задължително, но щом имат претенции да пазим тях, защо и те не си правят малко труда да пазят и нас. Това с вкарването на лакътя е най-голямата глупост която съм чувал в живота си. Ти като караш колело на луната ти караш, че да вземе да пречиш на някой в парка ?? Колкото пешеходците имат право да ходят в парка, толкова и ние имаме право да караме там велосипедите си. Аз обичам и двете, и да се разхождам и да карам, ходя в парка за да успокоя ума си, да съм на по-тихо място, а не някъде където всичко живо бърза. Съобразявам се с всички и същевременно се шлая, защото за това съм там, но имам едно на ум и все пак виждам какво има около мен.

п.п. Ако може нека админа изтрие темата понеже идеята беше друга, но вече няма смисъл от нея :)
hri100qnov

Рейтинг: 1180

Мнениеот Tapet95 » Сря Апр 03, 2013 5:48 pm

Повечето от вас са неадекватни идиоти , граничещи с пълната глупост! Сигурно съм виновен, и си понесох последствията, но ще наричам всеки така, както си поискам още повече ако той държи детето си без надзор. Ако някой от тези, които казват, че съм идиот изобщо ми е прочел целия коментар, ще види, че не говоря само за парковете, а и за светофарите. Знам ,че всички от вас са абсолютни разбирачи, които нямат паметници в центъра на града си само защото са недооценени. Било глупост да караш в парковете. Бихте ли ми казали къде да карам? На улицата риска да те бутне кола е огромен, на тротоара има или паркирали коли, или малоумни пешеходци, които на мен ми пречат дори когато ходя (както казват повечето трябва не просто да криволичиш , а ако можеш някои даже и да прескачаш). Така , че уважаеми висшисти, гении, безгрешни госпожи и господа, страхотни личности, моля обяснете ми как да направя така , че колелото ми да лети над всички и няма да има никакви инциденти. И най - вече кажете ми къде карате вие, за да дойда да карам с вас. Като разбира се надявам се редовният ви маршрут да не е от гаража или апартамента или там където си държите колелото до магазина, който се намира на 15 метра от вас. :) Иначе продължавайте с тези коментари и господина с ЛАКТИТЕ, който ме изуми със своята гениалност, може би с тази ваша глупост един ден ще стигнете до мечтата ви в така безцелният ви живот - да имате паметник някъде. Рано или късно всички ще имат :)
Tapet95

Рейтинг: 1160

Мнениеот kobso1245 » Сря Апр 03, 2013 5:49 pm

did написа:
Admin написа:Мда, и аз ще съм благодарен за точен цитат от закон или друг нормативен акт, който забранява на общо основание карането на велосипед в парковете, или пък който забранява конкретно за Борисовата градина, Южния парк в София или парка "Заимов", от който тръгна всичко...

ЗДП

Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
...
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

Достатъчно е на един от входовете на парка да има знак, че това е пешеходна зона и като нищо ще те глобят, ако караш. В Пловдив по едно време го правеха.

Мдам, но в кой точно парк го има това??
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот Yavkata » Сря Апр 03, 2013 6:24 pm

Rayko написа:Хора, я си помислете как щяха да изглеждат нещата, ако всеки спазва всички превила, трафика е перфектно организиран и на нарушителите се прилагат незабавни хитлеристки санкции. Всеки си знае мястото и следва траекторията, която му осигурява оптимално бързо и безконфликтно транспортиране до избраната дестинация. Няма изненади, няма емоции, всичко е предсказуемо.
Това човешко ли е?

Не е човешко Райко. Няколко стотин души годишно ще могат да споделят живота си с близките си и да ги тормозят. Травматолозите ще загубят част от заплатите си, поради намаляла работа. Хората ще се наложи да търсят емоции някъде сред природата и да ми се пречкат по пътечките. Отврат.

Tapet95 написа:Повечето от вас са неадекватни идиоти , граничещи с пълната глупост! Сигурно съм виновен, и си понесох последствията, но ще наричам всеки така, както си поискам още повече ако той държи детето си без надзор....

Довиждане :wavey:
Темата е всеобхватна , като простотията....дали да се залепи отгоре като важна или да се заключи :dontknow: За сега се очертава като генератор на Простотия.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот boriss13 » Сря Апр 03, 2013 6:33 pm

THEZOGGO написа:...

Ми сгази собственика, не кучето. :)
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот bdz43r » Сря Апр 03, 2013 6:36 pm

did написа:Достатъчно е на един от входовете на парка да има знак, че това е пешеходна зона и като нищо ще те глобят, ако караш.
На входа на Борисовата градина има точно обратния знак.
Аватар
bdz43r

Мнениеот KUM4o » Сря Апр 03, 2013 6:38 pm

grebo написа:
KUM4o написа:
rarekin написа:
KUM4o написа: Мен не ми е крив света, но се дразня (вътрешно), когато хората не се съобразяват и с околните.

Ако там, където караш, е забранено за колоездачи, защо някой трябва да се съобразява с теб като колоездач?

KUM4o"

[quote="KUM4o написа:
Претендирам .....

:offtopic: :deal: :idea: А пъ "Лукум" се пише с "о". (неграмотник! А! У! връштай са обратно на училиште, мама ти дее...макарена!) ;)

Драги ми Даскале, човек е едно много не съвършено животно и допуска грешки. В късите коментари, които пишех не съм нарекъл нито един от Вас с някакво определение, което по някакъв начин да е обида. Дали съм неграмотен или грамотен ти си последния човек, който ще каже. Как са ме разбрали и какво съм искал да кажа, все ми е тая вече, то от толкова капацитети на човек му става безразлично. Мен нито ми пречат майките с деца по паркове и алей, нито велосипедите където и да се движат и сутрин става с усмивка на лицето. Днес си развалих настроението с коментарите в тази тема и още се чудя на голяма част от тях.
Аватар
KUM4o

Рейтинг: 1304

Мнениеот grebo » Сря Апр 03, 2013 6:41 pm

KUM4o написа:Драги ми Даскале, човек е едно много не съвършено животно и допуска грешки. В късите коментари, които пишех не съм нарекъл нито един от Вас с някакво определение, което по някакъв начин да е обида. Дали съм неграмотен или грамотен ти си последния човек, който ще каже. Как са ме разбрали и какво съм искал да кажа, все ми е тая вече, то от толкова капацитети на човек му става безразлично.

Страхотно чувство за хумор имаш! :beer:
Е те за това говоря. :D
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот hri100qnov » Сря Апр 03, 2013 7:00 pm

Админе моля те да изтриеш темата, както споменах и горе идеята беше друга, а сега само може човек да си развали настроението както се споменава в малко преди моя коментар. :)
hri100qnov

Рейтинг: 1180

Мнениеот moz » Сря Апр 03, 2013 9:32 pm

Н А Р Е Д Б А за организация на движението на територията на Столична община

Чл. 28. (1) Забранява се :
7. Движение, престой и паркиране на ППС върху тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, територията на детски ясли, детски градини и училища.
moz

Мнениеот dob111 » Сря Апр 03, 2013 9:51 pm

Yavkata написа:Няколко стотин души годишно ще могат да споделят живота си с близките си и да ги тормозят. Травматолозите ще загубят част от заплатите си, поради намаляла работа. Хората ще се наложи да търсят емоции някъде сред природата и да ми се пречкат по пътечките. Отврат.

Yavkata добре припомни за вкаменените души по пътищата. Много камъни виждам, чак се плаша да не стана и аз на камък.
Има и хора, останали сакати. Познавам.

А иначе по темата - и най-умния си е малко прос... :wavey:
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот rarekin » Чет Апр 04, 2013 12:22 am

KUM4o написа:
rarekin написа:

KUM4o написа:Има какво да се желае и от пешеходците по алеите и по пешеходните пътеки.

Ти и по пешеходните пътеки ли караш с велосипеда, пиле?

KUM4o написа:Претендирам .....

Абе хора, какво сте се хванали за всяка дума...? Прочетете ми поста внимателно, визирах пешеходни пътеки, защото и кола карам и с нея ги пресичам, пиле! Хубаво е забранено с колело в парка, но колко неща са забранени и се нарушават от всички? Човек изказва мнение и всички го разпъват на кръст за нещо, което и самите те са правили. Дали всички, които ме цитирате, карате велосипедите си само на разрешените за тях места? Никъде не съм казал, че някой трябва да се съобразява с мен. Винаги, когато съм участник в движението или се придвижвам някъде, било в парк, улица или тротоар внимавам да не преча на никого, следя какво има около мен и зад мен. Всеки ден съм сред хора, работя като телевизионен оператор и съм се нагледал на всякакви хора. Когато съм пеша в парка и мине велосипедист покрай мен изобщо не изпитвам нужда да му вкарам лакът, както някой по-горе каза, че прави, но това за вас май е нормално да шибате по-някой лакът на някого. Ами ако детето в парка иска да покара колело, майката трябва да го изкара от там, че било забранено? Изпадаме в едни лукумени приказки без край. Според мен в парка би трябвало да е забранено и пушенето, но я да излезем с една камера и да заснемем колко от майките там не пушат, май бройката ще клони към 0. В парка е пълно с боклуци, фасове и кучета и смятам, че един бавно движещ се колоездач е най-малкия проблем на сбърканото ни общество. Ами ако един родител иска да покара велосипед с детето си къде да го направи, ако не в парка? На улицата където озверелите шофьори ги е яд дори на себе си. Не искам никой да се съобразява с мен и не съм искал това да кажа, но когато се чете между редовете, така се получава.

П.П. Напишете в търсачката думата "ПАРК" и вижте какво ще излезе. Да не кажа, че половината форум използва парковете и като маршрут по пътя към работа и минават с велосипед от там.

Не ми отговори на първия въпрос.

Проблемът с изказването на колегата тапет95 и, съответно, твоята позиция, хич не е хващане за думите ами си е баш принципен.

Не е ясно срещу какво протестираш.

Срещу майките с деца в парковете ли?

Я си осъзнай.

И, да ти кажа, че това, че някой нарушава някакви правила, не е индулгенция ти да нарушаваш други.

Да, много хора карат в парка. И АКО са в нарушение не е лошо да не се набиват на очи с агресивно поведение или глупави действия, щото много бързо могат да им охладят ентусиазма.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум