4getcredo написа:....
...Въпросът е, че ако наистина шофьорите са склонни да спазват по-малка дистанция от велосипедист с каска ...
papinu написа:...Въпросът е, че ако наистина шофьорите са склонни да спазват по-малка дистанция от велосипедист с каска ...
Шофьорите не са склонни! Шофьорите не се съобразяват с това докато ви разминават, изпреварват и т.н...
Моля, бъдете по-отговорини в това, което пишете. В този форум четат и деца. Нека не изграждаме грешни и неверни представи. Тук те се учат, попиват информацията...
Shortcut написа:4getcredo написа:....
Наистина цифрите са спекулативни и аз изобщо не заставам зад тях. Въпросът е, че ако наистина шофьорите са склонни да спазват по-малка дистанция от велосипедист с каска (твърдение от пост на Марико и за истинност му не отговарям), то това няма как да не повиши риска от инцидент.
Някак не върви да се каже: Каската не е за да те пази от коли, та няма значение, че ще те блъскат по-често с нея.
Wheeler написа:Това, че колите минават по-близо до велосипедисти с каска, ми прозвуча много абсурдно в началото. Но като се замисля, може и да има някаква логика - ако на подсъзнателно ниво велосипедиста с каска да изглежда "по-професонално" и адекватно, и шофьора му има по-голямо доверие, че няма да кривне, и съответно не се изнася толкова в ляво. Знам ли...
Във всеки случай "смисъла" от носенето на каска е очевиден и не виждам защо изобщо трябва да се дискутира.
taurus13 написа:При каране извън храсталака, помагат срещу мушички и прах, както и срещу сълзене на очите при висока скорост.
bobivg написа:Леле колко глупости се изписаха, май само аз ще призная истината.
1. Каски се носят предимно от мъже, защото така си крият оплешивяването, те си купуват челадинки предимно, ако и нещо друго искат да крият фулфейс. Замисли се колко жени си виждал с каска?
2. Мъжете нямат дамска чанти и като спират някъде няма къде да си оставят ръкавиците (има си причина и за ръкавиците, но ще чакам да отвориш нова тема), както и други дреболийки.
Rayko написа:Аз като пикая, не ми е удобно с ръкавици, особено ако са зимни с един пръст. И ако нямам каска се налага да ги държа със зъби.
рада написа: ... на бреветите си нося лак за нокти. Ръкавиците седят на ръцете, там им е мястото.
galio написа:рада написа: ... на бреветите си нося лак за нокти. Ръкавиците седят на ръцете, там им е мястото.
Тук някъде има уловка. Ръкавиците са без пръсти? Понеже ако са с пръсти не можеш да си обелиш лака тъй или иначе. Пък и няма кой да го види. Има ли отноение цветът на каската към цвета на лака?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 368 госта