Ръжда по верига...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Ръжда по верига...

Мнениеот taurus13 » Пет Юни 10, 2016 1:48 pm

Не бе, аз сериозно казвам че нафтата чисти по-добре от бензин.То едно време си беше класика това.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Веселин Иванов » Пет Юни 10, 2016 9:51 pm

Извинявай! Помислих си че ме бъзикаш! :) И все пак мисля че хората са си го измислили ... http://www.bikecenter.bg/product/muc_of ... in_cleaner С това няма как да стане грешка. :beer:
Веселин Иванов

Рейтинг: 1240

Мнениеот Alexi » Пет Юни 10, 2016 9:52 pm

мда ама това са 10 литра нафта :D
Аватар
Alexi

Мнениеот Веселин Иванов » Пет Юни 10, 2016 10:05 pm

Има го и този момент! :) Надявам се поне да си струва парите както се вика. :D
Веселин Иванов

Мнениеот Веселин Иванов » Пет Юли 01, 2016 5:11 pm

От месец ползвам тази змазка за верига https://muc-off.com/products/bio-dry-lube, обаче ми се налага да я смазвам през 3-4 ри дена, понеже изсъхва.Пробвах с по-голямо количество , но уви след няколко дена същата песен.Дневно изминавам около 20-тина километра.Нормялно ли е според вас да смазвам толкова често или препарата не е читав?
Веселин Иванов

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пет Юли 01, 2016 5:59 pm

Веселин Иванов написа:От месец ползвам тази змазка за верига https://muc-off.com/products/bio-dry-lube, обаче ми се налага да я смазвам през 3-4 ри дена, понеже изсъхва.Пробвах с по-голямо количество , но уви след няколко дена същата песен.Дневно изминавам около 20-тина километра.Нормялно ли е според вас да смазвам толкова често или препарата не е читав?

...ми хубаво е човек да се вживява в аматьорските си занимания , ама чак пък толкоз... :nono:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот Веселин Иванов » Пет Юли 01, 2016 6:05 pm

Като цяло нямам особенно голямо желание да си хабя препарата през няколко дена.:) Почва едно жулене и скърцане.....на третия ден.
Веселин Иванов

Мнениеот Alpina » Пет Юли 01, 2016 11:11 pm

Ами не я смазвай тогава... това все пак е суха смазка и е нормално да приключва живота си по-рано.
И какво значи "хабиш"?

Това през колко дни трябва да смазваш нищо не значи - има значение къде караш и колко километри/време. 80-100 са горе долу ОК мокра смазка, така че със сухата е нормално веригата ти да започва да шуми по-рано.
Купи си си мокра смазка или още по-добре - мокра, керамична: http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... inish-line

Или най-добре - ходи в някой сервиз и поискай да ти дадат 1л масло, което са източили от някой автомобил. :D
Хем няма те е яд, хем няма ти скърца с дни... вероятно... е вероятно и веригата ще си загине по-бързо, ама нали няма си хабиш скъпоценната смазка.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот taurus13 » Пет Юли 01, 2016 11:44 pm

Начи, продавам си веригата - гарантирано е доста по-издържлива от твойта, па и съм я научил вече да яде по-малко смазка.
А за скърцането - смее ли. Така съм я научил, че а е скръцнала, а съм я смазал от...със де
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Веселин Иванов » Съб Юли 02, 2016 12:19 am

Така...значи от трите компетентни мнения разбрах следното..че съм аматъот, чичо Скрудж, и човек който би заменил чисто новата си верига с друга :D :D :D .
По същество...Mikey...аматъор съм,но не и глупак...нищо лично. :peace:
Aplina това с керамичната смазка определено ще го пробвам...не го казвам иронично...благодяря ти за помощта! :beer:
Taurus...благодаря ти за офертата, но както казах, не бих си сменил НОВАТА верига с друга такава...поне на този етап :rofl:
П.С. Ценете си аматъорите във форума ...именно те някой ден ще ви дават съвети...не се впрягайте..хаплив съм си... :crazy:
Благодаря за мненията! :beer:
Веселин Иванов

Предишна

Назад към Общ форум