Как и откъде ми откраднаха велосипеда?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как и откъде ми откраднаха велосипеда?

Мнениеот nesretnika » Нед Сеп 18, 2016 12:36 pm

Тоя лок му давам максимум 15 секунди с флекс. При положение, че един флекс на батерия струва 400-600 лева на дребно и то марков, а е много по-малък и по-лек от клещи, ножовки и други тем подобни резачи не си мисля, че някой ще се спре ако види зарязано колело за повече пари да си го прибере. Колелото седи на вън само между краката, а след каране се прибира в къщи!
nesretnika

Рейтинг: 1298

Мнениеот borisfx » Нед Сеп 18, 2016 3:41 pm

Пак теории кое можело да стане и как можело да стане. То и с оксижен може да се среже, ама досега не съм чул за истински реален случай на кражба при която лока да е рязан с флекс на батерии. Ако на някой са му рязали лока с флекс на батерии нека да си каже. Докато никой не си признае че има такъв случай, всичко е само в сферата на фантазиите. Лично аз не вярвам че има крадци на колелета, които се разкарват посред бял ден с флексове на батерии и режат здрави локове пред някой МОЛ примерно с флекса...
borisfx

Рейтинг: 1265

Мнениеот Kobeto » Нед Сеп 18, 2016 4:22 pm

Приятел, темата ти уж е за това на кой как и от къде са му задигнали велосипеда, а сега не спираш да говориш за това колко корав бил У-лока и всячески се опитваш да убедиш хората, че байковете им са недосегаеми при наличието на такава джаджа. ОК, нека си е корав, но май темата ти трябваше да бъде нещо от рода на "Как ви свиха байка, въпреки У-лок". И нямаше да има нито един коментар. Теми като тази вече има и там е дъвкано много. Имай на предвид, че в този форум има колеги, които карат байкове за много пари и като цяло един велосипед не е само една задна капла и рамка (щото локът само това спасява). Имаш колче, седалка, предна капла със спици, главина, шина, диск за спирачка, гуми (вътрешна и външна) и евентуално проходна ос на вилката. Това са неща, които се свалят за няколко секунди, а в същото време не струват малко пари. Тук парите не ги берем по дърветата, а бачкаме за тях и им знаем цената, предполагам повечето колеги. Затова експерименти с оставяне на байка някъде с У-лок за 1450 грама хората избягват да си правят. Колегите ясно са написали - байкът между краката или се поглежда 60 пъти за 1 минута от 1 ръка разстояние. Приеми го това. Докато едни хора денонощно мислят за по-сигурни ключалки, други денонощно мислят как да ги отключват по-бързо. Не си мисли, че за У-лок вече няма тактика за щракване за 5 сек. без рязане. Да, и това е теория, но ако човек не си мисли теории предварително, после пише в темата за откраднати байкове. Не те съветвам да вярваш сляпо в този огромен и тежък топуз или каквато и да е ключалка. Купи си лок и го дай на ключар да видим за колко време ще го отвори. Чакаме те. :beer:
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот Петър Велков » Нед Сеп 18, 2016 5:36 pm

Бих поканил всички любители на "тежките" ключалки да си ги вземат и да дойдат на тазгодишния OpenFest в София.

Твърде вероятно е и тази година да има 2-дневен workshop от Toool, на който дружно ще отваряме най-разнообразни ключалки.

ПП: Тъй като и двете страни говорят твърде дезориентирани глупости - седнете и прочетете малко - какви стандарти има за ключалките, какви тестове им се правят, с какво се занимават пичовете от SoldSecure и т.н. Чисто информативно, на последните пичове най-високото ниво ключалки за колелета ("златно") гарантира, че ще отнеме поне 5 мин. на човек, който знае какво прави. Без инвазивни методи - с подходящ шперц. От инвазивните методи нищо не може да ви спаси - някой ако е решил да закачи ключалката ви за верижна машина, може да си тръгне с ключалката, колелото и стълба, за който то е заключено.

И в крайна сметка всяко мнение в тая тема, в което авторът не пише как му е откраднато колелото, е откровен офтопик - независимо колко му струва колелото и дали си го заключва навън или не.
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Рейтинг: 2000

Мнениеот evin » Пон Сеп 19, 2016 8:20 am

Какво би се опряло на акумулаторно ъглошлайфче? Мога да донеса моето на феста, скъпите ключалки от вас :D
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Gvt333 » Пон Сеп 19, 2016 9:04 am

Това с моторните инструменти е пълна глупост. Вдигат шум и то много! Привлича внимание!
Gvt333

Рейтинг: 1402

Мнениеот Zlobilka » Пон Сеп 19, 2016 10:44 am

Привлича вниманието на кого ? На отговорното гражданско общество ? Пак ще повторя ако оставяте колело без надзор по добре вече да сте го прежалили, заключено или не все тая.
Zlobilka

Рейтинг: 1185

Мнениеот Петър Велков » Пон Сеп 19, 2016 12:24 pm

evin написа:Какво би се опряло на акумулаторно ъглошлайфче? Мога да донеса моето на феста, скъпите ключалки от вас :D

Нищо.

Няма нито една ключалка, която да не може да се отвори. Въпросът е колко време отнема и колко внимание привлича - това че според нечиѝ откровен безцелен хейт "няма кой да чуе" си е изцяло негов проблем.
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Рейтинг: 2000

Мнениеот Zlobilka » Пон Сеп 19, 2016 2:47 pm

оставям без никакъв надзор , незаключено . До сега 5 години са минали и още го карам.

Aз проблеми нямам , ако някой приема писаното от мен като хейт или тролване / извинявам се . :nono:
Zlobilka

Рейтинг: 1185

Предишна

Назад към Общ форум