Ще има ли скоро каталог на Ram Bikes за 2007?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 1:49 pm

spinsession написа:
чистота на материала,качество на изработка............ сешшсе?

Каква е чистотата на материала, може ли да научим? И качеството на изработка какво е? Ти ли беше ОТК на производството?

Не се сешшам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Сря Яну 10, 2007 1:52 pm

Ако някой ми даде по едно парче от двете рамки и ми плати, мога да направя анализ на сплавите.

Ако не можете да намерите парче, може и цели рамки да ми дадете. Аз ножовка си имам. В този случай ще направя отстъпка от цената на анализа.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 1:59 pm

Най-лесно е някой от бас/рам/уан да каже, дали при поръчването се коментират материалите (заради цената) или просто се избират по каталог някви АЛУ 7005 рамки (или там от каквато сплав са) :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот spinsession » Сря Яну 10, 2007 2:00 pm

bluskanie написа:
spinsession написа:
чистота на материала,качество на изработка............ сешшсе?

Каква е чистотата на материала, може ли да научим? И качеството на изработка какво е? Ти ли беше ОТК на производството?

Не се сешшам...

Не! Не знам! Не!

Проблема си е изцяло в тебе ;)
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 2:09 pm

spinsession написа:
bluskanie написа:

...може ли да научим?...какво е? Ти ли беше...?

Не! Не знам! Не!

Ясен отговор :)

Проблема си е изцяло в тебе ;)

Не знам, сигурно :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 2:12 pm

bluskanie написа:@bikerider: и гол алуминий
РАМКИТЕ са ЕДНАКВИ. ТОЧКА

Само заради bikerider ще доуточня, за да не ме репликива повече. Преди да попаднат съответно в РАМ или в АЗОНИК рамките не биха били различими... което според мен си ги прави ЕДНАКВИ.

що се правиш на идиот??? ти кое купуваш - голия заварен комплект тръби или завършената рамка, която ВКЛЮЧВА заварените тръби, грунд, боя, надпис, finishing и прочие?????
Ако купуваш заварени тръби, демек си производител на frameset и цели колела разбирам да коментираш заготовките, ама ти и аз сме потребители и това е форум за потребители. Аз коментирам крайния продукт. Не разбирам защо толкова обичаш да смесваш нещата. Ай че ми писнА да ти обяснявам елементарни неща.

bluskanie написа:Ае стига толкос и без тва никога не бих си купил такава... :)

То и без пояснения ми е ясно къде те стяга чепика, ма това не те прави прав ;)

Баста, че ми писна да споря с радиото.
Последна промяна bikerider на Сря Яну 10, 2007 2:18 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот spinsession » Сря Яну 10, 2007 2:17 pm

bluskanie написа:Най-лесно е някой от бас/рам/уан да каже, дали при поръчването се коментират материалите (заради цената) или просто се избират по каталог някви АЛУ 7005 рамки (или там от каквато сплав са) :)

Ами да каже! А ако мислиш че след като ти не знаеш значи никой не знае....проблема е отново изцяло в тебе!

Относно Рам Х: много нисък център на тежестта,лека,адски поврътлива... идеята е привлекателна! за по-конкретна информация да се изказват карачите!
Аватар
spinsession

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 2:26 pm

spinsession написа:
bluskanie написа:Най-лесно е някой от бас/рам/уан да каже, дали при поръчването се коментират материалите (заради цената) или просто се избират по каталог някви АЛУ 7005 рамки (или там от каквато сплав са) :)

Ами да каже! А ако мислиш че след като ти не знаеш значи никой не знае....проблема е отново изцяло в тебе!

Аз доколкото виждам и ти не знаеш, ама спориш... така че този с проблемите определено не съм аз. Или пък ако знаеш, моля сподели...

Имаше една тема, в която се споменаваха всички български ПРОИЗВОДИТЕЛИ на велосипеди, в която не бяха включени Спринт (по спомен), но всички останали присъстваха. Всъщност ДРАГ, РАМ... кво произвеждат? Боя и лепенки ли? С това не искам да кажа, че колетата с надписите им са лоши, напротив... :popcorn:

Зимата е в разгара...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 2:27 pm

bluskanie написа:Всъщност ДРАГ, РАМ... кво произвеждат? Боя и лепенки ли?

Пффффффф аман...

Драг и РАМ произвеждат велосипеди!!! Ако за теб производство е само обработка и заварка на суров материал, да ме прощаваш ма не мога да се стърпя да не те нарека ЯКО невежа. Странното е, че от километри си личи, че не си невежа, така че пий еднo кисело мляко LB-bulgaricum и се успокой :)
Последна промяна bikerider на Сря Яну 10, 2007 2:33 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот spinsession » Сря Яну 10, 2007 2:29 pm

@bikerider: мхмммм
Аватар
spinsession

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 2:35 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:Всъщност ДРАГ, РАМ... кво произвеждат? Боя и лепенки ли?

Пффффффф аман...

Не знам на какво викаш аман... аз също имам допир с подобни продукти от азия, на които се слага тукашно лого и се представят за тукашни продукти. Всъщност не се произвежда обаче и не се крие...

спинсешън апвай си LEKSUTAN-ъ по дифолт...

:popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 2:37 pm

Прочети пак поста ми, че редактирах.

Edit:
Всъщност не се произвежда обаче и не се крие...

:rofl::rofl::rofl::rofl:

И децата могат да разберат кое къде е заварено и къде е произведен крайния продукт. Това че ти живееш в някакъв измислен свят, дето всеки трябва да си прави всичко сам от-до, за да го одобриш не е мой проблем.
Това, че не се афишира официално, че рамките се произвеждат в Тайван, не значи, че се крие. Не се афишира официално, защото не е вярно - вече обясних какво е рамка и какво комплект заварени тръби. Рамките на Драг и РАМ се произвеждат в БЪЛГАРИЯ!

Вече ти се каза - недей да представяш собствените си проблеми с намирането на информация като злонамереност на производителя - проблема е твой. Смешно става вече...

И престани да изопачаваш злонамерено нещата, купи си една "ИСТИНСКА" рамка LB и се успокой!
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 2:47 pm

bikerider написа:
Драг и РАМ произвеждат велосипеди!!! Ако за теб производство е само обработка и заварка на суров материал, да ме прощаваш ма не мога да се стърпя да не те нарека ЯКО невежа. Странното е, че от километри си личи, че не си невежа, така че пий еднo кисело мляко LB-bulgaricum и се успокой :)

хаха, да бе, така е... но не е много правилно, това искам да кажа. Не е зле БГ производителите да се ориентират към собствено производство. Имам предвид завод за обработка на метални части за велосипеди :)

А, за киселото мляко... не си прав и то не е българско :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 2:53 pm

bluskanie написа:Не е зле БГ производителите да се ориентират към собствено производство. Имам предвид завод за обработка на метални части за велосипеди :)

И защо да не е зле - за да продават по-скъпи крайни продукти ли? :bulb:
Изобщо, що не оставиш преценките за бизнес-модела им на тях самите?
Или можеш по-добре?

bluskanie написа:А, за киселото мляко... не си прав и то не е българско :)

Сигурен съм. Странното е, че критикуваш само Драг и RAM ;)
По твоята изчанчена логика LB-Bikes също КРИЯТ нещо, нали? :rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 10, 2007 2:56 pm

bikerider написа: Рамките на Драг и РАМ се произвеждат в БЪЛГАРИЯ!

Ми това, колкото и пъти да го казваш, по каквито и да е начини - просто не го приемам, защото не е така...

...и стига!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 3:03 pm

bluskanie написа:

Ми това, колкото и пъти да го казваш, по каквито и да е начини - просто не го приемам, защото не е така...

Нещата стоят точно наопаки - ако не го разбираш, това не значи, че не е така. Проблема е твой. И наистина стига вече!
Аватар
bikerider

Мнениеот mango » Сря Яну 10, 2007 3:48 pm

FasTmaN написа:Еееее @ddevil дори те домърза да потърсиш истинска снимка :popcorn: :peace:
Изображение

това колко ще струва ? интересно ми е
Аватар
mango

Рейтинг: 1174

Мнениеот airborneone » Сря Яну 10, 2007 4:10 pm

did написа:Ако не можете да намерите парче, може и цели рамки да ми дадете. Аз ножовка си имам. В този случай ще направя отстъпка от цената на анализа.

:rofl: :rofl: :rofl:
п.п.
без да се заяждам за произхода на рамките рам, може ли да си купя заварени тръби , без боя , лепенки и тн, и да ми се направи отстъпка (ама са по-такава... нали няма да е "маде ин еу")
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот did » Сря Яну 10, 2007 4:30 pm

airborneone написа:нали няма да е "маде ин еу"

тия рамки въобще нямат "маде".
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 5:15 pm

airborneone написа:
did написа:Ако не можете да намерите парче, може и цели рамки да ми дадете. Аз ножовка си имам. В този случай ще направя отстъпка от цената на анализа.

:rofl: :rofl: :rofl:
п.п.
без да се заяждам за произхода на рамките рам, може ли да си купя заварени тръби , без боя , лепенки и тн, и да ми се направи отстъпка (ама са по-такава... нали няма да е "маде ин еу")

Може - в Тайван. Ако някой там изобщо ти обърне внимание де... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Сря Яну 10, 2007 7:35 pm

bluskanie написа:

...и стига!

Ъм, според мен не може да се каже къде се произвеждат рамките, част от работата е извършена в Тайван, друга - в Бг. Би могло да се коментира къде какво е направено, ама да се спори тук ли е произведено или там :dunno:
Аватар
hlebarka

Мнениеот TheUndertaker » Сря Яну 10, 2007 7:55 pm

@bikerider оф нещо немога да разбера явно, защото пия вино може да е ферментирало нещо ....

Правилно ли съм те разбрал:

ако поръчаме рамката и си я боядисваме тука сложим и надписи рамката е БГ

Ако я поръчаме боядисана със стикер по наше желание рамката е тайванска ?

за колелата някак ми е ясно, ма това някак не го разбирам. Явно не трябва да пия тая чудесия :) .
Тази тема нещо не е в ред :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот bikerider » Сря Яну 10, 2007 11:51 pm

За мен логиката е кристално ясна - имаме производител, който поръчва на други производители продукти (кисело мляко,краставици,чесън,олио,сол), от които той произвежда салата снежанка.
Ta mен лично слабо ме интересува киселото мляко дали е тайванско или българско. Силно ме интересува обаче кой смесва съставките и продава снежанката - това ми е по-важно от отделните съставки. Та производителя на снежанката е българска фирма. Значи снежанката е българска и толкоз. Разбира се, мога да си поръчам снежанка с повечко чесън (т.е. стикер по желание), това не променя нещата и на йота - снежанката, била тя custom, или не си остава българска, макар и правена от тайванско мляко, филипински краставици, тайландски чесън и прочие.

Същото е и с рамките и стикерите.

Апропо, тук стана голямо объркване защото наричаме "рамка" както голата алуминиева "заготовка", така и крайния продукт окачен на стената в магазин. Целия спор можеше да се избегне ако имахме различни термини за двете неща в нашата потребителска култура, но тя за съжаление като цяло е на допотопно ниво.

Обаче объркване или не, чудя се защо спорихме за очевидни неща - ако блока или коляновия вал на американски ДВГ е произведен в Япония, това прави ли двигателя японски?????
Аватар
bikerider

Мнениеот Stafref » Чет Яну 11, 2007 12:20 am

Май това е правилния момент да разграничим гола алуминиева рамка и крайния продукт в магазина...и темата да се стикне,та всички във форума да знаят кое какво!Примерно....голата рамка да й викаме ПЪРВАК, а тая в магазина Ферменте :rofl: Може и нещо по-добро(по-логично) :agree:
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот TheUndertaker » Чет Яну 11, 2007 8:45 am

Аз оставам с вчепетлението ,че рамка си е рамка не frameset. Тоест говорим за рамка /алумун, боя, лак, стикер/ , туй стана като яйцето и кокошката с извод всички сме тикви :).
Айде стига по тази тема.
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот bikerider » Чет Яну 11, 2007 10:11 am

@Undertaker:
Не сме тикви, ти поне не си :D

След малко размишления сутринта стигнах до следния извод: за мен engineering-a е продължение на маркетинга, а не обратното. За спорещите с мен очевидно е обратното. Оттам идва объркването, а кой прав кой крив вече наистина няма значение.
Аватар
bikerider

Мнениеот bobeca » Чет Яну 11, 2007 3:19 pm

Хората от бас нещо си мълчат!Маи някои е забравил да плати нета?
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот spinsession » Чет Яну 11, 2007 7:01 pm

@bobeca: вкарваш в интересни размисли... ;)
Аватар
spinsession

Мнениеот TLD1 » Чет Яну 11, 2007 10:24 pm

ЧЕСНО ВИ КАЗВАМ ЧЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯТА МИ СА ПРОСТО Е ПЪЛНО С ХОРА КОЙТО НЯМАТ НИКАКВА ПРЕДСТАВА ЗА НЕЩАТА И Е СМЕШНО ТОВА КОЕТО ГОВОРЯТ.@BIKERIDER ГЛЕДА НАЙ-РЕАЛНО И ВИ ОБЯСНЯВА КАК СЕДЯТ НЕЩАТА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ А НЯКОИ СЕ ГАВРЯТ И НEЩАТ И ЗА МОМЕНТ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ КВО ИМ СЕ ОБЯСНЯВА. А КОЙТО НЕ БИ КАРАЛ ТАКОВА КОЛЕЛО ДА СИ ЦАКА ОТ ЩАТИТЕ ПАРИ И ДА ДАВА ГАЗ НА КОИТО КАКТО МУ ИЗНАСЯ.

И МОМЧЕТА НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТОЛКОВА ЧЕРНО НА СВЕТА СЕКИ ДА СИ ЗНАЕ ГИОЛА КАТО НЯМА НЯМА ДА ЗЛОРАДСВА КОЙ КФО ОТ КАДЕ И ЗАЩО

СЪС ЗДРАВЕ И БЕЗАВАРИИНО!!! ;)
TLD1

Рейтинг: 1200

Мнениеот naso » Пет Яну 12, 2007 1:19 am

Сега естествено като най-мъдрия във форума следва(то направо си го иска) като капак да затворя тенжерата,по некакав начин да се изкажа и аз :) а мъдроста е следната: ;)

...дадеш ли на простия гражданин повече информация,опасно става.Затуй и Наса си трайкат за новите техники и има секретни проекти колкото по малко знаем толко по добре за нас и начина ни на живот.Дефакто пийнете по една бира апнете по ино кифте и си свиркайте без да се пените много много. ;)

с уважение,Най-мъдрия. :]

П.С. за млекото ша ма извините ама нашто си е по убууу :) ....а! и едно много финно уточнение ако рамките са хапсолютно еднакви азоник като пръв производител може да съди рам много жестоко(туй щото има ханавторски права жижи бижи за низнаещите и нищо не подозиращи те)!Така че правете си изводите ;) пък и с една снимка само неможеш да докажеш еднаквоста на два предмета ако ще задника от фотошоп да си здереш.:) а 3-тото измерение? ;p опа пишка а с шублера кой е мерил рано рано по първи петли аиде 2-ра пишка ;) айде айде кифтето и бирата са по лесни .!;)
naso

Рейтинг: 1993

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум