Лъжат ли ни... с реклама?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот spirit » Съб Май 05, 2007 8:17 pm

A от там шипинга до бг не беше ли безплатен ?
(неясни спомени от една друга тема)
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот JK » Съб Май 05, 2007 8:31 pm

бааа БЕЗПЛАТЕН :bigeyes: верно ли???

@jivkonik :beer:
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Съб Май 05, 2007 8:35 pm

@did: :agree::agree::agree:

sersem.inc написа:Той търговеца/продавача може да си гледа собствения интерес но до къде ще стигне ако не се съобразява с исканията и търсенето на продуктите!?

А докъде ще стигне, ако се съобразява единствено с исканията и търсенето на продуктите, вместо да си планира и да си разработва нишата???

Естествено, че ще внася каквито продукти той, вносителя, сметне за редно. Негова е фирмата, негови са преценките за пазара. Единични коментари трудно бих могъл да приема за доводи, от които някой вносител да си извади изводи, щото вносителя най-добре знае кое колко се продава и за колко време. Мисля, че трудно би могло да се спори с цифрите на tailor, те показват ясно какви разходи е нужно да направи вносителя, само и само за да може да се каже, че нещата ги има тук в магазина. Колко хора реално ще си купят ти не знаеш. Но вносителя знае приблизително колко (на база миналата година), щото си следи пазара и си планира дейността. Искам да кажа, че не е коректно да се говорят такива неща, след като тук не са изнесени данни за пазара. Аз не знам колко човека са си купили XTR групи миналата година. Но вносителя знае. И си прави сметката. И аз вярвам, че той си прави сметката. Относно пазара и как потребителя ще отиде при конкуренцията - прекрасно. Това му е хубавото на пазарния модел. Някои ще отидат, други не. Не виждам защо е тая дандания, да не сте се загрижили, че вносителя на Шимано ще остане без хляб?

Иначе - разбира се, че потребителя е на първо място. Все пак той е този, заради когото се развива тази дейност. Но целта на дейността остава печалбата. Потребителя е на първо място в приоритетите за реализиране на приходи. И много моля - нека не бъркаме единичния отделен недоволен потребител с пазара. Такива изводи са силно преувеличени и изкривени,

@lacho_m: Разбира се, че е така както казваш. Просто сметнах, че за чистота и прегледност на дискусията е може би по-добре да се разделят двете неща, щото нямат нищо общо помежду си като дейност - вносител на едро и търговец на дребно. Че някои от тях са свързани няма отношение към дискусията, поне според мен.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот JK » Съб Май 05, 2007 8:44 pm

безплатен...чушки :nono:
веднага си намерих компонента който търся - 20 паунда
shipping Bulgaria - 25 паунда
общо 45 паунда
честито на JK :(
явно ще е изгодно да се купуват само скъпи неща от там за да се разпределя по безболезнено цената на доставката
Аватар
JK

Мнениеот spirit » Съб Май 05, 2007 9:04 pm

Сега видях защо съм си мислел че е безплатно.
Chain Reaction Cycles are pleased to offer FREE SHIPPING to any destination in Bulgaria on all orders over £250 GBP(approx 700-750BGN)*. For orders under this value we also offer great value discounted shipping rates. Delivery is normally within 6-7 working days.

If you order is urgent then we can also offer 2 working day delivery services via the DHL network.

Това е оферта ,ако се съберем повече хора и си напорачаме неща над 750 лв ще ни е безплатен шипинга ,но тогава незнам какво става с митото.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот jivkonik » Съб Май 05, 2007 9:23 pm

JK написа:безплатен...чушки :nono:
веднага си намерих компонента който търся - 20 паунда
shipping Bulgaria - 25 паунда
общо 45 паунда
честито на JK :(
явно ще е изгодно да се купуват само скъпи неща от там за да се разпределя по безболезнено цената на доставката

Кой е компонента и колко тежи!!! НЕ може да е 25 паунда доставката ако не е нещо 5 кила и нагоре!!!
Или си избрал DHL - ефтиното е Royal Mail International (пощите) - аз ползвам него.
Ето тарифата на сайта:
Shipping methods available for Bulgaria
Parcel Force International
Our recommended, best value and most popular express delivery service via the General Parcel network. Delivery to most major European destinations within 2-4 working days and Worldwide within 4-6 working days. Signature required on delivery. Detailed online tracking information is available.
Royal Mail International
Airmail delivery to most European destinations within 3-5 working days and Worldwide within 5-8 working days for small packages up to 1.5kg. Signature required on delivery. Online tracking information available up to the point of departure from the UK. Please note that due to the economy nature of the Royal Mail service it is not possible to trace a delayed parcel until 28 days after shipping.

Royal Mail International
500g 10.99 EUR

1000g 14.65 EUR

1500g 21.98 EUR

2000g 29.30 EUR

DHL International
Express airmail delivery to most major European destinations within 1-2 working days and Worldwide within 2-3 working days. Signature required on delivery. Detailed online tracking information is available. Fast DHL customs clearance for non-EEC destinations.

DHL International
5000g 36.62 EUR

10000g 51.28 EUR

15000g 65.92 EUR

20000g 80.58 EUR

25000g 95.22 EUR

40000g 146.50 EUR
Аватар
jivkonik

Мнениеот jivkonik » Съб Май 05, 2007 9:24 pm

spirit написа:Сега видях защо съм си мислел че е безплатно.
Chain Reaction Cycles are pleased to offer FREE SHIPPING to any destination in Bulgaria on all orders over £250 GBP(approx 700-750BGN)*. For orders under this value we also offer great value discounted shipping rates. Delivery is normally within 6-7 working days.

If you order is urgent then we can also offer 2 working day delivery services via the DHL network.

Това е оферта ,ако се съберем повече хора и си напорачаме неща над 750 лв ще ни е безплатен шипинга ,но тогава незнам какво става с митото.

ААА да ви светна - няма мито и ДДС - това е внос от страна от ЕС!!!!
:beer: ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот JK » Съб Май 05, 2007 9:28 pm

spirit написа:....ако се съберем повече хора и си напорачаме неща над 750 лв ще ни е безплатен шипинга...

аз съм за :agree:
...стига останалите да се сериозни ;)
Аватар
JK

Мнениеот JK » Съб Май 05, 2007 9:38 pm

For shipping costs and options please select destination country Bulgaria

Mavic XM317 2007 36h Silver £19.99

Sub Total: £19.99

Postage Cost: £25.00

Total: £44.99

...незнам може и аз нещо да греша но на мен това ми показва

Royal Mail International --> това изобщо не ми го дава като опция
Аватар
JK

Мнениеот jivkonik » Съб Май 05, 2007 9:41 pm

JK написа:For shipping costs and options please select destination country Bulgaria

Mavic XM317 2007 36h Silver £19.99

Sub Total: £19.99

Postage Cost: £25.00

Total: £44.99

...незнам може и аз нещо да греша но на мен това ми показва

Royal Mail International --> това изобщо не ми го дава като опция

Прав си, заради размера на пакета е - представи си шина!
Направете си партия с някои хора за безплатна даставка ! :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Harka » Съб Май 05, 2007 9:50 pm

До 1кг. на пакета доставката от hibike е 9,90 евро.
Аватар
Harka

Мнениеот JK » Съб Май 05, 2007 9:51 pm

извинявам се за това че изместихме малко фокуса на темата

.. а иначе ако има мераклии за поръчка до въпросния e-shop давайте да се сбираме :)
Аватар
JK

Мнениеот kotka12 » Съб Май 05, 2007 10:52 pm

@tailor
по въпроса за GIANT си мислех, че Веломания е вносител
но явно не е
заблудил съм се
:beer:

@останалите
моето мнение е, че след като някой се е заловил да прави нещо, или го прави както трябва
или не го прави
като искаш да правиш онлайн магазин
го правиш както се прави
дали ще направиш wishlist някаъв
дали ще слагаш надписи, че в момента го няма в наличност
просто коректността е много важна
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот spirit » Съб Май 05, 2007 11:07 pm

Ами ние хубаво ще се съберем, но ми се струва ,че от тоя магазин нещата са малко по-скъпи.
Я кажете колко пари е Avid code,че нещо много пари ми се вижда там.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот jivkonik » Съб Май 05, 2007 11:11 pm

spirit написа:Ами ние хубаво ще се съберем, но ми се струва ,че от тоя магазин нещата са малко по-скъпи.
Я кажете колко пари е Avid code,че нещо много пари ми се вижда там.

По-скъпи от къде?! Това са цени с качено върху него 17% английско ДДС и мито съответно. В САЩ е на по-ниски цени, но доставката от там плюс Българско мито и ДДС 20% ще ти дойде скъпичко май? Ти си знаеш де.....
Аватар
jivkonik

Мнениеот spirit » Съб Май 05, 2007 11:15 pm

Еми може ... .Но ми се стори много ,защото за $330 от Щатите можеш да си вземеш предна и задна ,а за тея пари от сайта взимаш 1 при това с 185 а не 203 ротор.
Иначе тва за митото и за ДДС-то го знам.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот jivkonik » Съб Май 05, 2007 11:18 pm

spirit написа:Еми може ... .Но ми се стори много ,защото за $330 от Щатите можеш да си вземеш предна и задна ,а за тея пари от сайта взимаш 1 при това с 185 а не 203 ротор.
Иначе тва за митото и за ДДС-то го знам.

Ако имаш човек от САЩ да ти го донесе - няма смисъл да се занимаваш с европейски сайтове, цената в САЩ е най-ниска.
;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот spirit » Съб Май 05, 2007 11:33 pm

Еми имам ,но за съжаление физически няма да му е възможно да ми донесе всичко което съм му поръчал .Той си идва веднъж в годината и аз се старая да не е с празни ръце :D ,но все пак не е хубаво да надхвърлям "товарния лимит".А както се сещат аз не съм единствената гад на която носи туй-онуй.

Та по темата (но не съвсем) ,няма ли някой по-евтим онлайн магазим предлагащ подобни условия за шипинг ,от европейските?
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот JK » Съб Май 05, 2007 11:44 pm

kotka12 написа:като искаш да правиш онлайн магазин
го правиш както се прави

:agree:

абсолютно съгласен

няколко пъти съм си поръчвал нещо от нашите е-shops (описано в каталозите им) чакам няколко дена за потвърждение --> нищо, пиша e-mail за да им напомня за себе си и тогава може и да получа отговор че стоката избрана от мен не е налича
...а за какъв чеп седи там в ценовата им листа не ми е ясно
така като пробвам за едно и също нещо на няколко места ей ти изгубен почти цял месец
и как ще ги стигаме Хамериканците пък още по-малко ми е ясно, не че много искам да приличам на тях ама и те си имат бая благинки които им улесняват живота, завалийките :D
Аватар
JK

Мнениеот spirit » Съб Май 05, 2007 11:53 pm

Е то от улесняване глей ги на кво приличат. Такаче погледни нещата от добрата им страна:

Тежките условия ,раждат силни личности :^: .
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот klmn » Нед Май 06, 2007 1:58 am

Баси мизерията.. :puke:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот PtD » Нед Май 06, 2007 11:42 pm

Хм, от една страна някой твърди, че нямало пазар, от друга страна съм свидетел как непрекъснато се вкарват скъпи компоненти. Ако аз се занимавах с тази дейност, щях да намеря начин да си уговоря намаление в някой европейски онлайн магазин и да доставям стока на българските клиенти на приблизително същите цени. Както правят Велос с трайълските части. Но щом Веломания няма капацитет за такъв тип дейност, все някой ще се намери да запълни нишата... :dunno:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Пон Май 07, 2007 7:51 am

PtD написа: все някой ще се намери да запълни нишата...

ми дано да е скоро
иначе точно това е закономерният ход на нещата
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот lacho_m » Пон Май 07, 2007 10:13 am

@PtD, @kotka12 :agree:
Само дано нишата да не бъде запълнена отново... с реклама ;)
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот pocket-rocket » Сря Май 09, 2007 5:49 pm

lacho_m написа:@PtD, @kotka12 :agree:
Само дано нишата да не бъде запълнена отново... с реклама ;)

:agree: ех, добре казано - като добър край на темата, но се заинтересувах от разговора и бих се намесил.
Направи ми впечатление, обикаляйки по магазините тук, че навсякъде продавачите ми се оправдават с репликата "Ми, няма търсене!". А аз това правех - търсех. И бях готов да дам пари, колкото за пет велосипеда, от тези които продават. В различни теми на форума постоянно можеш да се натъкнеш на търсещи потребители... Какво излиза? Елементарно - и както винаги - лъжат! Лъжат, че няма търсене. И се чудя на потребители от по-горе, как с леко сърце се съгласявате да ви заблуждават?
@bikerider, да твърдиш първо, че клиентът е на второ място, а след това да потвърждаваш, че клиентът е на първо място, ми се струва едно - нелогично, 2 - несериозно. За пръв път чувам, че най-важното било търговията и парите:
bikerider написа:Мисля, че съм наясно с дилемата - все пак вносителите съществуват за да правят бизнес, тоест пари. Наистина, част от този бизнес е потребителя да е задоволен, но това далеч не е целта на бизнеса. Целта на бизнеса са парите и за съжаление на потребителя е нормално понякога той да е на второ място.
Не я разбирам тая идея, че потребителя трябва винаги да е на първо място, гален с перце и носен на ръце??? Нали парите са на първо място в пазарната икономика??

bikerider написа:Иначе - разбира се, че потребителя е на първо място. Все пак той е този, заради когото се развива тази дейност. Но целта на дейността остава печалбата. Потребителя е на първо място в приоритетите за реализиране на приходи. И много моля - нека не бъркаме единичния отделен недоволен потребител с пазара. Такива изводи са силно преувеличени и изкривени,

:nono: не, не, пак си в грешка (предполагам съвсем умишлено), вносителите съществуват, за да внасят! Иначе ти самият щеше да правиш дарения на вносителите, за да могат те да съществуват. Сигурен съм, че не сме на бизнес курс и разясненията ти за бизнеса и парите са леко не на място, а и информативността на думите ти в този конкретен случай клони към "ала-бала". Да, наистина не бъркаме, в този случай недоволните клиенти са многобройни.
bikerider написа:А докъде ще стигне, ако се съобразява единствено с исканията и търсенето на продуктите, вместо да си планира и да си разработва нишата???
Естествено, че ще внася каквито продукти той, вносителя, сметне за редно. Негова е фирмата, негови са преценките за пазара.

bikerider написа:@lacho_m: Разбира се, че е така както казваш. Просто сметнах, че за чистота и прегледност на дискусията е може би по-добре да се разделят двете неща, щото нямат нищо общо помежду си като дейност - вносител на едро и търговец на дребно. Че някои от тях са свързани няма отношение към дискусията, поне според мен.

Напротив, има голямо значение за дискусията - това се нарича монопол! Ти колиш, ти бесиш, по-точно, така му се иска на монополиста. На много хора им се ще да бъдат монополисти - това е най сладкото, печалбите са най-големи; само дето това състояние от гледна точка на физиката е твърде неустойчиво!
Виж, и балама да си, в един момент, най-малкото, ти писва да те баламосват. Имам лични наблюдения! А кой (без тебе) си дава парите срещу нищо?
kotka12 написа:@останалите
моето мнение е, че след като някой се е заловил да прави нещо, или го прави както трябва
или не го прави
като искаш да правиш онлайн магазин
го правиш както се прави

:agree:
Пазарна икономика е да предлагаш каквото се търси.
Не е пазарна икономика да се опитваш да накараш да се търси каквото предлагаш.
Като си се захванал да работиш колела, работи колела!
Като те сърби на три места в гащите, бръкни си в гащите.
@tailor И само моля те, не ме баламосвай,
че няма търсене и с някакви си цифри (не съм ти счетоводител - като не можеш да се справиш с цифрите, лек ти път, намери си друг път), щото хората си купуват - който откъдето намери засега, а ти си губиш времето!
А можело нещата да са нормални! Ето в това, вярвам аз!

А, да, като че ли се наблюдава някаква тенденцийка, някой да исказва мнение, относно дадено обслужване в български веломагазин и веднага "любезни батковци" да му запушват устата с дълги разяснения относно "как стоят нещата".
pocket-rocket

Рейтинг: 1210

Мнениеот spirit » Сря Май 09, 2007 6:34 pm

@pocket-rocket
Виж сега ,това дали тейлър ни баламосва или не ,неможеш да го докажеш.До колкото разбирам не си вносител ,такаче неможе да си правиш изводи ,просто от обикаляне на магазините.Или и да си ги правиш неможеш да се яргументираш с точни цифри .Примерно от кой продукт колко бройки са продадени миналият сезон ,колко са останали на склад и тн.

А за идеята за отстъпка от някой онлайн магазин си мисля ,че и ние можем да го направим .Просто някой пише на опрделяният сайт и всички поръчки минават през него за да може крайната сметка да е достатъчно голяма за да се съгласят да ни прятят нещата с голяма отстъпка на шипинга(пък може и без пари :D ).И сигурно ако редовно се поръчва от там ще могат да се договорят и някакви отстъпки или нещо такова.
Може и да несъм прав :dunno: ,но поне като идея не е лошо :^: .
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Мнениеот pocket-rocket » Сря Май 09, 2007 8:17 pm

Погледни в контекста на нещата. :dunno:
pocket-rocket

Рейтинг: 1210

Мнениеот PtD » Чет Май 10, 2007 12:17 am

@spirit, е хубаво де, само ние ли сме толко умни, че да се сетим да се групираме за да ни правят отстъпки? Веломания и останалите магазини се очаква да са професионалисти в търговията, не виждам къде им е големия проблем да се договорят с някой онлайн магазин да им доставя това, с което производителят ги мотае? Ако аз съм дистрибутор на Шимано и Шимано ми пращат стоката със 6 месеца закъснение... ами в такъв случай ми е по-изгодно да не съм дистрибутор на Шимано и да продавам малко по-скъпи Шимано-продукти, но навреме.

И пак казвам, има вече такива случаи - Велос внасят трайъл части по поръчка от Progress Trials. И Иван Каймата внася. И други ще се появят. Където има търсене, неизбежно се появява предлагане. Щом Веломания не искат да участват в предлагането - прав им път. Друг ще се облажи на техен гръб.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 1:27 pm

@pocket-rocket: Нещо си ме разбрал много погрешно. Опитвам се да покажа нещата от другата страна. Не съм вносител, не съм търговец, но мисля, че мога да си представя нещата.

Ако ти се струва, че си противореча, то е защото си противореча. Но не си противореча защото съм тенденциозен и прочие, а защото гледам от две противоположни гледни точки и се опитвам да кажа, че истината е по-средата.

Пропуснал съм по-горе да кажа, че фирмената политика е фирмена политика и тя е изцяло работа на вносителя. Негативите или ползите от нея са също проблем на вносителя.

Пък дали е на място тази моя реплика, аз мисля, че е. Не се опитвам никого да образовам, има си училища и университети за целта.

Относно пазара - пазара според мен наистина е мижав. Официалния пазар. Кой какво си вкарва за лична употреба не влиза в тази статистика. Та, колко хора са си купили XTR група? Колко хора за си купили X.0 blackbox? От магазините тук имам предвид? Това е мижавия пазар.

И понеже явно не си ме разбрал:
най-важното са търговията и парите... за търговеца.
най-важното е потребителя... за потребителя.

Това са първостепенните приоритети, поне според мен. А че вече търговията и парите зависят от това дали са доволни потребителите е друг въпрос. Кой търговец съществува, за да доставя удоволствие? Всеки търговец съществува заради печалбата, но умните търговци се стремят да доставят удоволствие именно заради печалбата.

Преди да ме обвиняваш в несериозност опитай се да вникнеш малко. Нещата не са толкова прости колкото изглеждат. Прости са от гледна точка на потребителите, така и е редно. Опитвам се да хвърля малко светлина върху другата гледна точка, щото пазара е една голяма игра - едни дават пари, други взимат пари. Интересите им са противоположни. Умните търговци избягват този капан, като обединяват двете неща, поне според мен.

Ако имаш още забележки и конкретни въпроси към гледната ми точка - моля, заповядай. Ще се постарая да обясня. Ако нямаш.. още по-добре :)
Последна промяна bikerider на Чет Май 10, 2007 1:32 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 1:30 pm

PtD написа:Веломания и останалите магазини се очаква да са професионалисти в търговията, не виждам къде им е големия проблем да се договорят с някой онлайн магазин да им доставя това, с което производителят ги мотае?

Ами маржа няма да е същия, все пак едно е да има две звена във веригата, друго е да има три, нали така? Онлайн-магазина все трябва да живее от нещо, тоест или ще се вдигне крайната цена (доброволно самоубийство за крайното звено) или ще се намали маржа (принудително самоубийство).

@all:
Между другото, забелязвам някаква странна тенденция в темата. Яко се смесват въпроси като вносителство, дистрибуция и продажби на крайния клиент. Веломания в случая търпят критика, защото съвместяват вносителство, дистрибуция и продажби на дребно и явно някъде нещата малко куцат. Съгласен съм, че крайния потребител не трябва и не се интересува от такива неща, но понеже така или иначе си говорим 1:1, мисля че е редно да се отчитат такива неща.
Критиките към Веломания като вносител/дистрибутор от позиции на продажби на дребно едва ли са коректни.

Също така, дават се примери с внасянето на дребно от някои магазини. Дали това е коректно сравнение - дребен търговец с единични поръчки (гаранции?) спрямо голям вносител, официален дистрибутор на Шимано ???
Та хайде да разграничаваме нещата? Всеки магазин винаги е по-гъвкав от вносителя, поради простата причина, че разликата в мащабите е огромна. Едно е да внесеш 10 курбела и да се биеш в гърдите колко си гъвкав, друго е да внасеш 10,000 курбела, с които не един и двама производители на колела си сглобяват продукцията.
Ама опре ли се до гаранции, нещата не стоят толкова розово при дребните магазини (освен с глобалните гаранции, разбира се).
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум