Гипс

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот SpoileR » Сря Май 09, 2007 10:11 pm

"...Смелия върви напред, умния-> гледа напред.
Всички останали отиват там, където другите ги заведат..."
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Сря Май 09, 2007 10:28 pm

Мъро написа:@did, прав си.
Има обаче и един друг момент, а именно, че докато човек не опита възможностите си, никога няма да разбере кои са те реално. Кофтито е, че докато не скочиш в реката, няма как да разбереш дали можеш да плуваш, или не...

Хех, и защо състезателното спускане да е нещото в което "да си опиташ възможностите"?
Аватар
hlebarka

Мнениеот Teodor40 » Сря Май 09, 2007 10:44 pm

Мъро написа:
Teodor40 написа:A я си представи, че хора, които според теб карат бясно контролират много повече ситуацията от някой които привидно се справят с бавното темпо! А да ти кажа точно на Сопот може човек да си провери нивота, защото трасето е едно истинско изпитание. Разбира се и трудните участъци лесно могат да станат лесни, когато се кара бавно, но се губи смисла поне за мен.

Тия хора, дето карат "бясно" и владеят положението, никой не ги коментира. Само, че тия хора не са се качили на байка и не са почнали да карат така... минали са дълги години и множество различни места, на които са карали, за да се усъвършенстват за нужното ниво. И невинаги са карали "бясно", нали се сещаш?
В крайна сметка човек може и с 15км/час да кара по черен път и пак да му се струва, че е на предела на възможностите му. Всичко е въпрос на опит... колко от нас имат опита да се борят за първите места на състезание? Аха, именно.

Добре,затапи ме :rofl:
Нищо ново не ми каза ама айде. Вие коментирате всеки който кара привидно безрасъдно без да знаете колко владее положението. Друг е въпросът, че когато караш бързо всияко може да се случи ако се разсееш и за 0,0001сек. Само в това се състои проблема и винаги падам, защото не съм достатъчно съсредоточен и губя линията.
Защо ли се хабя да обяснявам на хора нямащи идея от спускане...не, че аз съм #1 ама все пак имам идея за какво иде реч от личен опит-"Аха, именно".
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот hlebarka » Сря Май 09, 2007 10:54 pm

Teodor40 написа:
Мъро написа:
Teodor40 написа:A я си представи, че хора, които според теб карат бясно контролират много повече ситуацията от някой които привидно се справят с бавното темпо! А да ти кажа точно на Сопот може човек да си провери нивота, защото трасето е едно истинско изпитание. Разбира се и трудните участъци лесно могат да станат лесни, когато се кара бавно, но се губи смисла поне за мен.

Тия хора, дето карат "бясно" и владеят положението, никой не ги коментира. Само, че тия хора не са се качили на байка и не са почнали да карат така... минали са дълги години и множество различни места, на които са карали, за да се усъвършенстват за нужното ниво. И невинаги са карали "бясно", нали се сещаш?
В крайна сметка човек може и с 15км/час да кара по черен път и пак да му се струва, че е на предела на възможностите му. Всичко е въпрос на опит... колко от нас имат опита да се борят за първите места на състезание? Аха, именно.

Добре,затапи ме :rofl:
Нищо ново не ми каза ама айде. Вие коментирате всеки който кара привидно безрасъдно без да знаете колко владее положението. Друг е въпросът, че когато караш бързо всияко може да се случи ако се разсееш и за 0,0001сек. Само в това се състои проблема и винаги падам, защото не съм достатъчно съсредоточен и губя линията.
Защо ли се хабя да обяснявам на хора нямащи идея от спускане...не, че аз съм #1 ама все пак имам идея за какво иде реч от личен опит-"Аха, именно".

Ммм ми, темата не е за това, защо винаги падаш, привидно безрасъдното спускане и колко е бърза цялата работа. Не се хаби повече. :peace:
Аватар
hlebarka

Мнениеот Teodor40 » Сря Май 09, 2007 11:40 pm

То най-пострадалият беше тъкмо в началото в колоезденето. Не е готино да копираш "батквците" без покритие. Дано да се оправи момчето, въпреки че ме съмнява пак да почне да кара. Оправянето няма общо с карането де :) Интересно ми е от застраховката колко пари е взел? :D
Аватар
Teodor40

Мнениеот kotka12 » Чет Май 10, 2007 7:31 am

значи, ако правилно съм разбрал,
взима се най-мощната кола или мотор
качваш се на тях
и ще стане ясно можеш ли да караш или не
освен това е много важно какво ще кажат "пичетата"
като паднеш
аз пък си мислех, че състезанията са
за да покажеш възможностите си
а не да впечатляваш хората
ако караш добре
и не си сред редовните изнасяни с носилка
всички ще се впечатлят
това е неизбежно
просто според мен /макар че знам, че е невъзможно/
сериозните трасета
би трябвало да се ползват за съсетзания от типа
invitational
за да са по-спокойни организаторите
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Мъро » Чет Май 10, 2007 8:03 am

hlebarka написа:
Има обаче и един друг момент, а именно, че докато човек не опита възможностите си, никога няма да разбере кои са те реално. Кофтито е, че докато не скочиш в реката, няма как да разбереш дали можеш да плуваш, или не...

Хех, и защо състезателното спускане да е нещото в което "да си опиташ възможностите"?

...
Мъро написа:А да тестваш възможностите си точно на състезание, е безмерна глупост.

Teodor40, понякога ми се струва, че нарочно се правиш на чукнат. Няма да споря вече с теб.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот vlassadar » Чет Май 10, 2007 8:49 am

Момчета, мястото беше и за изпробване на възможностите си, но и за измерване на акъла - видя се кой иска да се покаже колко е бърз, кой си мисли за първите места (повечето от тази категория имаха уменията да карат както караха), други караха явно неподготвени за трасето но това не ги безпокоеше. Има и такива, които караха бавно и мислят че това щеше да ги спаси от опасностите.
Истината е че никой не може да се чувства толкова сигурен в себе си на това трасе и да се отпусне. Пълната концентрация от старта до финала беше задължителна и това беше едно от нещата което хората които падаха, са забравили за момент. Всеки от тях е имал достатъчно опит и техника за да кара именно така.
В крайна сметка всеки си преценява възможностите и поема рисковете си. Радвам се че толкова много от нас финишираха без поражения след 3-те дена по това трасе, предполагам че повечето хора от средата на таблицата са доволни от себе си не заради класирането, а за това че са се справили с препятствията и са надвили себе си. За мен поне това е важното.

А това че след мен е имало не знам си колко хора в класирането - не ми е важно. Имаше една друга графа отдолу - DNS и DNF - Did not start / Did not finish. Жалко че този списък не беше кратък. Правете си изводите сами. :beer:
Аватар
vlassadar

Мнениеот did » Чет Май 10, 2007 9:28 am

Темата се отплесна в много погрешна посока, но при намеси на Teodor4o често става така. Явно му е трудно да разбере за какво си говорим, както му беше трудно в една съседна тема да разбере какво е "термичен коефициент на разширение на металите", макар че си бил взел физиката и следователно, вече ЗНАЕ ФИЗИКА!!! :crazy:

Логиката е желязна - щом си се докоснал до нещо, значи го знаеш и можеш. Същото правило някои хора прилагат и към карането.

Диагнозата "мерене на пишки" аз я поставих не на хората, които карат бързо, а на такива като Димитър Вергиев, който преди състезанието беше питал тук дали ще го пуснат да се състезава на 4х без предна спирачка, а след като му отговорих, че това са глупости, той изкоментира нещо като "Глупости- не глупости, важно е шоу да става". Е, стана шоуто - на един от приятелите му, с който карат из Пловдив, половин година ще му кърпят потрошените кокали. Това мислене е "Мерене на пишки".

Дано се оправи момчето!

Тук не става дума дали се кара бавно или бързо, а дали знаеш какво правиш и защо го правиш.

Всяко нещо се учи. Много хора обаче искат да научат математика за 20 дни, български език за 15 дни, физика за 15 дни... Това става преди изпити. След това те си вземат някак изпита и си вярват, че знаят математика, български език, физика... А всъщност трябват години, понякога десетки години. С карането не е по-различно. С 10 пробни спускания по едно трасе не можеш да кажеш, че си го "научил". Трябват години и стотици по-леки трасета, скучни тренировки за техника, общофизическа подготовка... Има обаче една разлика: от незнаене на физика или математика рядко ще се стигне до болница, а при спорта това е обичайния изход.

Аз не ща да се уча, затова и няма да се науча. Обаче тези, които искат да се научат - да си поставят по-дългосрочни цели и да си укротят хормоните, ако искат и на 40 години да са здрави и да могат да се радват на живота и колоезденето. Но... на Teodor4o, Димитър Вергиев и т.н. със сигурност не им пука какво ще правят след 15-20 години. За тях е важно сега да си премерят пишките и да впечатлят пичетата.

Както винаги става, най-хубавите неща човек ги оценя, чак след като ги изгуби.

ЕДИТ:

Сега видях темата в бла-бла за специалната награда на Шамбала и реакциите по нея. Ако преди това имах известни колебания дали да сложа Teodor4o и Димитър Вергиев в един кюп, то сега всичките ми съмнения се разсеяха. Дано да е просто хормонален дисбаланс, а не някаква инфекция, че като че ли се разпространява.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Чет Май 10, 2007 10:10 am

@did
:agree: Както обикновено, след теб човек трудно може да добави каквото и да било. Тъжното е, че много от тези, които трябва да го разберат, явно не могат...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Teodor40 » Чет Май 10, 2007 10:23 am

Дид, нещо грешнп ме категоризира. Само да ти кажа така и амо може да си направиш извода. Петъка се чувствах страхотно, карах наистина много бързо и не паднах нито веднъж за 3 пускания! В неделя на състезанието не бях в кондиция, не бях загрял, умирах от глад, карах бавно и не паднах. Само си прави изводите мога ли или на мога да си преценя. Удоволствието е от карането обаче няма спорт в който позата да няма своя принос и всяко едно състезание е един вид мерене на пишки!
Темата за специалната награда на Шамбала има и малко подтекст, който ако малко се замислиш ще го разбереш. Как за "геройство" нищо не получаваш и т.н. ...
Аватар
Teodor40

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 10:23 am

MAN6 написа:бавната скорост изобщо не е гаранция за безопасност

:agree::agree::agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 10:26 am

hlebarka написа:

@Мъро: а ти за басейни чувал ли си? :bulb:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 10:31 am

did написа:Както винаги става, най-хубавите неща човек ги оценя, чак след като ги изгуби.

Да, за жалост, някои хора бъркат състезанията с жертвоприношения пред олтара на бог Cool...

А тва дето се чудиш дали е заразно си е баш заразно. Заразен хормонален дисбаланс :)

Най-смешното е, че сме се събрали ужасно различни хора като поколения, интереси, лична философия, очаквания от живота и прочее... и се опитваме да се убедим един друг в разни неща :)

Дано потрошените кокали, китки, тазове и прочие зараснат и дано няма ох-ох след 20-30 години. Пожелавам им го от сърце, дано някои да се поучат от тоя опит. Безнадеждните случаи, дето не правят разлика между мерене на пишки и мерене на способности... са си безнадеждни случаи.

Edit: мисля също, че ако се направи един възрастов анализ на участниците в Сопот и се съпостави с един анализ на контузиите, ще се открие интересна картинка, а именно хората с най-дълги пишки и най-жестоки контузии ще се окажат под 20 годишни.
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Чет Май 10, 2007 11:16 am

Teodor40, самият факт, че с последния си пост тръгна да се оправдаваш що не си карал добре доказва тезата на did... но подозирам, че твърдата ти глава няма да разбере защо.
Аватар
halcor

Мнениеот Teodor40 » Чет Май 10, 2007 11:19 am

halcor написа:Teodor40, самият факт, че с последния си пост тръгна да се оправдаваш що не си карал добре доказва тезата на did... но подозирам, че твърдата ти глава няма да разбере защо.

Не се оправдавам, а казвам, че когато човек не се чувства добре не трябва да си дава зор. Събота така не бях на кеф и паднах доста доволно. Не исках да повтарям същата грешка.
Може да ми е твърда главата както казваш ти, обаче е факт- нямам още нищо счупено по мен освен един може би пукнат пръст, никакви сътресения (да не викам дявола де).
Аватар
Teodor40

Мнениеот RAM-FR » Чет Май 10, 2007 11:34 am

Teodor40 написа:... Петъка се чувствах страхотно, карах наистина много бързо и не паднах нито веднъж за 3 пускания! В неделя на състезанието не бях в кондиция, не бях загрял, умирах от глад, карах бавно и не паднах. ...

Изображение
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот spirit » Чет Май 10, 2007 11:37 am

Е сега какво се подиграваш на човека,то не е паднал ,просто си е полегнал да отпочине . :rofl:
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот did » Чет Май 10, 2007 11:39 am

:dunno:

Теодорчо, не е най-страшното, че се опитваш да се правиш пред нас на нещо-си-не-знам-и-аз-какво, пишейки в тая тема.

Най-страшното е, че май го правиш заради себе си.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Май 10, 2007 11:55 am

RAM-FR написа:
Teodor40 написа:... Петъка се чувствах страхотно, карах наистина много бързо и не паднах нито веднъж за 3 пускания! В неделя на състезанието не бях в кондиция, не бях загрял, умирах от глад, карах бавно и не паднах. ...

http://mtb-bg.com/photos/Sopot%202007/D ... G_2093.jpg

ъъъ
не че нешо, ма тая снимка е от събота ;)
п.с.
скоро ще видите същия кадър, но от друг ъгъл
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Teodor40 » Чет Май 10, 2007 12:46 pm

Точно, че е от събота. Минута преди по-грубото ми падане. Денисе, ти не пада ли?!?! ;)
Който ме е видял да падам петъка ще го черпя нещо. Само се подпрях на 2 м от старта като трябваше да спра щото бях с прясно обезвъздушена спирачка и точно бях спрял и с 2км/ч предната гума се глъзна настрани по тревата. Друго падане не съм имал а тези които са ме гледали са видели как карах.
Айде все пак темата не е за мен, как съм карал, колко съм падал и т.н. Въпросът е човек да е средоточен и да усеща какви точно са му възможностите.
Аватар
Teodor40

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 1:02 pm

Абе какво се пенявиш толкова, мен ми хареса в неделя как взе скалите+скока+виража горе... караш си и толкова, какво се оправдаваш ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Crimson » Чет Май 10, 2007 1:17 pm

bikerider написа:Абе какво се пенявиш толкова, мен ми хареса в неделя как взе скалите+скока+виража горе... караш си и толкова, какво се оправдаваш ;)

Нали, не като мен да отнесе половината колчета и да скъса лентата ;) :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот halcor » Чет Май 10, 2007 2:43 pm

Абе ти опустоши трасето направо. Спри да рушиш! Рушиш Видинлиев такъв!
Аватар
halcor

Мнениеот RAM-FR » Чет Май 10, 2007 3:04 pm

Teodor40 написа: Денисе, ти не пада ли?!?! ;)

За 3-те дена само 1 път на самото състезание
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Teodor40 » Чет Май 10, 2007 4:38 pm

bikerider написа:Абе какво се пенявиш толкова, мен ми хареса в неделя как взе скалите+скока+виража горе... караш си и толкова, какво се оправдаваш ;)

Там неделя карах като бабичка :V: Срам ме е хора... Минах трасето безкрайно внимателно на състезанието и беше супер бавно поне за мен като знам как караш петъка.
Аватар
Teodor40

Мнениеот Teodor40 » Чет Май 10, 2007 4:40 pm

RAM-FR написа:
Teodor40 написа: Денисе, ти не пада ли?!?! ;)

За 3-те дена само 1 път на самото състезание

Нечовек... и къде падна ако не е тайна де ;)
Аватар
Teodor40

Мнениеот did » Чет Май 10, 2007 4:41 pm

Teodor40 написа:Срам ме е хора...

мда...
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Чет Май 10, 2007 4:42 pm

@Teodor40, умря циганката дет те хвалеше ли, та сега не се спираш по всички теми :dunno: :dunno: :dunno:
Последна промяна Alpina на Чет Май 10, 2007 4:50 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 4:45 pm

Teodor40 написа:Минах трасето безкрайно внимателно на състезанието

мда, синдром "треперещи крайници" - рано вадиш пищова :rofl::rofl::rofl::rofl:

ни мъ бий, ибавам съ... :roll2::roll2:
Последна промяна bikerider на Чет Май 10, 2007 4:50 pm, променена общо 2 пъти
Аватар