2) Варна - Белослав - Варна ~ 55км
Маршрут, който лично на мен не ми хареса, понеже се кара предимно по асфалт, пътя е тесен, а минават много коли.
Ами има и друг път до Белослав. Тръгваш по стария път за София. Като стигнеш Побитите камъни, непосредствено след входа, има отбивка в ляво, която в началото май е асфалтирана. Тръгваш по нея и след завой надясно стигаш голяма чешма. Всички я знаят понеже е любимо място за пикник. Оттам има стрелки и маркировка. Едната води директно към Белослав. Другата - към някаква чешма, май горчивата беше и към "новите" Побити камъни, което е едно много красиво място (макар че, естествено, е поосрано). Препоръчвам на всеки, който не е ходил там да го види . Проблема е, че маркировката на места се губи и може би по-добрия вариант да се стигне до там е през Белослав (оттам има маркировка), защото първия път като ходих доста се лутахме през гори и дерета, хем бях с човек дето е ходил (ама добре, че бяхме пеш). Добре е в района на Побитите камъни да се кара с гуми с гел защото "бабините зъби" са навсякъде.
Като гледам има някаква идея за каране към Девня, а тия места са точно на път (новите побити камъни се намират между Белослав и Повеляново).
Интересува ме прилично упътване как се стига най-вече по черен път и пътеки до ТВ кулата. Имам намерение някой път да отида да поснимам от високо и после да се спусна през гората.
Имаше преди две години ХС състезание там и Здравко беше пуснал подробни описания и снимки на пътеките ама не знам дали все още се намират в нета.
Единия вариант, по който аз карам тръгва от МЕИ-то - от дясно на най-дясната сграда се минава под една бариера след това отляво на колеж някакъв беше, по една пътечка и се излиза на околовръстното. Тръгва се отдясно на оградата на Терапията, покрай месарски цех и оттам нагоре. Стига се чешма и асфалтиран път, по който се завива на дясно. След около 500 м. надолу се стига друг път по който се завива на ляво. Оттам започва изкачването. Минава се покрай Девически манастир и се продължава все нагоре. Пътя върви между вили, завива и се разклонява на места, но се вижда кой е главния - по него трябва да се кара докато се излезе на платото. Оттам кулата е надясно и се вижда, а до нея има няколко могили с наистина добър изглед.
Не знам дали се разбра нещо ама пак казвам тези работи само с обяснения не стават най-добре е някой да ти покаже, пък има и много други варианти.
А билото на Стара планина в района между с. Козичино и х. Топчийско наистина се оказа добро място за каране. Сега за съжаление нямам време да разказвам, че ми струпа много работа, пък и то не е много по темата защото е далечко от Варна.