Маршрути ВАРНА (в града и около него) ...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот FireFoXa » Пон Юли 02, 2007 1:46 pm

Здравейте съграждани! Как стигате до Аспарухово? По-скоро въпроса ми е как минавате моста... Някак не ми е много арно да го минавам с колело... А иначе другата седмица, някой по-хладен ден когато вече ще съм си взел байк(най-сетне) може да отразим едно крайморско Ъц-ване :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот atanas2d » Пон Юли 02, 2007 3:11 pm

FireFoXa написа:Здравейте съграждани! Как стигате до Аспарухово? По-скоро въпроса ми е как минавате моста... Някак не ми е много арно да го минавам с колело... А иначе другата седмица, някой по-хладен ден когато вече ще съм си взел байк(най-сетне) може да отразим едно крайморско Ъц-ване :D

Абе и на мен много не ми се нравеше тая работа с моста, ама те всичките в групата си бяха минавали и друг път от там и то доста пъти да ти кажа, така че карах и аз с тях - директо през моста по бялата линия в дясно... Ако има страничен вятър е малко по-гадно, щото покрай теб хвърчат с бясна скорост... ама се минава за 5-10 минути и това е. По-гадно е на връщане като се спускаш с голяма с корост към града и там карат още по-бързо колите, ама пак не е болка за умиране...
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

http://vvs.vnbg.net
atanas2d

Рейтинг: 1200

Мнениеот X3MIST » Пон Юли 02, 2007 4:43 pm

Аз пък не виждам какво ви притеснява в минаването на моста. Шофьорите си карат като ненормални. Какво толкова. Да не би в града да карат по друг начин?! Опасно е точно толкова, колкото и по булевардите. Вярно е, че някои като мен са свикнали да карат по пътя, а не по тротоара и това помага, но има не един случай в абсурдната ни държава, при който са загинали хора на тротоара, защото някой кретен е тръгнал да кара извън пътя. Просто трябва винаги да се внимава.

А сега да се върна на темата. Интересува ме прилично упътване как се стига най-вече по черен път и пътеки до ТВ кулата. Имам намерение някой път да отида да поснимам от високо и после да се спусна през гората.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот milestone » Вто Юли 03, 2007 12:06 pm

2) Варна - Белослав - Варна ~ 55км
Маршрут, който лично на мен не ми хареса, понеже се кара предимно по асфалт, пътя е тесен, а минават много коли.

Ами има и друг път до Белослав. Тръгваш по стария път за София. Като стигнеш Побитите камъни, непосредствено след входа, има отбивка в ляво, която в началото май е асфалтирана. Тръгваш по нея и след завой надясно стигаш голяма чешма. Всички я знаят понеже е любимо място за пикник. Оттам има стрелки и маркировка. Едната води директно към Белослав. Другата - към някаква чешма, май горчивата беше и към "новите" Побити камъни, което е едно много красиво място (макар че, естествено, е поосрано). Препоръчвам на всеки, който не е ходил там да го види . Проблема е, че маркировката на места се губи и може би по-добрия вариант да се стигне до там е през Белослав (оттам има маркировка), защото първия път като ходих доста се лутахме през гори и дерета, хем бях с човек дето е ходил (ама добре, че бяхме пеш). Добре е в района на Побитите камъни да се кара с гуми с гел защото "бабините зъби" са навсякъде.
Като гледам има някаква идея за каране към Девня, а тия места са точно на път (новите побити камъни се намират между Белослав и Повеляново).

Интересува ме прилично упътване как се стига най-вече по черен път и пътеки до ТВ кулата. Имам намерение някой път да отида да поснимам от високо и после да се спусна през гората.

Имаше преди две години ХС състезание там и Здравко беше пуснал подробни описания и снимки на пътеките ама не знам дали все още се намират в нета.
Единия вариант, по който аз карам тръгва от МЕИ-то - от дясно на най-дясната сграда се минава под една бариера след това отляво на колеж някакъв беше, по една пътечка и се излиза на околовръстното. Тръгва се отдясно на оградата на Терапията, покрай месарски цех и оттам нагоре. Стига се чешма и асфалтиран път, по който се завива на дясно. След около 500 м. надолу се стига друг път по който се завива на ляво. Оттам започва изкачването. Минава се покрай Девически манастир и се продължава все нагоре. Пътя върви между вили, завива и се разклонява на места, но се вижда кой е главния - по него трябва да се кара докато се излезе на платото. Оттам кулата е надясно и се вижда, а до нея има няколко могили с наистина добър изглед.
Не знам дали се разбра нещо ама пак казвам тези работи само с обяснения не стават най-добре е някой да ти покаже, пък има и много други варианти.

А билото на Стара планина в района между с. Козичино и х. Топчийско наистина се оказа добро място за каране. Сега за съжаление нямам време да разказвам, че ми струпа много работа, пък и то не е много по темата защото е далечко от Варна.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Re: Маршрути ВАРНА (в града и около него) ...

Мнениеот capola » Чет Авг 14, 2014 8:26 am

Някой знае ли дали от Болата се излиза по черно към Русалка и Яйлата?
Аватар
capola

Рейтинг: 1547

Предишна

Назад към Общ форум