Alexi написа:един познат кара с такива ,има и негативен ефект - отзад малко по малко се събира прах ,влага и цапа стеншъните и там си стои ако не погледнеш кво става зад протектора
Обичам велосипедът ми да е чист и да няма наблъскано с прахоляк, кал и т.н. Не бих оставил и протекторите да се натрупат с боклук и да проявят негативния си характер

Въпросът е, че в горната си част семерингите образуват един много мъничък канал между гумата и стеншъна. Там се събира ситен прах, който иска играчка за отстраняването си. Това не ме кефи. За сега на българския пазар не мога да намря за по-малко от 25 лева. от въпросните протектори. В Ибей как са толкова евтини, не знам. Там няма, или аз не мога да намеря такова за предлаганите размери, а това ме спира да направя поръчка.
Молбата ми за инфо от горния пост си остава.
А ако някой знае дали има начин и шокът да бъде предпазен от всичкия боклук, който задната гума хвърля върху него ... При него почистването е по-тегаво, поне при моето колело

The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black