Изберете най-добрите български МТБ състезатели за 2007г.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот bodo » Чет Дек 13, 2007 7:01 pm

Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот screamBoy » Чет Дек 13, 2007 8:00 pm

Код: Избери целия код
Е след като обиколката на Витоша е туристическа проява, то какво е изкачването на Черни Връх ? Защото на мен ми се струва, че и то е от същия тип състезания

форумен велосипедизъм ?
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Дек 13, 2007 8:22 pm

Само не разбрах защо след последното ми изявление тук, някой ми отмъкна 20 точки??????? :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :confused:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот batpeci10f » Чет Дек 13, 2007 8:36 pm

тая тема е абсолутно безмислена и супер нагласена има ама карай то в тая даржава сичко е нагласено NO COMENT
batpeci10f

Рейтинг: 1305

Мнениеот agent_Jekov » Чет Дек 13, 2007 9:06 pm

batpeci10f написа:тая тема е абсолутно безмислена и супер нагласена има ама карай то в тая даржава сичко е нагласено NO COMENT
Рече и отсече! :lol: На какво те е яд?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Чет Дек 13, 2007 10:33 pm

agent_Jekov написа:
batpeci10f написа:тая тема е ... NO COMENT
:lol: На какво те е яд?

Че е тъп. (Срам ме е, че карам с него... :D )
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот teodor_peev » Чет Дек 13, 2007 10:38 pm

Най-добрите български състезатели??Тогава мен що ме няма? :rofl:
да знаитие ора вече драгалево е понятие за време ...... намира се между понеделник и юли месец -RAM-FR
teodor_peev

Рейтинг: 694

Мнениеот spirit » Чет Дек 13, 2007 11:05 pm

batpeci10f написа:тая тема е абсолутно безмислена и супер нагласена има ама карай то в тая даржава сичко е нагласено NO COMENT

COMMENT - 2 м-ъта :agree:

Мда ,взех ,че познах.Всичко е за чест и слава .Или поне така излиза по думите на probike .И по-важното
...не бива да има неясноти, а още по-малко - скрито-покрито и шушу-мушу.
,което ако е вярно би било чудесно.Та какво се оказа ,направих ме си топ 5 на най-добрите .Никой нищо не не губи ,само номинираните печелят малко повече самочуствие ,дори поощрителни награди няма . Всичко звучу толкова хубаво ,че чак да не повярваш.Но като се има впредвид присъщия за българина песимизъм всичко е в границите на нормалното .
Не ,че сега ще гласувам, когато всичко стана толкова прозрачно.Все още ми се струва безмислено напъване .А това така наречено "огледало" изразяващо се в обшественото(поне тази част от обществото ,която се интересуват от колоездене) мнение така или иначе се създава само .Както и идеята за привличане на медийното внимание .Как една анкета за която занаят само каращите ще привлече вниманието на някой ,който няма нищо общо с цялата работа?А дори и резултатите да се разпространят ,мислите ли ,че някой ,който примерно си чете вестника в рейса тези 5 имена му говорят нещо?Може и да не съм прав ,но така аз виждама нещата.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот Admin » Чет Дек 13, 2007 11:49 pm

@spirit
Не знаят само каращите. Ще знаят и разни спортни журналисти - може пък у тях да се зароди някакъв интерес, да престане да им бъде съвсем чуждо планинското колоездене. ОК, знам, че звучи оптимистично, но все пак...

Освен това, струва ми се че някак много насериозно се прие тази класация, като нещо много "тежко". Нали всички разбираме чудесно, че спортните успехи не се постигат с анкети, а по трасетата? В този смисъл нито участниците в анкетата, нито журито, нито организаторите могат да дадат или лишат някого от медал, титла или какъвто и да е друг спортен успех. И ми се струва, че радостта трябва да идва именно от тези успехи и пътя към тях. Що се отнася до класацията, тя е по-скоро някакво допълнително признание, гъдел, ако щете поглед от друг ъгъл към състезателите, но съвсем не е нещо, което трябва да се приема като успех, провал или нещо подобно. Разбира се, това си е мое мнение, а аз не съм състезател, така че знам ли... може би мисля погрешно :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Editor » Пет Дек 14, 2007 1:21 am

Въпросната класация няма как да не се приеме на сериозно в този форум ...
Последна промяна Editor на Пет Дек 14, 2007 1:24 am, променена общо 2 пъти
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Editor » Пет Дек 14, 2007 1:22 am

ram4odhx написа:
maxxis написа:Вярно! Зима е! Студено е ! И почти неможе да се кара ,разбирам че няма какво да правите ама тази анкета ... :confused: :confused:
анкетата си е много добра :)

Да, затова липсват бройка хора който не трябва да липсват...

едит:
извинявам се за двата поредните поста..Нещо се обърках.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот mrPesh » Пет Дек 14, 2007 7:37 am

А има ли определена дата, на която ще бъдат обявени резултатите и съответно тържество за награждаване на призьорите?
Доколкото ми е известно при такива анкети още с обявяването на анкетата се казва до кога може да се гласува и кога се изнасят резултатите.
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот chrome » Пет Дек 14, 2007 2:36 pm

добре де най-добрия в крос кънтрито защо го има само в категория Спускане и 4Х...
Just Be!
chrome

Мнениеот Admin » Пет Дек 14, 2007 4:07 pm

chrome написа:добре де най-добрия в крос кънтрито защо го има само в категория Спускане и 4Х...

През 2007г. е участвал в повече стартове по спускане и 4х, отколкото по ХС. Поправи ме, ако греша, но аз знам за един негов старт в ХС :dunno:

@mrPesh
Датата, за която говориш, ще е в началото на януари, но още не е "закована", тъй като шосейните състезатели си тренират (и то в чужбина някои от тях) и все още не е ясно кой ден би бил най-удобен за повечето отбори и номинирани там.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот chrome » Пет Дек 14, 2007 5:53 pm

Admin написа:
chrome написа:добре де най-добрия в крос кънтрито защо го има само в категория Спускане и 4Х...

През 2007г. е участвал в повече стартове по спускане и 4х, отколкото по ХС. Поправи ме, ако греша, но аз знам за един негов старт в ХС :dunno:

@mrPesh
Датата, за която говориш, ще е в началото на януари, но още не е "закована", тъй като шосейните състезатели си тренират (и то в чужбина някои от тях) и все още не е ясно кой ден би бил най-удобен за повечето отбори и номинирани там.

след първото състезание в сопот мисля че стана безинтересно да продължава да кара...освен това доколкото аз си спомням на последните "класически" хц състезания на които е карал е бил първи, просто няма как да се участва на всички провеждащи се "състезания"... и все пак с колко точки е примерно десетият в номинираните?
Just Be!
chrome

Мнениеот maxxis » Пет Дек 14, 2007 9:05 pm

RAM-FR написа:Сега забелязах че и на Андрей Литов /Ram Bikes, София/ е пропуснато първото му място на 4х-а в Гърция

То да беше само това .. цели състезатели са пропуснати :rofl:
Аватар
maxxis

Рейтинг: 1240

Мнениеот mrPesh » Пет Дек 14, 2007 9:23 pm

Admin написа:

@mrPesh

:agree: Благодаря за отговора.
Аватар
mrPesh

Мнениеот Admin » Съб Дек 15, 2007 12:40 am

chrome написа:след първото състезание в сопот мисля че стана безинтересно да продължава да кара...освен това доколкото аз си спомням на последните "класически" хц състезания на които е карал е бил първи, просто няма как да се участва на всички провеждащи се "състезания"

Става дума за състезания през 2007г. Доколкото знам, през този сезон в дисциплината крос-кънтри Игнат е участвал в едно, спечели първо място и то му носи за номинациите 5т. Номинираният с най-малко точки има шест.
За сравнение, Игнат взе участие в три (или даже четири, да не ровя сега) старта в дисциплините спускане и 4-крос, от които има 11т. за номинациите. Това е, което аз знам, пропускам ли нещо?
За мен лично Игнат Синицин е един от най-разностранните и "универсални" колоездачи сред българските състезатели, но през изминалия сезон явно е решил да наблегне на спускането и 4-кроса, затова там има повече класирания и затова там без проблем попадна сред номинираните. Не разбирам какъв е проблемът с това? :dunno:
Аватар
Admin

Мнениеот AgentOrange » Съб Дек 15, 2007 1:38 am

Любо... чудех се дали да пиша по темата, ама що пък не. Анкетата е нелепа. Номинации, колоездач на годината... на базата на какво? На безбройните състезания през годината (да не говорим, че както се видя има и пропуски)...? Или не, може би на база на огромния брой професионални колоездачи в България? На база на спортни успехи? Какви спортни успехи бе пичове, ние сме байкъри. Спортистите са тези, които се състезават за да си заработят заплатата. Блъскат в зала всеки ден, имат програма и лични треньори. Ние караме колела в планината когато не сме на работа или на училище. Каляме се, трошим си кокалите за единия кеф. Наливаме купища пари и време в нещо, което ако не беше начин на живот щяхме да го наричаме обикновено хоби. Но не го правим. Помислете защо. Ако ги нямаше ония моменти в които осъзнаваш какъв як маршрут си минал току-що, колко добро спускане си направил или как трика ти е лепнал перфектно някой изобщо щеше ли да се занимава да кара? Шеше ли да го е грижа достатъчно за да кара по състезания и да гледа класирания? Има надъхани (и талантливи) момчета по състезанията, това е ясно. Но недейте да израждате идеята с подобни неадекватни анкети. Ясно ми е, че Пробайк се стараят да вложат някакъв смисъл в заглавието си, но инициативата издиша от всякъде.

А довода, че с това могат да се привлекат медии е толкова наивен, че ми иде да се застрелям...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Admin » Съб Дек 15, 2007 3:26 am

@AgentOrange
Уважавам мнението ти. :agree: Все още ми е трудно да видя с какво точно анкетата и инициативата противоречат/пречат на написаното от теб относно основния смисъл да караме велосипеди, което за мен се отнася с още по-голяма сила като мироглед, тъй като дори не участвам в състезания, но приемам, че може и аз да греша и да не виждам вредите, а да си представям нещо друго.
Дали съм сгрешил в преценката си не знам, най-малкото е рано да се каже. В някои случаи това е начинът човек да натрупа опит (положителени или отрицателен) в даден аспект.
За мен лично състезанията не са най-важното нещо. Независимо от това обаче едва ли бих отказал помощта, която бе потърсена от мен и която ми донесе титлата "съорганизатор". (Само да отбележа, че не се опитвам да се измъкна заради критиките или нещо подобно - щом съм помогнал, значи съм взел участие в организирането, разбира се :) )

Малко съм озадачен, защото хем виждам доста негативни реакции, хем гласовете, доколкото знам, не са малко. Излиза, че вероятно има хора, които хем го смятат за глупаво, хем участват с него. И на това сигурно може да се намери обяснение, де :)
Аватар
Admin

Мнениеот screamBoy » Съб Дек 15, 2007 1:05 pm

кои много хора го наричат глупаво, 2 страници в някъв форум ли са 'много хора' ?
че те дори от хората които карат голяма част не пишат редовно в тоя форум !!! камо ли от някви безброй фенове и т.д.

вече знаем позицията на някои специални групи от хора - планина, яки състезания, щангисти от една страна - състезания дори в парка, масовост от друга
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот AgentOrange » Съб Дек 15, 2007 3:07 pm

Любо,
Не се изказвам против състезанията. Състезанията са супер. Както знаеш организаторската дейност не ми е чужда и се кефя всеки път когато се получи готино мероприятие. Това е чудесен повод да се събереш с приятели от цялата страна и да покарате заедно, да видите кой до къде е стигнал и да развиете взаимно уменията си. Тъпото е когато идеята се изроди в мерене на пишки по трасетата и възприемане на местата по подиума единствено като гъдел за егото. При настоящите мащаби на Българската маунтинбайк сцена, подобна анкета представлява точно това. Не ни трябват звезди, слава и нелепи класации. Нямаме нужда от топ-10, мис шивър и мъж на годината. Трябва ни повече каране, места на които да го правим и хора, които да са достатъчно в час, че да не се излагат с употребата на думи като "спортисти".
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот shaggy86 » Вто Дек 25, 2007 5:54 pm

AgentOrange :bowdown:
Много точно казано.
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот Bobi » Чет Дек 27, 2007 7:43 pm

Благодаря за изказванията на всички онези,които са за или против,но да погледнем малко по-обективно над всичко това.Аз освен,че се състезавам,също така и карам доста с приятели.Ако отиваш на състезание,за да покараш с други хора,то аз отивам за да се пробвам да покажа някакъв резултат.А когато ми се кара с приятели отивам и карам.Та няма лошо в това,че го правиш заради карането,но невиждам и нищо лошо,че аз го правя заради собствения си 'гъдел' или 'его' или кавото и да е.Това е едно лично удоволствие.Но все пак за да постигна някакви резултати аз съм положил и малко повече усилие,и защо това усилие да не бъде възнаградено с нещо повече от един медал и едно фарче(примерно)или каска,или каквото и де е.Да и аз работя,и аз карам след работа или в почивните дни,и съм далече от професионалистите,но все пак щом съм по-напред от другите значи съм се постарал да е така.Освен удоволствие от самото каране,аз намирам и удоволствие от това да съм на стълбичката.Намирам време както за леки подготовки за състезания,така и за карания с приятели.А колкото до позьорстването:та не е ли самото състезание до голяма степен позьорстване?Нали отивме там за да премерим сили и да видим кой е най-добрият.Аз мисля,че това е основната цел на състезанията.Въпреки това не съм против хората,които участват само заради самото караене,без никакъв състезателен характер.Нека се кефят както намират за добре.Но не съм и против това,че има анкета която малко да ни надигне самочувствието.Пък току виж(колкото и да е невероятно)някой да я види тази анкета и да си каже:Еееее,браво,планинското колоездене в България се опитва да върви напред.
Това пак е някакъв напредък,или поне опит.Пак не е като да си седим на едно място и да си викаме:еми то в България,планинското колоездене не е развито.Няма кой да го развие ако не тези хора които го практикуват.И колкото повече публичност и позьорстване,толкова по интересно е за хората.И туко виж някой ден може да успеем.
http://www.bikestore-bg.com
Боби бомбата
Аватар
Bobi

Рейтинг: 1585

Мнениеот mrPesh » Нед Дек 30, 2007 6:07 pm

Bobi : :agree: :agree: :agree: 100%
Аватар
mrPesh

Мнениеот Bobi » Вто Яну 08, 2008 4:03 pm

Благодаря на всички,които гласуваха.Особено на тези,които гласуваха за мен!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
http://www.bikestore-bg.com
Боби бомбата
Аватар
Bobi

Рейтинг: 1585

Мнениеот caspar » Вто Яну 08, 2008 5:08 pm

"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот cichlidi » Вто Яну 08, 2008 6:08 pm

Луд сиииии. Браво и честито на всички :)
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот mrPesh » Вто Яну 08, 2008 10:46 pm

Поздравления за Боби и Росен! Абсолютно съм убеден в това,че справедливо са заели пърите места.
Аз самия въпреки, че имаше номинирани двама състезатели от " Горгона " В.Търново поставих първи Боби. Заслужава си момчето.

Защо обаче трябваше това хубаво начинание да завърши по такъв смешен начин? Класация от първо до първо място.

Наистина ми е интересно какво пише на плакетчето, предназначено за местата след първото.
Например :" Участник в класацията за колоездач на годината след първо място, ...по азбучен ред ".

Е добре тогава щом така са решили организаторите.....
Не само моето мнение е, че с този завършек на класацията организаторите загубиха.
Аватар
mrPesh

Мнениеот FREEMAD » Сря Яну 09, 2008 12:12 am

Извинявам се предварително ако повторя някой тъй като не съм чел темата...единствено искам да изразя лично мнение.Класацията е под всякаква критика.Не искам да обиждам никого и да започвам безмислени спорове за това няма да споменавам имена,а само ще се опитам да кажа на кратко това което знам със сигурност просто,защото съм го видял.В класацията има двама "номинирани",които имат такива умения,стил и познания за спорта( говоря спецялно за дисциплина спускане ),че останалите просто не трябва да фигурират в класацията.Любопитно ми е на базата на какво е класирането и по какъв начин са събрани гласовете.Същите тези двамата се качват толкова рядко сравнение останалите в класацията,че просто е смешно да се коментира,а да не говориме,че единия от тях който има шампионски титли не само в България се качва на колело от състезание на състезание и пак кара с такава класа и техника,че на мене самия ми е убидно,че е сравняван с някой хора от класацията,а на него незнам какво му е.Другият за мен е роден талант за този спорт и заслужава по-горно място в класацията.Друг е въпроса,че има поне двама липсващи сред номинираните...за това кои и как са избирали " шампионите на годината" въобще пък да не става дума.Не успях да го кажа съвсем кратко,а и повечето от вас на 100% знаят за кои двама говоря...съжелявам ако има обидени,но това е мое лично мнение.Който наистина знае за кои хора става дума и не му харесва, единственото което мога да му кажа е че истината боли,но това е полужението у нас с прехвалените ни " шампиони "
223
Аватар
FREEMAD

Рейтинг: 1240

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум