Епично точене на зъби

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот EmZo » Вто Яну 15, 2008 9:28 pm

Ние пък, непременно трябва да заздравяваме габровоско-търновската колоездачна дружба, наточил съм зъби за една обиколка на Мазалатите, а Също ми се качва на Ботев от Тъжа, ама тоя път да не пускаме през Рай, през Паниците, било арно съм чул.
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Яну 15, 2008 11:00 pm

Ех, тази темичка я гледам вече няколко дена и сърцето ми се пълни с предвкусено удоволствие :D

Странджа е наистина малко чудна планина. Обиколих пеша и с кола части от нея през късната есен на 2006г. Имаше селца в горите дето все едно бях пристигнал в безвремието. Запечатах и немалко фотогенични моменти. Предполагам, че за каране ще са най-удачни извънлетните месеци, защото там може да става доста жежко в разгара на горещите месеци, може би плъзват и много мухи. Колкото до организирането, най-харесвам предложението на JK за централен бивак от който да се обикаля района. Не съм голям фен на мъкненето на тежки раници когато съм с колелото :D

В района на Родопите искам да направя два тура:

- с познат планинар имаме идеята да направим тур по машрута Чепеларе - Проглед - Рожен - до х. Пашалийца по билото - Хвойна - Чудните мостове/или Персенк - х. Изгрев - Чепеларе

- двудневен тур от Доспат по брега на язовира и после през билото до село Ковачевица (красив арх. резерват), преспиване, след това обратно към Доспат - по същия или паралелен път.

Шосейно каране:

- разбира се, ежегодното майско каране от Свиленград до Гърция, Турция (Одрин) и обратно; не е трудно, дори начинаещ с балканче може да се справи

- Бобека ме навива за еднодневното ежегодно каране от Атина до Спарта за ветерани организирано от гръцката федерация. Разстоянието от 240км през планините на Пелопонес ми се вижда малко дългичко за един ден, но ще тренирам усилено. Дано Бобека е в добро здраве, защото преди нова година имаше операция на простатата.

Сега остава само да кажа една молитва всичко това да се сбъдне :praying:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот 4getcredo » Сря Яну 16, 2008 9:57 am

EmZo написа:... а Също ми се качва на Ботев от Тъжа, ама тоя път да не пускаме през Рай, през Паниците, било арно съм чул.

Има и друга идея за традиционните Ботеви празници ;)... пак от Калофер до Тъжа, но после надясно към Кадемлиите и после надолу през Триглав, Русалка и село Тъжа (naka76, Persenk, kibikoff :beer:). Спускането по този маршрут обещава да е доста 'по-интересно' от това Ботев - Паниците... последното ми се струва след третия път доста еднообразно ;) :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот kibikoff » Чет Яну 17, 2008 11:49 am

4getcredo написа:Има и друга идея за традиционните Ботеви празници ;)... пак от Калофер до Тъжа, но после надясно към Кадемлиите и после надолу през Триглав, Русалка и село Тъжа

ами добре маршрута е ясен :) :beer:

Изображение

горе няма чай, ама ще го компенсираме с бира

Изображение

Трябва да задвижим агентурата и ятаците за данни по спущането от в.Голям Кадемлия до х.Триглав.
kibikoff

Мнениеот 4getcredo » Чет Яну 17, 2008 12:02 pm

kibikoff написа:
4getcredo написа:Има и друга идея за традиционните Ботеви празници ;)... пак от Калофер до Тъжа, но после надясно към Кадемлиите и после надолу през Триглав, Русалка и село Тъжа

...

Трябва да задвижим агентурата и ятаците за данни по спущането от в.Голям Кадемлия до х.Триглав.

Имаш всички правомощия да се погрижиш ;) :beer: Предварителните данни са, че няма да е ... лесно, но винаги може да преминем към вариант Б (това и това) :evil: и вдъхновени да се насладим на яката пътека от Русалка до с. Тъжа :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Предишна

Назад към Общ форум