На практика колелото със скоростната кутия може да бъде закупено и сега. Ама нещо не виждам да има митинг от желаещи
Затова пък доста хора го пробваха днес, и аз му се метнах за едно кръгче. Разбира се, беше доста интересно - стъпките между предавките (9 на брой) са доста по-различни от стандартните, освен това ми се стори, че е по-лесно и приятно да се сменят предавките докато педалите са в покой, а не в движение. Самата им смяна ставаше леко, тихо и достатъчно бързо. Кутията не е съвсем безшумна, но от Веломания наблегнаха, че тепърва трябва да се разработва и регулира. Всъщност най-осезаем май беше шума от една ролка на триъгълното рамо, през която минава веригата - предполагам, че позицията й може да се настрои по-прецизно, за да не трака толкова.
Това е, което успях да събера като впечатления от 1-2 кръгчета по плочките. Утре отново ще има възможност за проби на велосипедите, така че който желае, да опита сам.
Днес имаше още две интересни за мен неща (за съжаление не си бях взел фотоапарата) - едното е Trek с 26 цолово колело отзад, 29 цолово отпред, с единична (фиксирана) предавка, вилка Maverick и т.н. С една дума: екзотика! Другото беше още един прототип за рамка с 15см ход, която изглеждаше доста компактна, сравнително лека и, съдейки по ушите за ISCG и други елементи по нея, няма да е предназначена за леко каране.
Между другото, на щанда на Drag има и електронна везна, на която всеки желаещ ще може да измери велосипеда си.