Pinkbike BuySell

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Pinkbike BuySell

Мнениеот PiCoZzZeN » Сря Юли 07, 2010 5:40 pm

@Ozzie - Доставката на една вилка не е чак толкова много пари ако се замислиш , принципно за вилки от Англия , теглото на кашончето + вилката излиза някаде 5-6 килограма което не са толкова много пари. Отделно обаче трябва да се плати за самата доставка на вилката до Еконт котео ще е към 10-15 паунда или 35-40 лева.
@Tonkata1 - За доставка на цяло колело е същото , теглото на целия кашон , принципно нормално колело за спускане тежи към 20 кила , с кашона максимум 22-23 = 79 лева + 5 лева на килограм , т.е. към 90 кинта , може и повече , може и по-малко. Пак казвам това е доставката само от Лондон до тука , отделно за цяло колело се плаща 20 паунда до Лондон. :) :beer:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот Ozzie » Сря Юли 07, 2010 8:16 pm

@PiCoZzZeN
Не си обърнал внимание на един текст от условията на "Еконт" за доставка, а именно, таксуването и на обемното тегло

* Моля, отбележете, че посочените цени за доставка се оферират на база на тарифно тегло на пратката.
Тарифното тегло е действителното или общото обемно тегло на всички колети от една пратка, като се таксува по-голямата величина.
То се закръгля до цял килограм. Обемното тегло на пратката се изчислява по формулата: (обща ширина, см Х дължина, см Х височина, см) /6000,кг

Ще ти направя една проста калкулация, колко трябваше да им платя, ако бях им ползвал услугите за доставка на една вилка от UK до тук:
Размер на кашона - 780х280х150 мм
Реално тегло - 3,3 кг.
Обемно тегло - 5,46 кг. (по правилата им, ще бъде закръглено на 6 кг.), което означава, че цената за доставка ще бъде изчислявана за колет с тегло от 5 до 10 кг, а именно - 56,75 лв
За същия кашон, платих на "Емпреса" за доставка до Варна 11,10 лв

Усещаш ли къде е разликата?

PiCoZzZeN написа:@Tonkata1 - За доставка на цяло колело е същото , теглото на целия кашон , принципно нормално колело за спускане тежи към 20 кила , с кашона максимум 22-23 = 79 лева + 5 лева на килограм , т.е. към 90 кинта , може и повече , може и по-малко. Пак казвам това е доставката само от Лондон до тука...

точно в тези "+5 лв./кг." се отнасят за обемното тегло.

Пускам copy / paste на мейла им, който получих миналата година:
Здравейте,
Вашето колело пристигна в нашия офис в Лондон. Пакетирано е в кашон с размери 20/180/117. Реално тегло на пратката - 15 кг.
Таксуваното тегло на пратката е 71 кг.
Съгласно тарифа, цената за транспорт е 255 лв.

Отделно имат 4% комисионна, ако посредничат при плащането, т.е. ти платиш на тях, а те на продавача.
Още ли си убеден, че "Еконт" са единствената алтернатива за доставка от UK до тук?

PiCoZzZeN написа:Не са само Еконт , колегата Burning_Ice си поръча по някаква друга фирма и му излезна доста евтино , питайте го него.

вече я споменах тази фирма, няколко реда по- нагоре ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PiCoZzZeN » Сря Юли 07, 2010 8:21 pm

Не са само Еконт , колегата Burning_Ice си поръча по някаква друга фирма и му излезна доста евтино , питайте го него.
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Юли 07, 2010 8:45 pm

Вижте сега, верно е доста разправия купуването на колело от ПБ, но понякога си заслужава.
1. Разбираш се с купувача да ти прати стоката до офиса на Емпреса в Дагенхам.
2. Те изпращат всяка сряда камион към страната.
3. При покупката си смятай малко над временния курс, тъй като аз по-този начин бях назад с 250лв.
4. Тези 4% са за Ебай, при изпращането на пари "Like gift" ти взимат тези 4%
5. Мойто колело при положение, че тежи 24кг., беше премерено и изпратено с тегло 35кг.
6. Доставката на колело от който и да е град в Англия до офиса е 60 паунда.
7. Самата фирма ми го начисли 35*1.1паунд, което ми излезе около 100лв.
Така че при покупката на колело нещата стоят доста по-различно. :agree:

П.П. Много благодаря на Ози, че сподели за тази фирма и на нас, така спестих около 100лв. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Сря Юли 07, 2010 9:16 pm

но не съм аз първи, който спомена за нея във форума
в случая благодарностите трябва да бъдат за Capoeira
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот SeSSion » Сря Юли 07, 2010 9:54 pm

С тази фирма "Емпреса" колко долу горе ще ми е доставката на вилка?
SeSSion

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Юли 07, 2010 11:05 pm

SeSSion написа:С тази фирма "Емпреса" колко долу горе ще ми е доставката на вилка?

10-15лв
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот kfx700 » Чет Юли 08, 2010 2:32 pm

BurNiNg_IcE написа:
SeSSion написа:С тази фирма "Емпреса" колко долу горе ще ми е доставката на вилка?

10-15лв

Еее това е уникално! Замислям се за един Boxxer World Cup oт UK който ще ми струва 350 паунда...Ако се доверя на Еконт работата с парите става много солена ...А тези Импреса къде имат офиси.До сега не съм я чувал тази фирма и незнам дали достявят по цяла България като Еконт ..или трябва да ходиш до определен офис - където имат! :confused: :popcorn:
Аватар
kfx700

Рейтинг: 889

Мнениеот CTaHu » Чет Юли 08, 2010 4:57 pm

kfx700 написа:До сега не съм я чувал тази фирма и незнам дали достявят по цяла България като Еконт ..или трябва да ходиш до определен офис - където имат! :confused: :popcorn:

Ето ти координати на фирмата "Емпреса", а ако последваш линка ще научиш всичко за нея!

ОФИСИ В БЪЛГАРИЯ
СОФИЯ
кв. ПАВЛОВО ул Пирин N5
телефон: 0876/220652

Преди да сте ме обвинили, че правя реклама, казвам, че нямам нищо общо с тях освен като клиент.
Поръчах си байк от UK (ebay.co.uk) и доставката стана чрез Емпреса. Еми к'во да кажа ... доставката стана и сега си карам байка. Мисля, че за повечето от нас т'ва е достатъчно да сме доволни от услугите на фирмата. Тарифите ще си ги видиш сам линка към форума им. :smash: :thumbu:
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот XEK » Чет Юли 08, 2010 7:37 pm

до сега с ParcelForce са ми пращали нещата и всичко си е идвало, питате ги колко ще е доставката до БГ и ще ви кажат
и за тях е по-лесно, а и дават тракинг(а и вие си искайте тракинг!)
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Capoeira » Чет Юли 08, 2010 9:16 pm

Значи да потретиме или попетиме не знам колко пъти се изписа:
Пари като подарък не се пращат!!! Изисквате от продавача да ви прати invoice.
XEK написа:до сега с ParcelForce са ми пращали нещата и всичко си е идвало, питате ги колко ще е доставката до БГ и ще ви кажат

Доставка на сравнително добре разглобена малка и лека рамка до БГ е минн 80 паунда за вилка около 30-35.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот kfx700 » Чет Юли 08, 2010 9:31 pm

Capoeira написа:Значи да потретиме или попетиме не знам колко пъти се изписа:
XEK написа:до сега с ParcelForce са ми пращали нещата и всичко си е идвало, питате ги колко ще е доставката до БГ и ще ви кажат

Доставка на сравнително добре разглобена малка и лека рамка до БГ е минн 80 паунда за вилка около 30-35.

Паунда или Лева..да не би да се бъркаш :confused: :beer:
Аватар
kfx700

Рейтинг: 889

Мнениеот XEK » Чет Юли 08, 2010 10:29 pm

Capoeira написа:Значи да потретиме или попетиме не знам колко пъти се изписа:

моята рамка ми я пратиха за 20-30 лири нещо такова
вилката на 1 приятел и тя беше към 30
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Capoeira » Пет Юли 09, 2010 9:11 am

Офф пак започвате малко като дървени философи да пишете неща без да сте си направили даже труда да ги проверите.
http://www.pfwwsg.parcelforce.com/porta ... ricingcalc
избирате <Overseas> сложете някакво тегло 5 кг ->Next, изберете държава и попълнете размерите на кашона. Ако е разглобена рамката, тя ще има горе долу следните размери, височина мин 48см все пак седалковата тръба е толкова и 5см дунапрен и кашон, 20см ширина ако рамката е с 135мм главина ще е 18см и 610 мин дължина, което отговаря на дължината на горната тръба + 5см дунапрен и кашон. Да се навие някой да разглабя рамката си за да я праща на някакъв сопол в България е едно на 100, но дори и да се навие най евтиния транспорт с тракинг излиза Global Priority около 80 паунда
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Joker_Here » Пет Юли 09, 2010 9:34 am

Здравейте.Искам да си купя една каска от ибей(661 Еволюшън Дистресед Уайт,защото не мога да я намеря никъде точно този цвят),и искам някой да ми разясни как става през куриерска фирма.(видях еконт ама не ми се плаща,35-40 лева отгоре)Има ли по-евтини варианти..?
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот X_NRG » Пет Юли 09, 2010 6:48 pm

Прочете ли темата? (не само заглавието)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот NikolaZ » Пет Юли 30, 2010 4:36 pm

Хм чудя се защо продават тия Баншита толкова евтино.теглото ли е единственият им проблем ???
Все пак може да се вземе прилично за 300 паунда с лагери на всички стави.
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот Gasolin » Сря Окт 06, 2010 3:22 pm

Ей оказа се че и аз ще пиша в тая тема! :D Искам да си внеса вилка от ЮК обаче съм ужасно бос във ситуацията... Разбрах за "Емпреса" и в момента се опитвам да се свържа с тях. Та искам да попитам, как стават плащанията на хората от пинкбайк, как ще съм сигурен, че ще им платя без да ме прецакат. Възможно ли е да се плати през PayPal (човека, от който я взимам искаше) и има ли нещо друго важно, което трябва да знам? Става въпрос за тази обява http://www.pinkbike.com/buysell/720462/
Не го водят за Скамър и изглежда разбран човек.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот hitar_potar » Сря Окт 06, 2010 4:45 pm

виж по-нагоре из темата, колегата Капоейра е обяснявал какво се прави. накратко, договаряш се с продавача за цената, казва ти той колко е шипинга или Емпреса ти казват цена за шипинг, и му пращаш договорената цена за вилката + договорената цена за шипинг (това като изключваме варианта с Емпреса), но задължително проверяваш каква такса ще ти иска Пейпал и я пращаш и нея, като цялата сума я обявяваш като "закупуване на стоки", а не като "подарък". така Пейпал ще друпне пари за таксата си от продавача, но нали ти си му пратил толкова повече, колкото е таксата - всичко е точно. после, ако има някакъв проблем, просто подаваш оплакване в Пейпал, че не всичко е наред, те разследват седмица-две и ако продавача няма желание да оправи какъвто и проблем да е излезнал, Пейпал ти врущат всички пари без повече въпроси. после те какво правят с продавача, си нямам на представа, а и не ме интересува, теб също - важното е, че си си получил парите обратно. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Gasolin » Сря Окт 06, 2010 9:02 pm

A фактически ако аз си я докарвам с Емпреса му казвам на оня да я прати до офиса им а цената, която плаща, за да стигне до офиса той си я включва в цената на вилката. В последствие се разплащаме по ПейПал и когато аз си получа рамката, той си получава парите. Акаунт в пейпал нямам, но баща ми има и предполагам, че няма да е проблем да стане през неговия...
Аватар
Gasolin

Мнениеот Ozzie » Сря Окт 06, 2010 9:20 pm

Gasolin написа:...когато аз си получа рамката, той си получава парите.

съмнявам се, че някой от продавачите в Pinkbike би изпратил нещо, преди да е получил 100 % от цената на продукта който продава

предавам един от съветите на Capoeira
Capoeira написа:Aко купуваш по обява но искаш да се възползваш от "PayPal byuers protection" накарай продавача да ти прати invoice на твоя акаунт като в него да е включено детайлно описание на стоката и ако има линк към обявата, да е специфицирана цената на стоката и отделно цената на доставката.
Аватар
Ozzie

Мнениеот nofear921 » Сря Окт 06, 2010 10:06 pm

Gasolin защо след като вилката се намира в UK, искаш да ползваш услугите на Емпреса? Със сигурност ще ти излезне по-евтино да ти прати вилката направо в България и да не се занимаваш с посредници. От UK няма да дължиш мито и ДДС, защото и тя е в Еврозоната.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот Gasolin » Чет Окт 07, 2010 2:04 pm

nofear921 написа:Gasolin защо след като вилката се намира в UK, искаш да ползваш услугите на Емпреса? Със сигурност ще ти излезне по-евтино да ти прати вилката направо в България и да не се занимаваш с посредници. От UK няма да дължиш мито и ДДС, защото и тя е в Еврозоната.

Да ми я прати как? Пощите? Аз нямам против, но с емпреса излиза 10-ина лева. Ако някой може да бие тая цена...
Уговарям се с човека в момента - ще му кажа за Инвойса и т.н. и ще го питам как той смята да я прати.
Аватар
Gasolin

Мнениеот nofear921 » Чет Окт 07, 2010 4:09 pm

10 лева до София? Или до техният офис в Лондон и после до тук ще ти искат още.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот Gasolin » Чет Окт 07, 2010 4:24 pm

nofear921 написа:10 лева до София? Или до техният офис в Лондон и после до тук ще ти искат още.

10 лв до Пловдив - погледни нагоре линка към "сайта" им.
edit: Токущо говорих с продавача отново. Ще направим нещата през Емпреса. Куриер на фирмата ще мине през адреса му, ще вземе пратката и за 7дена ще дойде при мен в офиса на фирмата в Пловдив. Всичко ще платя предварително през ПейПал. Доставката ми излиза 1.00£/кг. демек 3 паунда, демек 7 лева :D
Аватар
Gasolin

Мнениеот flair » Нед Окт 17, 2010 10:43 pm

Направих си регистрация в "PayPal", но някъде по-нагоре hitar_potar спомена , че те ще вземат такса като посредници. Може ли някой, който е пазарувал и е използвал "PayPal" за посредници да каже колко горе-доло ще е тази такса. :popcorn:
ИзображениеЯки каки аз набирам, после вкъщи ги прибирам, алкохола абсорбирам..целия дайте гоИзображение
Аватар
flair

Рейтинг: 1230

Мнениеот hitar_potar » Нед Окт 17, 2010 11:05 pm

Таксата зависи от изпращаната сума. Погледни там из опциите за пращане на паричките - например напиши сумата, която мислиш да изпратиш, и дай Next - на следващата стъпка ще ти покаже колко е таксата. След това се върни обратно и прибави въпросната сумичка към основната сума, маркираш всичко като "Закупуване на стоки" (Buying goods) и ги изпращаш. Пейпал ще си дръпне таксата от продавача, но ти вече си му пратил таксата и така все едно ти си я плащаш. При този начин обаче хубавото е, че при евентуален проблем можел да си потърсиш паричките обратно от Пейпал, докато нещата не стоят така, ако ги пратиш като подарък.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот flair » Пон Окт 18, 2010 9:18 pm

Да, да, това го разбрах че при проблем с получаването те ще проследят случая. Иначе за другото, мерси много :agree: .
ИзображениеЯки каки аз набирам, после вкъщи ги прибирам, алкохола абсорбирам..целия дайте гоИзображение
Аватар
flair

Рейтинг: 1230

Мнениеот krisosubufer2 » Вто Дек 18, 2012 7:11 pm

Искам да питам това колело viewtopic.php?f=3&t=37686&hilit=pinkbike&start=30 с коя помпания за пренос е най-добре и колко парички ще струва
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот AV » Пет Дек 21, 2012 2:58 am

Пробвайте тази фирма: http://www.gabco.org/index.php. Коректни са, евтини са и могат да изпратят човек да вземе даден артикул в Англия/Германия, ако продавачът не иска да го праща. :beer:
AV

Рейтинг: 1245

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум