ZlatnataChovka написа:Здравейте,
Вчера претърпях доста сериозна, както разбирам, травма - извадих си ръката от рамото.
Сега гледам да не я движа много много (след, като ми я наместиха) и ще трябва да я пазя цял месец, след което да ходя на физиотерапия. Най-лошото е, че лекарите казват, че един път извади ли се, най-вероятно ще се вади много лесно вече. На някой случвало ли му се е такова нещо?
Здрасти. Говоря от личен опит. Преди години (3-4) си извадих рамото падайки от 2 метра с колелото на него. снимаха ме 3 пъти. Дефакто се оказа, че между снимките рамото се е самонаместило - явно самата луксация не е била много голяма. Лекарите сложиха превързка и казаха никакво мърдане 3-4 седмици. Но зверска болак ме тормозеше цяла една седмица. Болкоуспокояващи не помагаха. Лекарите безсилни. Аз послушах един приятел и отидох при един спортен рехабилитатор-чакръкчия. Той каза, че имам прискрипан нерв, намести го - воала след 24 часа нямах вече болка. Ортопедите твърдяха, че намяло такова нещо като прискрипан нерв. Пиша го това всичко за да разбереш, че всеки си има гледна точка и разбирания на един и същ проблем. Не винаги едната е най-правилната.
Та въпросният рехабилитатор (спортен) каза така колкото повече го пазиш това рамо толкоз по зле ще ти е въстановяването във времето. И ме накра още към края на втората седмица да почвам специфични движения със рамото. Според него при добра работа във възтановителният процес може да се възтанови рамото на 95-97%. Много спортисти имат подобни травми които после не им създават проблем, или ако имат повторно вадене то това би им се случило и да не са имали подобен проблем преди това.
Затова съвета ми е потърси си добър спортен рехабилитатор или кинезетерапевт. Консултирай се с него. Направи си добра възтановителна програма. СПАЗВАЙ Я. И мисля няма да имаш проблем.
След този случай съм карал колело. Падъл съм. Досега не съм имал повторен проблем с рамото.
Успех.