Нощно Лале?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот PtD » Чет Фев 05, 2009 11:57 pm

hitar_potter написа:чакай, чакай... Утре ще почнеш да плюеш ATV-тата, нали...

Не е въпрос на уважение. Витоша (нали говорим за Лале?) е национален парк и извън пътищата МПС-та (а ATV-то е МПС, защото се води за мотор) са забранени. Уважението няма нищо общо.

agent_Jekov написа:Ами ако той или жена му или детето му са имали сблъсъци с велосипед и то не по тяхна вина?Такъв ще ти покаже черно на бяло един в зъбите и с право.

Трябва да е особено внимателен, че не се знае на кого ще попадне. :fight:

agent_Jekov написа:Това няма да е обективно.Модата с колело по ски-пистата е сравнително нова, че да се сравняват.

Ами тогава какво си говорим? Да изчакаме да видим, може пък да не е толкова страшно, колкото се опитват да го изкарат... :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот vpravov » Чет Фев 05, 2009 11:59 pm

@PtD:agree:
@agent_Jekov :agree: - удачно пояснение.

А ако човек си направи труда да прочете само топиците на пусналия темата ще разбере, че той си извади изводите много бързо (явно сам се досещаше) и излишният пълнеж от "мерене на пишки" и нежелание за разбиране на другия си беше чисто бла-бла. При положние, че наскоро имаше подобна тема със сходни изводи, направо се чудя откъде я намерихте тази излишна енергия.

@Stanev... по-спокойно и адекватно братле. Утре прочети пак и внимателно темата и сам ще се досетиш откъде дойдоха минусите, въпреки принципно правилната ти позиция. :agree:
Аватар
vpravov

Мнениеот vlassadar » Пет Фев 06, 2009 9:45 am

ПичОве, аз съм сред най-големите фенове на зимното каране, по писти или пътечки. Едно време Лале беше отворено за нас, Романския допреди 2-3 години; взимахме си карти и карахме по цял ден сред скиорите, имаше недоволни от тях разбира се, но никога не се стигна до сблъсък, въпреки В-брейковете на Кроса в началото :crap: Ключовия момент е внимание към "пейзажа" и поради специфичната траектория на колелото по пистата (почти идеална права по отвеса) трябва да се изчака момент в който няма кого да отпердашиш. Ама това беше наистина отдавна.
Ето ви една алтернатива - Winter X Bike - това е една страхотна играчка, която пробвах в Боровец миналия уикенд. Разликата с колелото като усещане не е голяма, управлението е малко по-триково, но пича, който го кара от доста време не можах да го настигна по пистата със ските, а аз не карам толкова бавно. На моменти се изстрелваше отвесно надолу и разцепваше... По-различно е от сноускута, за писта като че ли е по-удобно, и със сигурност е по-евтино от скута. Досега никъде не са го спирали да кара, което е най-хубавата част.

Мога да ви дам контакт с човека, който ги внася в БГ. Обмислям и Направи-си-сам-версия, за която може да поработим тук дружно (върху проекта само), но оригиналът си струва.

http://www.youtube.com/watch?v=BD_PNZ74ki0
Аватар
vlassadar

Мнениеот Stanev » Пет Фев 06, 2009 10:22 am

vlassadar написа:ПичОве, аз съм сред най-големите фенове на зимното каране, по писти или пътечки. Едно време Лале беше отворено за нас, Романския допреди 2-3 години; взимахме си карти и карахме по цял ден сред скиорите, имаше недоволни от тях разбира се, но никога не се стигна до сблъсък, въпреки В-брейковете на Кроса в началото :crap: Ключовия момент е внимание към "пейзажа" и поради специфичната траектория на колелото по пистата (почти идеална права по отвеса) трябва да се изчака момент в който няма кого да отпердашиш. Ама това беше наистина отдавна.
Ето ви една алтернатива - Winter X Bike - това е една страхотна играчка, която пробвах в Боровец миналия уикенд. Разликата с колелото като усещане не е голяма, управлението е малко по-триково, но пича, който го кара от доста време не можах да го настигна по пистата със ските, а аз не карам толкова бавно. На моменти се изстрелваше отвесно надолу и разцепваше... По-различно е от сноускута, за писта като че ли е по-удобно, и със сигурност е по-евтино от скута. Досега никъде не са го спирали да кара, което е най-хубавата част.

Мога да ви дам контакт с човека, който ги внася в БГ. Обмислям и Направи-си-сам-версия, за която може да поработим тук дружно (върху проекта само), но оригиналът си струва.

http://www.youtube.com/watch?v=BD_PNZ74ki0

Това по горе е доста примамлива алтернатива на борда през зимата :agree: Можеш ли да кажеш за какви пари става на въпрос :dunno:
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот vlassadar » Пет Фев 06, 2009 11:57 am

Нямам позволението на човека, но с удоволствие ще свържа с него който пожелае.
Варианта за творческо сглобяване на самоделка ще излезе между 50 и 100-120 лева за приставките, като ски могат да се сложат всякакви, но за предпочитане блейдове по 90-110 см. Може да отворим темичка докато е време, че зимата е кът.
Аватар
vlassadar

Мнениеот dj_PREDATOR » Нед Фев 08, 2009 6:45 pm

"нощно Лале"

от този петък :)
Изображение брони:
Драгомир XL - размер черна - 85 лв.като тази
Аватар
dj_PREDATOR

Рейтинг: 1163

Мнениеот vlassadar » Пон Фев 09, 2009 12:05 pm

имам 2 въпроса - с какво снимахте и питахте ли лифтаджиите евентуално да ви качат пак?
Не знам как е бил терена, със ските оняден беше доста куцо, хем идеално обработено, но беше позаледено, перфектно за колелцето.
Може да се разберем да отидем да направим 2-3 спускания, ще ни трябва шофьорче, но ще намерим, да направим още клипчета и да подразним скиорчетата :)
Аватар
vlassadar

Мнениеот Вилката » Пон Фев 09, 2009 1:57 pm

dj_PREDATOR написа:"нощно Лале"

от този петък :)

Леле, голема мъка е било тва Лале :bigeyes: Не само за теб, а и за скиорите. Много трупове по пистата, много чудо! ;)

Темата наистина я разисквахме доста, и дори и аз се съгласих, че няма лошо колоездачи да карат наравно със скиорите. Но не можеш да ме убедиш, че си изпитал особено удоволствие. Тва си е един вид тест на възможностите, но не и кеф, поне според мен.
Все пак смятам скоро да отскоча до х.Безбог и ще питам лифтаджиите навиват ли се да качват колела. Не ща да пускам тема засега, затва пиша тук, да сондирам дали ще се намерят мераклии за малка форумна сбирка там. Всеки с каквото си поиска на (между) краката - ски, борд, колело, мацка... :D
:beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот dj_PREDATOR » Пон Фев 09, 2009 5:17 pm

честно казано и на мен не ми хареса
през деня е купона :)

следващото ще бъде от Голи връх
Изображение брони:
Драгомир XL - размер черна - 85 лв.като тази
Аватар
dj_PREDATOR

Рейтинг: 1163

Мнениеот 25thframe » Пон Фев 09, 2009 7:50 pm

Не е лошо, но ако не трябва да се притесняваш за хората около теб е още по-добре. Ако можеш да се пуснеш привечер, след като рак-траковете загладят пистата за нощното каране. Миналата година се пуснахме малко нелегално точно в този момент, въпреки че се опитаха да ни изгонят хората от службата там ( не знам каква длъжност изпълняваха ), но карането си го биваше. И в двете ти клипчета има много малки деца по пистата, направо ме побиват тръпки какво ще стане ако попаднеш на лед и си позасилил. Аз също съм привърженик на зимното мтб каране/пускане, но явно пистите не са най-удачното място за това : (
И все пак, с каква камера правиш клипчетата? :)
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Предишна

Назад към Общ форум