Кой от кого е най - доволен...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Кой от кого е най - доволен...

Мнениеот ramam » Сря Май 20, 2009 2:20 pm

Накратко:
Дани - добър механик, добри инструменти, доста части и нови и стари, добри цени, добро отношение към работата и клиентите
Иван, Маншона на ул. Хр. Смирненски - добри механици, добри инструменти, доста части в магазина, добри цени, но имам забележки по работата на Маншона, добро отношение към работата и клиентите
Рой - добър механик, добри инструменти, доста части, добро отношение към работата и клиентите
Райко - добър механик, недобри инструменти, недобро количество части, добри цени, добро отношение към работата и клиентите
Краси - Байкцентъра Младост- лош механик, добри инструменти, доста части, невинаги добри цени, лошо отношение към работата и клиентите - гледа да претупа нещата и да и се махаш от главата.
Теко БАС - добър механик, добри инструменти, малко части, високи цени, но и високо качество, добро отношение към работата и клиентите. Частите са предимно от тези които се монтират по РАМ колелата.
Нахи - лош механик, недобри инструменти, недобро количество части, недобро отношение към работата си и добро отношение към клиентите.

Не инструментите и частите правят механика , нито механика прави добър сервиз без инструментите и частите.
Лош майстор и добри инструменти и лоши инструменти и лош майстор са почти едно и също - поне за мен.
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Май 20, 2009 5:32 pm

ramam написа:Накратко:
Нахи - лош механик, недобри инструменти.... недобро отношение към работата............
:bigeyes: :nono: Аз лично не съм съгласен с това мнение. Говорейки за набора на частите, ако трябва да бъда честен към себе си, не знам какъв склад трябва да съм, за да имам всичко под ръка с оглед на големия набор марки и съотвено модификации, а да отбележим и видовете, на колелата в БГ.
Запознат съм с редица от гореизброените механици. Лошо от никой от тях не съм видял.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Editor » Сря Май 20, 2009 6:16 pm

ramam написа:За Краси от Байкцентъра пък въопще не бих отишъл и то съдейки от качествата на работата и по колела на приятели и многократно карах моите приятели да идат за дооправяне и пак не беше както трябва какво ли не.
Май жена механик и морско свинче...

Това твое мнение е абсолютно невярно.Краси е човек, който изключително много си разбира от работата.От години си ремонтирам колелото във верига магазини "Байк Център" и смея да твърдя, че Краси е може би едно от най-добрите попадения за този сервиз.Отделно от всичко е много отзивчива и винаги е готова да помогне, освен ако не е супер затрупана от работа.За Вилки и шокове съм изключително доволен от Стефко, който работи на същото място.Много разбран и върши всичко много внимателно.Влади си е Влади....Няма какво да го коментираме просто :).Много съм доволен както от магазина, така и от сервиза.
Райко от магазин "КОЛЕЛОТО" - Също един от най-добрите механици, които са ми правили колелото някога.Много съм доволен от начина на работа, коректността и срока на изпълнението.Определено няма да сбъркате отивайки при него.
Няма да коментирам, че е също така и много добър карач и разбира много.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Foxy_FR » Сря Май 20, 2009 6:25 pm

:agree:
Плюс 1 глас за Райко.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Foxy_FR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Лифта » Сря Май 20, 2009 8:12 pm

Теко :beer:

Въпреки, че ходя на сервиз сравнително рядко ( само за ремонти, които не съм способен да извърша сам или нямам необходимите инструменти ) съм много доволен от неговата работа. Момчето предлага качествено и бързо изпълнение на достъпна цена, а на всичкото от горе ми е и близо. Какво по-хубаво от това :D

За стругар, фрезист, заварчик и т.н. - дядо бира за него :beer: :D ( и аз, за някои по-прости елементи)
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот MAN6 » Сря Май 20, 2009 11:59 pm

ramam написа:
Е не исках да го обсъдим ама ти поиска. Главината изобщо не е била от ефтините. С капсуловани лагери и просто е трябвало да се оправи "тресчотката" т.е. фриуила. Е да оправил си едното но си повредил другото. Гайките на лагерите са се самозатягали. Дани ги оправи за секунди.

масовите главини в БГ са от евтините :)

евала на дани, че ги е оправил са секунди, то не отнема повече:)

не си спомням конкретния случай, но е добре че стана дума :agree:

и не е лошо, по принцип, ако някой срещне подобен проблем да се върне и да каже "така и така ..." :)
всички сме хора, случва се да сгрешим :)

със здраве :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот vpravov » Чет Май 21, 2009 1:21 am

@MAN6 :agree:
Ако се напъна - за всички от по-старите майстори в София - ще се сетя за случка в която са се издънили. Затова (индивидуално решение) си правя колелото сам. Ако нещо се случи - да се ядосвам само на себе си!(слава-богу, досега не ми се е случвало!)
Даниел си го спомням още, когато работеше с на Ники баща му(лека му пръст) в ламаринената барака на "Автогара Юг."(преди да се пренесат в тухлената в "Спортпром") и много го уважавам, но не бих му пял чак "Осанна". По онова време малко претупваше нещата.
На @MAN6 услугите съм ползвал само веднъж (съвсем наскоро), за "челосване" на средното на рамка. Използува инструмент предназначен за целта(браво на Иван) и това, което ми направи чудесно впечатление е, че извърши процедурата без да припира(бърза). Пипаше с тази ритмична плавност(преценена по усет нежност), която отличава човека, който е съсредоточен и наясно в дадения момент, от този който просто ще направи три оборота и ще каже - "готово". На всеки му се случва да се издъни, но ако той работи така - ами близко ми е! А аз все още нямам (и нужда от), всичките инструменти необходими за тоталното сервизиране на велосипед.
Нахи.... мисля, че мой велосипед засега не е пипал(работил по него), но съм го виждал да(как) работи още на "Хигиената". Не споделям мнението на @ramam. И определено е коректен (дълга история).

Единствения веломайстор, на който пея "ОСННА" е Илко. Впечатленията ми от него са от времето, когато работеше в "Ketler-a ". Сервиза му в момента(ако не се лъжа) е някъде около хотел "Princess". Не знам как е с "новите технологии" (вилки/амортисьори) , но това е човекът, който работеше върху велосипедите като "свои". Ако не ми беше толкова далеч, щях да разчитам на него!(най-малкото за съвет).
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот murderah » Чет Май 28, 2009 2:30 pm

Преди малко си взех колелото от Веломания - оставих го за пълна профилактика(спирачки, скорости, капли, смяна на гуми, смазване на всички движения, лагери, както и профилактика на вилката), която Любо я направи. Закарах дрънголник, прибрах машина! Излезе ми 40лв. всичко. Адски съм доволен, байкът е супер, Любо е зъл! :beer:
Life is really very simple - what you put in, is what you get out.
Аватар
murderah

Рейтинг: 1202

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Чет Май 28, 2009 6:45 pm

Якия магазин на Пацо ,взех си яки шини от там ,и е яко пич с фанелка на Аце/Деце... +++++
:D :agree:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот veskoz » Чет Май 28, 2009 8:44 pm

An Alien Hoopajupe написа:Якия магазин на Пацо ,взех си яки шини от там ,и е яко пич с фанелка на Аце/Деце... +++++
:D :agree:

:offtopic: Само да не са беличките :bawling:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Rayko » Пет Сеп 25, 2009 11:27 pm

Първо - благодаря много за добрите отзиви! :agree:
Това е идеята - да сме доволни от колелото си и да го караме с кеф, а не да се нервим по майстори, сервизи и пр.

Все пак, обаче искам да кажа нещо, което просто е в интерес на истината. Въпреки че мислех да не се включвам - все пак тук всеки има право да си каже мнението за тези, които предлагаме сервиз. Затова няма да се отплесвам да коментирам всичко, за което имам мнение.
Единствено за инструментите.

Аз не робувам на марки, но при мен повечето инструманти са на скъпи марки - влкючително и на Парк тулс (които може би се произвеждат в USA...)
И недоумявам защо машинката за верига на Парк тулс струва "близо" 47лв и 90 стотинки и вече на поредна й се криви пинчето, както предполагам се случва с китайските (аз такива не ползвам и мога само да предполагам).
А за лични нужди имам една, която е супер неизвастна марка и ми върши работа с години безпроблемно.
С това не казвам, че безмарковите, са по-добри от марковите, но и прехвалените марки на винаги си заслужават. И тук мисля, че ще се съгласят много хора с мен.

Смятам, че най-сигурното е провереното от времето и опита. Вярвам на това, което се е доказало.

А за изоблените шестограмчета просто е наи-добре веднага да се изхвърлят и повече от тази марка да не се купуват ( всъщтност на мен до сега не ми се е случвало да изобля шестограм. Чупил съм - да, но да изобля -не).

Иначе споделям, че, когато някои държи на работата си, трябва да ползва най-добрите инструменти. Това и правя.

Така че ви предлагам, да дойдете и на място да проверите инструментите :beer: ..
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Reactor » Съб Сеп 26, 2009 2:28 pm

Единствения човек който ни пипа колелата е Нахи!

Колелото ми е на 6+ отвсякъде!

Няма проблем,който да не е бил остранен с търпение,качество и поносими цени!
Няма част поне за сега и с много малки изключения,която да ми е потрябвала и да не ми е била доставена от него.

Може би тънкия момент "Каквото повикало-такова се обадило" не се забелязва,но ако във вашия магазин влезе някой който ви гледа намръщено и по начин все едно сте му слуга едва ли ще го посрещнете и ще му свършите работа с усмивка и удоволствие.
Аватар
Reactor

Мнениеот ATR » Съб Сеп 26, 2009 3:07 pm

При Дани :thumbu:

А в bikeLabs ми излиза некъв "майстор", гаси си марихуаната, издиша срещу мен, оглежда ми вилката със зачервените си очички и казва нещо от сорта на "Ауу много ти е твърда пружината, трябва да ти я сменим с по-мека. Ама нямаме в момента. Остави я тука и ще ти намерим по-мека пружина"
Вилката ми е на въздух, дали бих я оставил там, а :crazy:
If it can't kill you... it ain't extreme
Аватар
ATR

Рейтинг: 1220

Мнениеот dEcLiNe » Съб Сеп 26, 2009 7:40 pm

ATR написа:При Дани :thumbu:

А в bikeLabs ми излиза некъв "майстор", гаси си марихуаната, издиша срещу мен, оглежда ми вилката със зачервените си очички и казва нещо от сорта на "Ауу много ти е твърда пружината, трябва да ти я сменим с по-мека. Ама нямаме в момента. Остави я тука и ще ти намерим по-мека пружина"

Мани мани аз там на ремонт не ходя!Един път ми слага ново ухо този и ми вика "Уу много ти е мръсно колелото, искаш ли да го оставиш да го изчистим и стегнем, може и веригата да ти смажем малко" :crazy:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Сеп 26, 2009 9:25 pm

С този си пост само потвърждаваш предното мнение, че сервиза е коректен ;) :agree:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот taurus13 » Съб Сеп 26, 2009 9:41 pm

Доволен съм от Пацо - добри инструменти и човека определено знае какво прави. Удобно е за живеещите в западните квартали на София.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Disrespect » Нед Сеп 27, 2009 11:25 am

Аз само при Никито ходя във Варна. И при другите съм ходил, но от него съм най-доволен.
BIKESEXUAL
Аватар
Disrespect

Рейтинг: 1160

Мнениеот tanec » Нед Сеп 27, 2009 1:28 pm

ATR написа:При Дани :thumbu:

Докато си търсех шок за рамката посетих магазина (BAS). Зададох въпрос: Имате ли 216 RS Vivid. Отговора беше че нито една марка не произвежда шокове с такава дължина.
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот azze » Сря Сеп 30, 2009 7:08 pm

София:
:agree: :agree: :agree: Сервиз "Близнаците" на бул.Васил Левски между бул.Патриарх Евтимий и НДК.Близнаците са пичове - вършат работа доста бързо и евтино.

Скапан магазин/сервиз - Люлин 4,близо до общината.Отскоро е дилър на "Спринт",но има и Кросове.Това го казвам за да можете да се ориентирате къде да НЕ ходите.Собственикът няма никакво желание за работа,а май и за живот. :D Преди доста време ми се наложи едно ремонтче - смяна на заден дерайльор.Той с крайна незаинтересованост ми каза "Мииии 25лв. с наш дерайльор".Ясно е,че става въпрос за най-евтините дерайльори (и сега карам с такъв) - някакво Шимано за максимум ~10 лева.Един приятел ме заведе при близнаците и те за 15 кинта го смениха и то бързо.Знаят как да се държат с клиентите.Освен това дават съвети като ги попиташ за нещо,обясняват.

Това са моите (анти)реклами.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот despite » Чет Окт 01, 2009 9:00 am

Нахи от Байк Зона - http://bikezone.bg/. Първото място на което отивам ако имам въпрос или проблем по колелото.
Любо от Веломания - веднъж съм бил при него и няма от какво да се оплача. Бързо ми реши проблема.

Заварчик не ми се е налагало да търся още.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот marsa » Чет Окт 01, 2009 9:25 am

azze написа:Скапан магазин/сервиз - Люлин 4,близо до общината.Отскоро е дилър на "Спринт",но има и Кросове.Това го казвам за да можете да се ориентирате къде да НЕ ходите.Собственикът няма никакво желание за работа,а май и за живот. :D Преди доста време ми се наложи едно ремонтче - смяна на заден дерайльор.Той с крайна незаинтересованост ми каза "Мииии 25лв. с наш дерайльор".
Уу, не думай, това е едно от най- ужасните места. Още от преди да сисложат табела "Спринт". Човека наистина няма желание да продаде каквотои да било, а то и магазина е почти празен. Скоро ходих с намерение да търся сликове 26', влизам и казвам че съм за външни гуми, ако може да видя асортимента, той ми върна едно "за твоето колело нямаме" (бях с шосето), казах че съм за 26тици, и докато обяснявах след това на някакво момче че тъурся сликове, по- малък балон и т.н. той извади някаква грайферна гума 26' китаец за до 10лв и ме уведоми, че това е единствената гума 26', която имат... И преди съм се заричаял там да не влизам, ама тоя път :bowdown:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот X_NRG » Чет Окт 01, 2009 10:02 am

azze написа:София:
:agree: :agree: :agree: Сервиз "Близнаците" на бул.Васил Левски между бул.Патриарх Евтимий и НДК.Близнаците са пичове - вършат работа доста бързо и евтино.
...
Знаят как да се държат с клиентите.Освен това дават съвети като ги попиташ за нещо,обясняват.

Точно близнаците се държат супер неучтиво. Преди 2 години и половина, когато си търсех някакво колело за XC до 400-500лв обикалях из магазините и минах и през близнаците. Попитах ги за съвет, те почнаха да ми предлагат двойно по-скъпи колелета и с пренебрежение да ми обясняват на колко скапани колелета съм се бил спрял. В крайна сметка не си взех велосипед от тях и си казах, че повече няма да стъпя там.
Преди седмица минавах с приятели по бул. Левски и се подсетих, че трябва да си смажа вилката. Отивам пред магазина, питах дали имат грес и отговорът беше доста грубо "НЕ!". Погледнах в краката си и там седеше отворена кутия с грес. Не се направих на интересен и си отидох, но повече наистина НИКОГА няма да имам доброволен контакт с тези двамата.

П.П. Щях да им платя ценното загребване от греста ако бяха поискали.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Лифта » Чет Окт 01, 2009 7:31 pm

Съглсен съм с X_NRG !
Онзи ден като минавах ги гледах как смазват една вилка със силиконов спрей. Хвана колелото, пръсна едно мъничко петънце, но за толкова кратко, че май само аерозол излезе, след това стисна предната спирачка и започна да подскача не единя педал като свиваше вилката около 3 сантиметра и накрая забърса. На всичкото отгоре не сложи нищо, което да поркие шината от смазката (спирачките бяха в-брейк).
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот mi6el » Чет Окт 01, 2009 7:48 pm

Извинете,ако мога да се намеся с опасност да ме нападнете...
Ако може като напишете ХХХХХ-Веломания,моля Ви уточнявайте,коя Веломания,доколкото знам Веломанийте са повече от 1 (говоря за София).
mi6el

Рейтинг: 1200

Мнениеот mariobg » Пон Окт 05, 2009 2:08 pm

тучо чучо написа:Имам пълно доверие на Пламен (ВЕЛО 2009).
Какато каза Веско, има невероятен опит, познания и умения. Който го познава знае. :D :agree:

:agree: +1

Това е Човека за мен, с главна буква. Първо никога не говори за пари, Второ отговаря и на най -тъпите ми въпроси. Трето той ме запали по XC-то. Той ме консултира за всичко, не с идеята да ми продаде нещо, а с идеята да ми спести някой лев. А колко е зарибяващ Пацо някой знае ли? Ще кажа че отидох при него с хакерче, в момента имам ЗХ, онтарио и половин хакер ;-) Само един "кусур" съм му намерил много кара туй момче...

Благодаря ти Пацо!!!
Аватар
mariobg

Рейтинг: 1437

Мнениеот azze » Пон Окт 05, 2009 10:10 pm

X_NRG написа:
azze написа:София:
...
Знаят как да се държат с клиентите.Освен това дават съвети като ги попиташ за нещо,обясняват.

Точно близнаците се държат супер неучтиво. Преди 2 години и половина, когато си търсех някакво колело за XC до 400-500лв обикалях из магазините и минах и през близнаците. Попитах ги за съвет, те почнаха да ми предлагат двойно по-скъпи колелета и с пренебрежение да ми обясняват на колко скапани колелета съм се бил спрял. В крайна сметка не си взех велосипед от тях и си казах, че повече няма да стъпя там.
Преди седмица минавах с приятели по бул. Левски и се подсетих, че трябва да си смажа вилката. Отивам пред магазина, питах дали имат грес и отговорът беше доста грубо "НЕ!". Погледнах в краката си и там седеше отворена кутия с грес. Не се направих на интересен и си отидох, но повече наистина НИКОГА няма да имам доброволен контакт с тези двамата.

П.П. Щях да им платя ценното загребване от греста ако бяха поискали.

:offtopic: Много странно.Не мога да си го обясня. :dontknow:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот jivkonik » Вто Окт 06, 2009 11:40 am

azze написа:

Ако отворената кутия е с литиева грес, а човека търси грес за ВИЛКА е нормално да му кажат, че нямат.....
Аватар
jivkonik

Мнениеот azze » Вто Окт 06, 2009 7:33 pm

jivkonik написа:
azze написа:

Ако отворената кутия е с литиева грес, а човека търси грес за ВИЛКА е нормално да му кажат, че нямат.....

:offtopic: Искам да кажа,че не мога да си обясня защо са реагирали така."отговорът беше доста грубо "НЕ!"
Иначе от видове смазочни мат'ряли не разбирам.Освен това не съм Ванга и не мога да кажа какво са имали или нямали.
Аватар
azze

Мнениеот 4getcredo » Вто Окт 06, 2009 8:58 pm

Близнаците са темерути, съмнение няма... или поне единият от тях :eyebrow: :D Не мога да съм сигурен!
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот PiCoZzZeN » Пет Фев 12, 2010 12:19 pm

Определено от Марто и Боби от магазин Jester на Красно село ! :beer: :agree:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум