Уместно е да отбележа,че има разлика между това да те засече лек автомобил и товарен такъв.
Под големите гуми се попада много по-лесно и както стана ясно изхода често е летален

bikerider написа:Всички тези инциденти лежат на съвестта на общината и велосдруженията. Разтръбихме наляво и надясно, че София е град, в който може безопасно да се кара колело, което е чиста лъжа. Нацапхме малко жълта боя и безопасността дойде сама.
Помнете ми думата - на тяхната съвест ще лежат още такива нещастия !!!
sos написа:Не знам дали ще прозвучи на място, но да споделя– когато ми се налага да карам в София, карам с очите и съзнанието на шофьор
did написа:спокойно, ще назначат комисия!
bikerider написа:+1
Нацапхме малко жълта боя и безопасността дойде сама.
hitar_potter написа:Уви, много велосипедисти карат невнимателно и рискуват живота си, правейки глупости. Жалкото е, че дори и да направиш забележка на някого, той не те взема насериозно. Признавам, аз също невинаги съм изряден, но се старая доколкото мога. Моят апел към всички е да се движат по-разумно из улиците на София! Във сайта има полезна статия, в която са описани основните положения при движение в града, прочетате я и я проумейте!
THEZOGGO написа:За съжаление обаче, никой не я поддържа маркировката, освен че нито шофьорите нито пешеходците се съобразяват с нея, а и самата маркировка постепенно изчезва (изтрива). Често правя забележка на пешеходци които вървят във велочаста по велоалеята покрай бул. княз Борис, да си ходят в тяхната лента и че това е както за тяхна, така и за наша безопасното (на велосипедистите). Особенно по бул. княз Борис са изключително нагли, имало е случай в които за малко да си изпусна нервите и с риск да бъда набит, да се опитам да изкривя нечия мутра. Пешеходците ме гледат очудено и когато се движа срещу тях без да се отместя, когато вървят по велоалеята на бул. Витоша. Нямаме изградени навици на движение и това си е.
И на НДК е същото положение. Ннкакво съобразяване с "маркировката" на велоалеята от страна на пешеходците.
grebo написа:
Има си лечение и за това. Настъпваш и караш все едно ги няма - пръскат се като пилци. Ако са с гръб към тебе, минаваш с висока скорост на сантиметри и някак си проумяват че не им е там мястото.
bikerider написа:Всички тези инциденти лежат на съвестта на общината и велосдруженията. Разтръбихме наляво и надясно, че София е град, в който може безопасно да се кара колело, което е чиста лъжа. Нацапхме малко жълта боя и безопасността дойде сама.
bikerider написа:Може да са косвено отговорни за поредната трагедия, но са отговорни.
...
Ако теб те влече това банализиране и ако с лека ръка можеш да забравиш за смъртта на едно момиче, само защото за теб няма ясен пряк виновник, мен не ме влече. За мен има ясна вина, разбира се тя е недоказуема...
sergeh написа: и ги е накарало да мислят за алтернатива.
subritual написа:Смятам,че дадена организация,която претендира,че представлява дадена група хора,трябва да се старае да подобрява условията на своите привърженици.
airborneone написа:Алтернатива, която някой ги е накарал да повярват, че е безопастна...
Имам 2 колела. Карането по улиците в София е сведено почти до нула, не защото мога си позволя да харча безразборно бензин,
а защото ми е по-евтино да не съм инвалид / мъртав...
bikerider написа:какво реално направиха Велоеволюция за безопасността на велосипедистите в София. Какво стои на другата страна на кантара срещу масовките, рекламите и ентусиазЪма на разните другари?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 332 госта