Носталгично...Лифт Копитото

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Носталгично...Лифт Копитото

Мнениеот taurus13 » Пон Яну 03, 2011 11:13 pm

Абе, понеже съм бил малък когато се возех на този лифт, не мога да съм сигурен, но ми се струва,че помня как един чичко затягаше с един ключ кабинката към въжето... :D - освен това ни заключваха отвън ръчно - да не избягаме по пътя някъде. Но все пак е трябвало да имат предвид потенциалните самоубийци, решили да скочат по собствена воля - не ги виня - когато човек е видял зрелия социализъм, вече е постигнал всичко което може да желае и живота става напълно безсмислен.
И малък да бях, пак разбирах интуитивно, че тоя лифт е някаква самоделка или поне на такава беше заприличал, след дълги години "подобрения" и много ме беше страх...особено малко преди върха...бррр
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот subritual » Пон Яну 03, 2011 11:53 pm

Към автора: :D

Столичната община съвместно с управата на парк Витоша ще преразгледат маршрутите на градския транспорт. Двете институции ще предложат нови линии, които да свързват основните изходни точки от подножието на планината до основните центрове "Алеко" и "Златните мостове", а също и осигуряване на подстъпите от подножието с паркинги.

Целта е да се осигури достъпен обществен транспорт до високата част на планината като реална алтернатива на използването на лични автомобили, съобщи МОСВ, цитирано от БГНЕС.

По-дългосрочни мерки, по които беше постигнато съгласие за съвместни действия, са: Столична община да потърси възможности за подмяната на Княжевския лифт по програма ДЖЕСИКА; да бъдат предложени за финансиране по програмата също и проекти за изграждане на спомагателни съоръжения – писти за велосипеди, тоалетни и др., като едновременно с това се пристъпи към разработването на устройствен проект за развитие на туристическата инфраструктура.

http://knqjevo.bulboard.com/vt340.html

Предполагам паркинга ще е на мястото на боровата гора :bowdown:

Добър опит,а и като гледам още никой не се е възпротивил във форума им. :roll2:
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Вто Яну 04, 2011 9:49 am

То виж сега планове има много... То дори има цял проект за решаване на проблема със задръсването на Красно Село примерно, но си седи така от 3 години в общината и прашасва. Като го направят ще си говорим пак, макар че като се замисля май няма да е скоро... :dontknow:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Taco » Пет Яну 07, 2011 1:53 am

Идеята ми,която беше субсидиране от ЕС,отпада поради причината че трябва съвместно с общината да го направя а субсидии в такъ размер няма да се отпуснат,според мен няма да може нищо да се направи.Другият Вариант е аз да го стопанисвам и да кандидатсвам за кредитни субсидии от ЕС и после от възвращаемостта на лифта да погасявам кредита,което е изключено...Такаче смятам темата за приклъчена...Оставям ВСИЧКО в ръцете на Столична Община и Кв.Княжево!!! :rofl: :eyebrow: :popcorn:
190cm/85kg :evil: facebook: Свилен Малчев; 0883345045
Изображение
Аватар
Taco

Рейтинг: 980

Предишна

Назад към Общ форум