grebo написа:За ДХ не знам ама за градско е идеално!! Ще е супер да си караш колелото със 120 в лявата лента... примерно..
Admin написа:нито има нужда от толкова мощен двигател
someone написа:Do we really need to make mountain biking accessible to fat lazy people?
did написа:grebo написа:За ДХ не знам ама за градско е идеално!! Ще е супер да си караш колелото със 120 в лявата лента... примерно..
И кое те кара да си мислиш, че нещо с ДВГ, което се кара със 120 в лявата лента е ВЕЛОСИПЕД (на латински: velox — бързи и pes — крака)?
NovemberCharlie написа:Сега някой ако ми каже какво точно значат ватовете на електромотор...
Ozzie написа: Практически от нулата почваш с максимална мощност...
PtD написа:Предполагам Ози има предвид кривата обороти/въртящ момент при електрически двигатели с последователно свързан ротор...
taurus13 написа:Надяваме се на ново поколение акумулаторни батериии....или микро-реактори
taurus13 написа:Ако батериите станат боята на рамките, аз пак ще има да си въртя педалите нагоре, още след първата седмица...
PtD написа:NovemberCharlie написа:Сега някой ако ми каже какво точно значат ватовете на електромотор...
Mмм. U*I ? Ама ти това си го знаеш... какво целиш с този въпрос?
Ozzie написа:същото като киловатите на МПС-то (или който и да е ДВГ)
1 kW = 1,36 к.с.
Предимството на електродвигателя е характеристиката му. Практически от нулата почваш с максимална мощност и въртящ момент прилагани на задвижващия вал. Поради това, нямаш и нужда от скоростна кутия.
P.S. Горното важи за двигатели работещи с постоянно напрежение. Забравил съм как беше при променливотоковите, но пък те едва ли ще намерят място във велосипедните задвижвания.
NovemberCharlie написа::offtopic: Една задачка-закачка: колко конски сили мощност може да развие един колоездач?
NovemberCharlie написа::offtopic: Една задачка-закачка: колко конски сили мощност може да развие един колоездач?
А един кон?
bikerider написа:NovemberCharlie написа::offtopic: Една задачка-закачка: колко конски сили мощност може да развие един колоездач?
75 килограмометра - спокойно. На подходяща предавка - да речем три секунди, тоест 1/3 к.с. Мисля, че това е доста близо до горния лимит, но познавам хора, които се доближават до 2/3к.с.
Не разбрах - според теб 2.4 kW са много за този "електропед" или?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 380 госта