Откраднати велосипеди!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот southpark » Чет Юли 03, 2008 6:59 am

Чудех се дали да пиша, то не е за разправяне, ама и моито колело откраднаха. От 2 години го заклучвах пред ФМИ и на 25.06 спирам за 2 часа на стоянката за колелета и като излизам го няма.
Колелото е сглобявано от мен и много ме е яд:
рамка: cannondale caad 3 - черна, поодраскана и с голяма вдлъбнатина до курбелите.
вилка: rock shox - маслена модел 2001, червена, трабите са и изтъркани вече, дано се пребият с нея.
компоненти да не ги изреждам, но почти всичко е Shimano Deore
Ако някой го види да сигнализира на емаила или по ICQ.
PS: ето тел. за всеки случай 0886 78 09 75
"Funny, I've always believed that the world is what we make of it."
Аватар
southpark

Рейтинг: 1205

Мнениеот southpark » Чет Юли 03, 2008 8:29 am

Ето и няколко снимки:

http://i214.photobucket.com/albums/cc115/godjigogo/cannondale%20caad3/bike1.jpg
http://i214.photobucket.com/albums/cc115/godjigogo/cannondale%20caad3/bike2.jpg
http://i214.photobucket.com/albums/cc115/godjigogo/cannondale%20caad3/bike3.jpg

Когато го откраднаха беше с платформени педали с сменяеми шипчета.
"Funny, I've always believed that the world is what we make of it."
Аватар
southpark

Рейтинг: 1205

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 08, 2008 7:22 pm

NetMan написа:Здравейте,
Снощи около 20 часа и на мен ми откраднаха колелото. В парка Заимов момче на видима възраст 17-18 години блъснал сина ми (на 14 г.) и взел колелото.
Знам, че няма надежда, но да споделя - случват се чудеса!
Рамката е SCOTT FX limited - сребърна. Сериен номер 6003. Размер L.
Предната спирачка е Hayes Stroker Ryde 2008 с ротор 203mm (току що я купих :( :( :(). Задната е Promax 160 mm ротор. Вилката е XCM а шока FOX. Няма дя описвам другите компоненти, защото не са забележими от пръв поглед.
Моля, ако някой случайно види колелото да ми звънне на 0885858563 - Отто. Ще почерпя!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот NetMan » Вто Юли 08, 2008 7:59 pm

Това е една от малкото снимки които имам. Тук е все още със старата ми спирачка.
Изображение
PS. Това е добавка към преместеното ми съобщение от Ozzie (благодаря за което, Ozzie).
NetMan

Рейтинг: 1280

Мнениеот ivailo91 » Сря Юли 09, 2008 8:33 pm

Откраднаха ми един
RAM HT2 / графитена / доста издрана отгоре
Dart 2 вилка
Hussefelt курбели
BB5 160мм спирачки
Velo седалка
High Roller 1.9 отпред и Larsen TT 2.35 отзад. Задната капла е с възможност за спирачки за капли, Предната е за диск.
Доста остъргано по краищата труватив райзбар....
Снимки за съжаление нямам, но курбелите и яко остъргатото по рамката е специфично.
ivailo91

Рейтинг: 1085

Мнениеот rey » Вто Юли 22, 2008 10:46 am

И аз да се оплача на 17.07.08 и на мен ми откраднаха байка DRAG ONE червено -сиво, от двора на къщата, ако има някой от Варна и знае къде се пласират тези велосипеди, ако е видял из някоя заложна къща , моля да пише.
Надеждата крепи човека!!! :dunno:
rey

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 22, 2008 12:29 pm

rey написа:И аз да се оплача на 17.07.08 и на мен ми откраднаха байка DRAG ONE червено -сиво, от двора на къщата, ако има някой от Варна и знае къде се пласират тези велосипеди, ако е видял из някоя заложна къща , моля да пише.
Надеждата крепи човека!!! :dunno:

На първо време подай жалба в полицията!
Може да ти се струва абсурдно, но не е. Обсъждали сме защо.
Ако имаш някакви снимки, размножи ги (за предпочитане цветни) и ги разпространи по магазините за колелета.
Можеш да се разходиш по пазара който е под автогарата (зад канала- вехтошарите), макар че няма да го видиш изложено, но може да се поинтересуваш дали някой не продава колело (без да уточняваш да е крадено). От там нататък сигурно сам ще се сетиш как да действаш, но не прекалявай с емоциите, ако го намериш, може да се окажат вредни. ;)
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот luditemu6ici » Съб Авг 02, 2008 5:50 pm

Днес вероятно сутринта беше откраднат байка на моя приятел но той ме помоли аз да пиша значи:колелото е http://www.crosscycle.com/products/view/49/rider но със вилка дарт 3 предна дискова avid от 69 кинта не знам точно модела лапа hussfelt курбели alivio сингалатор предна и задна tioga factory DH и лепенките на крос ги няма но има много други на mavic globe scott... абе сякви черно е както във сайта ако някой го намери или види по улицата да го зима и да пише ще има парично възнаграждение и ГОЛЯМО ЧЕРПЕНЕ :beer: а дано
се намери
I climb to the top just to ride to the bottom
Аватар
luditemu6ici

Рейтинг: 1118

Мнениеот nemrok » Съб Авг 02, 2008 7:05 pm

хорица преди 2 седмици ми откраднаха колелото от учебен център "Britanica" подадох жалба в полицията и още нищо разходих се по близките заложни къщи и пак нищо МОЛЯ АКО ВИДИДЕ DRAG Climber (новия) цвят бордо с лепенки от сорта на The Rat или cоffe racer МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА НОМЕР 0886502321 МОЛЯЯЯЯЯЯ НЯМАШЕ И 1 МЕСЕЦ ДА СЪМ ГО КАРАЛ :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: :qright: :qright: :qright: :qright: :qright: :qright: :shooter: :shooter: :shooter: :shooter: :shooter: :shooter: :shooter: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :sniper: :sniper: :sniper: :sniper: :sniper: :sniper: :angfire: :angfire: :angfire: :angfire: АКО ГО ВИДИТЕ И МИ САОБЩИТЕ НА ДАДЕНИЯ ПО ГОРЕ ТЕЛЕФОН ЯКО ЧЕРПЕНЕ ДАЖЕ НЕ САМО ЧЕРПЕНЕ И КИНТИ ШЕ ВИ ДАМ ДАЖЕ 50-100лв. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО а дано се намери :)
nemrok

Мнениеот luditemu6ici » Нед Авг 03, 2008 7:41 pm

luditemu6ici написа:Днес вероятно сутринта беше откраднат байка на моя приятел но той ме помоли аз да пиша значи:колелото е http://www.crosscycle.com/products/view/49/rider но със вилка дарт 3 предна дискова avid от 69 кинта не знам точно модела лапа hussfelt курбели alivio сингалатор предна и задна tioga factory DH и лепенките на крос ги няма но има много други на mavic globe scott... абе сякви черно е както във сайта ако някой го намери или види по улицата да го зима и да пише ще има парично възнаграждение и ГОЛЯМО ЧЕРПЕНЕ :beer: а дано
се намери
Ето и една актуална снимка ден преди кражбата http://img411.imageshack.us/my.php?imag ... 154vg0.jpg
I climb to the top just to ride to the bottom
Аватар
luditemu6ici

Рейтинг: 1118

Мнениеот enforser » Сря Авг 06, 2008 10:27 am

Пи4ове моляви когато ви е откраднато колелото изясняваите в кои район за6тото не вярвям крадеца да е от Дружба а да го краде от Модерно например.Затова ако ви го краднат на Плиска(примерно) кажете 4е е откраднато там и хората които минават през плиска 6те е оглеждат за него.Пък и както куките казват разбойника се връ6та на Местопрестъплението!
Cross Country enthusiast!
Аватар
enforser

Рейтинг: 1166

Мнениеот tailor » Пон Авг 11, 2008 6:58 pm

Откраднат Dragomir Factory DH собсвеност на Илиян, продавач-консултант във Веломанията с/у Центъра по хигиена
Изображение
Място: пред магазина на Веломания с-у Центъра по Хигиена
Дата: 2008.08.11
Час: 13.57

Отличителни белези на Велосипеда:
Рамка Factory DH - оригинална боя - бял металик/ стикери под лак
Вилка: Marzocchi Shiver 2003 (купена от Zozka)
Заден шок D-cannon
Бели шини

Описание на крадеца в момента на кражбата:
Висок около 1,75-1,80
Тегло 75-80кг
къса черна коса
леко брадясал
с дънки, светла блуза и зелена войнишка мешка

Моля, който разбере за някакви подробности да се обади на тел 9522403, 0899 704060
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

factory

Мнениеот stefanmb » Вто Авг 12, 2008 6:23 am

само да добавя за тази рама че тя е уникат НЯМА друга такава с чашки inegrated и задница с хоризонтални дроп-аут,друго е че и носещите втулки са по дълги....МНОООООГО ме е яд и мен това ми беше старата рама оня ден му я дадох сега is gone :(!: ЗАПИСВАИТЕ СИ СЕРИИНИТЕ НОМЕРА
stefanmb

Рейтинг: 1152

Мнениеот andr » Вто Авг 12, 2008 10:58 pm

Може ли да пишете с каква ключалка ви е било заключено колелото като са го откраднали? Ще е полезна статистика.
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот skarida5 » Чет Авг 14, 2008 1:20 pm

Sp0nG написа:Съществува и идеята за капан на крадци и трошене на ръце и крака, но по-натам ако имам повече време и ако се намерят желаещи. А и не знам дали е удачно да се обсъжда тук подобно мероприятие.

не е тук мястото защото евентуалните крадци ще видят също. но иначе съм ЗА с две ръце - ако нещо измислиш свиркай на [email protected]
а иначе да си кажа и аз мъката: онзи ден ми откраднаха колелото:
http://www.sportdelivery.com/catalog/im ... eeRide.jpg (но със сменени скорости - моите са шимано, с червени лостчета). беше на няма и 2 седмици ! :( :( :(
изчезна от ОХРАНЯЕМИЯ ПАРКИНГ ПРЕД ОФИСА, КЪДЕТО БЕШЕ ЗАКЛЮЧЕНО. посред бял ден. заедно с колелата на още 2ма колеги. наглостта няма край. затова хора, моля подавайте жалби ! може и нищо да не стане но поне има минимален риск за крадците - иначе си действат СЪВСЕМ спокойно и безнаказано.
в нашия случай има видеозапис и ако успея да извадя от него снимки ще ги постна във форума - да се издири за линч !
Последна промяна skarida5 на Чет Авг 14, 2008 1:38 pm, променена общо 2 пъти
skarida5

Рейтинг: 1240

Мнениеот skarida5 » Чет Авг 14, 2008 1:31 pm

skarida5 написа:от ОХРАНЯЕМИЯ ПАРКИНГ ПРЕД ОФИСА

забравих да спомена че става дума за район Павлово.
а колелото ми беше с обикновена заключалка, не много дебела верига и оранжева ключалка. според записа не е срязана а по-скоро са разбили ключалката, затова следващия път ще си търся с шифър.
skarida5

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 2:50 pm

Както казах и на колегата ти, добре ще е ако може целия видеозапис да се качи, за да се види "технологията" :agree:
Това че е с голяма резолюция - още по-добре :beer:
Аватар
Alpina

откраднат blue DRAG Grizzly

Мнениеот venix » Чет Авг 14, 2008 3:07 pm

Здравейте,
Снощи ми беше откраднат велосипед Драг Гризли син на цвят, стандартен модел, номер на рамата T661680091. Велосипедът ми беше откраднат от пред вратата на апартамента при все това, че беше заключен за парапета.
Живея в кв. Разсадника, ул. "Райна Княгиня" 9, ет. 7, ап. 15.
Моля ако някой случайно го забележи някъде да бъде така добър да ми съобщи на 088 9870458 - Венци Николов
Много ви благодаря предварително!
-=< VeNiX >=-
venix

Мнениеот THEZOGGO » Чет Авг 14, 2008 4:36 pm

:offtopic:
Хора, престанете да си пишете сериините номера на рамките, вилките и прочее! :idea: :dunno: :)
Ord0 написа:Това защо - нали са откраднати и човек се надява да му ги идентифицират по номера???

Разгледай темата и ще разбереш защо. :)
Последна промяна THEZOGGO на Чет Авг 14, 2008 5:25 pm, променена общо 1 път
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ord0 » Чет Авг 14, 2008 4:44 pm

Alpina написа:Както казах и на колегата ти, добре ще е ако може целия видеозапис да се качи, за да се види "технологията" :agree:
Това че е с голяма резолюция - още по-добре :beer:

YouTube - How To Steal A Bike - http://www.youtube.com/watch?v=G1yImVLW_Q0
Ord0

Мнениеот Ord0 » Чет Авг 14, 2008 4:45 pm

THEZOGGO написа:Хора, престанете да си пишете сериините номера на рамките, вилките и прочее! :idea: :dunno: :)

Това защо - нали са откраднати и човек се надява да му ги идентифицират по номера???
Ord0

Мнениеот People = Shit » Чет Авг 14, 2008 5:12 pm

Ord0 и какво, ще спираш всеки задподозрян и ще го молиш да си показва серийния номер на рамката ли ??
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот skarida5 » Чет Авг 14, 2008 5:25 pm

larry написа:на какво се натъкнах вчера:
Ходих до Ж. Пазар /веломанията/ за да си търся шина и главина и реших да попитам все пак и при дядките дето продават разни работи в края на пазара. Минавам покрай 3-4-ма приказващи си и питам за капла единия скочи и каза да ида с него
тръгнах и ме закара в някакво мазе на нещо като малка кооперацийка лека в страни от пазара/по-точно от отсрещната страна на тази където работят дядките/. На входа към "двора" на кооперацията имаше малка табела с надпис "Сервиз Велосипеди" закараме човека в мазето,а долу двама "бабаити" на възраст около 40 г. стоят и гледат лошо, помещението празно, докато не отвори една врата в стената и ме вкара в една малка и тъмна стаичка пъъъъъъълна с велосипеди
ВСЯКАКВИ, не можах много да се огледам и да видя марки цветове и т.н., понеже престоя ми беше кратък, аи беше тъмно, после ме вкара в др. пак такава стая но от другата страна на тази с бабаитите /ох дотса опелетно стана/ и там имаше 2-3 байка но съвсем ниско качество
Не зная със 100% сигурност дали са крадени тези които са там, но ми изглежда доста необичайно да са така добре скатани при положение, че се продават!

П.С. надявам се да мога да съм полезен с тази информация, ако някой реши да провери за своя байк там, ще дам точна информация къде се намира или направо ще го заведа :)

човееееек, защо само на нас си казал а не си звъннал директно в полицията ???? не се знае дали нещо ще направят но си струва да се опита. надеждата умира последна. ако трябва ще подадем сигнал че сме видяли конкретно крадено колело там, например моето.

МОЛЯ ВСИЧКИ ако се натъкнете на нещо подобно да не стоите със скръстени ръце !! а също и да не купувате крадени колела и части, но това е въпрос на лична съвест.
skarida5

Мнениеот THEZOGGO » Чет Авг 14, 2008 5:44 pm

@skarida5
Пич, виж сега, куките от близкото районно много добре знаят за абсолютно всички мазета и прочее пълни с каквото и да било включително и велосипеди. Държавна тайна е че на улицата след женският пазар се търгува основно с крадени части и цели велосипеди.
Въпросните продавачи си плащат за да не бъдат закачани. Това разбира се никой не може да го докаже, включително и аз.
На женският пазар се търгува предимно с колела предимно в ценовия диапзаон от около 100 -250 лв за ново колело. Тоест ако отидеш в магазина колелото ще струва между 100 - 250 лв. А на пазара може да ти шитнат такова за 80 - 120.
Всички тези неща ги знам по простата причина че ми откраднаха общо 3 велосипеда не толкова с финансова колкото със сантиментална стойност и бях принуден да събера информация относно "тържищата" за откраднати велосипеди. Два не се намериха едното ми го върнаха.
На който са му откраднали нещо от рода на Кросче, някое Спринтче, Балканче, евтино Драгче до към 300 лв първо да отиде до женският пазар. След това да се обикаля по заложните къщи.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот skarida5 » Пет Авг 15, 2008 2:44 pm

skarida5 написа:в нашия случай има видеозапис и ако успея да извадя от него снимки ще ги постна във форума - да се издири за линч !

Ето снимки: http://www.new.facebook.com/album.php?a ... =149600094

Ще опитам и самите записи да кача някъде.
skarida5

Мнениеот IvoG » Пет Авг 15, 2008 9:21 pm

skarida5 написа:
skarida5 написа:в нашия случай има видеозапис и ако успея да извадя от него снимки ще ги постна във форума - да се издири за линч !

Ето снимки: http://www.new.facebook.com/album.php?a ... =149600094

Ще опитам и самите записи да кача някъде.

Човеееек тоя много ми мяза на тоя дето открадна Factory-то споменато по-горе от Тейлър, ако разбереш нещо за него или го намериш(човека) пиши.
Аватар
IvoG

Рейтинг: 1048

Мнениеот skarida5 » Пон Авг 18, 2008 9:58 am

skarida5 написа:Ще опитам и самите записи да кача някъде.

[/quote]
а ето ги и тях: http://store3.data.bg/alpinasf/Velo_Thieves
skarida5

Мнениеот tailor » Пон Авг 18, 2008 12:44 pm

skarida5 написа:
skarida5 написа:Ще опитам и самите записи да кача някъде.

а ето ги и тях: http://store3.data.bg/alpinasf/Velo_Thieves
Според мен това е същият човек който е откраднал Facktory DH на Илиян от Магазина на Веломания с/у центъра по хигиена и The Bomb с JrT на Жоро от бизнес център Сердика.
Ще се опитам по-късно да кача записите от охранителните камери
Аватар
tailor

Мнениеот skarida5 » Пон Авг 18, 2008 1:25 pm

tailor написа:Според мен това е същият човек който е откраднал Facktory DH на Илиян от Магазина на Веломания с/у центъра по хигиена и The Bomb с JrT на Жоро от бизнес център Сердика.

защо мислиш така ? в техните случаи някой е видял крадеца ли?
на записите не се вижда много ясно, но човека има татос на цялата дясна ръка, а също и на десния крак. не би трябвало да е трудно да се разпознае.
btw, днес най-после дойдоха от полицията да вземат записа.
skarida5

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 1:28 pm

Междодругото за вашия паркинг за колела, смятах че никой, никога изобщо би помислил да краде :bigeyes:
Тези двамата са невероятно нагли!!!

tailor написа:Описание на крадеца в момента на кражбата:
Висок около 1,75-1,80
Тегло 75-80кг
къса черна коса
леко брадясал
с дънки, светла блуза и зелена войнишка мешка

Явно са го видяли, а и сигурно също имат запис от охранителна камера.

tailor написа:Ще се опитам по-късно да кача записите от охранителните камери
C'est la vie
Аватар
Alpina

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум