Grash написа:За пиенето на киселина не знам, но подаването на звуков сигнал, при наближаването на велосипедист е забранено... не че се спазва масово...
Кючовите думи в това, което си написал, са "наближаването" и "велосипедист". По-горе ставаше конкретно въпрос за шофьор, който извършва някакъв ремонт по колата и е с жилетка, но и за велосипедист пак бих твърдял същото. Клаксонът е разрешен да се използва
винаги, ако чрез него ще се предотврати ПТП - ако просто задминаваш колоездач, който е на 10 метра пред теб, естествено, че няма да му свирнеш.
Но да се върнем на темата за 90-те километра в час. Това прави приблизително 30 метра в секунда. Ако виждаш някой с жилетка от 300 метра, то значи имаш поне 10 секунди (ако започнеш да намаляваш скоростта) за някаква адекватна реакция - дали ще му свирнеш с клаксона или ще разчиташ да види фаровете примерно и да предприеме нещо адекватно за него самия (ако е в състояние за това), пак е от полза.
Колкото до минимум 200-те километра, които ти изминаваш всеки ден - по-горе ти го написаха. Пътищата за обществено ползване не са ти тернировъчна писта. Трябва да се съобразяваш с другите участници в пътния трафик, независимо, че колелото ти ще натежи с чутовните 10 грама за светлоотразители и жестоките 100 грама за жилетка, която на всичко отгоре ще усили ветровото съпротивление до непосилни за преодоляване граници и ще те спари до задушаване.

Както и те трябва да се съобразяват с теб. Аз лично колкото и шофьори да съм питал за жилетката за велосипедист, до един са съгласни, че го възприемат доста по-отрано. Ако все пак наистина толкова те дразни жилетката, има трика и "джърсита" в електриков и привличащ вниманието цвят, които биха ти свършили същата работа за през деня и то без да те спаряват, не знам защо никой не е споменал за тях досега.
LyuboKolev, явно си можел да пишеш и аргументирани мнения. Защото от предните ти постове като на разсърдено детенце и теми като "Шия жилетки със светлоотразители..." оставяш хората с впечатление, че си на не повече от 19 години. Щом като имаш книжка от толкова години, сам трябва да знаеш, че има правила (макар и безумни на пръв поглед), но с цел и ако тази цел не ти харесва - опитваш се да я промениш по цивилизован начин. Всичко останало е просто байганьовщина.