dimcho написа:Какво значи "обозначено"? Обозначено временно, за провеждане на състезание, например или специално изградено, постоянно трасе, както на Боровец![]()
...и кои пътища са "горски"? Гората над моето село е прорязана като баклава, последните години, от пътищата на дърварите.
botroid написа:dimcho написа:Какво значи "обозначено"? Обозначено временно, за провеждане на състезание, например или специално изградено, постоянно трасе, както на Боровец![]()
...и кои пътища са "горски"? Гората над моето село е прорязана като баклава, последните години, от пътищата на дърварите.
Горски пътища са тези прокарани в горите естествено, които имат нужната ширина, за да могат да се движат по тях МПС-та от четириколесен тип. Баклавата от дърварите също е горски път. Забраната за движение на велосипеди касае пътеките, предназначени за пешеходци туристи. Този тип пътеки се различават от другите видове пътеки (кози, овчи и т.н.), по това, че са обозначени с цветна маркировка и отбелязани на туристическите карти. Тоест са един вид официални пътеки и са поддържани. От забраната за каране по тях, най-потърпевши са даунхилистите, тъй като те се движат само по пътеки
Какво значи обозначено - това са специални и постоянни даунхилистки, диджейски, трикаджийски и пр. трасета, проектирани конкретно за движение на велосипеди по тях. Временното обозначение (след взимането на разрешение) е по случай състезание или др. вело мероприятие и важи за времетраенето на състезанието или събитието
did написа:Брейййй, ти си бил експерт бе! Как успя да прочетеш правилника за прилагане на закона на горите, след като още не е написан?
botroid написа: това са специални и постоянни даунхилистки, диджейски, трикаджийски и пр. трасета, проектирани конкретно за движение на велосипеди по тях.
kober_5bb написа:botroid написа: това са специални и постоянни даунхилистки, диджейски, трикаджийски и пр. трасета, проектирани конкретно за движение на велосипеди по тях.
![]()
![]()
Insight написа:Аз мисля тихо и кротко утре през деня да си заключа колелото на най-близкото удобно място до парламента.... паметника има удобна ограда.
Insight написа:Аз мисля тихо и кротко утре през деня да си заключа колелото на най-близкото удобно място до парламента.... паметника има удобна ограда.
tisho написа::offtopic:
ми те след колоезденето и секса ще забранят в гората ...
а може просто да го регламентират и нещата да се канализират и да си има процедура - искане на разрешение 10 дни преди мероприятието, пълно описание на "маршрута", маркиране, списък с участниците и местата, които ще посетят, а за ваша безопасност и един горски с пушка да ви назначат да пази
Antediluvian написа:...Аз съм на мнението, че колоезденето трябва да се приравни изцяло и напълно с пешеходния туризъм, защото не се различава много.
Antediluvian написа:Аз съм на мнението, че колоезденето трябва да се приравни изцяло и напълно с пешеходния туризъм, защото не се различава много.
ivan_radev1 написа:Не мога да дам повече подробности
ivan_radev1 написа:Благодарение на действията на доста членове на този форум, както и на широката подкрепа на велообщността, проблемът върви към благоприятно разрешение.
Не мога да дам повече подробности, но искам пръв да ви съобщя новината, че ПЛАНИНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО.
Разбира се, ще има правила, които ще трябва да се спазват. Имаме обаче основания да смятаме, че при изработването на правилата, което тепърва предстои, ще се отчита и мнението на каращите колело в гората.
did написа:Insight написа:Аз мисля тихо и кротко утре през деня да си заключа колелото на най-близкото удобно място до парламента.... паметника има удобна ограда.
Цаключи го пред министерството н земеделието и горите и го гледай отдалече. Покани и приятели
4getcredo написа:Само дето на Ботушаров са му объркали името...
obelix написа:ivan_radev1 написа:Не мога да дам повече подробности
Защо не ?
Само дето на Ботушаров са му объркали името...Alpina написа:http://www.focus-news.net/?id=n1493855
bikerider написа:Antediluvian написа:Аз съм на мнението, че колоезденето трябва да се приравни изцяло и напълно с пешеходния туризъм, защото не се различава много.
Прекрасна илюстрация на изказване с добри намерения, което ако бъде взето под внимание ще донесе вреди. Колоезденето като цяло не може да се приравни на туризъм. Абсурд. Планинското колоездене обаче може и на това се надяваме. Може да ти се струва буквоядство, но не е.
ivan_radev1 написа:Благодарение на действията на доста членове на този форум, както и на широката подкрепа на велообщността, проблемът върви към благоприятно разрешение.
Не мога да дам повече подробности, но искам пръв да ви съобщя новината, че ПЛАНИНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО.
Разбира се, ще има правила, които ще трябва да се спазват. Имаме обаче основания да смятаме, че при изработването на правилата, което тепърва предстои, ще се отчита и мнението на каращите колело в гората.
Ето ги подробностите, доколкото успях да ги синтезирам в рамките на един час:
http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... her-110218
Ще се опитам да отговоря и на допълнителни въпроси, ако има такива, но все пак имайте предвид, че това бе само първа среща и не са разисквани чак толкова детайлите, колкото принципите, защото е важно от тях да се започне.
zbb написа:знае ли се кога ще започне обсъждането на конкретните наредби и правилници и текстовете в тях и какво можем да правим ние - всички, които искаме да караме в планината - докато дойде този момент, за да имаме още по-добри и силни позиции?
did написа:...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта