mtb-bg.com написа:... Един от тях е в Допълнителните разпоредби на закона, където вече е залегнало легално определение на "пътно превозно средство" за целите на този закон. В законопроекта, с който ние разполагахме до момента, такъв текст нямаше. Не мога да ви го цитирам дословно, ще го видите, когато законът бъде обнародван, но мога да кажа, че велосипедът не е изрично включен в понятието, за разлика от други превозни средства, предимно моторни. Това позволява в подзаконовите нормативни актове понятието да бъде допълнително прецизирано и ще работим в посока велосипедът да не бъде третиран като такова...
Sky_Knight написа:Да изразя и аз едни формални поздравления на участниците в тази среща... Наистина се радвам, че някой е поел инициативата. Само една молба имам. Когато започнете реални обсъждания/работа по "делото", ако е възможно направете го максимално достъпно за абсолютно всички. Това е лично моя молба, която може би дори не мога да обоснова напълно. Предполагам, че много хора се чувстват като мен, но го изказват с реплики от рода на "Ако нещо има - свиркайте" ... Тъй като доколкото се вижда отстрани сте сравнително компактен кръг от хора, които поддържате регулярна комуникация, за повечето хора (добре, на мен, но предполагам не само) е трудно да предположат точно с какво биха могли да бъдат полезни. Затова, ако ви е възможно, то нека "свиркането" да бъде максимално достъпно. Така, аз като един индивид от стадото, бих могъл да преценя дали да се включа с конструктивна помощ, а не само общи научно-популярни съждения и изказвания по темата, с което само и единствено да спъвам работата на всички останали.
outfaced написа:Само така могат да се делигират права, да се координират дейности и да се търсят отговорности.
Insight написа:Ако мога с нещо да помагам - свиркайте.
taurus13 написа:Да, стига БФПК да не се превърне в поредната "шапка", занимаваща се е политика и усвояване на средства....
(иначе нямам нищо против да си плащам членския внос, ако това ми носи някакви ползи)
k0k0 написа:другото момче от КК "Крива Спица"
did написа:Странно... На повечето ми мнения в тази тема имам минусчета. Как ли да го тълкувам? Да няма тук скрити лимонки, които да не се кефят особено на свободното придвижване на велосипедисти из планините?
did написа:Не ми пука за рийтинга, а за каузата.
Днес стана ясно, че зам. министърът е чел страницата ни въ facebook. Вероятно се следи и тази тема.
Нека хората не се сърдят, ако основната оперативна информация не се изнася пред всички форумци, а само пред всички организирани колоездачи.
ivan_radev1 написа:искам пръв да ви съобщя новината, че ПЛАНИНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО
Admin написа:...
Най-общо идеята е следната: Ние трабва активно да участваме в изготвянето на Наредбата за инвентаризация и горско планиране на горските територии, в която да прокараме текстове, чиито общ смисъл да е, че колоезденето ще е разрешено навсякъде, освен където е изрично забранено.
После следва интересното. През десетина години ще се актуализират тези Областни планове за развитие на горите, като първото им приемане се очертава да е в рамките на следващите няколко години. Те ще се съгласуват на областно ниво с "всички заинтересовани", преди да се приемат. Това е работа по места и въпрос на договаряне между теристическите дружества, собствениците на гори, атв-та и квот' се сетите. ТАМ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ЛЕГИТИМНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО!!!!!!!!! Идеята е тези планове да се конкретизират не на ниво "пътека", а на ниво "региони, масиви, планини...", макар че всички варианти остават отворени. Ще се посочват забранените места, а не разрешените.....
Admin написа:Много хора казват, че ще помагат с каквото могат и т.н. От горните редове става ясно, че отделни любители трудно могат да направят нещо конкретно в момента, затова е по-важно:
1. Да създавате и поддържате добър имидж на нашия спорт, независимо в какъв стил карате и къде. Това включва на първо място внимателно и любезно отношение към туристите, както и отговорно отношение към природата и т.н. ......
Insight написа:...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 29 госта